II maailmasõda
-
- Liige
- Kontakt:
Paljude poolt põlatud Wikipedia pakub õhusõja ohvrite arvuks (tsiviilisikud) selliseid arve:
In World War II aerial bombardment claimed 60,595 British and between 305,000 and 600,000 German civilian lives
2 miljonit sakslast on liialdus-600 000 reaalne, ainult koos haavatutega tuleks suurem number kokku.
In World War II aerial bombardment claimed 60,595 British and between 305,000 and 600,000 German civilian lives
2 miljonit sakslast on liialdus-600 000 reaalne, ainult koos haavatutega tuleks suurem number kokku.
Kui analoogiliselt üritada õigustada näiteks NL käitumist Baltimaade suhtes siis saaksime ju igati "sileda" pildi.
Omavahel liidu sõlminud baltlased tahtsid ju kindlasti suurele venemaale kallale tungida
.
Ja milline ebaõiglus, et Petserimaa venelased pidid elama tsuhnaade ikke all - kes neid loomulikult igati ahistasid?
Demagoogia üleks ma selle peale.
Kui Saksamaa alustas "preventiivseid" sõdu vähemuse kaitseks, vastase ennetamiseks jms. Siis võttis ta ka endale vastutuse tagajärgede eest.
Sellest, et sakslaste armastatud "Blitzkrieg" on taktika teps mitte oma piiride kaitseks - vaid suurte territooriumite hõivamiseks ma üldse ei räägigi.
Nagu ei ole kaitseotstarbelised ka sakslaste poolt enim arendatud relvaliigid.
Jah muidugi - ebaõiglus, rahvuslike huvide kaitsmine jne.
Aga nii võiks pea iga imperjalist ükskõik millist avantüüri õigustada.
Omavahel liidu sõlminud baltlased tahtsid ju kindlasti suurele venemaale kallale tungida

Ja milline ebaõiglus, et Petserimaa venelased pidid elama tsuhnaade ikke all - kes neid loomulikult igati ahistasid?
Demagoogia üleks ma selle peale.
Kui Saksamaa alustas "preventiivseid" sõdu vähemuse kaitseks, vastase ennetamiseks jms. Siis võttis ta ka endale vastutuse tagajärgede eest.
Sellest, et sakslaste armastatud "Blitzkrieg" on taktika teps mitte oma piiride kaitseks - vaid suurte territooriumite hõivamiseks ma üldse ei räägigi.
Nagu ei ole kaitseotstarbelised ka sakslaste poolt enim arendatud relvaliigid.
Jah muidugi - ebaõiglus, rahvuslike huvide kaitsmine jne.
Aga nii võiks pea iga imperjalist ükskõik millist avantüüri õigustada.
Mitte millal vaid miks?
KÕIK KARUKESTEST
KÕIK KARUKESTEST
Hess sooritas oma lennu Inglismaale ilma Hitleri nõusolekuta.Fucs kirjutas:[ Vaidleksin vastu. Hitler lootis veel enne Normandiat et suudab Inglismaa oma liitlaseks teha või vähemalt otsesest sõjast Saksamaa vastu välja "lülitada". (Hessi lend Inglismaale;
Meie reliikvia on vabadus!
Meie reliikvia on au!
Meie reliikvia on au!
Inglismaal oli vaja lahti saada oma konkurendist Saksamaast, kelle industrialiseerumine põhjustas konkurentsi inglastele ja USA nägi head võimalust selle sõja pealt raha teenida ja tõusta tööstuslikuks suurrriigiks number 1 (mis ka ju juhtus). Nii euroopa kui ka ameerika huvides oli ka Venemaa kommunismi ärahävitamine, mis kahjuks korda ei läinud, kuna suurjõududel oli peale ühiste huvide ka üksteisele vastukäivaid huvisid. Poola, Tsehhi ja Baltimaad olid nende poolikute jaoks vaid vähese tähtsusega tööõnnetused, mis ikka selliste suurte tööde puhul aeg-ajalt paratamatult ette tulevad.Ja oli kapitalistlik Inglismaa keda võib pidada kogu selle kompoti VÕTMEKS. Ja muidugi Ameerika Ühendriigid kes suuremalt jaolt läks inglismannide hädakisa ja palvete õnge.
Tagantjärele tarkus on täppisteadus!
Kirjutagem aga Hessi teemadel edasi...
Niipalju, kui mina Hessi lendu ja selle võimalikke tagapõhju olen uurinud, puudub ikkagi, pergel paraku alus seda Adolfi anglofiilia kraesse kirjutada.
Kui inimene aastakümneid vangis istub, siis pidanuks keelepaelad avanema.
Hessi lend oli minu arvates fanaatilise tegelinski pisut lahtiste silmadega üritus miskit muuta. Eriti, kui vastaspoolelt kostis kõige kriitilisemal ajal Churchilli teksti al a "kui nad tulevad, anname neile kõigi vahenditega, kui vaja siis õllepudelitega piki pead".
Minu meelest põhjustas selle lennu brittide põikpäine leppimatus ja võimalik ameeriklaste sekkumine nähtuna läbi NSDAP teise mehe ajude.
Niipalju, kui mina Hessi lendu ja selle võimalikke tagapõhju olen uurinud, puudub ikkagi, pergel paraku alus seda Adolfi anglofiilia kraesse kirjutada.
Kui inimene aastakümneid vangis istub, siis pidanuks keelepaelad avanema.
Hessi lend oli minu arvates fanaatilise tegelinski pisut lahtiste silmadega üritus miskit muuta. Eriti, kui vastaspoolelt kostis kõige kriitilisemal ajal Churchilli teksti al a "kui nad tulevad, anname neile kõigi vahenditega, kui vaja siis õllepudelitega piki pead".
Minu meelest põhjustas selle lennu brittide põikpäine leppimatus ja võimalik ameeriklaste sekkumine nähtuna läbi NSDAP teise mehe ajude.
Tõde on selle poolel, kes vähem valetab.
Слава Україні!
Героям слава!
Слава Україні!
Героям слава!
Ei saa nüüd aru. Kas selline vasturääkivus sattus sinu teksti teadlikult või lihtsalt trükkimistuhinas?Fucs kirjutas: Hess lendas Hitleri teadmisel.
......
Hitler ma arvan oli pärast Hessi lendu marus mitte selle pärast, et Hess tema teadmata lendas, vaid seepärast, et...
Meie reliikvia on au!
Meie reliikvia on au!
Lugesin sealt välja, et Hitlerit ärritas see, et Hess ilma tema teadmata lendas, ent kõige hullema põntsu pani ikkagi sellest välja kujunenud tsirkus. Siit ka arusaamatus.Fucs kirjutas:Sellega ma tahangi ütelda, et Hitler ei raevutsenud mitte sellepärast, et Hess tema teadmata lendas! (Sest Hess ei lannanud tema teadmata.) Mis siin segast on?Jux kirjutas:Ei saa nüüd aru. Kas selline vasturääkivus sattus sinu teksti teadlikult või lihtsalt trükkimistuhinas?Fucs kirjutas: Hess lendas Hitleri teadmisel.
......
Hitler ma arvan oli pärast Hessi lendu marus mitte selle pärast, et Hess tema teadmata lendas, vaid seepärast, et...
Siiski on mulle jäänud meelde, et Hitler ei olnud tema väikesest ettevõtmisest teadlik. Samuti räägib selle poolt ka asi, et näiteks osade Skinheadide kultusisikuks on Rudolf Hess, kuna ta võttis ette sellise julge sammu ilma Führeri teadmata ning kui see oleks läbi läinud, oleks jäänud palju verd valamata ning ehk isegi meie maad punaokupantidest taaspuutumata.
Meie reliikvia on au!
Meie reliikvia on au!
Õige, ent hetkel vaidleme me fakti üleFucs kirjutas:Juhan kirjutas: Siiski on mulle jäänud meelde, et Hitler ei olnud tema väikesest ettevõtmisest teadlik. Samuti räägib selle poolt ka asi, et näiteks osade Skinheadide kultusisikuks on Rudolf Hess, kuna ta võttis ette sellise julge sammu ilma Führeri teadmata ning kui see oleks läbi läinud, oleks jäänud palju verd valamata ning ehk isegi meie maad punaokupantidest taaspuutumata.Segaste asjade kohta peavadki olema erinevad arvamused. Muidu poleks nad segased vaid selged tõsiasjad ja nende üle ei vaieldaks. Peamine on see, et see on siin kõik ikkagi "Oleksoloogia"

PS! Meenus ka nende raamatute autori eesnimi, kust selle fakti lugesin...Guido.
tegu siis saksa ajaloolasega, kes kirjutanud raamatud, nagu "Hitleri käsilased", "Hitleri sõdalased" ja "Hitleri abilised"
Muudatus: Sirvisin Wikipediat ning leidsin sealt sellise lõigu:
link: http://en.wikipedia.org/wiki/Rudolf_Hes ... to_BritainHess's strange behaviour and unilateral proposals quickly discredited him as a serious negotiator (especially after it became obvious he did not officially represent the German government). Taken by surprise, Hitler had Hess' staff arrested, then spread word throughout Germany that Hess had gone insane and acted of his own accord. Hearing this, Hess began claiming to his interrogators that as part of a pre-arranged diplomatic cover story, Hitler had agreed to announce to the German people that his deputy Führer was insane. Meanwhile Hitler granted Hess' wife a pension.
Meie reliikvia on au!
Meie reliikvia on au!
Ehk tõesti. Ise pean enese argumentatsiooni piisavalt vettpidavaks. Jäägu siis lahkarvamusFucs kirjutas:Siit võib muidugi välja lugeda ka seda, et Hess prantsatas englismanninide juures alla ka englismannidele ootamatult![]()
![]()
![]()
Kui see mees (Louis Kilzer) just ei valeta arhiividest hiljaaegu välja tulnud dokumentide ja nende sisu kohta siis jään ikkagi selle juurde, et Hessi lend oli kokku lepitud saksa ja inglise tippametnike poolt ning oleks pidanud toimuma täiesti salaja. Hessi õnnetuseks kaotas ta inglismaa kohal orientatsiooni ja ei maandunud selleks ettevalmistatud ja kokkulepitud kohta mistõttu ka tema lennu salajshoidmine muutus võimatuks ja siit ka loogiliselt Hessi võimalik tagasilend saksamaale.
http://www.raamatukoi.ee/cgi-bin/raamat?21787

Meie reliikvia on au!
Meie reliikvia on au!
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist