Mis Ukrainas toimub? 5. osa
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Re: Mis Ukrainas toimub? 5. osa
Kiiev võib olla hoopis abisuund ja pettemanööver - et osad Ukraina jõud oleksid seotud Kiievist põhjas.
Põhilöök tuleb ikka Ida-Ukrainast mööda mererannikut Krimmini, kusjuures mõnes kohas jõutakse ka Dneprini.
Dneprini on neil vaja jõuda vähemalt kohas, kust algab Dnepr-Krimmi kanal, sest veepuudus Krimmis pärsib praktiliselt kõige.
Alates niisutuspõllumajandusest kuni tööstuseni. Ilma nendeta pole Krimmil lootustki pääseda kuluka dotatsiooniprojekti rollist.
Selle versiooni poolt räägib ka dessantaluste hulk, mis on Kaspialt (ja küllap ka mujalt) Krimmi tassitud - neid on vaja eelkõige kaldalähedase operatsiooni toetamiseks. Pealöök tuleb mööda mererannikut ja pealetungi seiskumisel tekkimisel saabub UKR tagalasse VF meredessant.
Kui UKR murdub kiiresti, siis minnakse ka Nikolajevisse, kus asub/asus NSVL suurim laevaehitustehas (kõik NSVL lennukikandjad on ehitatud seal).
Kiievi vallutamist ise ei pea tõenäoliseks, sest seepeale esitab Biden ilmselt tuumaähvarduse ja siis läheb olukord Moskvale liiga ohtlikuks. Arvan, et ka lokaalset tuumakonflikti pole Kreml ikkagi motiveeritud pidama, sest nende kaotused saavad olema tohutud.
Põhilöök tuleb ikka Ida-Ukrainast mööda mererannikut Krimmini, kusjuures mõnes kohas jõutakse ka Dneprini.
Dneprini on neil vaja jõuda vähemalt kohas, kust algab Dnepr-Krimmi kanal, sest veepuudus Krimmis pärsib praktiliselt kõige.
Alates niisutuspõllumajandusest kuni tööstuseni. Ilma nendeta pole Krimmil lootustki pääseda kuluka dotatsiooniprojekti rollist.
Selle versiooni poolt räägib ka dessantaluste hulk, mis on Kaspialt (ja küllap ka mujalt) Krimmi tassitud - neid on vaja eelkõige kaldalähedase operatsiooni toetamiseks. Pealöök tuleb mööda mererannikut ja pealetungi seiskumisel tekkimisel saabub UKR tagalasse VF meredessant.
Kui UKR murdub kiiresti, siis minnakse ka Nikolajevisse, kus asub/asus NSVL suurim laevaehitustehas (kõik NSVL lennukikandjad on ehitatud seal).
Kiievi vallutamist ise ei pea tõenäoliseks, sest seepeale esitab Biden ilmselt tuumaähvarduse ja siis läheb olukord Moskvale liiga ohtlikuks. Arvan, et ka lokaalset tuumakonflikti pole Kreml ikkagi motiveeritud pidama, sest nende kaotused saavad olema tohutud.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
-
- Liige
- Kontakt:
Trumm, tuumaähvardus on ikka totaalne fantaasia.
Seda ei usuks Bidenist iial. Õnneks / kahjuks..
Tuleb meelde "Jah härra peaminister" sarjast kus kantsler trollis peaministrit küsimusega et "millal sa nupule vajutad" ? "Kas siis kui bolshevikud on Prantsusmaal ?" "nooohh... vist siis veel mitte.." jne jne.
On karta et kui läheb päris täristamiseks siis toimub see II MS tasemel ja pikka aega. Parim mida USAlt loota, oleks "USA armee varude poodidest tundmatute isikute poolt hangitud lennukite ja rakettide abil kehtestatud lennukeelutsoon" sest siis oleks ukrainlastel ikka kõva edumaa - nemad kaitsevad riiki aga putinoidid on lihtsalt kahurlihaks aetav kari (Süüria ja wagner tuleb meelde).
Seda ei usuks Bidenist iial. Õnneks / kahjuks..
Tuleb meelde "Jah härra peaminister" sarjast kus kantsler trollis peaministrit küsimusega et "millal sa nupule vajutad" ? "Kas siis kui bolshevikud on Prantsusmaal ?" "nooohh... vist siis veel mitte.." jne jne.
On karta et kui läheb päris täristamiseks siis toimub see II MS tasemel ja pikka aega. Parim mida USAlt loota, oleks "USA armee varude poodidest tundmatute isikute poolt hangitud lennukite ja rakettide abil kehtestatud lennukeelutsoon" sest siis oleks ukrainlastel ikka kõva edumaa - nemad kaitsevad riiki aga putinoidid on lihtsalt kahurlihaks aetav kari (Süüria ja wagner tuleb meelde).
-
- Liige
- Kontakt:
Kriku kirjutas:Kui Kiievi peale, siis kaarti vaadates tõenäoliselt Valgevene territooriumi kaudu, st. läbi Gomeli.
Ei peaks olema probleem,Valgevene suveräänsus on ju muudetud nulliks.Paar päeva tagasi Kartuli Gadaffi ametlikult loobus tuumavabast staatusest ja ootab Vene rakette sinna.Lisaks rakettidele võib ju ka ründeüksusi tuua,Vene pommitajad ja hävituslennukid baseeruvad seal ametlikult.
-
- Liige
- Kontakt:
Ma pakuks ka,et pealöök on veevarude tagamine ja Ukraina isoleerimine Mustalt Merelt,Kiievis võib minna tänavalahinguteks ja siis saavad Putleri sõdurid seal küll kindlalt tappa.
Aga Ukraina vägede sidumine Kiievis ja näiteks Jugoslaaviale sarnane Sarajevo vol.2 tekitamine täiesti võimalik.
Merest isoleerimine on ju ka strateegiliselt väga tähtis,varustamine NATO sõjalaevade kaitse all Odessa kaudu oleks ikka päris paras palk Putleri silmas,selline,mis sügeleb ja kätte ei saa.
Aga Ukraina vägede sidumine Kiievis ja näiteks Jugoslaaviale sarnane Sarajevo vol.2 tekitamine täiesti võimalik.
Merest isoleerimine on ju ka strateegiliselt väga tähtis,varustamine NATO sõjalaevade kaitse all Odessa kaudu oleks ikka päris paras palk Putleri silmas,selline,mis sügeleb ja kätte ei saa.
Sai mõned päevad tagasi vaadatud UKR kaitseministri nõuniku Dmitri Jaroshi intervjuud. Kahjuks UKR keeles. Mees tegeleb territoriaalkaitse, VGR-ide ja vastupanuliikumise ettevalmistusega võimalikel vastase kätte sattuvatel aladel ja üle riigi. Sisuliselt meie KL analoogi maakaitseringkondade ülesehitus kiirkorras. Ütles, et ettevalmistused käivad ja mehi-naisi on tuhandeid, kes osalevad. Kahjuks mainis, et mitte 10-neid tuhandeid. Aga eks vastupanuliikumise ettevalmistamine olegi teine teema, kui ainult territoriaalkaitse arendamine. Samuti peavad need mehed-naised ka aru saama, et võimalus vastase tagalasse jääda, on ka täiesti reaalselt olemas. Kõikidega tehakse lepingud ja saavad vastava väljaõppe. Või on juba saanud. Seda siis väljaõpe mehed, varustus, logistika, sideühendused.. jne kogu teema arendus.
https://www.youtube.com/watch?v=Q_l9BlzNRGM
https://twitter.com/ArmedForcesUkr/stat ... 9583832065
Kiievis asutati ka territoriaalkaitse juhtstaap.
Kyiv authorities are establishing a territorial defense headquarters to ensure the capital city’s security in the event of an all-out military invasion by Russia.
The city’s territorial defense grid is going to be unfolded soon, according to a statement published on Dec. 27.
“Russia’s allegations and threats, the concentration of the aggressor state’s military power at our borders incline us to get ready for various scenarios,” Kyiv Major Vitaliy Klitschko said.
“That includes the worst-case scenario. We need to have a clear emergency plan and processed coordination of activities among all services and their branches.”
https://kyivindependent.com/national/ky ... -invasion/
Ukraina õhukaitsest artikkel
https://coffeeordie.com/ukraine-air-defenses/
Ukraina talvesõja kogemustest ka artikkel
https://coffeeordie.com/lessons-winter-warfare/
https://www.youtube.com/watch?v=Q_l9BlzNRGM
https://twitter.com/ArmedForcesUkr/stat ... 9583832065
Kiievis asutati ka territoriaalkaitse juhtstaap.
Kyiv authorities are establishing a territorial defense headquarters to ensure the capital city’s security in the event of an all-out military invasion by Russia.
The city’s territorial defense grid is going to be unfolded soon, according to a statement published on Dec. 27.
“Russia’s allegations and threats, the concentration of the aggressor state’s military power at our borders incline us to get ready for various scenarios,” Kyiv Major Vitaliy Klitschko said.
“That includes the worst-case scenario. We need to have a clear emergency plan and processed coordination of activities among all services and their branches.”
https://kyivindependent.com/national/ky ... -invasion/
Ukraina õhukaitsest artikkel
https://coffeeordie.com/ukraine-air-defenses/
Ukraina talvesõja kogemustest ka artikkel
https://coffeeordie.com/lessons-winter-warfare/
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Eesti kaitseministeerium plaanivat Ukrainale relvade annetamist. Relvadeks oleks siis Javelin ja D-30. Enne annetamist peavad veel n-ö lähteriikidelt nõusolekut küsima (USA, Soome ja Saksamaa siis).
sahmik kirjutas:Mis hea pärast on vaja hääd kraami kuhugi karumustikasse anda,..
"надо Федя, надо". Väga vajalik ja kena žest!
Lihtsalt, arvamus.
Eesti president toetas, eilses avalduses, Ukraina püüdlust ühineda Euroopa Liiduga https://www.interfax.ru/world/813304
A. Karis :" Eesti jätkab ukrainlaste abistamist nii kahepoolselt kui ka erinevate EL algatuste kaudu."
Viimati muutis Turist 47, 30 Dets, 2021 16:32, muudetud 2 korda kokku.
sahmik kirjutas:Mis hea pärast on vaja hääd kraami kuhugi karumustikasse anda, kui seda võiks ilusti sihtotstarbeliselt kuuevarbaliste vastu kasutada.
Vahest parim enne hakkab moonal lähenema?
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Turist 47 kirjutas:Kriku kirjutas:Bidenil neljapäeval Putiniga telefonijutt:..
(CNN) Biden peab neljapäeva pärastlõunal kõne Putiniga - 23.30 Moskva aja järgi..
Arusaamatu käik küll, oli ju läbirääkimised kokkulepitud.
Võibolla hakkas lõpuks Vovale kohale jõudma, et väljapressimine ei tööta ja näo päästmiseks tulebki hakata sõdima.
Üritab veel välja kaubelda midagigi...
Sellele võib viidata Peskovi väljaöeldu põhjus, "äärmiselt keeruliste" küsimuste tõttu.
Selgelt ja arusaadavalt esitatud ultimaatum muutus äkitselt keeruliseks?
https://edition.cnn.com/2021/12/29/poli ... index.html
-
- Liige
- Kontakt:
Seda et Ukrainal iga Javelin marjaks ära kulub ma täitsa usun, aga on neil tõesti puudu ka järelveetavatest nagu D-30? Ma oleks arvanud et sedasorti torusid on neil oksendamiseni.
Poti soldat kirjutas:Seda et Ukrainal iga Javelin marjaks ära kulub ma täitsa usun, aga on neil tõesti puudu ka järelveetavatest nagu D-30? Ma oleks arvanud et sedasorti torusid on neil oksendamiseni.
Keegi on tõesti kuskil hulluks läinud... oli ka minu mõte kui päeval uudist raadiost kuulsin... ja tundub et ma ei ole üksi!
Mina vaatan asja veidi teisiti (võib-olla ekslikultDr.Sci kirjutas:Keegi on tõesti kuskil hulluks läinud... oli ka minu mõte kui päeval uudist raadiost kuulsin... ja tundub et ma ei ole üksi!Poti soldat kirjutas:Seda et Ukrainal iga Javelin marjaks ära kulub ma täitsa usun, aga on neil tõesti puudu ka järelveetavatest nagu D-30? Ma oleks arvanud et sedasorti torusid on neil oksendamiseni.

- D-30 nõusolekute aeg jääb ülearu pikaks, kuid
- selle paketi varjus vastava, mujalt hangitud, moona edasimüük võib olla kiirem. Moona pole ukrainlastel ülearu, sest esiteks kulub ja teiseks on mingi osa hävinud "iseeneslikes" tulekahjudes.
- Javelinide edasiandmise loaks ei pea ilmselt Kongress sekkuma ja saaks teha kiiremini kui otse USA-st tehasest. Eks vennaliku abi korral pärast onu Sam saab aidata meie varusid taastada, sest ikkagi NATO liige!

Lihtsalt mõtted, mida isegi juhusliku kokkusattumusel korral (

Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
Spekuleerin, et too relvaabi on tingimuslikult juba kokku lepitud. Ma mõtlen, kuidas Javelinid Eestist (aga ka piirkonnast üldisemalt) hakkavad Ukrainasse liikuma, kui tund x on käes, USAst Nato idapiiri kindlustamiseks ja siit edasi Ukrainasse. Suurtükid? Ei tea midagi arvata. Võin muidugi rängalt eksida.
Keegi on tõesti kuskil hulluks läinud... oli ka minu mõte kui päeval uudist raadiost kuulsin... ja tundub et ma ei ole üksi!
Minu mõte on, et inimesed (st Laaneots) võiksid enne teemasse süveneda kui halama hakkavad. D-30 jääb endiselt 2. JVB relvastusse, vähemalt kuni teise partii K9 saabumiseni, ning mõned relvad ka KL kätte katsetamiseks. Ülejäänutele pole meil paremat otstarvet. Sama on Javelinidega. Esimesed moona partiid hakkavad riiulis seistes aeguma ja loogiline on nad kas ära lasta või ära kinkida.
- Kilo Tango
- Liige
- Kontakt:
nimetu kirjutas:... Esimesed moona partiid hakkavad riiulis seistes aeguma ja loogiline on nad kas ära lasta või ära kinkida.
Mis seal Javelinidel täpsemalt aegub? Ma tean, et üldiselt on kiirendusmootor, rakettmootor ja lõhkepea lõpliku elueaga, kuna keemia võib muutuda plahvatusohtlikuks. Midagi veel? Rakettmootorid ja lõhkepea on ju kogu komplekti kõige odavamad osad ja neid saab asendada.
See on lihtsalt tehniline küsimus. Mul pole UKR toetamise vastu midagi. Saati, et ilmselt on seal taga ka mingid eelkokkulepped USA-ga, kus meilegi peaks moona juurde tulema.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline