Fucs kirjutas:Aitäh tõlkeabi eest AKF !
Думская — новости Одессы
Война против мирного населения
❗️На Волынском направлении враг силами двух батальонно-тактических групп вынужден перейти к оборонительным действиям и пытается закрепиться по линии Бигунь — Овруч — Пирожки — Ризня — Украинка.
❗️В Полесье россияне пытаются сконцентировать основные силы для наступления на Киев и блокирования столицы с севера, несут большие потери в личном составе и технике.
❗️У Коростеня в Житомирской области оккупанты понесли большие потери и остановились.
❗️В Черниговской области 41-я общевойсковая армия и 90-я танковая дивизия РФ пытаются продивагаться по линии Чернигов — Киев. Задействованы до пяти БТГ. Часть оккупантов пытается укрепиться у населенных пунктов Любеч и Мена.
❗️Еще две БТГ врага двигаются по линии Коцюбинское — Гончаровское. Оккупанты несут потери и вынуждены вводить в бой резервы. Для наступления на Киев по этому направлению введена в бой еще одна БТГ.
❗️Семь БТГ и другие подразделения из состава 6-й общевойсковой армии Центрального военного округа и второй общевойсковой армии РФ пытаются возобновить наступление по линии Нежин — Прилуки.
❗️В направлении Перемога — Бровары выдвигаются два БТГ из состава 2-й общевойсковой армии Центрального военного округа РФ.
❗️На Слобожанщине части 1-й, 6-й и 20-й общевойсковых армий РФ, которые незаконно зашли в Украину через российскую границу, были остановлены на линии Охтырка — Богодухов — Чугуев — Шевченково.
❗️В Сумском направлении до двух БТГ из 200-й бригады и еще два БТГ из 90-й пытаются держать осаду Сум, Лебедина и Охтырки.
❗️В Харьковской области противник разбит и силами одной БТГ пытается уйти в оборону. Силы трех БТГ предпринимают попытку окружить областной центр с юга.
❗️На Сватовском направлении две БТГ врага предпринимают попытку наступать на Изюм с дальнейшим развертыванием на Днепр и Запорожье.
❗️В Херсонской области противник вынужден вводить в бой оперативный резерв. До одной БТГ пытаются двигаться в сторону Запорожья, часть сил оттянута на Мариуполь.
❗️В Сумской области передовые части украинской армии смогли выйти к государственной границе.
❗️Корабельные группы врага совершают демонстративные маневры в море.
❗️Оккупанты начали минировать Херсон, написал глава Херсонской ОГА Геннадий Лагута. Очевидцы сообщают, что россияне установили "растяжки" в центре города - вблизи здания ТРК "Скифия".
Dumskaja - Odessa uudised
Sõda tsiviilisikute vastu
Volõõnia suunal on vaenlane, kasutades kahe pataljoni-taktikalise rühma jõudusid, sunnitud üle minema kaitsetegevusele ja püüab end kindlustada piki Bighun-Ovruch-Pyrozhky-Riznya-Ukrainka joont.
❗️ Polissya ( masintõlge tegi Põltsamaa sellest :/ ) püüavad venelased koondada oma põhijõude pealetungiks Kiievi vastu ja blokeerida pealinna põhjast, kandes suuri kaotusi isikkoosseisus ja varustuses.
❗️ Korostenis Zhytomõri piirkonnas on okupandid kandnud suuri kaotusi ja on peatunud.
❗️ Tšernihivi piirkonnas üritavad 41. ühendarmee ja Vene Föderatsiooni 90. tankidiviis tungida Tšernihivi-Kiievi liinil. Osaleb kuni viis BTG-d. Osa okupantidest püüab kindlustada end Ljubechi ja Mena asulate lähedal.
❗️ Kotsjubinskoje - Gontšarivski liinil liigub veel kaks vaenlase BTG-d. Okupandid kannavad kaotusi ja on sunnitud võtma kasutusele reservid. Teine BTG on kaasatud Kiievi vastu suunatud rünnakule mööda seda joont.
❗️ Seitse BTG-d ja teised üksused Kesk-Sõjaväeringkonna 6. ühendarmeest ja Vene Föderatsiooni 2. ühendarmeest üritavad jätkata pealetungi Nezhyn-Pryluki liinil.
❗ Kaks BTG-d Vene Föderatsiooni keskse sõjaväeringkonna 2. ühendarmeest liiguvad Peremogi - Brovarõi suunas.
❗️In Slobozhanshchina on Okhtyrka - Bohodukhov - Tšuhujev - Ševtšenkovo liinil peatatud Vene Föderatsiooni 1., 6. ja 20. ühendarmee üksused, mis sisenesid ebaseaduslikult Ukrainasse Venemaa piiri kaudu.
❗️ Sumy suunal üritavad kuni kaks BTG-d 200. brigaadist ja veel kaks BTG-d 90. brigaadist hoida Sumy, Lebedyn ja Okhtyrka piiramist.
❗️ Harkivi piirkonnas on vaenlane löödud ja üks BTG püüab taganeda kaitseliini. Kolm BTG-d püüavad piirkondlikku keskust lõunast sisse piirata.
❗️ Svatovski suunal üritavad kaks vaenlase BTG-d edasi liikuda Izyumi, misjärel arenevad nad edasi Dneprisse ja Zaporizhzhya suunas.
❗️ Hersoni piirkonnas on vaenlane sunnitud tooma operatiivreservi. Kuni üks BTG üritab liikuda Zaporižja suunas, mõned jõud tõmbuvad tagasi Mariupoli.
❗️ Sumõi piirkonnas suutsid Ukraina armee edasijõudnud üksused jõuda riigipiirini.
❗️ Vaenlase mereväerühmad teevad merel demonstratiivseid manöövreid.
❗️Omanikud hakkasid Hersoni kaevandama, kirjutas Hennadiy Laguta, Hersoni piirkondliku riigihalduse juht. Pealtnägijad teatasid, et venelased olid kesklinnas - Skifiya kaubandus- ja meelelahutuskeskuse lähedal - üles pannud "venituspommid".