Mis Ukrainas toimub? vol.1

Sündmused, mis saavad ajalooks alles homme.
Suletud
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub?

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Taolised väiksed võidukad sõjad on osa moskoovia tsaaride mainekujunduskampaaniast - vägagi võimalik, et üks motiiv oli vaigistada sisemaist rahulolematuse kasvu.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Taaniel Tina
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Taaniel Tina »

Minu arust on kaotati see lahing Krimmi pärast juba ammu.
Praegu peaks Ukraina evakueerima niipalju oma kodanikke, vara ja armee sealt kui võimalik. Üle võetakse antud hetkel nad niikuinii juba, küsimus on lihtsalt kui suurte kaotustega Ukraina jaoks.
Ja kui evakuatsioon on lõppenud, siis hakata vaikselt keerama kraane kinni, sõna otseses mõttes.
Praegune käsk kasutada vajadusel relva on mitu nädalat hiljaks jäänud.
atnekas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas atnekas »

allatah kirjutas:Mulle jääb teinekord mõistetamatuks, miks venelastel nõnda halb maine on. Aga pole hullu, VABASTAJAD on kohal ja nüüd läheb Krimmis elu heaks.

http://e24.postimees.ee/2732468/krimmis ... -sojasaaki

Näe Ukraina keeles ei tohi enam telefoniga rääkidagi (nagu uudisest välja tuli). Krimmis on ikka ilged fashistid need venelased.
--- d9ebae53a4f41a4339ca904acd88468c ---
HeiniR
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas HeiniR »

Eelpostitajaga nõus. Eriti selles osas, et Reinsalu, Ilvese, Ojulandi ja teiste hoiak VF suhtes oli 100% sisepoliitlise profiidi lõikamiseks ning võlts. Kas siis kui see hoiak on tehtud kuskil välismaal ning inglese keeles - reeglina jäi see märkamatuks v.a. Eestis.

Propagandast.

Ma arvan et venelased vanuses 20-35 ei ole vene propaganda mõju all. Need ei vaata uudised teleris. Ok, minu ema ja isa vaatavad PBK-d, aga need on väga vanad inimesed. Minusugused ikka loevad blogid, igasugust online media, facebook, livejournal, foorumid.

Ma räägin - omal ajal olin üllatunud sellest, kui piiratud on infovaateväli minu eestikeelsetel tuttavatel, enamasti AK, Ekspress, Postimees. Ka selles osas, mis maailmas toimub.

Ok - ütlen ausalt. Täna FB-s koputas vend ja ütles et ma pean Rossija TV sisse lülitama ja vaatama Putini kõnet. Ma ütlesin et ei taha. Ta ütles et ma olen idioot. Ta sõimas mind läbi - ok ma läksin teleka juurde ning proovisin seda Rossija TV sisse lülitada. Aga ma ei oska(((

Siis leidsin seda internetis ning vaatasin. See oli vist esimene juhtum väga pika aja jooksul et ma Vene kanali uudised vaatasin.

AK-d olen vaadanud üks kord - Sotchi olümpia esimesel päeval. Lihtsalt juhuslikult - vaatasin Olümpsi avanemist, ning seejärel juhtumisi tuli AK. Aga sealt tuli nii nilbe aju liivaprits Sotchi kohta, et ilmselt, ei vaata ma seda propaganda paska ka järgmised 10 aastat. Sry.

Nii et ma arvan kohalikud noored venelased on nii vene- kui ka eestipoolse ajupesu suhtes immuunsed. Minule piisab CNN, BBC, Spiegel jne, need on enamasti objektiivsed ja kajastavad piisavalt adekvaatset pildi sellest mis maailmas toimub.
Denis, mulle meeldib üldiselt Sinu arutluskäik ja usun, et Sinu arvamused on siinsele foorumile kasuks, isegi kui osad tegelased üritavad nokkida.

Osaliselt olen nõus ka Sinu väidetega Eesti juhtivpoliitikute hoiakute osas, kuid siingi on asju, millele tuleb vastu vaielda.
President Ilvese osas arvan tavalise poliitikat jälgiva eestlasena seda, et selliseid mõnitavaid säutsumisi võiks tõesti vähem olla, mõnikord on need säutsud küll asjakohased, kuid jätab presidendist mulje kui anonüümsest delfikommentaatorist, kes tegelikkuses ei julge suurt midagi. Samal ajal on aga Putin kehastunud machomeheks ja meie presidendid isikutena on ju täielikud vastandid. Ilves on kikilipsu kandev Lääne tippülikoolide filosoof (saanud Läänest ka natuke teistsuguse mõttelaadi kui kohalik eestlane), kes panustab pigem intellektuaalsele poolele. Putin on aga mees, kes vajadusel astub maadlusmatile, sõidab hävituslennukiga, paneb ärimehi sõimuga paika jne. Täielik machomees, venelaste jaoks üsna tugev juht.
Arvamus Ilvesest on minul muutunud mitmel korral, positiivne arvamus kukkus just nt siis kui ta Putini kohta säutsus, see tundus kohatu ja nõme, kuid teisalt on ta hästi esindanud Eestit meie põhiliste (Lääne) iitlaste juures, s.t. valdab põhimõtteliselt emakeele tasemel Inglise keelt, omab Lääne, eriti USA esindajatega sarnast maailmavaadet või väärtusi (paradigmade erinevus Lääs vs Ida) jne. Ja Eestile riigina on see väga suur pluss. Ka sisepoliitilistel teemadel on temast saanud siiski teatud mõttes üks juhtivamaid arvamusliidreid (nagu see ju peakski olema). Seega muudaksin tema avalduste juures ühe asjana seda, et mõttetud säutsumised ja mõnitused võiksid ära jääda, sellest jääb mulje nagu ta otsiks oma isiklike Lääne sõpradelt lihtsalt feimi. Kuid samas ei tähenda see seda, et peaks piirama asjakohaseid väljaütlemisi Venemaa suunal kui selleks on antud piisav põhjus.

Teistest - Ojulandi ei võeta siinmail tõenäoliselt enam väga tõsiselt, ja ka isiklikult ei pidanud tema varasemat Venemaa kallal nokkimist õigeks.
Reinsalu on küll rumalusi rääkinud, kuid samas pingutab (isegi kui teeb seda isikliku eesmärgi nimel) hetkel vähestena selle nimel, et liitlastelt midagi välja kaubelda, vähemalt sellise imago on ta enda kohta loomas. Tagantjärgi öeldes ütleks, et oli asjalikum kui Mikser. Mikseri puhul tekib juba ainuüksi sellise ministri portfelli vastu võttes, et kas tal südametunnistust ei ole. On ju tegu inimsega, kes tegelikult soovinud kaitsekulusid vähendada ja soovinud lõhkuda ajateenistuse kaotamise näol Eesti kaitsevõimet. Tõenäoliselt puudub tal oma valdkonna inimeste hulgas täielik legitiimsus.
Väga palju muid isikuid ei oskagi hetkel välja tuua, kuna Herkelid ja Nutid on nagunii päevapoliitikas suhteliselt väiksed tegijad.
Poti soldat
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Poti soldat »

Taaniel Tina kirjutas:Minu arust on kaotati see lahing Krimmi pärast juba ammu.
Praegu peaks Ukraina evakueerima niipalju oma kodanikke, vara ja armee sealt kui võimalik. Üle võetakse antud hetkel nad niikuinii juba, küsimus on lihtsalt kui suurte kaotustega Ukraina jaoks.
Ja kui evakuatsioon on lõppenud, siis hakata vaikselt keerama kraane kinni, sõna otseses mõttes.
Praegune käsk kasutada vajadusel relva on mitu nädalat hiljaks jäänud.
Küsimus on selles et kas Venemaa on üldse valmis laskma neil evakueerida viisakal moel või on ainus variant evakuatsiooniks relvad maha panna ja varustus loovutada, ehk siis sisuliselt kapituleeruda. Mind ei üllataks kui neid Ukraina baase nähtaks Kremlis praeguse seisuga juba kui pantvange keda saab läbirääkimistel kauplemisobjektina kasutada.
kuido20
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kuido20 »

HeiniR kirjutas:Minu Saksa k oskus on küll väga nigelaks jäänud, kuid viidatava artikli juuresoleval kaardil peaks olema Euroopa riikide gaasisõltuvuse protsendid. http://www.welt.de/wirtschaft/energie/a ... ussen.html
Ei ole nii, artikkel räägib Vene ärimehe Friedmani poolt ostetud Saksa energiafirma RWE -st ja kus ta tegutseb
ning kas Saksa valitsus seda tehingut lubada võib (kasuta translate.google.com) ja üleüldse on suured rahad mängus millest
sugugi loobuda ei taheta.
http://www.bloomberg.com/news/2014-03-1 ... group.html

Vene gaasist sõltuvus on üks osavalt tehtud infosõja nüanss. Kui sakslased Vene gaasi ei osta siis Venemaa ei saa ka selle müügist raha.
Lihtsalt gaas on odavam võrreldes teistega ja majanduslikult on ebaotstarbekas kütet vahetada.
Tehniliselt pole probleemi, katlamajades asendada mõned jupid teistega ja reguleerida seadistust ning ehitada mahutid juurde.
Tahe peab olema agressorile vastu astuda. Ravimit tuleb võtta

Pilt
Kasutaja avatar
alo
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas alo »

Kinnivõetud 17 aastasest paremsektorlasest tehakse eilse tulistamise süüdlane. Kas teine, see "omakaitse" laip on juba üles leitud?

http://www.ohtuleht.ee/568694/tabati-sn ... imest-maha
Jaanus2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Jaanus2 »

Austraalia kehtestab ka 12 inimesele sanktsioonid - öudne-öudne! Lääs jääb nagunii totaalselt hiljaks ja natuke veel hiljemaks, praegu saab loota ainult Ukraina peale. Sealt paistab palju entusiasmi ja sisemist organiseerimisvõimet ja loodetavasti saavad nad hakkama. Ukrainlased kahtlustavad Paremsektorit ise ka kohati Moskvaga kokkumängus, igaljuhul on mõned nende aktsioonid imelikud. Madisson ajas ka omal ajal venelastega mingit asja.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Putin on aga mees, kes vajadusel astub maadlusmatile, sõidab hävituslennukiga, paneb ärimehi sõimuga paika jne. Täielik machomees, venelaste jaoks üsna tugev juht.
Meie viga on selles, et hakkame muu lääne eeskujul pehmostuma. Arvama, et venelane elab kah pehmode järgi. Aga nagu Putin ütles, pehmosid pekstakse (slabõh bjut).
Pole vaja omistada vene asjadele lääne värvingut, Ilvese taoline president süüakse seal elusalt.
Samuti pole mõtet endale ette kujutada, et venelased Putinit ise kukutama hakkavad. Kes seda tõsimeeli usub, ei jaga (enam) vene asjadest suurt midagi.
Putinil on kõigele (sh temavastastele mäsudele) vaatamata tavavenelase poolt küllalt tugev mandaat (eks propal on siin oma osa).
Arvan ka, et jutud Putini meeleseisundist või "paralleelmaailmast" on lääne mõjudega liialdus, mis tõele ei vasta.

Minu jaoks isiklikult pole Krimmis toimunu mingiks üllatuseks, taolisi stsenaariume olen siia postitanud mitmeid aastaid tagasi.
Peeglisse peaks vaatama korra need, kes siin 2005 a paiku kilkasid Tsetseenia (põhiliselt 1994 sõja) põhjal VF saamatusest.
Viimati muutis Kapten Trumm, 19 Mär, 2014 10:50, muudetud 1 kord kokku.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Jaanus2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Jaanus2 »

Krimmi võimud teatasid juba tükk aega tagasi, et Ukraina armee varad Krimmis on nende omad. Laevad on ka blokeeritud. Küsimus on nüüd ainult selles, kas hävitavad ise varustuse või mitte. Slaavlaste hinge veidi tundes on natuke raske uskuda, et antakse käsk "Kõrvad lonti!" ja tulevad korralikus rivis ära nagu distsiplineeritud protestandid.
HeiniR
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas HeiniR »

Reigo: Kershaw' kirjutatud Hitleri biograafiast kumab läbi, et Hitler vist (täpselt muidugi pole võimalik kindlaks teha) uskuski juutide õelasse vandenõusse ja iseenda äravalitusse "saatuse" poolt. Vaimuhaiguse alla see ei lähe, aga "kiiks" ikka. Ja siis veel sellised psüühikat kujundavad faktorid, nagu raske lapsepõlv (isapoolne vägivald).
Reigo, lood Hitleri "raskest lapsepõlvest" jms on ju tegelikkuses meelevaldne oletus, nt on kirjutanud Overy jällegi, et sellel ajal oli selline range kasvatus täiesti tavaline nähtus ja ei olnud ta päris ka mitte vaesest perest jne. Lisaks mainiksin, et suurem osa kommunistlike riikide juhte (Lenin, Suur Mao, Minh, Castro jt) pärit pigem paremal järjel olevatest peredest. Ja ma ei loe mitte põranda all kirjutatud ja ilmunud ajalooraamatuid, vaid tavalisi Läänes kirjutatud ja ilmunud raamatuid.
Ka on hiljuti ilmunud raamat "Kas Hitler oli haige? Lõppdiagnoos". Ma ei ole saanud seda veel korralikult lugeda, kuid sirvides jäi küll mulje, et ka seal lükatakse sellised "ühe munaga kaprali" jutud ümber, s.t. inimesed on võimelised kainelt kalkuleerima.

Atnekas, ma ei heroiseeri ega idealiseeri neid inimesi, vaid vaidlen vastu sellele, et neid tembeldatakse vaimse diagnoosi või puudega inimesteks. Jah, ühel hetkel võib saada neist isikutest omaenese pantvang (Stalin/Hitler ja vbla ka Putin), kuid nt Putini puhul ei saa rääkida vaimunõrkusest?
siilike
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas siilike »

allatah kirjutas:Mulle jääb teinekord mõistetamatuks, miks venelastel nõnda halb maine on. Aga pole hullu, VABASTAJAD on kohal ja nüüd läheb Krimmis elu heaks.

http://e24.postimees.ee/2732468/krimmis ... -sojasaaki
Nii käis ka Eestis omal ajal. Nii see on - "võitja" teeb, mis tahab.
atnekas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas atnekas »

HeiniR kirjutas:
Atnekas, ma ei heroiseeri ega idealiseeri neid inimesi, vaid vaidlen vastu sellele, et neid tembeldatakse vaimse diagnoosi või puudega inimesteks. Jah, ühel hetkel võib saada neist isikutest omaenese pantvang (Stalin/Hitler ja vbla ka Putin), kuid nt Putini puhul ei saa rääkida vaimunõrkusest?
Oi kindlasti mitte.

Need mehed, kes on hoidnud naisi keldrites aastaid kinni, vägistanud ja seejärel kas aidanud järetulija ilmale tuua või lausa tappa. No ei saa ka nende puhul rääkida mingist vaimunõrkusest. Nõrga vaimuga inimesed ei suuda selliseid asju teha!
Viimati muutis atnekas, 19 Mär, 2014 11:04, muudetud 1 kord kokku.
--- d9ebae53a4f41a4339ca904acd88468c ---
Reigo
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Reigo »

Reigo, lood Hitleri "raskest lapsepõlvest" jms on ju tegelikkuses meelevaldne oletus,
Kershaw'l olid allikad ja puha. Ei jäänud küll muljet, et tegemist oli "meelevaldse oletusega".
nt on kirjutanud Overy jällegi, et sellel ajal oli selline range kasvatus täiesti tavaline nähtus ja ei olnud ta päris ka mitte vaesest perest jne.
Seega kui oli üleüldiselt tavaks sageli peksa anda, siis ei olnudki rasket lapsepõlve ega vägivalda ja sellest tulenevaid võimalikke mõjusid psüühikale? Füürerite austajatel on huvitav loogika.
Kasutaja avatar
denis23
Liige

Postitus Postitas denis23 »

Krimmi majandusest lühidalt.

Kõige suurem probleem on vesi, mis tuleb suure kanali kaudu Ukrainast. Ilma selle veeta on põllumajandus Krimmis võimatu.

Gaas ei ole probleem - Krimm toodab gaasi rohkem kui tarbib.

Elekter ei ole probleem, kuna seda on võimalik kiiresti tuua Venemaalt.

Maaismaühenduse Venemaaga on võimalik luua umbes aastaga (ehitada silla ning raudteed Kubanist)
Selle ühenduse logistika ning majanduslik effekt on tugevam kui olemasoleval ühendusel.
Silla ehitus oli päevakorras viimased 22 aastat, kuid Ukraina pool seda torpedeerinud mõistetavatel põhjustel.

Turistidest on 3/4 ukrainlased, kes tulevad Krimmi enamasti oma autodega. Üht teist tuleb rongide ning bussidega, ning üsna vähe - lennukitega.
Krimmis on 1 töötav lennujaam, Simferopolis. Nädalas toimub ca 12 Boeing 737 reise Kievisse, paar reisi Moskvasse. Suvel mõistagi neid on rohkem.
Teine lennujaam on Sevastopolis, aga seda käivitada ei ole suutnud.
Lääne turiste on minimaalselt. Lääne investoreid on samuti vähe. On olemas Radissoni võrku kuuluv väike hotell Alushtas.
Kruiislaevad üldiselt Krimmi ei külasta.

Teed on väga head. Raudteevõrk on korralik. Elamumajandus on totaalses perses.
Masinaehitus, metallitööstus, elektroonika, laevaehitus ning laevaremont, lennukitööstus. avamere kalalaevastik - kunagi oli töötavad sektorid, praegu ei ole midagi alles või on väga vähe.

Kõige levinum tööstusharu on ehitus ja ehitusmaterjalid. Ka veinitööstus, toiduainete tööstus.

Samas - Krimmi rahvas on harjunud vaeselt elama, sellega tegemist pole väga dotatsioonilise regiooniga. Neid on nagu pensionärid, kes elavad 300 eurist ning saavad ots-otsaga kokku.
Võrreldes Kubaniga (Krasnodarski Krai) Krimm on viimase 10 aastaga kõvasti alaarenenuks muutunud.
Viimati muutis denis23, 19 Mär, 2014 11:17, muudetud 1 kord kokku.
Ostan kokku kõik võimalikud E.Savisaare kuju, nime, autogrammiga esemed (trükimaterjalid, aktifotod, raamatud, pastapliiatsid, toiduainepakendid) jne.
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist