Raamatud (ja soodukad)
Hankisin sellise asja:
"EESTI PIIRIVALVEST 1918 - 1940"
Lembit Võime
Tallinn 2007
72 lk, pehme köide.
Tegu Sisekaitseakadeemia väljaandega.
69 krooni.
Mõni sõna sisust.
Näib, et sisu ei vasta täielikult pealkirjale. Ajavahemik 1918 - 1920 on väga nõrk. Edasi ei hakanud oma tuju rikkuma - keda huvitab loeb ise.
terv
o
"EESTI PIIRIVALVEST 1918 - 1940"
Lembit Võime
Tallinn 2007
72 lk, pehme köide.
Tegu Sisekaitseakadeemia väljaandega.
69 krooni.
Mõni sõna sisust.
Näib, et sisu ei vasta täielikult pealkirjale. Ajavahemik 1918 - 1920 on väga nõrk. Edasi ei hakanud oma tuju rikkuma - keda huvitab loeb ise.
terv
o
Hankisin ka endale selle raamatu ...
Hm... mehelt, kel kandidaadikraad ajaloos, oleks oodanud ikkagi jupp maad korralikumat uurimust piirivalve kohta. See töö sarnaneb rohkem ülikooli bakalaureusetööle. Aga paistab et raamatu autor pole aastatega oma stiili muutnud. Ja kahjuks peab kaasa tundma piirivalve kooli õppuritele - õppejõuks mees, kelle TÜ-s vilistasid tulevased ajaloolased loengus välja. Mul on tuttavaid Murastes õppivate piirivalvurite seas ning nemad ütlevad oma õppejõu kohta - "võimakas" Võime. Ja ka nemad on seisukohal, et piirivalve ajalugu vääriks korralikumat uurimustööd.
Hm... mehelt, kel kandidaadikraad ajaloos, oleks oodanud ikkagi jupp maad korralikumat uurimust piirivalve kohta. See töö sarnaneb rohkem ülikooli bakalaureusetööle. Aga paistab et raamatu autor pole aastatega oma stiili muutnud. Ja kahjuks peab kaasa tundma piirivalve kooli õppuritele - õppejõuks mees, kelle TÜ-s vilistasid tulevased ajaloolased loengus välja. Mul on tuttavaid Murastes õppivate piirivalvurite seas ning nemad ütlevad oma õppejõu kohta - "võimakas" Võime. Ja ka nemad on seisukohal, et piirivalve ajalugu vääriks korralikumat uurimustööd.
Kes kontrollib olevikku, kontrollib minevikku. See kes kontrollib minevikku, kontrollib ka tulevikku.
Vahelduseks vähe ilukirjanduse reklaami,nimelt on herr Lembit Uustulnd ilmutanud "Ruutuemanda sündroomi",mis järjeks "Amsterdami kiikhobusele".Teemaks olukord Eestis üheksakümnendate algul,vastasseisud vene ja ameerika luure vahel,vene vägede väljaviimine,mahajäetud relvapeidikud ja muu selline.Sisse haaratud "Estonia" ja Vladimir Vladimirovitš.Ja tulebki mõte,et ka nii võis olla.Sobiv lektüür nädalavahetuse sisustamiseks.Head lugemist.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Seda jah,et "Akvaariumist" tunnusjooni,aga ega vist polegi ühtki muud raamatut ilmutatud kirjeldamaks GRU siseolukorda.Aga et veel eestikeelset kirjandust-Anslani "Auk raudses eesriides"-kaheksakümnendatel Läänemaalt üle vee kadjama pannud vendadest.Pisikese puust rannapüügitraaliga.Nagu nad meil sel ajal siin sõitsid.Ja üht piirivalvurit kaasa võttes.Sest maha ei saanud ju teda ometi jätta.Pealegi peale seda,kui ta oli ühes kaluris ära tundnud oma Afganistaanis kaduma jäänud relvavenna,küll teise nime,aga sama välimusega.Ja Rootsi,kus kohalik eesti soost rahvas poisse mitte ei tahtnud lääne demokraatia tiiva alla,vaid üritas nad kiirelt mujale sokutada.Ja siis sama paadiga üle suure lombi Canadasse.Ja sealt edasi.Päris põnev lugemine.Militaristikast on sees kirjeldusi tolleaegsest piirivalvest ja tema teenistusest Suure ja Sotsialistliku puutumatuse kaitsel,nii et päris OT ei ole 

Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
internetis on saadaval Vierteljahrshefte für Zeitgeschichte aastad 1953-1983:
http://www.ifz-muenchen.de/heftarchiv.html
tänud lähevad seekord feldgrau foorumi kasutajale halder.
http://www.ifz-muenchen.de/heftarchiv.html
tänud lähevad seekord feldgrau foorumi kasutajale halder.
raamat
Uus ja kena raamat, millise ostsin eile meie riigi kaubandusvõrgust. Suurest ja ilusast raamatuärist.
Mihail KRÕSIN "Pribaltiski fašism", Moskva "Vetše", 2007 (570 lk)
Saate teada missugused sellel mereäärsel maalapil elavad koletised ja värdjalikud inimmonstrumid te, eestlased, olete. Ja seda mitte alles käesolevast ajast, vaid juba eelmise sajandi algusest alates.
Eesti Vabariik on ikka ... ,kui sellist kirjandust on lubatud nii avalikult levitada.
Ma kahtlen selle riigi jätkusuutlikkuses. (ma loodan, et see minu viimane lause ei kutsu esile mitte minu lintšimist)
Saate teada missugused sellel mereäärsel maalapil elavad koletised ja värdjalikud inimmonstrumid te, eestlased, olete. Ja seda mitte alles käesolevast ajast, vaid juba eelmise sajandi algusest alates.
Eesti Vabariik on ikka ... ,kui sellist kirjandust on lubatud nii avalikult levitada.
Ma kahtlen selle riigi jätkusuutlikkuses. (ma loodan, et see minu viimane lause ei kutsu esile mitte minu lintšimist)
Postitusi lugedes kasuta kôigepealt oma aju (NB!! peaaju) HOMO SAPIENS !!! (e. foorumlane)
Stellung halten und sterben!!
Re: raamat
hillart kirjutas:Uus ja kena raamat, millise ostsin eile meie riigi kaubandusvõrgust. Suurest ja ilusast raamatuärist.
Ei mitte midagi uut siin päikese all. Juba 1939 - 1940 oli teada fakt, et Eesti on pisike, aga väga sõjas fašistlik riik ning selle juhtkond muuga ei tegelenudki, kui mõtles ööd-päevad läbi ainult sellest, kuidas oma kallile rahuarmastavale naabrile Nõukogude Liidule 1:0 ära teha.

Kes kontrollib olevikku, kontrollib minevikku. See kes kontrollib minevikku, kontrollib ka tulevikku.
raamat
Noo-jah. Sellest väga reaalsest Nõukogude Venemaale kallaletulemise ohust on seal tõepoolest kah juttu.
Kusjuures Eesti olla veel nii-ii sõjaks rahvus ja riik, et ei pidanud selleks ettevõtmiseks plaane isegi mitte abilisi kaasata. Pidi ikka puhta üksi Venemaale ära tegema.
Kusjuures Eesti olla veel nii-ii sõjaks rahvus ja riik, et ei pidanud selleks ettevõtmiseks plaane isegi mitte abilisi kaasata. Pidi ikka puhta üksi Venemaale ära tegema.
Postitusi lugedes kasuta kôigepealt oma aju (NB!! peaaju) HOMO SAPIENS !!! (e. foorumlane)
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline