Kas muuta Eesti riiklikke sümboleid?

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.

Eesti peaks / võiks saada omale ennekõike :

Ristilipu
8
10%
Hoopis teise kujundusega lipu
0
Pole hääli
Hümniks "Põhjamaa mu sünnimaa"
1
1%
Hoopis teise hümni
2
3%
Rahvusvaheliseks nimeks Estland
6
8%
Kõik riiklikud sümbolid on pühad, puutumatud ja õiged!
62
78%

Hääli kokku: 79

SET
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas SET »

Ei näe mingit põhjust muuta riigi sümboleid. Olen küll alles 17, aga siiski on SINI-MUST-VALGE mulle armas ja sama ka vapi ja hümniga.

Mu isamaa, mu õnn ja rõõm,
kui kaunis oled sa!
Ei leia mina iial teal
see suure, laia ilma peal,
mis mul nii armas oleks ka,
kui sa, mu isamaa!

Sa oled mind ju sünnitand
ja üles kasvatand;
sind tänan mina alati
ja jään sull' truuiks surmani,
mul kõige armsam oled sa,
mu kallis isamaa!

Su üle Jumal valvaku,
mu armas isamaa!
Ta olgu sinu kaitseja
ja võtku rohkest õnnista,
mis iial ette võtad sa,

mu kallis isamaa!
Kasutaja avatar
wudu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas wudu »

Frundsberg kirjutas:Naljakas, et nüüd on mingi seltskond selle kunagise artikli najal hakanud asja täiesti tõsiselt võtma. Iseenesest võib arutleda ja kõige üle, k.a. vapi, lipu, hümni ja mille iganes muutmise teemal. Siis peaks aga olema ikka natuke parem argumentatsioon kui et -ia lõpp kõlab nõmedalt, -land lõpp aga kuidagi eriti lahedalt.
Selle kõige taga on usk aj religioon ....
Me oleme ju siin, et isamaad kaitsta. Aga prantslased on ju ka siin, et oma isamaad kaitsta. Kellel siis õigus on?
Erich Maria Remarque “Läänerindel muutuseta”
LeBon
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas LeBon »

Ei leia mina iial teal
see suure, laia ilma peal

Meil sõjaväes õpetati teal ja peal asemel vastavalt tääl ja pääl. Kumb see õige variant on?
Kasutaja avatar
A-ruudus
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas A-ruudus »

Kahe käega rahvussümbolite muutmise poolt!
Praeguste sümbolite kasutamisel jääb Eestist mulje kui riigist, kus ei suudeta ise sümboolikat välja mõelda, vaid viksitakse seda mujalt maha.

(selline oli minu arvamus, ärge nüüd selle eest käte-jalgadega peksma hakake :D )
Kasutaja avatar
de Armani
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas de Armani »

Ma nagu ei jaga ära, et miks meil ei või vapil olla 3 lõvi? Lõvi on olnud ajast aega jõu ja valitsemise sümbol, mis siis, et Eestis neid ei ela, ega siis pea mingit mäkra vapile toppima, enamus maailmast arvab siis, et mingid suslikud või krt teab mida veel.
Soome vapil on mõõgaga lõvi, ma ei ole kuskilt näinud Soome metsas lõvisid ringi jooksmas.
Ma ei saa ka aru, et miks peame hümni vahetama, kes on lugenud artiklit Luubist "Üks väga väga vana rahvas", siis seal on kirjutatud, et Soome asustati eestlaste poolt, mis teeb välja, et üks rahvas üks hümn :D, seega tglt vaja veel vaid neil seal õige lipp võta (õige lipp on sini must valge) ja õige vapp ( ehk siis vapp kolme lõviga).
Tglt mis kõige tähtsam, austades Eesti Vabariigi järjepdevust on meil just selline lipp, vapp ja hümn kui oli enne okupatsiooni.

PS. Minu arust on väga äge ju, et meil on Soomlastega üks ja see sama hümn, vendade värk või kuis nüüd öeldakse, et family bussines.
Välja, välja Wabariigi seest, kes söövad meie leiba ja ei räägi eesti keelt!!!
Kasutaja avatar
harri13
Liige
Kontakt:

Vastused Suurele ringile

Postitus Postitas harri13 »

*Õige on Teal ja Peal(muudatus tuli vist 2004; ma üritan olla korektne
ja laulda ka ea varjanti), aga rahvas on harjunud Tääl ja Pääliga
*Briti Sümboolikast(tuli teemast Lipud Autodel): Uurisin EE 15. köitest: Seal ei ole öeldud kas olid ametlikud või mitte, aga need Traditsiooni järgi kujunenud. ega EV põhiseaduses ka pole öeldud, et Tallinn on pealinn. see on Traditsioonina tekkinud
*Soome Hümnist( allikas EE 15. Köide): Soome Mamme/Vart Land On vastu võetud 1948, Eesti Mu isamaa mu õnn ja rõõm ametlikust kasutusest pole öeldud on aint öeldud Viisi sünniaasta(1848) ja sõnade Kirjutamisaasta(1869), aga mälu meenutab, et 1919 andis Laidoner akti Sõjaväe orkestritele selle kasutamisest rahvushümnina. Käin läbi kõik eesti Põhiseadused(originaalversioonid):1920 ei ütle sõnakestki, sama 1933,1938 ja 1992 omas, lehekülg:http://www.nationalanthems.info/ee.htm annab Eesti Hümni kasutuse kohta sellise sellise seletuse:Adopted 1869, abolished 1940, restored 1990, Ja Finlandia juures selline huvitav fakt et see oli Biafra hümn 1967-1970
MINU ARVAMUS ASJAST:
*Lipp-Ei taha muuta, me oleme Põhjamaa küll jah aga see ei tähenda et peame vahetama Lippu. Sini-Must-Valge on Trikoloorina ilus ja lihtne lipp.
*Vapp-Vastu! Näiteks see maakonna stiil-mingi lind keskel, ja maakonna vapid kõrval oleks väga ilmetu praeguse kõrval lisaks, Praegune vapp on väga rahvuslik (3 lõvi tähistamas Muistset vabadussõda, Jüriööd ja Vabadussõda; Kuldsed Tammelehed jne...)
*Hümn-Mu isamaa mu õnn ja rõõm on parem kui muud(Eesti Lipp, Mu isamaa on minu arm, põhjamaa, mu sünnimaa, eestlane olen ja eestlaseks jään), sest see on ugrilik (hoolimata Paciusest). Päris Ilus oleks Taliolümpial Eestlane saab esimese koha, soomlane teise, Soome rootslane kolmanda, TV ekraanil on kõik suures plaanis: 1 laulab eesti, teine soome, kolmas rootsi keeles. See, et meil Soomega ühine hümn on väga ilus ja on jah a la perekonna värk. Maailmas peaks veel 1-2 sellist näidet olema
Nimi-Kõigil peaks olema meeles Cote Di Voire ja Birma näited. ja kui juhtukski nii et kõik hakkaks meid nimetama Estland/Estonia(see meeldib rohkem), siis ikkagi 20 aasta pärast: Läti-Leedu- Estlands/Estoninijas, Soome-Eestländ/Estoonja, Suurbritannia ja kõik kes kasutavad praegu Estonia-Estland(kõnekeeles Eestland), Saksamaa ja kõik kes kasutavad praegu Estland-Estoland, Venemaa ja kõik kes kasutavad Estonija-Estonija/Estlandija
Kroon-Ei! Eesti kroon oli, on ja peab jääma! Kus juures 1928-1941 kehtinud Kroonid on ilusamad kui praegused :shock: - seega...

uhh, siin pooleteise tunniga sai jutuke kokkumaalitud :D , loodetavasti viitsite lugeda...
Elagu Eesti Wabariik!
Peaasi et oleksime iseseisvad ja juhid oleks õiged!
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist