kalle kirjutas:Igati vägevad arengud! Selle detailide nihke kohta ütleks nii, et just sellise juhtumi järel tasub mõelda ja katsetada erineva kiirusega liime.
Olemas on 1-10 sekundi ja 10-30 sekundi liim. Intsident juhtus just viimasega. On ikka kiired liimid küll.
kalle kirjutas:
Vaadayes originaalfotot, siis tundub, et haakrist sabal on valge alt kas välja pühitud, või kinni kaetud valgega tegemise ajal. Sul seda nüüd raskem teha, aga sama jäljendada oleks soovitav.
Ristiga on selline lugu, et kui teda dekaalide komplekti kaasa ei ole pandud, siis ma seda eraldi punnitama ei ole hakanud.
Käesoleval juhul aga peab vist ikkagi sellega junnima hakkma...
Asi nimelt selles, et jõulupühade aegu oli plaanis Hs 126 valmis teha. Lakkisin siis esimese kihi peale ja hakkasin dekaale paigaldama. Terve päeva vandusin. Esiteks olid dekaalid paksud, rebenesid, ebaühtlase nakkuvusega, servad läikisid ebameeldivalt. Kasutasin parketivaha asemel ModelMasteri "Decal Setting Solutionit". Arvasin, et äkki on proffessionaalsem...
Kui asjad peale sain, siis lakkisin ettevaatlikult üle. Tegin siis Italeri akrüülvärviga pesu (õlivärviga ei julgenud) ja guašš värvidega paneelivahed. Kõik paistis ilus ja lilleline kuni tiiba kerga kokku hakkasin liimima. Mingil hetkel avastasin, et ühe dekaalinurk on lahti... Kui asja lähemalt uurima hakkasin, siis paistis nii mõnigi dekaal lahtine ja ainult osaliselt plasti küljes kinni...
Krt. mul oli lennuk juba praktiliselt valmis
Proovisin lappida, kuid tulemus on kohutav. Dekaal praktiliselt pudenes tükkideks.
Nüüd on plaanis uued dekaalid tellida ja otsast alustada...
kalle kirjutas:
Ja küsimus oleks, et millise rolliga olid need laigud seal valge sees, mida ma originaalil leida ei suuda?
Tegin karbis väljapakutud värviskeemi järgi, mida kinnitas ka arvolv väljapakutud värviskeem. Ainukese erandi tegin mootorialuse kollase kohta: minu silm eristab originaalfotol kerget helesinise ja kollase toonivahet...