Trumm - Mis see hinnang on, palju reservväelasi oma kappide juures igapäevaselt elab? Sealhulgas KL liikmed? Ma tunnistan, et mul puuduvad andmed, mis põhineksid uuringutel. Võimalik, et mõni töörände ülevaade annaks vastuse.
Venemaa ootamatu rünnak
-
Martin Herem
- Liige
- Kontakt:
Re: Venemaa ootamatu rünnak
Vajadus ikka veel suskida
Trumm - Mis see hinnang on, palju reservväelasi oma kappide juures igapäevaselt elab? Sealhulgas KL liikmed? Ma tunnistan, et mul puuduvad andmed, mis põhineksid uuringutel. Võimalik, et mõni töörände ülevaade annaks vastuse.
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Mõtlen, et mis see täiendav oli, mida ka välja näidati? Andes nii öelda sõnumeid idanaabrile ja oma publikule...?Hakkas tõmblema Ukrainas - tegime jälle midagi uut moodi ... täiendavat
Minu tähelepanekuid mööda polnud ju avalikult näidata muud kui liitlaste kompanii Eestis asumine+ mõned lennukid Ämaris+Javelinide ostu kiirendamine.
Lisaks leiti 0,07% SKP-st liitlaste majutusega/harjutamisvõimalustega seotud teemadeks.
Siil 2015 oli ära planeeritud ammuilma enne Ukraina konflikti teket (isegi enne Maidani) - seda miskipärast avalikkuses seostatakse Ukrainaga (ei vasta tõele).
Jah, võib öelda, et sündmused (õppused, laskemoona ostud jne) on õiges suunas. Selles pole vaidlustki.
Aga Eestis toimuvate õppuste hulgas ja graafikus see sama hea kui ei kajastu. Aga võib-olla on see juba täna piisav, mõistlik ja võimaluste piiril.
Ainuke, mis meenub, on see, et alates 2013 on mereäärsed KL malevad hakanud tegelema nö rannikuoperatsioonide teemaga.
Seda võib tõesti seostada Gruusiaga (seal oli kah VF meredessant).
Näiteks 50%. Kes elab püsivalt Soomes, sellele pole tegelikult pointi seda relva ka kätte anda.Trumm - Mis see hinnang on, palju reservväelasi oma kappide juures igapäevaselt elab? Sealhulgas KL liikmed? Ma tunnistan, et mul puuduvad andmed, mis põhineksid uuringutel. Võimalik, et mõni töörände ülevaade annaks vastuse.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
- TangoViktor
- Liige
- Kontakt:
Hea on, et see on oleksoloogia all.
Lugesin ühte artiklit täna, mis kirjutas sellest, kuidas isis-e võitlejad ajavad oma habemeid maha ja üritavad naiseks riietudes euroopasse pääseda venemaa pommitamiste hirmus.
Mis oleks kui venemaa plaan ongi algusest peale isise võitlejad sealt välja ajada - euroopasse ja siis tulla 10ne aasta pärast euroopasse appi ja siis mõnusalt enda riigipiiri nihutades, tuues ettekäändeks, et moslemid kiusavad kohalike etnilisi venelasi.
Lugesin ühte artiklit täna, mis kirjutas sellest, kuidas isis-e võitlejad ajavad oma habemeid maha ja üritavad naiseks riietudes euroopasse pääseda venemaa pommitamiste hirmus.
Mis oleks kui venemaa plaan ongi algusest peale isise võitlejad sealt välja ajada - euroopasse ja siis tulla 10ne aasta pärast euroopasse appi ja siis mõnusalt enda riigipiiri nihutades, tuues ettekäändeks, et moslemid kiusavad kohalike etnilisi venelasi.
Puhkeala on selline koht, kuhu sa mataks l*tsi.
-
Martin Herem
- Liige
- Kontakt:
- õige!Mõtlen, et mis see täiendav oli, mida ka välja näidati? Andes nii öelda sõnumeid idanaabrile ja oma publikule...?
Minu tähelepanekuid mööda polnud ju avalikult näidata muud kui liitlaste kompanii Eestis asumine+ mõned lennukid Ämaris+Javelinide ostu kiirendamine. Lisaks leiti 0,07% SKP-st liitlaste majutusega/harjutamisvõimalustega seotud teemadeks.
Lisaks liitlaste avalik (loe: selgem) seisukoht liikmesriigi vastase agressiooni osas + NATO staabielement + suurenenud ja muutunud fookusega õppuste maht. Sh Eestimaa pinnal. Sanktsioonid läksid meelest.
Me ise pole teinud midagi ... võiks nüüd väita. Nii ja naa. Mida oleks pidanud kehtivas RKAKis muutma, vahendeid mitte suurendades? Ükskõik mida siin väidetakse, tuleks nimetada ka mille arvelt. Need kes hetkel otsustavad, pole seda vajalikuks pidanud. Enamat ei saa ma vastata.
Vahendeid tuleks rohkem eraldada ... võiks veel lisada. Ja siis liiguksime äkki just selles suunas, mida oodatakse - ostke end vaeseks ja kakelge nende sentide pärast, kui aeg küps, olete muude vahendite abil meie kontrolli all!
Ja mille põhjal täna väita, et seda kõike on liiga vähe?
Kas meil on 50% reservväelastest Soomes? Sellisest (nii suurest) numbrist pole ma tõesti kuulnud. Uuringute andmed midagi sellist minu arvates ei näita.
Küsimus pole relvade kätteandmises. Ikka võib anda. Minu küsimus on: Palju suurendab meie valmidust relvakappide ja relvade olemasolu asukohaga 1h - 1 päeva teekonna kagusel? Seda kõike võrrelduna kulutustega, nii ühekordsete, kui jooksvatega.
-
Martin Herem
- Liige
- Kontakt:
TangoViktor - kas viidet saaks sellele artiklile (kuigi see Venemaa ootamatu rünnakuga just väga tihedalt seotud pole). Ja kui Venemaa ikka tõesti ka/peamiselt mässulisi pommitab, siis äkki panevad nad hullult mööda? Siis tulevad hoopis need siia ... ja hakkavad isis-e võitlejaid küttima või ajavad habemed maha ja hakkavad Venemaal tegutsema ... 
Ehk ei ole küsimus ainult kiiruses, vaid ka hoopis hajutamises ja sellest tulenevalt tõenäosuses, et relv kasutuskõlblikuna säilib õigetes kätes seni kuni seda vaja on?Martin Herem kirjutas: Palju suurendab meie valmidust relvakappide ja relvade olemasolu asukohaga 1h - 1 päeva teekonna kagusel? Seda kõike võrrelduna kulutustega, nii ühekordsete, kui jooksvatega.
Viimati muutis pagan, 20 Okt, 2015 21:50, muudetud 1 kord kokku.
Ülbeks minekuga hakkavad vead tulema.
Nõustun paganaga.
Samas on relvade kätteandmine koduseks hoiuks kahe otsaga asi. Ühelt poolt suureneb kindlasti valmisolek (seda eriti juhul kui lisaks relvale on kodus ka isiklik varustus) ja ära jääb oht, et laos ühes kohas koos olevad relvad lihtsalt elimineeritakse.
Teiselt poolt aga on sellisel relvade kätteandmisel kindlasti taga ka bürokraatia ja paberimajandus ehk kuskil on kirjas kes ja kuhu relva sai. Sellega on osaval vastase luurajal palju delikaatset infot kenasti käes...
Samas on relvade kätteandmine koduseks hoiuks kahe otsaga asi. Ühelt poolt suureneb kindlasti valmisolek (seda eriti juhul kui lisaks relvale on kodus ka isiklik varustus) ja ära jääb oht, et laos ühes kohas koos olevad relvad lihtsalt elimineeritakse.
Teiselt poolt aga on sellisel relvade kätteandmisel kindlasti taga ka bürokraatia ja paberimajandus ehk kuskil on kirjas kes ja kuhu relva sai. Sellega on osaval vastase luurajal palju delikaatset infot kenasti käes...
-
Martin Herem
- Liige
- Kontakt:
Hea küll - oleks kasu relvadest kodus. TT relvadest oleks veel rohkem. Aga kuidas me seda siis korraldame? Teeme selle kohustuslikuks?
Ja siit üks viide Trummile "meie" tegevuste nähtavusest: http://www.postimees.ee/3369173/vene-va ... atsiooniks
Ja siit üks viide Trummile "meie" tegevuste nähtavusest: http://www.postimees.ee/3369173/vene-va ... atsiooniks
- TangoViktor
- Liige
- Kontakt:
http://www.dailymail.co.uk/news/article ... Syria.html
Martin Herem kirjutas:TangoViktor - kas viidet saaks sellele artiklile (kuigi see Venemaa ootamatu rünnakuga just väga tihedalt seotud pole). Ja kui Venemaa ikka tõesti ka/peamiselt mässulisi pommitab, siis äkki panevad nad hullult mööda? Siis tulevad hoopis need siia ... ja hakkavad isis-e võitlejaid küttima või ajavad habemed maha ja hakkavad Venemaal tegutsema ...
Puhkeala on selline koht, kuhu sa mataks l*tsi.
-
Martin Peeter
- Liige
Teema on tõesti tugevalt seotud meie ja liitlaste luurevõimekuse hindamisega. See aga on selline asi, mis peab olema salajane. Avalikele allikatele tuginedes saame me teha vaid väga suuri üldistusi. Ja suur üldistus on see, et palju tõenäolisem on, et luure "magab maha" pigem väiksema sigaduse, kui suuremahulise rünnaku. Näide väiksemast sigadusest oli tegelikult Eston Kohveri röövimine. Põhimõtteliselt on võimalik ka mingi riigi stabiilsuse õõnestamisele suunatud erioperatsioon näiteks rahvussuhete halvendamiseks, mida luure ei suuda takistada. Maksimaalne, mis võib tulla suhteliselt ootamatult, on mingi "Narva roheliste mehikeste" teema, aga see ei ole kindlasti riikluse kaotus ning selle tarvis võib endale siiski mingit reageerimisaega varuda, sest pidev kõrgetasemeline valmisolek on tõesti kurnav nii riigi rahakotile, kui inimestele.
Muidugi jääb alati mingi analüüsivea oht, kuid erinevalt mõnest ksf, ma ei kahtlustaks meie välispoliitika ja kaitsestruktuure nüüd erilises ebakompetentsuses. Ma isegi julgeks arvata, et meie välispoliitiline analüüs on Ida suunal küllaltki hea. Näiteks Gruusia sõja puhkemise suurt ohtu ja põhimõttelist skeemi (provokatsioon kas Abhaasia või Lõuna-Osseetia poolt - Saakašvili administratsiooni rahvale lubatud reageering ja Venemaa sekkumine) märkisid mitmed selle riigi asjadega kursis olevad inimesed üsna avalikult juba kevadel. Avalikest esinemisest tuleb mulle meelde näiteks üks Andres Herkeli esinemine raadios. Üldiselt kardeti kevadel, et konflikti tulemusena Venemaa kukutab Saakašvili. No vähemalt 3 kuud eelhoiatust, ütleksin.
PS Daily Mail on viimane kõmuleht.
Siin on algne allikas selle looga:
http://www.breitbart.com/national-secur ... flee-west/
Mis omakorda viitab sellisele ajakirjanikust säutsujale, kes retviidib üsna kriitikavabalt Vene propagandiste
https://twitter.com/HalaJaber?ref_src=twsrc%5Etfw
Muidugi jääb alati mingi analüüsivea oht, kuid erinevalt mõnest ksf, ma ei kahtlustaks meie välispoliitika ja kaitsestruktuure nüüd erilises ebakompetentsuses. Ma isegi julgeks arvata, et meie välispoliitiline analüüs on Ida suunal küllaltki hea. Näiteks Gruusia sõja puhkemise suurt ohtu ja põhimõttelist skeemi (provokatsioon kas Abhaasia või Lõuna-Osseetia poolt - Saakašvili administratsiooni rahvale lubatud reageering ja Venemaa sekkumine) märkisid mitmed selle riigi asjadega kursis olevad inimesed üsna avalikult juba kevadel. Avalikest esinemisest tuleb mulle meelde näiteks üks Andres Herkeli esinemine raadios. Üldiselt kardeti kevadel, et konflikti tulemusena Venemaa kukutab Saakašvili. No vähemalt 3 kuud eelhoiatust, ütleksin.
PS Daily Mail on viimane kõmuleht.
Siin on algne allikas selle looga:
http://www.breitbart.com/national-secur ... flee-west/
Mis omakorda viitab sellisele ajakirjanikust säutsujale, kes retviidib üsna kriitikavabalt Vene propagandiste
https://twitter.com/HalaJaber?ref_src=twsrc%5Etfw
Dona nobis pacem!
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Ma mõtlen, et kui mõne aasta pärast võtavad venelased uuesti kasutusele Gdovi lähedal asuva lennuvälja ja istutavad sinna kolm eskadrilli, siis sellega suureneb üllatamise võimalus veelgi, sest lennuväli ise on 50 km piirist ja sellest vahemaast moodustab olulise osa Peipsi järv, kus mingitki õhutõrjet on keerukas korraldada.Ja siit üks viide Trummile "meie" tegevuste nähtavusest: http://www.postimees.ee/3369173/vene-va ... atsiooniks
Venelaste lahinglennuväe (mitte transa nagu Pihkvas) lennuväli nii ligidal tähendab, et igasugu piiri suunalised meie närvide kontrollid saavad igapäevaseks ja varsti ei hakka keegi lennukeid välja saatma.
Sellised mõtted tekkisid.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Siseminister rääkis mõni aasta tagasi, kui hästi meie piir kaitstud on. Siis aga selgus, et isegi võsa on piirilt raiumata.
Ja kas NATO Baltimaade kaitseplaaniga polnud ka nii, et küsijatele kinnitati, et see on olemas, mis ei vastanud tegelikkusele.
Sellised näited paraku ei suurenda just usaldust Eesti riigi , muuhulgas ka selle luurevõimekuse vastu. Loodan, et ma eksin.
Ja kas NATO Baltimaade kaitseplaaniga polnud ka nii, et küsijatele kinnitati, et see on olemas, mis ei vastanud tegelikkusele.
Sellised näited paraku ei suurenda just usaldust Eesti riigi , muuhulgas ka selle luurevõimekuse vastu. Loodan, et ma eksin.
Kohe-kohe saame Leopard tankid, seepärast loobusime poolakate pakkumisest. Usun, et selliseid mullipuhumisi on rohkemgi, kui meenutama hakata. Kuidas külarahvas aga karjapoisi hundiähvardustesse pikapeale suhtuma hakkas, ei vaja vist ülekordamist.a11 kirjutas:Siseminister rääkis mõni aasta tagasi, kui hästi meie piir kaitstud on. Siis aga selgus, et isegi võsa on piirilt raiumata.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kas siseminister rääkis tõepoolest mõni aasta tagasi, et piir on meil nüüd lõplikult välja ehitatud....??a11 kirjutas:Siseminister rääkis mõni aasta tagasi, kui hästi meie piir kaitstud on.
Rääkis, et kõik kordonid on nõuete kohaselt välja ehitatud ja täielikult mehitatud..??
Et puuduvad probleemid vajamineva varustuse osas...jms.??
Mida ta siis ikka täpsemalt rääkis???
Rääkis ta hoopis piiririkkumiste arvust, piiririkkujate tabamise protsendist ja kiirusest...???
Või mõtleme lihtsalt ise siseministrile sõnad suhu..???
Minister rääkis, et kodanikul pole vaja muretseda, piiril on tehtud kõik vajalik, see peab etc. Miska jääb sellesamale kodanikule nüüd sügavalt arusaamatuks see sagimine ja toimetamine, mis peale isand Kohvriga seotud sündmusi "pidaval piiril" lahti läks. Kas aeti enne tavakodanikule labidaga makarone kõrvadele või toimub praegu atusaamatu ressursi raiskamine 
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline