Kapten Trumm kirjutas:Just. Ja üsna kohatu on praeguses rahalises seisus maha tampida teiste vana "rauda", kui enda lahingumasinaks on 1984. toodetud Unimog.
Selle on Kapten hästi ära tabanud, samas jääb küsimus, miks venelased ei suuda ära kasutada oma naftamiljardeid. Sellesuunaline arendustöö on silmnähtavalt alarahastatud seal, mida võiks sellest järeldada? Kas seda, et venelased ei kavatsegi kellegile järele jõuda, vaid kavatsevad sõdida endast väiksemate-nõrgemate vastastega? Või nagu Venemaale tüüpiline, lüpstakse lihtsalt riigirahakotti, igatahes on teaduspotentsiaal rakendamata, mis aga ei tähenda, et vajadusel ja õigete eesmärkide püstitamisel ning korraliku rahastamise puhul suudaksid nad paljutki. Praegu läheb see aur aga mingi pakazuhha peale, millega presenteeritakse maailmale mingit vanarauda. Siit jääbki küsimus, miks?
Nad peaksid ju ise kah aru saama, et on aastakümneid maha jäänud, siis pole ju otstarbekas üritada korraga kõiki relvaliike välja arendada, sest vahendeid ei jätku. Ma saan väga hästi aru, et tegelikult on kõik relvaliigid omavahel seotud, aga sellises seisus peaks millegile prioriteedi andma, näiteks lennuvägi ja ÕT. Või soomusväed ja TT. Vastasel korral üldine mahajäämus ainult suureneb.
Aga teemasse kah, minu ajudesse ei jõua, kuidas plaanimajanduse tingimustes on võimalik midagi projekteerida, kui tähtajad ja vahendid on olematud, ning peale iga ebaõnnestumist saadetakse mõni konstruktoritest Siberisse või pannakse seina äärde.
Ka ei suuda ma seda taibata, et kuidas venelased ei saanud aru "Pomon" tüüpi õhupuhasti olematust puhastusvõimest. Siin oleks ju olnud põhjust konstruktor koheselt seina äärde panna, teab keegi, kas pandi?
Ei projekteeritud neid aparaate ju küla sepikojas, kolvigrupp kulunud?
Selleks saab olla 2 esmast põhjust, kas kehv õhupuhasti või kehv õli. Aastaid masinate kopeerimise-projekteerimisega tegelenud inimesed pidid ju sellest aru saama, ei sattunud nad ju büroosse otse hobuse ja adra tagant.