Jah ma olen teinud asju (lollusi), mille tulemusel on inimene viga saanud ja mille tulemusel oleks võinud viga saada. Miks ma neid asju tegin - ikka lollusest. Kas see on teinud minust või kellegist teisest midagi paremat - SITTAGI! Ilma selleta oleks ka saanud. Kuna ma enda või teiste abiga sellest piisavalt kiiresti aru sain, siis pole mul "eterniidi" sarnast lugu ette tulnud. Mida see nüüd muudab? Ei midagi. Ma ei ütle, et leitnant on idioot ja tuleb lahti lasta. Ma ütlen, et sellist ... ooh veel kord ... SITTA pole lihtsalt vaja!
Nüüd läks mul ... keema.
Kui palju olen ma näinud "meeste" ja "tõeliste sõdurite" tegemist. Distsipliini ja jumalteabmispederastlikukorra loomist. Lasen puusalt, kusen traati, situn trotüüli. Vahva! Aga kuidas kurat see kõik SAKSLASTEGA SEOTUD ON?
Kui palju ajateenijate väljaõppes pannakse rõhku JÜ arendamisele? Ajateenijast RÜ arendamisele? Või arenevad nende juhioskused siis kui vbl/ltn nende ajusid pedereerib 24/7? Füüsiline ja vaimne koormus on õige asi aga ainult sellega saavutab 30 üksikut-veidirambot-sõnakuulavat ... laskemoonakulu! 30 tonti, kes ilma selle leitnandita (keda neil reservist tulles enam võtta pole), midagi korda saata vaid juhuslikult ja hea õnne korral suudavad.
Mis kasu on staabikaitserühmast, kus kõik jooksevad 3,2km alla 14 min, purustavad eterniiti, hüppavad autokastist jne, kuid juhtimispunkti rünnaku korral tegutsevad viimse meheni ainult nii nagu leitnant ütleb?
Bokser - mine ja leia see must-valge maailm. Ma olen jumala kindel, et see on värviline enne sinu sinnajõudmist.