Mina rääkisin Tartu venelastega, mujal elavatest ma ei tea. Venelaste osakaal Tartus peaks olema 15% tuuris. Need kellega rääkisin, saavad eesti keelega hakkama, noh-niivõrd-kui-võrd, aga saavad.
Lihtsalt sulle teadmiseks, ka Tartust tunnen tervet suguvõsa venelasi, kus lahknemine käib vanuseliselt ehk vanem põlvkond putinistid, noorem põlvkond jube vabalt kohaliku keelt oskavad (ehk siis kesikla ja oravate kliendid eelistustelt), lisaks veel tutvusringkonnas nende tuttavad, sõbrad ja sugulased, kõik venelased. Ekre valijat ei tea ühtegi (pigem on vanematele Tartu venelastele tüüpiline kiun ja hala, et siin kõik on kehvasti ja valida pole kedagi, siis soovitad, et mine kodumaale, seal valima ei pea, on tsaar kuni surmani, saad vastuseks pilgu mahapööramise ja vaikuse

)
Rääkisid mulle, et venelased paljud omavahel rääkivat, et valivat seekord EKRE-t.
Sellepärast julgengi väita, et see tsitaat on täispa..k, jutu mõte oli, et teed mõttetuid üldistusi ühe venekeelse tuttava taustal, neile enamikule lähevad ikka kesikud peale (vaata kasvõi eelmiste kohalike valimiste statistikat), aga üldiselt on ka putinistid väga teadlikud, et tegu on "natsionalistliku erakonnaga", mälu järgi kogusid nad mingeid venkude hääli pigem Narvas ja Tallinnas, hiljem nende külje alla pugenud Narva putinistid, muidugi suure kisaga "pettusid". Et kesikute juurest neid ära tuua, peaks EKRE käremeelsematele lubama otsesõnu NATO-st väljumist ja SRÜ-sse sisenemist, küllap siis ka tuleb nõukanostalgiliste vanemate inimeste hääli. Siiani on ekrelased otseselt NATO-st väljaastumist pole kuulutanud, aga mingisugune "udune jutt", ainult iseseisvast kaitsevõimest juba käib.