Ma juba sain aru, et sul on palju asju sellel tasapinnal, meeldib-ei meeldi

Jah, aga mitte keegi ei kirjuta neid masinale detailselt ette. Masin ise kirjutab neid algoritme endale harjutamise käigus.Laiakas kirjutas:No ja iga piloodist räni Sinupoolt loetletud punkt seal viiest koosneb omakorda samasugustest jupikestest nagu automaatpingi joru: 1. alusta pardaseadme nr 1. lennueelset kontrolli jne jne kuni mu pärast punktini 368 triljon: keera süüde välja
Täpselt sama võimalik kui Inimesel kõiki olukordi ette näha. Ja veelkord - räni ei arvuta mitte midagi. Algoritm teeb. Ning kui algoritmi käitumine loogilisel närvivõrgul ei erine närvivõrgu käitumisest bioloogilisel närvivõrgul, siis milles vahe?Laiakas kirjutas:ettekirjutaja võib ka räni ise olla, lihtsalt pole ka sel võimet absoluutselt kõiki olukordi ette genereerida. Sest see on võimatu.
Kulibin kirjutas:Lugupeetav unustas eelnevalt tööriista kulumise kompensatsiooni ...
Teatavates oludes ehk küll, kuid hävituslennukis on olukord vastupidine. Masina võimekas kasutada integreeritud sensoorset pilti on mitu suurusjärku parem kui inimese kuulen/näen. Kusjuures erinevalt masinast, inimest tasakaaluelund lennates pigem segab. Seda seetõttu, et inimesel vastab see küsimusele "kus on minu pea, kus on minu pee?", aga lennukil, "kus on maapind, kus on horisont", mis on lennates tegelikult kõige tähtsam info üldse kui soovitakse lend lõpetada eduka maandumisega.Kulibin kirjutas:Ballscrew wear auto compensation ...
-------------------------------------------------------------------
Tehisintellekt on muidugi tore asi, aga nagu eelnevalt kirjutasin, jääb sensoorne võimekus teatavates valdkondades ikkagi süldile alla.
Ma jään vana ränipeeruna enda juurde: Räni ei asenda minu eluajal iial sülti. Ja ränibaasil neuralvõrgustiku emuleerivad riistad, on naljakoht. VLSI lausloogika najal valmistatud asjad võtavad naerutuju ära, aga see energiatarve...![]()
Kvantarvutite peatne tulek pidi ju olema enamvähem sama revoluttsioon, mille korraldas mister Colt.
Minu ideaalis paigaldatakse vastsündinule hetkel kättesaadavaim kiireim andmesideliides ja riigipoolse sünnitoetusena Encyclopeedia Britannica, ENE, Suur Nõukogude Entsiklopeedia ja Main Kampf ... Mao ja Marx, Lenin-Stalin...
Ülejäänud on juba puhas loogika ja selle treening. Moodsas maailmas ei oma tähtsust vana hea tuupimisvõime, vaid oskus hankida informatsiooni ja sellega ümberkäimine. Eyes widely closed...
Tööpingi näide ei päde eriti väga lihtsal põhjusel, sest tööpingi töö on suht lineaarne protsess ja seda on üsna hõlbus matemaatiliselt modelleerida, st tööprotsessi kohta on võimalik koostada lõpuks suht jäik algoritm. Tavalist tööpinki saab panna juhtima ka mingi tehisintellektse süsteemi, kuid see oleks mõttetu jõudluse raiskamine. Mehitamata võitluslennuki juhtimine oleks matemaatiliselt äärmiselt keerukalt kirjeldatud protsess ja selle kohta mingi jäiga algoritmi tuletamine on pea võimatu.Laiakas kirjutas:Miks tööpingi näide vale on?![]()
See käis rohkem selle väite kohta, justkui oleks inimene nii unikaalne, et teda ei saa üldse mitte kunagi modelleerida ja "süldil" jääb alati mingi müstiline loovuse eelis. Saab küll modelleerida. See, et seda praegu ei tehta, on teine teema.Motronicus kirjutas:...
Kilo Tango, tehisnärvivõrke (Artificial Neural Network), millele sa vihjad, siin antud juhtumil ei kasutata.
Ei tegele unenägude seletamisega.Kulibin kirjutas:Paraku ongi nii, et inimene on nii unikaalne, et suudab selle sousti valmis mõelda ja kui lugupeetav eelnevalt vajab mõtteainet, siis palun kirjeldada surmajärgset kogemust ja sellele vastavat AI vastet või simulatsiooni.![]()
Aga võiks ju. Mul see pärisintellekt läheb küll volüüminupu kallale, kui raadiost "Thunderstruck'i" lastakse.Kulibin kirjutas:Mingid fuzi-logic vennad määrisid mulle ühe AC-DC seadme pähe ja ma ikka ei nautinud seda...
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist