Integratsioon ja Eesti venekeelsed

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
EiTahaÖelda
Liige
Kontakt:

Re: Integratsioon ja Eesti venekeelsed

Postitus Postitas EiTahaÖelda »

Ma olen suhelnud üle 20a erinevate peredega ja jälginud kuidas absoluutselt umbkeelsete peredes kasvavad üles kakskeelsed lapsed (tänu eestikeelsele lasteaiale ja koolile), saavad kõrghariduse ja integreeruvad nii et müriseb.

Endalgi proua venekeelne ja lapsed kakskeelsed, haridust saavad eesti koolis.

Saab küll integreeruda, kui vähegi tahab. Kui muidu ei saa, siis põlvkonna vahetuse abil saab ikka.

Samas, vastukaaluks olen kuulnud lugusid, kus haridusasutuste vastuvõtus puksitakse venekeelne laps välja, kuna "see on lapse piinamine, ta ei saaks ju midagi aru"... Kui selline asi ette tuleb, peab kõva närv olema... Mitte kõik tuttavad ei suutnud läbi pressida vastuvõttu eestikeelsesse kooli.
mrc404
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas mrc404 »

Ma ise vene perest pärit, vanemad tulid Eestisse elama ~1988, vanavanemad mingi aeg 70.-80.-ndatel. Vanaema pole kunagi isegi üritanud keelt õppida, kuna harjus nõukogude ajal ära, et teised saavad vene keelest aru ja saab hakkama, ja seda veel Tartus. Vanemad oskavad küll eesti keelt enam-vähem, isal ka Eesti kodakondsus, emal oli hall pass pikka aega, siis mõni aasta tagasi võttis VF kodakondsuse, kuna sellega tekib reisides vähem küsimusi (ei tea küll kuidas praegu). Aga igatahes, ise läksin eestikeelsesse kooli juba 4. klassi ja see otsustas ka päris paljus edasise nii kultuuri kui keeleruumi integreerumise.
Aga igatahes on praegu olukord selline, et ülejäänud pere (vanemad + vanem õde) tarbib siiamaani venekeelset meediat (praegu küll vähemal määral peale vene telekanalite keelustamise) ja minu oma pere siis elab eestikeelses meedia- ja kultuuriruumis.
Ehk siis tõepoolest on tegureid mitmeid, mis määravad integreerumise taseme. Minu jaoks oli määravaks eestikeelsesse kooli minek, mille järel hakkasin rohkem huvituma nii kultuurist kui ka üldse riigis toimuvast. Samas vanemate keeleoskus sellisel keskmisel tasemel ei takista neil vatnikute seisus olla ja VF agressiooni toetada.
Propaganda on kümnete aastatega ikka oma teinud. Märkasin ka seda ise, kui suhtlesin ühega oma eksidest, siis ta vahtis õhtul vene uudiseid ja ma siis kuulasin ka kaasa, siis alles paar aastat hiljem sain aru, kuivõrd hästi sellega aju pesti, et ise ka ei märganud. Seega võimalusel võiks veelgi vähemaks võtta vene allikate kättesaadavust nii netis kui ka satelliittaldrikuid mööda jms.
Keele teadmisest üksi ei piisa, vaja ka tahet.
Rebane11
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Rebane11 »

Ilmselt aitab palju ka see, kui Venemaa selles sõjas lüüa saab. Siiani oli ju Venemaa staatus isegi Lääne maailmas kui fasismi võitja ja Euroopa päästja. Onu Joe, maailma päästja. Teed History lahti ja kohe härdus tuleb pääle. Ükskord peab ju need asjad õigeks ajama ja selgeks rääkima ka eurooplaste ja ameeriklaste laiema üldsuse jaoks.
Saha History on ju aastaid mütnud ühepoolselt sakslasi, pole ime et nad ei tahtnud kuidagi sekkuda oma relvadega uude Euroopa sõtta. Isegi I MS pole ju lõpuni lahti räägitud.
MadisM
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas MadisM »

Idanaaber on juba Natsi-Saksamaad omajagu kopeerinud. Ehk tuleb aeg kui see oma rahva koju kutsumine ka algab.
Madis Reivik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Madis Reivik »

Põhimõtteliselt võime me kohalikke venelasi kohelda nagu tahame, ise kohtlevad nad ennast palju hullemini.

Jalutasin huvi pärast Õismäel. Täielik fukin geto. Igal pool traattarad, kossuplatsil silt et "avatud tööpäevadel 9-15". Idiootne linnaosavalitsus. Tiigi ümbruses kõik haljasalad lukku pandud (koolide ümbrused), staadionid lukus, "läbipääsu pole".

Ja tegemist valdavalt venekeelse linnaosaga. Elanikke koheldakse nagu sigu, a la "tara peab olema" "muidu hakatakse lõhkuma".

"Haabersti linnaosavalitsus on Tallinna Haabersti linnaosa juhtimiseks moodustatud haldusorgan. See asub aadressil Ehitajate tee 109 a. Linnaosa vanem on Oleg Siljanov"

Kokkuvõtteks, keskkond on kujundatud selleks et taastoota getotiblasid.

Töötab !

https://www.postimees.ee/7170329/haaber ... husetaitja
Rebane11
Liige
Kontakt:

Oskagi mujale paigutada. Kummaline, et ajaloolane Jaak Valge ei suuda tuvastada ENSV lippu.

https://www.delfi.ee/artikkel/120218561 ... abivajajat
Kasutaja avatar
Health
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Health »

MadisM kirjutas: 22 Juul, 2023 23:03 Idanaaber on juba Natsi-Saksamaad omajagu kopeerinud. Ehk tuleb aeg kui see oma rahva koju kutsumine ka algab.
Nad on seda üritanud juba 2006ndast aastast - siiamaani pole vankad vedu võtnud.

https://www.rferl.org/a/1069533.html
https://www.rferl.org/a/1079364.html
Rebane11
Liige
Kontakt:

Kas isegi varem polnud midagi Kaliningradiga seoses? Mu poolatarist exämm oma uue, venelasest mehega tahtsid natsieestlaste eest 199.. Venemaale putku panna. Nad kumbki pole võtnud vaevaks eesti keelt ära õppida ja sai siis peetud profülaktiline loeng. Põhirõhk sellel, et kes ja kus teid ootab. Ja küsimus miks? Paar külalumpmeni esindajat olevat halvasti öelnud. Too aeg võis ju olla nii et keegi ütleski. Aga nad mõistlikud inimesed ja praegu ei näita keegi neile näpuga. Hea pirn on muidugi see et exämm ei oska eesti keelt rääkida eriti aga minu lastest (tema lastelastest) on vene keel tiiruga mööda läinud. Kõik ingliskeelsed.Aga baabu tegevat häid pirukaid, suu nagunii täis, mis sa seal ikka räägid. Nii kommenteeris mu noorem poeg.
_dumbuser_
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas _dumbuser_ »

Rebane11 kirjutas: 23 Juul, 2023 0:22 Oskagi mujale paigutada. Kummaline, et ajaloolane Jaak Valge ei suuda tuvastada ENSV lippu.

https://www.delfi.ee/artikkel/120218561 ... abivajajat
Kui postimehe tasulist asja lugeda siis see jutt mida ta ajab on überkelbas.
MeelisV
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas MeelisV »

Viimasel ajal on hakanud häirima cirkle k tanklates teenindajad kes sind kassas tervitavad kas ainult stravsdvuite või siis käib sinna veel tere ette aga stravsdvuite tuleb ikka järgi.
Tekis tahtmine kontorist küsida kas see on nende ametlik koolituse osa et tervita klienti vene keeles.
Samas kui tuleb venekeelne klient jätkub kogu teenindamine ka vene keeles. Kindlasti "hea" integratsiooni mõttes.
slider
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas slider »

:? Pole võtta. Mul suurkorpi ametlik keel inglise, ütleme siis, et on tulnud ette n.ö vahetuse vanemaid ja kõrgemal positisioonil 30. eluaastas tegelasi kellel on täielik blank kui paar sõna inglise keelt räägid, mis siin veel meie väikest murrakut tahta.
Madis Reivik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Madis Reivik »

Circles sama asja tähele pannud. Ega siin muud ei ole kui et küsid eesti keeles üle ja las kutsub teise teenindaja kui ise ei oska.

Kaupsi kõrval on mingi kebabiputka, seal ei osatud sõnagi eesti keelt, pandi kohe inglismanni kui kohvi küsisid.

Ei pea me seda mitte aksepteerima.
vanahalb
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vanahalb »

Tallinna Circletes pole mu pilgu järgi mitte venelased vaid ukrainlased. Kevade poole oli mitmel pool nii et leti taga oli 3 teenindajat. Kaks täiesti umbkeelset ja kolmas, näo järgi ka slaavlane kes ei tegelenud klientidega vaid oli juhendaja. Ta kuulas kõrvalt ja kui vaja siis tõlkis kuigivõrd. Aga üldiselt püüti ikka ise hakkama saada ja Tere öeldi ka. Võib-olla on nüüd rihm lõdvaks lastud?

Narvas on asi viimasde aastaga küll hullemaks läinud, suvel vaatasin et seal võib isegi Nälga näha. Ma räägin kohvimajas eesti keeles ja vaadatakse niisuguse näoga otsa nagu hiinat tönkaks. Kusjuures mumeelst jälle karjuv tööjõupuudus ja suure hädaga on äsja saabunud ukrainlased tööle võetud. Ei teagi kuidas asjasse suhtuda. Põhimõtteliselt peaks eesti keelt rääkima aga näha on et inimene on vast pool aastat venekeelses Eesti linnas olnud ja ta lihtsalt ei saa aru.
Üldiselt ei tohiks niisuguseid inimesi panna klientidega tööle või kui siis koos juhendajaga.
Lidli kohvimasina keerasin ka pr-sse :) Poes oli kohviautomaat, vaatasin et menüü on vene keeles ja muutsin selle eestikeelseks. Võtsin enda kohvi ära ja järgmine vant läks turvamehele kaebama et masin on rikkis.
MeelisV
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas MeelisV »

Masinatest rääkides siis nt. Alexela iseteeninduse kassa jääb viimasele keelele. Vähemalt mõnda aega peale eelmist klienti. Seal olen ikka tihti pidanud vene pealt eesti peale keelt vahetama. Miks see ei võiks olla automaatselt kui tehing lõppeb siis keel kohe muutub ei teagi.
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ruger »

Läti peaks välja saatma ca 6000 orkist mittekodaniku, kes ei saanud kodakondsuse eksamit tehtud ettenähtud ajaks.
6000 Russians living in Latvia, but who have refused to learn basic Latvian, will be informed next month that they will be deported from the country.
The figure was given by Ingmārs Līdaka, head of the Parliament’s Commission on Citizenship, Migration and Social Cohesion.
https://twitter.com/visegrad24/status/1 ... 4123939840
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 1 külaline