22. leht 323-st
Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?
Postitatud: 04 Mär, 2013 19:14
Postitas smr
Seoses viimasel ajal meedias levinud hobuseliha teemaga on mu koduses supermarketis hobusleiha suitsuvorst otsa saanud

Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?
Postitatud: 04 Mär, 2013 19:25
Postitas Lemet
Ja hobuselihakonservidel näikse neljaaurusele hinnale Rimis hea minek olevat...uudishimu on edasiviiv jõud. Delikatess ikkagi.

Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?
Postitatud: 06 Mär, 2013 16:06
Postitas viiking
Tõsine kahju kui vorstid poest otsas v siis ära korjatud, krdi krt...
Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?
Postitatud: 06 Mär, 2013 17:04
Postitas Kapten Trumm
See hobuseliha teema on ehe EL varjukülje demonstratsioon - vindi ülekeeramine ja ülibürokraatia, mis päädib mõttetute otsustega.
Arusaamatu on see jura

Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?
Postitatud: 06 Mär, 2013 17:27
Postitas ivanorav
Asi pole hobuselihas, vaid kogu toiduainetetööstuse töösturite pettuses, mida järjest paisuv bürokraatiamasin kontrollida ei suuda! Hea, et seekod oli tegu ainult hobuselihaga, köigil on see Hiina melamiinijuhtum vist meelest läinud?
Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?
Postitatud: 06 Mär, 2013 18:41
Postitas Kapten Trumm
Hobuseliha on veel süütu nali võrreldes selle JOKK-keemia kogusega, mida tööstuse ja kaubanduse kasumi nimel sinna toidu sisse topitakse....
Muide, see JOKK-keemia on EL bürokraatide poolt igati heaks kiidetud.
Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?
Postitatud: 06 Mär, 2013 19:54
Postitas wambambola
Kas see pole mitte inimeste enda vaba valik? Suitsetamine ka lubatud. Vaikselt hakkab see mahe ja mu selline asi liikuma. Alati võimalus otse talunike käest suuremaid asju osta. Probleem on suurkauplused. Näiteks maxima ja RIMI, kes toovad Lätist ja Leedust kaupa hulgi, sest sealt saab odavamalt.
Tunnistan ka nende euroreeglite probleeme. Kohati on tõesti vint üle keeratud.
Teemast natuke rohkem. Olen otsinud sprotte tomatis ja mitte kusagilt ei ole leidnud. Ainult prismast leidsin rsk. Niisugune hea asi ja ei ole kergelt saadaval...
Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?
Postitatud: 06 Mär, 2013 19:59
Postitas allatah
Selle hobuselihaga on tegelikult vist veel ka see teema, et kuna kõik on sertifitseerimata, siis ei teata, mida see liha võib sisaldada. Konkreetselt peeti silmas mingeid hobuste ravimeid, mis inimesele võiksid halvasti mõjuda ja mida kuskil hobusetallis on tollele loomale võibolla kunagi antud. Ohtlik või mitte, ma ei tea. Aga kuna tänapäeva maailm on niivõrd spetsialiseerunud, et ma puutun oma toiduga kokku alles poes ning ei tea selle kohta muud, kui pakendil kirjas, siis ma küll ei kurda, et keegi mu õiguste eest seisab. Pealegi, kas teie tahaksite, et teie konkurent müüks kehvemat kaupa, aga paneks talle peale sama sildi, mis teie tootel ja küsiks selle eest vähem raha? Kui ma võin väikest liialdust lubada, siis niimoodi jätkates sööksime kõik varsti kanakontidest tehtud "täissuitsuvorsti".
Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?
Postitatud: 06 Mär, 2013 20:26
Postitas Alexy
wambambola kirjutas:
Teemast natuke rohkem. Olen otsinud sprotte tomatis ja mitte kusagilt ei ole leidnud. Ainult prismast leidsin rsk. Niisugune hea asi ja ei ole kergelt saadaval...
Sprot tomatis oli neli päeva tagasi täitsa Rimis olemas...kui ei eksi, siis hind oli miski 2+ raha ja see pälviski tähelepanu

Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?
Postitatud: 06 Mär, 2013 20:38
Postitas ruger
Seda hobuste ravimite asja ma mõtlesingi. Oleks hobuseliha üle sama kontroll nagu enamusest müüdavast looma- või sealihast siis probleemi ei näeks. Hobuseliha vastu mul iseenesest vast midagi pole. Kuigi 20-25 aasta vanuse vanadusse surnud hobuse liha vist suhteliselt vintske tükk. 4-5 aastase veise või seaga võrrelda ei saa.
Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?
Postitatud: 07 Mär, 2013 11:45
Postitas Kapten Trumm
Sellest vinskest tükist tehakse ju "tushonkat", st läbi keedetud ja hakid liha, seal muutub ka 100-aastane loom täitsa talutavaks.
Iseasi, kui oleks mingid "veiseliha tükid zelees" teema.
See möga aetakse ju põhimõtteliselt hakklihamasinast läbi ja kui hobuseliha pannakse nt 1:10 suhtes, siis ei saa ka keegi aru.
Re: Koduõlu
Postitatud: 23 Apr, 2013 13:14
Postitas Takishi
Tervisi!
Ma leidsin poest Nordicu kaljakomplekti, mis siin teemas korduvalt ilmselt läbi käinud. Olen suur leivaste jookide fänn, mulle see nordiku kali täitsa istub.
Süsteem lihtne, lahtiselt käärib potis radiaatori kõrval 3 liitrit kalja 24 tundi, siis panen purkidesse ja külmkappi ja neljapäeva õhtul saab saunas luristada oma tehtud kraami.
Mul ei ole õlleankrut, aga mul on survepott, "pressure cooker". Tekkis küsimus, kas selle sees on võimalik proovi mõttes koduõlle väikeses koguses teha? Mul ei ole raha et ankrut osta, aga survepott peaks ju põhimõtteliselt sama efekti andma? Asi plahvatada ei saa, kuna vahepeal saab rõhku välja sisistada. Maht on samuti 3 liitrit.

Re: Koduõlu
Postitatud: 23 Apr, 2013 13:20
Postitas urmas
Kui sealt kogu aeg rõhku välja sisistada enne iga klaasikese manustamist, siis lõpuks see kraam sul jubeda kangusega saab olema. Rõhk nimelt katkestab kääritamisprotsessi aga rõhku kogu aeg välja lastes hakkab see uuesti pihta kuniks rõhk selle jälle katkestab... Parem ikka leida mingi rõhukindel kraaniga mahuti.
Muide, panin ise just paar tundi tagasi märjukese käima COOPER maltoosast. Seni parim maltoosa, mida olen proovinud

Re: Koduõlu
Postitatud: 23 Apr, 2013 14:00
Postitas Madis22
Samas kolm liitrit oleks paras õhtu jooksul ää libistada.
Re: Koduõlu
Postitatud: 23 Apr, 2013 19:49
Postitas Matheus
Takishi kirjutas:Tervisi!
Mul ei ole õlleankrut, aga mul on survepott, "pressure cooker". Tekkis küsimus, kas selle sees on võimalik proovi mõttes koduõlle väikeses koguses teha? Mul ei ole raha et ankrut osta, aga survepott peaks ju põhimõtteliselt sama efekti andma? Asi plahvatada ei saa, kuna vahepeal saab rõhku välja sisistada. Maht on samuti 3 liitrit.
Tudengina modifitseerisin kalja samal meetodil. Manustamisel läks tuju päris lõbusaks
Hetkel endal ankrut ei ole, kuid selle asemel kasutan tavalisi õllepudeleid. olen tellinud vajamineva kraami lehelt
http://www.pruulimine.ee/
Kääritamiseks kasutan sellist anumat:
http://www.pruulimine.ee/tooted/olleteo ... wferm-30l/
Pudelite korkimiseks:
http://www.pruulimine.ee/tooted/pudelda ... reta-26mm/
http://www.pruulimine.ee/tooted/pudelda ... kork-26mm/
Lisaks villimisel kasutan sellist abivahendit. Teeb elu hulgaliselt lihtsamaks:
http://www.pruulimine.ee/tooted/pudelda ... aattaitja/
Tehnoloogia on lihtne - kääritan valitud valmis õllekomplekti
http://www.pruulimine.ee/tooted/ollekomplektid/ 1-2 nädalat (sõltub kaua käärimine käib).
Seejärel kuni teelusikas suhkurt tavalisse õllepudelisse, õlu järgi ja kork peale. Seda kuni nädal toasoojas hoida selleks, et läheb uuesti korraks käima ja võtab vurtsu sisse. Seejärel jahedasse (keldrisse) laagerduma 2 nädalaks. Selle ajaga settib pudelis olev pärm põhja ja rahulikult kannu valades saab selge, vahutava ja kihiseva õlle.
Selle õlle omahind on poole soodsam, kui odavama poeõlle hind ja harjunud oma õlle kvaliteediga ei maitse poeõlle enam mitte.