Sõduripajukist kuivtoidupakini
Üldiselt, ma ei ütleks, et turisti eine väga kehv kraam oleks (täna Maximast prooviks ostetud 2X kallim Leedu metssealihakonserv sellest, muide, oluliselt ei erinenud, ainult vähe vedelam oli
). Eks neid turisti eineid ole ka erinevaid, võimalik, et selle kõige kehvema peale pole ma veel sattunud. Aga Frank Pott'i toodang läheb kaelast alla küll, eriti hea koos leivaga, olgu siis leiva peale pandult või lihtsalt nii, et urgitsed kahvliga karbist konservi ja haukad leiba peale. Iseäranis hea, kui on ka veel pudel õllenaadi, millega alla loputada. Veelgi odavamast kraamist on täiesti omal kohal kalakonservid, nt. kalalaibad või kalapallid/kotletid tomatikastmes. Ainult kaks korda oma elus olen sattunud ikka tõsiselt s..a konservi otsa: üks oli kirja järgi haudaaetud (või oli see nüüd hautatud
) sea liha. Olemuselt sisuliselt searasvakonserv... Ja teine oli kirja järgi pilaff (teate küll, selline oranžikas riis lihaga ja igati hüva roog muidu). Karbis oli mingi valkjashall maitsetu plöga, paar suutäit kugistasin kuidagi alla, ülejäänut ei tahtnud koer kah.

Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
Kas lühema-ajalise retke korral on keegi üritanud ka konserve ja purgisuppe ümber pakkida? Kergemasse taarasse - nende toitude põhimiinus on ju kaal. Kaua näiteks turistieine kilekotis vastu peab? Tänapäeval on ka mingid kodused vaakumpakendamise võimalused olemas vist. Ons kogemusi?
Pakkuda võib filateeliat perioodist 1918-1941.
www.aiaimpeerium.ee
www.aiaimpeerium.ee
Kevadtorm 2004 toidupakk http://fotoalbum.ee/photos/ictta/sets/365603/
Konservide suurim miinus on kaal, suurim pluss aga vastupidavus - plekk-karp ikka naljalt katki ei lähe. Purgisuppide suurim puudus on samuti kaal, lisaks muidugi on klaaspurk suht kergesti purunev. Plusspoolele võib märkida maitseomadused, võimaluse lisada sinna midagi vastavalt oma fantaasiale (sibulaid, kartuleid, vorsti jne. ) ja samuti saab üks mees ühest purgist tõsiselt kõva kõhutäie. Pannes rohkem vett, tuleb supp küll lahjem, ent jätkub isegi hädapärast 4-5 mehele. Keetmisvõimaluse puudumisel kõlbab ka külmalt otse purgist süüa.
Pakisupid-kiirnuudlid: suurim eelis teiste ees pea olematu kaal, võtavad vähe ruumi. Katki ei lähe ka senikaua kui mõne terava asjaga kokku ei puutu. Miinused: kui kiirnuudlid on veel täitsa söödavad, siis pakisupid on ilma sinna midagi omalt poolt lisamata ikka tegelikult ühed parajad maitsetud ja vesised lurrid... Samuti pole kuuma vee puudumisel sellise kraamiga eriti midagi peale hakata. Peenemaid kiirnuudleid siiski annab kuidagimoodi ka kuivalt krõbistada, aga no mis söök see sõjaolukorras...
Pakisupid-kiirnuudlid: suurim eelis teiste ees pea olematu kaal, võtavad vähe ruumi. Katki ei lähe ka senikaua kui mõne terava asjaga kokku ei puutu. Miinused: kui kiirnuudlid on veel täitsa söödavad, siis pakisupid on ilma sinna midagi omalt poolt lisamata ikka tegelikult ühed parajad maitsetud ja vesised lurrid... Samuti pole kuuma vee puudumisel sellise kraamiga eriti midagi peale hakata. Peenemaid kiirnuudleid siiski annab kuidagimoodi ka kuivalt krõbistada, aga no mis söök see sõjaolukorras...
Viimati muutis Manurhin, 18 Veebr, 2008 0:51, muudetud 1 kord kokku.
Turistieine peaks mõne päeva ikka vastu. Aga kas ka kilekott, see on küsitav. Kardetavasti võib asi lõppeda sellega, et lõpuks terve su varustus seljakotis rasvase plögaga koos ja sina ise ikka söömata. Siis võid suurema nälja peletamiseks lutsutada mõnda oma turistieine-maitselist vahetussokki näiteksLuciano kirjutas: Kaua näiteks turistieine kilekotis vastu peab?

Pigem võiks konservi pakkida siis juba tugevamasse kindlalt suletavasse plastkarpi, Saksa võitoosi näiteks.
Õnneks kaalub konservi puhul rohkem sisu kui karp, eriti tänapäeval, kui plekk üsna õhukeseks jäänud. Vene ajal sai paksud "tavotised" lihakonservid seljakoti kaalu silmas pidades küll alati võrdselt laiali jagatud. Plekk oli nii paks, et karpi sai ka lõkkepannina kasutada. Silte neil konservidel polnud, vaatasid markeeringu järgi, et kas siga või veis. Siga oli pudru sisse parem, sai vähe rasva ka.Kas lühema-ajalise retke korral on keegi üritanud ka konserve ja purgisuppe ümber pakkida?
Ja et just ERNA-l ei käi, siis on pudrutamise harjumus siiani küljes - hommikul ja õhtul, ikka putru. Kõiksugu eeltöödeldud helbeid (kaera, riisi, kartuli) ju saadaval. Ja korra retke jooksul, siis kui varem õhtale saab ka tatar potti. Purgisupiga ei jama - hommikul termosesse villitud keev vesi tagab lõunaks kuuma pakisupi.
Magusa isu puhul on abiks müsli, mitte se lihtne hobuste toit vaid röstitud känkrad.
Hetkel kaubanduses pakutakse väärt kartulaputru, tootjaks Knorr, vesi peale ja valma. Sisaldab veel peekonit ja tilli, igatahes kiire ja oma otstarvet täidab hästi. Letis tunneb ära 500 gr. jogurtitopsi kuju järgi, rohelist tooni. pakutakse vaid suuremates kauplustes.
Huvitun maisest rasketehnikast.
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Tegemist viletsa ja kotis kergesti puruneva taaraga.
Käepärasemad on nt Selveris saada olevad Ukrainas tehtud Mivina kartulipüreed fooliumpakis. Lisaboonusena on need Knorri omast umbes poole odavamad.
Käepärasemad on nt Selveris saada olevad Ukrainas tehtud Mivina kartulipüreed fooliumpakis. Lisaboonusena on need Knorri omast umbes poole odavamad.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
-
- Liige
- Kontakt:
Kuhu olete unustanud turul müüdava hää seapeki! Kas siis niisama soolatud, või ka pipardatud nn"Ungari oma" .
Lõikad rännakul leivakääru peale ja veel sibulat kah kõrvale, lonks vett takkaotsa ja lähed jälle.
Päris kõva energialaksu annab halvaa. Tavaline "Ali baba". Väga tummine süsivesinikuports.
Kuivatatud liha olen enne mägederetki ikka valmistanud:
Olen ostnud poest erinevaid grill-lihasid, lõiganud poole sõrme paksusteks viiludeks ja nööri otsa ajanud. Seal ju maitseained juba sees.
Linnakorteris kuivavad kenasti ära.
Toorest liha olen leotanud enne soolvees. Aga passige peale, et te üle ei soola. Seesugust liha saab järada niisama ja võib panna ka supi sisse.
Supis tõmbab vee sisse tagasi ja muutub taas suureks.
Kuvatada võib ka grillitud või eelnevalt suitsutatud kanaliha. Seda olen teinud ahjurestil, pannes ahjus käima vaid ventilaatori.
On päris uskumatu, kui väikseks tõmbub kuivades kanakintsu suurune lihatükk.
Soolakaotuse taastamiseks olen kaasa võtnud ka kuivatatud soolatinti.
Need sööd tervenisti ära ja pole vaja kotis äravisatavaid jääke kaasas tassida.
Lõikad rännakul leivakääru peale ja veel sibulat kah kõrvale, lonks vett takkaotsa ja lähed jälle.
Päris kõva energialaksu annab halvaa. Tavaline "Ali baba". Väga tummine süsivesinikuports.
Kuivatatud liha olen enne mägederetki ikka valmistanud:
Olen ostnud poest erinevaid grill-lihasid, lõiganud poole sõrme paksusteks viiludeks ja nööri otsa ajanud. Seal ju maitseained juba sees.
Linnakorteris kuivavad kenasti ära.
Toorest liha olen leotanud enne soolvees. Aga passige peale, et te üle ei soola. Seesugust liha saab järada niisama ja võib panna ka supi sisse.
Supis tõmbab vee sisse tagasi ja muutub taas suureks.
Kuvatada võib ka grillitud või eelnevalt suitsutatud kanaliha. Seda olen teinud ahjurestil, pannes ahjus käima vaid ventilaatori.
On päris uskumatu, kui väikseks tõmbub kuivades kanakintsu suurune lihatükk.
Soolakaotuse taastamiseks olen kaasa võtnud ka kuivatatud soolatinti.
Need sööd tervenisti ära ja pole vaja kotis äravisatavaid jääke kaasas tassida.
- Tundmatu Sõdur nr. 5
- Liige
-
- Liige
- Kontakt:
Ütleme nii, et sitt mis sitt, hea et sisse ei astunud
Eriti tore oli mõni aeg tagasi sõdurilehes ilmunud "spetsialistide" arvamus, kes võrdlesid meie, amide ja briti pakke ja Eesti pakk siis nende "testijate" arvates ikka kõige parem on.
Aga hea on see, et ikkagi üritatakse ka meie pakki paremaks ja mitmekesisemaks muuta. Ehk varsti on siis ka need ajad, kui nädalase metsalaagri jaoks ei pea kaitseväelased keskmiselt 500.- eest lisa ostma, et mitte nälga jääda.

Eriti tore oli mõni aeg tagasi sõdurilehes ilmunud "spetsialistide" arvamus, kes võrdlesid meie, amide ja briti pakke ja Eesti pakk siis nende "testijate" arvates ikka kõige parem on.
Aga hea on see, et ikkagi üritatakse ka meie pakki paremaks ja mitmekesisemaks muuta. Ehk varsti on siis ka need ajad, kui nädalase metsalaagri jaoks ei pea kaitseväelased keskmiselt 500.- eest lisa ostma, et mitte nälga jääda.
Vaidleks vastu: esimesel tarbimisel tundub tõesti ainsana söödava asjana halvaa, soolasemast kraamist ka ehk kartuliguljašš. Kurikuulsat Chilli con Carne'i tarbinud võitlejate katsumused oma sisemuse ohjeldamisega on ka metsas üsna laialt tuntud. Selle roa muudab kasulikuks selline lihtne nõks, kui lisada "kuivikleivad soolaga" (soola maitset seal küll pole...) Chilli con Carne'ile ning segada kokku. "Käkerdise" plussid on, et kuivikleibades on palju süsivesikuid ning neid on roa sees mugavam süüa, teiseks, et leivad panevad ubade "puhastava" toime tagurpidi tööle ja väheneb oht sellise olukorra tekkeks, kus peab püksid rebadel positsioonile jooksma. (Muidugi eks iga inimene on individuaalne)KategorieC kirjutas:Ütleme nii, et sitt mis sitt, hea et sisse ei astunud![]()
Teine hea kokteil on puder + magus kraam. Eriti hea on, kui on šokolaadi kaasas, kõlbab aga ka see sama halvaa hommikul väikeste tükikestena pudru sisse segada.
Tegelikkuses on enamik asju seal omal kohal (Välja arvatud "Sunny maxi" nimeline keemia, mida tarbides tekib tunne, et hambad hakkavad liigutama). Küll aga lisaks mina sinna väikse paki soolaga, pakisupi ning vb ka väiksema lihakonservi (lisaks sprottidele).
Lisa: Mitmekesisus ei tuleks ka pahaks, kui nuputada veel nt. üks põhiroog juurde, saaks juba üsna mitu kombinatsiooni.
Samas ei ole juhust olnud ei Briti ega USA toidupakiga maiustada, vb on need kuidagi nutikamalt lahendatud.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline