Seda pole vaja tõestada. See asi on ammu paika pandud, seal hulgas ka meie praeguste liitlaste poolt. Kaua Lihulas mälestussammal seisis, pärast väikest jutuajamist USA saadiku ja Partsi vahel?;)UnterKroon kirjutas:Kuule gamajun, mida sa proovid siin oma seosetu tekstiga väita? Et saksa poolel võidelnud eesti vabatahtlikud oli kuri-pahad, või mida?
Leedu variant (Gamajun)
-
- Liige
- Kontakt:
reigo:
"Ja kõigile, kes soovivad siia postitada: palun ärge rikkuge värki oma, khm, tundeavaldustega ära! Kui ikka pole midagi asjalikku öelda, siis ärme ütlegi."
juba vist läks käest ära
noh, mis puutub partssi ja eelnevatesse pääministritesse või ehk isegi valitsustesse, siis selge on see et seda teemat pole siin mõtet üles tõstatada, poliitilisest korrektusest oleme me siin foorumis rääkinud enne ja pärast samba-karnevali. enne ei tunnistata valitsuse poolt saksa poolel võidelnuid ametlikult, kuni viimane neist on odini juurde läinud. et ei tekiks tühjast tüli.
aga leedu?
"Ja kõigile, kes soovivad siia postitada: palun ärge rikkuge värki oma, khm, tundeavaldustega ära! Kui ikka pole midagi asjalikku öelda, siis ärme ütlegi."
juba vist läks käest ära
noh, mis puutub partssi ja eelnevatesse pääministritesse või ehk isegi valitsustesse, siis selge on see et seda teemat pole siin mõtet üles tõstatada, poliitilisest korrektusest oleme me siin foorumis rääkinud enne ja pärast samba-karnevali. enne ei tunnistata valitsuse poolt saksa poolel võidelnuid ametlikult, kuni viimane neist on odini juurde läinud. et ei tekiks tühjast tüli.
aga leedu?
- VANA LÖUKOER
- Liige
- Kontakt:
TSITEERIN :
No jah, kui midagi tarka ei ole öölda, siis kohe kõmutama. Oletan, et lahingu relva pole sa kunagi käes hoidnud ja oled tavaline interneti-võitleja.
VASTAN :
Nüüd tuli suur södur välja.Ja olen kindel selles,et olen lasknud nii neli korda rohkem erinevate relvadega,kui sa elus üldse kuulnudki oled.Ära hakka oletama,sest siin,ma toonitan,oleme me köik vördsed (monitor,klaviatuur jne.),aga kui päris elus päris asjaks läheb,olen kindel,et sa oled esimene kes end kurguni täis teeb.
Isiklikuks lähen ma siis,kui sa kukud eestlasi solvama ja mustama,kuigi eriti sul ja su sugulasrahval tuleks üldse suu kinni hoida ja sakslaste moodi juutide käest vabandust paluda,mida te siin köik olete korda saatnud.Aga teie ülbus on otsatu ja seetöttu ei seeditagi teid kusagil.
TSITEERIN :
Teie loogika järgi on Rüütel "okkupatsioni administratsiooni juhtiv figuur".
Midagi hr. doktor Mäe taolist. Erum, erum..
VASTAN :
Rüütel oli ensv ajal ülemnöukogu presiidiumi esimees.S.t : ta oli meid okupeeriva valitsuse asemik eestis.Mis sa arvad,kes oli nt.Jeltsin,vaba Venemaa esimene president?Paralleel on ilmselge.
TSITEERIN :
Siis seleta mulle ära, kuidas okkupantide armee ridades sõdides võib kaitsta isesisvust???
VASTAN :
Seda sama küsiksin sinu käest ? Mismoodi sai olla punaarmees sundmopiga eestlased ja köik teised olla vabastajad ?
Sakslastel oli vähemalt rahvusväeosad,nt.eestlased ja lätlased,kes pidasid oma kohuseks,et södida oma kodumaal ääretut kurja teinud kommunismi vastu.Punaarmeel oli aga aina staalini eest ja kodumaa eest.Kelle kodumaa eest ? Sellist kodumaad,nagu iivanid meile "pakkusid" ei tahtnud eriti nagu keegi (huvitav,miks siis kümned tuhanded läände pögenesid ja sama palju punavöimule vastu södisid ? Miks tekkisid mehed ja naised,kes metsa pögenesid ja seal passiivset vastupanu punastele osutasid ? )
Järelikult oli sinu ülistatud vöimul ja nende toojatel miski väga suur viga küljes,kui terve möistusega inimene keeldus kuuletuma sellele...
TSITEERIN :
He-he. Sa ei tea ÜLDSE ajalugu. Lenin pakkus Eesti enamlastele juba 1917 aastal iseseisvust välja kuulutada. Vahet ju ei ole - pärast kõik "iseseisvad" riigid pidid ühinema ühte riiki:)))
VASTAN :
jah,sul on öigus.Ma ei tea üldse ajalugu.MA EI TEA EGA TAHAGI TEADA SINU AJALUGU,sest see on üdini väär ja solgitud.Te ei austa isegi oma surnud söjamehi,valetades oma kodumaa ajaloo teistsuguseks,mis meil,eestlastel,ookse suhu toob.
Oled sa kuulnud,et just selle leenini valitsemise ajal meie,eestlaste vaarisad södisid teiega ja seda nimetatakse VABADUSSÖJAKS.
Mismoodi saab riik olla iseseisev,kui keskvöim asub hoopis teises riigis ja meid juhtisid hoopis teist rahvust inimesed,kes ei lubanud meile ei oma söjaväge,oma raha,demokraatlikult valitud valitsust jne.
MEIE ISESEISVUSE VÖITLESID VÄLJA EESTI INIMESED,NAD LÖID SIIS JUBA PUNAST VENEMAAD TUGEVALT JA SEETÖTTU OLID VENELASED NÖUS RELVARAHUGA.SEE TÄHENDAB - VENELASED SAID PEKSA,KUI NAD ÜRITASID OKUPEERIDA EESTIT.
Mingist leenini iseseisvusest ei tahtnud vabaduse poole pürgivad eestlased kuuldagi.
Sölmiti Tartu Rahuleping,mille aga reetis staalin,kui ta 1939.a OKUPEERIS Eesti.
TSITEERIN :
Noh.. Vähemalt sakslastes saadi lahti;)
VASTAN :
Eheee....suurepärane nali.Vähemalt saksalstest saadi lahti.Aga venelastest ei saadud lahti ja nii pikaks ajaks.Mis sa arvad,et poolakad olid maru önnelikud,et venelased oma okupantliku armeed seal hoidis ?
Ei olnud neil mingit iseseisvust.Nad olid samamoodi okupeeritud,nagu liiduvabariigidki.ja sellele ei saa vastu vaielda.Nagu kogu idabloki maad,olid nad okupeeritd.Nagu Saksamaa peale söda,kus olid sees okupantlikud usa ja nliidu armeed.neid alasi nimetatakse okupeeritud aladeks.
ja ole hea,too mulle vördlustabel,mis näitab ära,kui palju hukkus sakslaste käe läbi venemaal selles söja ja siis too näiteid sellest,kui palju venelased ise oma rahvast selles söja hukutasid.siis vaatame,mis ja kes on naeruväärne...
No jah, kui midagi tarka ei ole öölda, siis kohe kõmutama. Oletan, et lahingu relva pole sa kunagi käes hoidnud ja oled tavaline interneti-võitleja.
VASTAN :
Nüüd tuli suur södur välja.Ja olen kindel selles,et olen lasknud nii neli korda rohkem erinevate relvadega,kui sa elus üldse kuulnudki oled.Ära hakka oletama,sest siin,ma toonitan,oleme me köik vördsed (monitor,klaviatuur jne.),aga kui päris elus päris asjaks läheb,olen kindel,et sa oled esimene kes end kurguni täis teeb.
Isiklikuks lähen ma siis,kui sa kukud eestlasi solvama ja mustama,kuigi eriti sul ja su sugulasrahval tuleks üldse suu kinni hoida ja sakslaste moodi juutide käest vabandust paluda,mida te siin köik olete korda saatnud.Aga teie ülbus on otsatu ja seetöttu ei seeditagi teid kusagil.
TSITEERIN :
Teie loogika järgi on Rüütel "okkupatsioni administratsiooni juhtiv figuur".
Midagi hr. doktor Mäe taolist. Erum, erum..
VASTAN :
Rüütel oli ensv ajal ülemnöukogu presiidiumi esimees.S.t : ta oli meid okupeeriva valitsuse asemik eestis.Mis sa arvad,kes oli nt.Jeltsin,vaba Venemaa esimene president?Paralleel on ilmselge.
TSITEERIN :
Siis seleta mulle ära, kuidas okkupantide armee ridades sõdides võib kaitsta isesisvust???
VASTAN :
Seda sama küsiksin sinu käest ? Mismoodi sai olla punaarmees sundmopiga eestlased ja köik teised olla vabastajad ?
Sakslastel oli vähemalt rahvusväeosad,nt.eestlased ja lätlased,kes pidasid oma kohuseks,et södida oma kodumaal ääretut kurja teinud kommunismi vastu.Punaarmeel oli aga aina staalini eest ja kodumaa eest.Kelle kodumaa eest ? Sellist kodumaad,nagu iivanid meile "pakkusid" ei tahtnud eriti nagu keegi (huvitav,miks siis kümned tuhanded läände pögenesid ja sama palju punavöimule vastu södisid ? Miks tekkisid mehed ja naised,kes metsa pögenesid ja seal passiivset vastupanu punastele osutasid ? )
Järelikult oli sinu ülistatud vöimul ja nende toojatel miski väga suur viga küljes,kui terve möistusega inimene keeldus kuuletuma sellele...
TSITEERIN :
He-he. Sa ei tea ÜLDSE ajalugu. Lenin pakkus Eesti enamlastele juba 1917 aastal iseseisvust välja kuulutada. Vahet ju ei ole - pärast kõik "iseseisvad" riigid pidid ühinema ühte riiki:)))
VASTAN :
jah,sul on öigus.Ma ei tea üldse ajalugu.MA EI TEA EGA TAHAGI TEADA SINU AJALUGU,sest see on üdini väär ja solgitud.Te ei austa isegi oma surnud söjamehi,valetades oma kodumaa ajaloo teistsuguseks,mis meil,eestlastel,ookse suhu toob.
Oled sa kuulnud,et just selle leenini valitsemise ajal meie,eestlaste vaarisad södisid teiega ja seda nimetatakse VABADUSSÖJAKS.
Mismoodi saab riik olla iseseisev,kui keskvöim asub hoopis teises riigis ja meid juhtisid hoopis teist rahvust inimesed,kes ei lubanud meile ei oma söjaväge,oma raha,demokraatlikult valitud valitsust jne.
MEIE ISESEISVUSE VÖITLESID VÄLJA EESTI INIMESED,NAD LÖID SIIS JUBA PUNAST VENEMAAD TUGEVALT JA SEETÖTTU OLID VENELASED NÖUS RELVARAHUGA.SEE TÄHENDAB - VENELASED SAID PEKSA,KUI NAD ÜRITASID OKUPEERIDA EESTIT.
Mingist leenini iseseisvusest ei tahtnud vabaduse poole pürgivad eestlased kuuldagi.
Sölmiti Tartu Rahuleping,mille aga reetis staalin,kui ta 1939.a OKUPEERIS Eesti.
TSITEERIN :
Noh.. Vähemalt sakslastes saadi lahti;)
VASTAN :
Eheee....suurepärane nali.Vähemalt saksalstest saadi lahti.Aga venelastest ei saadud lahti ja nii pikaks ajaks.Mis sa arvad,et poolakad olid maru önnelikud,et venelased oma okupantliku armeed seal hoidis ?
Ei olnud neil mingit iseseisvust.Nad olid samamoodi okupeeritud,nagu liiduvabariigidki.ja sellele ei saa vastu vaielda.Nagu kogu idabloki maad,olid nad okupeeritd.Nagu Saksamaa peale söda,kus olid sees okupantlikud usa ja nliidu armeed.neid alasi nimetatakse okupeeritud aladeks.
ja ole hea,too mulle vördlustabel,mis näitab ära,kui palju hukkus sakslaste käe läbi venemaal selles söja ja siis too näiteid sellest,kui palju venelased ise oma rahvast selles söja hukutasid.siis vaatame,mis ja kes on naeruväärne...

VAREMEIST TÖUSEB KÄTTEMAKS !!!!
MAHA VALGED JUUDID !!!!!!!!
vaatan siin huviga teie tulise diskussiooni, ning ei tahaks seda segama hakata
siin kohal on vist minu kord kinnitada et vend Gamajun (mis on teadagi meie keeles tähendab Sinilind) on meie maal tuntud sangar ja vapper jahimees, kes suudab toime tulla igasuguste pagana leituistega alates pöörlevaga trummliga taskurevolvrist kuni suure liigutatava kangiga jahipüssini:lol:

ja selleks et veidi jahutada ennast koeraks nimetavat tegelast kinnitan et jahimees Gamajun on ainult poolenisti meie verd ülejäänud osas pidi ta olema eestlasteks ennast nimetava hõimu pärit.
siin kohal on vist minu kord kinnitada et vend Gamajun (mis on teadagi meie keeles tähendab Sinilind) on meie maal tuntud sangar ja vapper jahimees, kes suudab toime tulla igasuguste pagana leituistega alates pöörlevaga trummliga taskurevolvrist kuni suure liigutatava kangiga jahipüssini:lol:

ja selleks et veidi jahutada ennast koeraks nimetavat tegelast kinnitan et jahimees Gamajun on ainult poolenisti meie verd ülejäänud osas pidi ta olema eestlasteks ennast nimetava hõimu pärit.

-
- Site Admin
- Kontakt:
No läheb teema jälle jamaks, no läheb...Reigo kirjutas:Ja läkski verbaalse kõhulahtisuse teed... Moderaatorid võiks ikka ka natuke tegutseda...
Samas, võttes arvesse normaalsete temaade protsenti võrreldes seda sorti jamaga, ei ole erit halb tulemus

Meie foorum on seni olnud selline suht liberaalne ning pole väga kellelgi käsi väänama kippunud. Antud teemas on väitlejad nii palju õppinud, et otse üksteis ei sõima ega solva. Kasutavad õrnu ümbernurga vihjamisi. Et kes kasutab paremini jahirelvi ning kes sõjaväe kasutuses olevaid.
Siiski ei pea ma praeguse foorumi liberaalse poliitika juures vajalikuks liikmete bannimist. Tõesti on moderaatoreil tavaelu kõrvalt raske käia liikmete poste modereerimas, kuigi omal ajal seda ka ise teha lubasin.
IP aadresse (kust solvavad postid tehtud on) ma igaks juhuks ka avalikuks ei tee, äkki mõni mees läheb tõesti oma jahi- või automaatrelva proovima.
Kuid lõppkokkuvõttes on veel paljugi võimalik teha. Teha registreerimine raskemaks, hakata liikmeid bännima, anda neile mingiks perioodiks ainult lugemise õigused jne...
Aga milleks? Võiks nagu ikka mõistusega asja võtta. Mina ausalt öeldes meie venelastest (või pool-venelastest) liikmeid praegu küll bännida ei taha. Isegi kui kõigega mis nad kirjutavad nõus ei ole.
Et saada asjast õiget pilti tuleb seda vaadata ikka mitme erineva nurga alt. Ja ei maksa iga erinava arusaama peale kohe nii itsi täis minna. Elus võib palju hoopis keerulisemaid olukordi ette tulle. Mis siis, kui su tänane pruut oli oma eelmises elus hoopis läti seeru?
Viimane nali oli ilmselt meie foorumi "vanakeste" jaoks...

-
- Liige
- Kontakt:
No kandke mulle üle miljon dollarit.Soovib äkki Reigo lähemalt meile rääkida oma murest, mida need moderaatorid siis Sinu heaks tegema peaks?

Mis seal ike toimus? 23.06.41 kuulutati jälle välja Leedu vabariik ja koostati Leedu valitsus, mida sakslased muidugi ei tunnistanud.teddybbeer kirjutas: jah aga siiski... mis seal Leedus 1941. aastal toimus? kui vanemaid teemasi vaatad siis näed, et ma olen selle küsimuse juba varem esitanud...

Ja juba 5 augustil laiali ajasid.
Kui sa venekeeles oskad lugeda, siis siin on memorandum, mille saatis Hitlerile Leedu Aktivistide Rinne juba pärast valitsuse laiali saatmist 15 septembril 1941 http://warmech.narod.ru/karateli/g103-1.html
Propagandat, mis pärast dokumenti on kirjutatud ei ole sa kohustuslik lugeda

Postitan paar väljavõtet, kus leedulased võrdlevad saksa võimu bolševikudega

В связи с тем что Литву считать частью СССР нельзя, а, с другой стороны, никаким международным актом Литовская республика не была отменена, становится непонятно, почему рейхскомиссар по делам Остланда в своем послании литовцам от 28 июля говорит о нем как об «области бывшего независимого Литовского государства».Выходит так, что большевики, против которых литовцы воевали вместе с немецкими солдатами, признают Литовскую республику, вышедшую из СССР, как независимое государство, а Германия, которой Литва помогла бороться с большевиками, считает Литовскую республику бывшим [независимым] государством (ehemaliger Freistaat - нем.)
Литовцы воевали вместе с Германией, а не против Германии. Но несмотря на это, органы немецких властей рассматривают Литву как оккупированную территорию противника. Сложилось такое положение, что «Фронт литовских активистов» объявил борьбу против СССР, боролся вместе со всей литовской молодежью против Советского Союза, а в результате этой борьбы Литву считают территорией противника, как государство, воевавшее против Германии".
Однако немецкие гражданские власти в Литве, остановившие работу литовского правительства, начали уничтожать все то, что было сделано для возвращения национализированного имущества законным собственникам. Имущественные отношения приводятся в такое положение, в каком они были, когда в Литве правили большевики. Мало того, указ генерального комиссара в Каунасе от 20 августа настоящего года об уборке урожая и севе делает имущественные отношения еще более неустойчивыми, чем они были в большевистские времена. Хотя большевистскими актами во время национализации земля и была признана собственностью государства, но каждый, кому она была оставлена, владел ею вечно. Если это и не была собственность, то все равно каждый знал, что владеет землей по праву вечного пользования. Указом генерального комиссара то вечное пользование, которое признавалось законами большевиков, делается иллюзорным.
Kui venekeelt tead - loe läbi - väga huvitav vaatepiltЛитовцам трудно подумать, что органы немецкой администрации в Литве добиваются подавления литовского народа, но должны констатировать факт, что культурная и народная жизнь литовцев теперь всячески подавляется:
литовцам в Литве в настоящее время нельзя иметь ни одной газеты на литовском языке, потому что приказано в литовских еженедельниках помещать статьи на немецком языке;
с начала войны немецкая цензура не разрешила выпуск ни одной литовской книги в Литве (даже научный словарь литовского языка, отпечатанный перед войной, не мог показаться на книжном рынке);
в радиофонах Литвы все более вытесняется литовский язык или его разрешается употреблять только рядом с немецким языком;
в радиофонах Литвы не разрешается исполнять национальный гимн Литвы;
в одном из самых почитаемых мест Литвы, в каунасском Военном музее, колокола звонили перед Большой Войной властью русского царя запрещенную песню «Литовцами мы родились, литовцами хотим и быть». Музыку для этой песни написал известный литовский композитор Статис Шинкус, а слова песни написаны в конце XIX в. большим другом литовцев немецким ученым Зауэрвейном. Администрацию Военного музея попросили эту песню больше не исполнять;
в самом святом месте для всех литовцев на горе Гедимина в Вильнюсе снят литовский национальный флаг;
не разрешается праздновать литовские народные праздники.

- VANA LÖUKOER
- Liige
- Kontakt:
ok.pöördume teema poole uuesti tagasi.
Mitte,et leedukad oleksid keeldunud Waffen SS ridadesse minemast (et moodustada oma rahvusväeosa) , vaid siin tuleb juba Hitler mängu.Ta oli nöus,et leedukatest moodustatakse Politseipataljonid,aga oli kategooriliselt
vastu Leedu Esimese SS Diviisi moodustamisel,sest ta pidas leedukaid ikka nii palju untermenchideks,pidas neid liialt slaavlaste ja poolakatega segatuks ja seetöttu ei saanudki leedukad seda.Kuid könelused olid ss peavalitsusega peetud ja selle vastuse andis Hitler.
Ja häbiväärset selles,et eestlased ss-is teenisid,pole küll midagi.Sdea on nad ise tunnistanud ja paljud on ka uhked selle üle.Lihtsalt viga on meie valitsuses,kes ei julge ajalugu tunnistada,kartes venemaa reaktsioone.
OLgu köik ühtemoodi ja tunnustagu mölema poole veterane,vöi siis üldse mitte.
Mitte,et leedukad oleksid keeldunud Waffen SS ridadesse minemast (et moodustada oma rahvusväeosa) , vaid siin tuleb juba Hitler mängu.Ta oli nöus,et leedukatest moodustatakse Politseipataljonid,aga oli kategooriliselt
vastu Leedu Esimese SS Diviisi moodustamisel,sest ta pidas leedukaid ikka nii palju untermenchideks,pidas neid liialt slaavlaste ja poolakatega segatuks ja seetöttu ei saanudki leedukad seda.Kuid könelused olid ss peavalitsusega peetud ja selle vastuse andis Hitler.
Ja häbiväärset selles,et eestlased ss-is teenisid,pole küll midagi.Sdea on nad ise tunnistanud ja paljud on ka uhked selle üle.Lihtsalt viga on meie valitsuses,kes ei julge ajalugu tunnistada,kartes venemaa reaktsioone.
OLgu köik ühtemoodi ja tunnustagu mölema poole veterane,vöi siis üldse mitte.
VAREMEIST TÖUSEB KÄTTEMAKS !!!!
Mnjah... Tähendab alguses sakslased ei soovinud leedulastest ss-üksui luua, ja kui nad ümber mõtlesid ei soovinud leedukad nendes teenida. Ja mitte lihtsal ei soovinud - nad saboteerisid moblisatsiooni.VANA LÖUKOER kirjutas: Mitte,et leedukad oleksid keeldunud Waffen SS ridadesse minemast (et moodustada oma rahvusväeosa) , vaid siin tuleb juba Hitler mängu.Ta oli nöus,et leedukatest moodustatakse Politseipataljonid,aga oli kategooriliselt
Kuna nad juba 1941 aastal said aru - ega suurt vahet ei ole, okkupandid mõlemad

Ma arvan, et rohkem kardetakse USA reaktsiooniJa häbiväärset selles,et eestlased ss-is teenisid,pole küll midagi.Sdea on nad ise tunnistanud ja paljud on ka uhked selle üle.Lihtsalt viga on meie valitsuses,kes ei julge ajalugu tunnistada,kartes venemaa reaktsioone.

Üldiselt Reigo arvas, et sakslased käitusid leedukatega halvemini, kui eestlastega. Seal üleval on leedulaste memorandum olemas - võib teha erali teema, et võrelda punktide kaupa - kas ika oli nii suur vahe suhtumises

-
- Liige
- Kontakt:
pigem siiski kipun arvama, et rohkem Inglismaa reaktsiooni, USA sel ajahetkel harrastas nagu rohkem isolatsioonipoliitikat...gamajun kirjutas: Ma arvan, et rohkem kardetakse USA reaktsiooni![]()
ja yleyldse on mulle mõistatuseks, kuidas sina eestlasi yleyldse leedukatega võrrelda suudad, võttes aluseks 1941. a. syndmusi. esiteks, rinne läx '41. al suht kiiresti yle Leedu, kuid Eestis püsis suht pikka aega (jättes piisavalt ruumi teostada "põletatud maa" taktikat) ja teiseks nagu ma sellest sinu poolt tsiteeritud venekeelsest kirjatükist aru sain(palju jäi, minu viletsat vene keele tundmist arvesse võttes, arusaamatuks) , eksisteeris Leedus tsentraliseeritud keskjuhtimine, Eestis Suvesõja ajal selline asi puudus, vastupanu osutati stiihiliselt. Meil ju näiteks osad rahvuslikud jõud töötasid hoopis inglaste heaks... (muidugi mitte 41. aastal vaid hiljem)
Seega oli sakslaste toetamiseks täiesti erinevad tagapõhjad. On ju loomulikult tore kogu kraam naxust yhte patta surada, kuid minu tagasihoidlik arvamus on selline, et teise maailmasõja ajalugu on nati keerulisem, kui seda praegusel hetkel maailmas propageeritakse...
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline