A4,Mis puudutab „ebasoovitavaid“ isikuid, siis keda selle all silmas peetakse? Kui peetakse silmas saamatuid, laisku, lohakaid või mingite konkreetsete teenistust segavate pahedega inimesi, siis ongi hea, et tulevad tähtajalised lepingud – saab käparditele edaspidi kinga anda, ilma et peaks hiljem hakkama mingites töövaidluskomisjonides või kohtutes nahhaalidega aega raiskama. Mitte nagu praegu, kus kaitseväest saab kinga ainult siis, kui hakkama on saadud mõne kriminaalkuriteoga, aga igasugustele „karjeristidele“ leitakse provintsis mõttetud töökohad, kus nad suuremat kahju ei saa tekitada ja vaikselt eripensionini välja tiksuvad. Muidu poleks isegi hullu, kui ainult see 20 aasta palgaraha ja hilisem eripension ei tuleks maksumaksja taskust ja teiste kaitseväelaste arvelt
Mul tekkis selline küsimus, et kes on see ingelpuhta südametunnistusega objektiivne instants, kes kaalub puhtalt KV huvidest seda asja ja teeb siis eksimatu otsuse? Sellest ma saan aru, et juht peab saama alluvaid valida ja saapaid on ka ametis küllalt.
Ainult sa esitad taas asja ühekülgselt, jättes täiesti mainimata selle teise külje - selline seadusemuudatus võimaldab ka väga mugavalt ja odavalt vabaneda tülikaks muutunud ohvitseridest - näiteks nendest, kes mingil põhjusel ei toeta aetavat poliitikat. Nad võivad kuitahes head asjatundjad olla, kuid piisab lepingu teise poole suvast, et nad "vabaks lasta".
Ehk siis tuleb tõdeda, et meetme teine külg on võimalus valutult vabaneda tülikaks muutunud kaadrisõjaväelastest. Tülikas võib olla eri põhjusel - objektiivsena nt muidu saamatu ja jutumees - kuid ka subjektiivselt - nt keegi võtab voli ajalehes kritiseerida järjekordse ministri palgaarmee-fantaasiat. Ütled, et minister ei saa vallandada? Ei vallandagi, ütleb näiteks tema ülemusele, et kui selle selli leping pikeneb, siis jääd sina sellest eelarverahast ilma.
Ehk selle asja varjatud külg on suurkorvistamine. Sellega ma olen nõus, et on pidureid ja ühelt kohalt teisele hüppajaid, kuid sa jätad targu märkamata, sellel "kuul" on ka oma varjatud külg. Mina arvan, et kaadrisõjaväelane peab saama vajadusel oma arvamust avaldada ja mingi suukorvistamine õilsa sildi all on samm ENSV-sse tagasi.