Kas N Liidus oli ka midagi head?

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
Kasutaja avatar
hillart
Liige
Kontakt:

Re: Kas N Liidus oli ka midagi head?

Postitus Postitas hillart »

No minu isikliku ja tagasihoidliku arvamuse järgi oli NSVL ajal kõik ja lõplikult AINULT halb. Sündinud 1959, elanud ja õppinud ja töötanud ja teeninud sellel ajal, lihtsalt teist arvamust mul ei ole.
Just-just. Seda on näha jah. Sa ise kah see kõige põhilisem kurja juurikas, mis toonasest ajast kudagi kaasaegsete elu mürgitama roomanud on. Üks läbinisti ja AINULT halb indiviid. :lol:
Postitusi lugedes kasuta kôigepealt oma aju (NB!! peaaju) HOMO SAPIENS !!! (e. foorumlane)

Stellung halten und sterben!!
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

metssiga kirjutas:
taara kirjutas:Huvitav on see, et kui NSVL toimus midagi Eestile halba, siis ei maksa kohe vandenõud otsida, äkki lihtsalt kohemata kokkusattumus. Aga kui NATO ei tee täiesti avalikult ja igale inimesele peo peale mingeid dokumente jne, siis on kohe vandenõu jutud platsis. Kummalised teed on ikka valla.
No minu isikliku ja tagasihoidliku arvamuse järgi oli NSVL ajal kõik ja lõplikult AINULT halb. Sündinud 1959, elanud ja õppinud ja töötanud ja teeninud sellel ajal, lihtsalt teist arvamust mul ei ole.
Mul sust kohe kahju...maohaavad on sul ilmselt kah praeguse riigi ajal palju paremad kui nõukogude ajal... Ja naise vahetasid kah uue riigikorra saabudes kindlasti välja. Kui KÕIK ERANDITULT halb oli. :wink: Ja lapsed...mis sa nendega tegid?
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Manurhin »

Mis siin maohaavadest rääkida. Isegi nõukaaja hemorroidid ei kõlvanud kuhugi. Aga vaat' praegusaegsed on lihtsalt puhas nauding :lol: . Igatahes paistab, et head oli N. Liidus siiski omajagu, täpsemalt kahesaja lehekülje jagu (ja ilmselt tuleb veel lisa) :) .
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
metssiga
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas metssiga »

Manurhin kirjutas:Mis siin maohaavadest rääkida. Isegi nõukaaja hemorroidid ei kõlvanud kuhugi. Aga vaat' praegusaegsed on lihtsalt puhas nauding :lol: . Igatahes paistab, et head oli N. Liidus siiski omajagu, täpsemalt kahesaja lehekülje jagu (ja ilmselt tuleb veel lisa) :) .
No hillart, manurhin ja teised masohhistid - lausa kummaline oli teie huvi minu tervise vastu!? Aga, aitäh! Viimati saatis mind perearst üldisele läbivaatusele, kuna oli üks liigesepõletik, millest tema aru ei saanud (ahh -haa, siin nüüd see on - eesti meditsiin on persses!!!). Eesti meditsiin on täiesti tasemel ja mina ise olen ka terve :D :D Aga mis puutub nõuka aega, millest alustasin vist ühe militaarneti pikima asja, siis - väga huvitav, paneme aga edasi.
Oman vastavaid kohustusi ja piiramatuid õigusi antud ülesannete täitmisel.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Sattusin päeval kuulma KUKU-st mingit saadet uuest liiklusseadusest (kui paha see on).
Jutt läks kroonilistele roolijoodikutele ja liiklusdebiilidele (oli mingi idee nad märgistada nad mingi tunnusmärgiga analoogselt vahtralehega) - et teised liiklejad teaks karta ja eemale hoida. Nagu üks saatesse helistanud vanem mees märkis, on see asi juba korra leiutatud mingi alkoholismivastase kampaania käigus 80ndate lõpus.

Mõte iseenesest huvitav ja tegelikult seda ka omal ajal viimase NSVL standartidele vastava numbrimärkide seeriaga ka tõesti tehti - peale seda kui napsuvend load hoiult tagasi sai, väljastati talle kohustuslikus korras "O" seeria numbrimärgid.

Ehk kes ei tea, siis viimane nõuka numbrimärkide seeria oli kujul " väike täht - number+number+number+number - EA".
Liiklusoinastel oli siis see väike täht "O". Igal juhul oli see korralik häbimärk, millega mõni mees ainult pimedas sõita julges :lol:
Ametlikult pidi se "o" tähendana "ohtlik", aga rahvasuu ja tollane meedia ristis selle kohe "oina" märgiks.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Tegelane5
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Tegelane5 »

O nr oli vist vahelejäänud krestjaanini teema, samas kui nö "must Volga" kursilt kaldus siis kruditi tollelt numbrid maha.
Siin on minumeelest mõistlik teemakäsitlus, mitte pole vaja kampaania/palagani teha:
http://arvamus.postimees.ee/2595262/vil ... njaklaasis
[i]“It is difficult to get a man to understand something, when his salary depends on his not understanding it.” [/i]
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Pole erilist kahtlust, et alkohol on kõige kättesaadavam, kiirem ja lihtsam viis lõõgastumiseks, mis on kõigile jõukohane.
Aamen.
Siia ainult 2 "pastaka tõstmist"
1. miks siis ikka on need muud viisid kallid ja kas see on õigustatud - nt linnale kuuluva spordisaali kuupääse (ilma juhendamiseta) maksis nädal tagasi 55 eurot? Kui mina koolis käisin, oli kergejõustiku treening 3xnädalas+võistlsussõidud tasuta (maksumaksja maksis). Miks täna ei või olla?
2. peab siis see alkohol olema nii kättesaadavam lõõgastusvahend nii rahas kui ruumis? Koristage see igast toidupoest ja bensiinijaamast ära ja kaovad ära impulsiivsed tiinekate joomised "s****gi pole teha, paneme ühe käraka".
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Kontakt:

Kapten Trumm kirjutas: 2. peab siis see alkohol olema nii kättesaadavam lõõgastusvahend nii rahas kui ruumis? Koristage see igast toidupoest ja bensiinijaamast ära ja kaovad ära impulsiivsed tiinekate joomised "s****gi pole teha, paneme ühe käraka".
Selles osas täiesti nõus. Austraalias näiteks sellist võimalust, et pistad poes piima ja viina ühte ostukorvi, pole. Alko jaoks on eraldi nn. bottle shop'id. Mõnikord oli vastav pood küll bensiinijaama kõrval või toidupoega ühes hoones. Samas drive-in alkopoed olid üsna harilik nähtus. Kohtasin sellistki (ei mäletagi enam, oli see Newmanis või Mount Magnetis), kus autota klientidele alkot ei müüdud (vaid suitsu ja kartulikrõpse võis saada) :shock: . See piirang oli muidugi küll kohalike joodik-aborigeenide tõttu. Ma parkisin auto poe ette ja läksin sisse, et hindu kõigepealt uurida. Ja kui ostma hakkasin, küsiti kohe, et mees, kus su auto on. Näitasin siis, kus, ja näitasin ka süütevõtit, no siis jäädi alles uskuma. Eks aktsendist saadi muidugi aru ka, et ma kohalik pole. Aga Eestis on tõesti paljud suured toidupoed pooleldi viinapoodideks muutunud. Viina ma ei võta (õllesõber olen küll) ja mind see üsnagi häirib.
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
mx77
Liige

Postitus Postitas mx77 »

Eks see alkohol tarkade inimeste jook ole. Vaatasin just, et L-Korea edestab kangete jookide osas meid, aga pole kuulnud, et seal väga probleeme sellega oleks.
Üldiselt kardan, et igasugune keelmine, piiramine jms. mõjub ainult hullemini, tekitab kohe põrandaaluse turu.
Ehk tasuks tegelikult uurida, miks sellised traditsioonilised viinamaad nagu näiteks Poola ja ka Austria (seal on shnaps ikka suht popp) kansumeerivad nii vähe kangeid alkohole (vastavalt siis 2,97 ja 1,6)
toomas tyrk See peab ikka üks meeletu edevus ning hea enesearvamus olema, mis sunnib sellist möla sellistes kogustes tootma. Siis nüüd tekib üha rohkem ja rohkem tunne, et ju ikka keegi maksab selle eest.
metssiga
Liige
Kontakt:

Manurhin kirjutas:
Kapten Trumm kirjutas: 2. peab siis see alkohol olema nii kättesaadavam lõõgastusvahend nii rahas kui ruumis? Koristage see igast toidupoest ja bensiinijaamast ära ja kaovad ära impulsiivsed tiinekate joomised "s****gi pole teha, paneme ühe käraka".
Selles osas täiesti nõus. Austraalias näiteks sellist võimalust, et pistad poes piima ja viina ühte ostukorvi, pole. Alko jaoks on eraldi nn. bottle shop'id. Mõnikord oli vastav pood küll bensiinijaama kõrval või toidupoega ühes hoones. Samas drive-in alkopoed olid üsna harilik nähtus. Kohtasin sellistki (ei mäletagi enam, oli see Newmanis või Mount Magnetis), kus autota klientidele alkot ei müüdud (vaid suitsu ja kartulikrõpse võis saada) :shock: . See piirang oli muidugi küll kohalike joodik-aborigeenide tõttu. Ma parkisin auto poe ette ja läksin sisse, et hindu kõigepealt uurida. Ja kui ostma hakkasin, küsiti kohe, et mees, kus su auto on. Näitasin siis, kus, ja näitasin ka süütevõtit, no siis jäädi alles uskuma. Eks aktsendist saadi muidugi aru ka, et ma kohalik pole. Aga Eestis on tõesti paljud suured toidupoed pooleldi viinapoodideks muutunud. Viina ma ei võta (õllesõber olen küll) ja mind see üsnagi häirib.
Isand Manurhin, sul pidi siis Aussies lõust ikka päris vasakule olema :D Nad vaatavad seal ju esimese asjana, kas oled paljaalu (abod) või mitte. Sellest algab teema napsu müümise kohta.
metssiga
Liige
Kontakt:

mx77 kirjutas:Eks see alkohol tarkade inimeste jook ole. Vaatasin just, et L-Korea edestab kangete jookide osas meid, aga pole kuulnud, et seal väga probleeme sellega oleks.
Üldiselt kardan, et igasugune keelmine, piiramine jms. mõjub ainult hullemini, tekitab kohe põrandaaluse turu.
Ehk tasuks tegelikult uurida, miks sellised traditsioonilised viinamaad nagu näiteks Poola ja ka Austria (seal on shnaps ikka suht popp) kansumeerivad nii vähe kangeid alkohole (vastavalt siis 2,97 ja 1,6)
Lugege rohkem Eesti statistikat, kus arvestatakse Eestis müüdud alkoholi ja siis kirjutatakse, kui palju eestlased joovad (panite tähele, isegi mitte EV territooriumil elavad inimesed, vaid "eestlased"). Tegelikult pole mul midagi ette heita meie statistikutele, juba vanast tsaariajast saadik on nad teinud head tööd, aga küsimus on selles - mida siis täpselt üks või teine arv tähendab!??
metssiga
Liige
Kontakt:

hillart kirjutas:
Just-just. Seda on näha jah. Sa ise kah see kõige põhilisem kurja juurikas, mis toonasest ajast kudagi kaasaegsete elu mürgitama roomanud on. Üks läbinisti ja AINULT halb indiviid. :lol:
No tea nüüd? Ise mõtelnud (aga see isemõtlemina läheb jah nii mõnigi kord sinnasamusesse), aga jah mõtelnud olen ise ikka alati positiivselt. Nagu nt EV ja KL taasloomise asjus, eks see oli ju positiivselt mõtlemine, nt aastal 1990??? Iga inimese enesepilt on väga tähtis, ära sa isand Hillart proovi mind murendada. Rääkimata sellest, et ega sul õnnestugi. Kogu selle jutu peale hakkasin meenutama, mis oli siis ca aastal 1990? Ma olen kõik saanud, mida ma tollal tahtsin. Tegelikult olen saanud veel ka kõvasti muud, mida ma tollal isegi ei teadnud. Aga see on juba teine lugu.
metssiga
Liige
Kontakt:

Kapten Trumm kirjutas:
Pole erilist kahtlust, et alkohol on kõige kättesaadavam, kiirem ja lihtsam viis lõõgastumiseks, mis on kõigile jõukohane.
Aamen.
Siia ainult 2 "pastaka tõstmist"
1. miks siis ikka on need muud viisid kallid ja kas see on õigustatud - nt linnale kuuluva spordisaali kuupääse (ilma juhendamiseta) maksis nädal tagasi 55 eurot? Kui mina koolis käisin, oli kergejõustiku treening 3xnädalas+võistlsussõidud tasuta (maksumaksja maksis). Miks täna ei või olla?
2. peab siis see alkohol olema nii kättesaadavam lõõgastusvahend nii rahas kui ruumis? Koristage see igast toidupoest ja bensiinijaamast ära ja kaovad ära impulsiivsed tiinekate joomised "s****gi pole teha, paneme ühe käraka".
1. Seal, kus pole batka Savisaar, st enamuses Eestis on ikka tasuta, see koolis õhtul kargamine ja hüppamine..
2. Ah-haa, kapten Trumm tahab Põhja-Koread. Viga on ainult see, et EV kodanikud ei taha.
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Kontakt:

metssiga kirjutas: Isand Manurhin, sul pidi siis Aussies lõust ikka päris vasakule olema :D Nad vaatavad seal ju esimese asjana, kas oled paljaalu (abod) või mitte. Sellest algab teema napsu müümise kohta.
Räägin siinkohal oma isiklikest kogemustest, mitte sellest, mida olen telekast näinud või netist lugenud. Mis aastal hea ksf! ise viimati Aussis käis ja kus piirkonnas?
metssiga
Liige
Kontakt:

Manurhin kirjutas:
metssiga kirjutas: Isand Manurhin, sul pidi siis Aussies lõust ikka päris vasakule olema :D Nad vaatavad seal ju esimese asjana, kas oled paljaalu (abod) või mitte. Sellest algab teema napsu müümise kohta.
Räägin siinkohal oma isiklikest kogemustest, mitte sellest, mida olen telekast näinud või netist lugenud. Mis aastal hea ksf! ise viimati Aussis käis ja kus piirkonnas?
Eelmine aasta oli taoline värk kusagil seal idarannikul (no ei mäleta kohanime), aga paljasjalgne abo saadeti poest välja. Rassism?? No mina ei tea, võib-olla hoopis meditsiiniline probleem??
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: parkija ja 1 külaline