Mis Ukrainas toimub? vol.1
Re: Mis Ukrainas toimub?
Artikli pealkiri kõlab: Hiina on valmis tegelema maaharimisega okupeeritud Krimmis.
Allikas on minu poolt kritiseeritud glavnoe.ua
"Китай готов заниматься земледелием в оккупированном Крыму? - Новости Украины. Главное™" < http://glavnoe.ua/news/n170039 >
... Китай намерен развивать сотрудничество с Крымом после стабилизации там ситуации. ...
... арендовать в Крыму около 10 тыс га сельских угодий.
"Китай готов заниматься земледелием в оккупированном Крыму? - Новости Украины. Главное™" < http://glavnoe.ua/news/n170039 >
... Китай намерен развивать сотрудничество с Крымом после стабилизации там ситуации. ...
* Beduiinile räägiti, et on koht, kus on niisama palju vett nagu on kõrbes liiva. Ta pidas kõnelejat valetajaks ... ta polnud kunagi merd näinud.
* Olla valmis vägivallaks. Võimetust ei tohi maskeerida vägivallatuse rüüsse. Mahatma Gandhi
* Olla valmis vägivallaks. Võimetust ei tohi maskeerida vägivallatuse rüüsse. Mahatma Gandhi
Arvamus ühtib ka minu omaga.Kapten Trumm kirjutas:Noh, Gruusia sõja järel ka arvas enamus, et tegu oli venelaste poolt peensusteni läbimõeldud ja -harjutatud operatsiooniga.Krimmi hõivamise operatsioon näitas selgelt, et seda oli kavandatud ja harjutatud juba varem. Seega on tõenäoline, et juba varem on ka Ukraina vabadusmeelsete ridadesse suunatud mõned kõvahäälsed rusikas rullis tegelased, et nad kogu üritust diskrediteeriks. Küllap ukrainlased välja selgitavad, kes on kes.
Hiljem selgus (ja seda arvab minuarust ka enamik EKV asjatundjaid), et venelased tegutsesidki vastavalt olukorrale, lihtsalt grusiinid lootsid, et küllap nad ei tule.
Venelased olid lihtsalt arvatust kõrgemal tasemel.
Harjuge lihtsalt mõttega, et kiire ja otsustav tegutsemine käib tänase vene militaarkultuuri juurde.
Seal tähendab sõna "valmisolek" seda, mida ta sõna-sõnalt tähendabki.
Et brigaad paneb rahuaja väljaõppereziimist mõne tunnikesega oma kolad kokku, laob moona masinatele ja sõidab ettenähtud kohta.
Sellel ajal, kui sõdureid padrunikaste tassivad, lahendatakse juba staabis probleemi, mis nad seal ettenähtud kohas peale hakkavad.
Liigutada üks motolaskurbrigaad Moskva oblastist Pihkvasse, on hea tegemise korral 24 tunni küsimus.
Mingeid nädalatepikkusi tankimootorite soojendamisi ja relvavirnade tassimisi piiri ääres a'la 21. juuni 1941 ei ole ega tule.
Seega pole mõtet enesepettusega tegeleda, et küllap nad 2 kuud ettevalmistusi teevad.
Meil on ülim aeg oma plaane, doktriine ja võitlusmeetodeid korrigeerida, võitlemaks taoliste "out of blue" tekkivate strateegiliste üllatustega.
See vajadusel kiirelt modru kokku panek ja minek ei olnud midagi müstilist ega ennekuulmatud ka nõuka ajal NA armees teatud üksustes. Nagu antud olukorraski näha, siis teatud üksused olid kohe valmis ja teatud üksuseid tõmmatakse piirkonda/paigutatakse ümber siiamaani. Seega erinevatel üksustel erinev valmidusaste ja tegevuskiirus.
Mingi eelnev kondikava kindlasti aga oli ka Ukraina ja Krimmi puhul. Kasvõi üldine ja ümmargune, mida operatiivselt muudeti/täiendati vastavalt olukorrale ja hetkele ajas ning ruumis.
21/22 veebruar oli putjal selge, et vaja on tegutseda teiste meetoditega.
23 veebruar oli Olümpia lõpetamine
26/27 veebruar ilmusid rohelised mehikesed ("tundmatud relvastatud isikud")
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
See on lihtsalt minu arvamus (kuivõrd Krimmi op pole veel eriti läbi uuritud) - et ühisjoon on selles, et venelased suudavad tegutseda operatiivselt ja paindlikult.Gruusia ründamist ja Krimmi ülevõtmist poleks mõtet võrrelda, need on väga eri asjad. Gruusias mindi regulaarväega lihtsalt rünnakule, Krimm aga hõivati "roheliste mehikeste" operatsioonidega, sisuliselt tegutseti vastase tagalas
Neid mingiks saamatuks teise sordi armeeks pidada pole (enam) alust.
Sõjandusteoreetik Lind on öelnud, et õnn on suurte pataljonide poolel, kui väiksemal pole paremat ideed.
Seega tuleb olla veel leidlikum ja paindlikum, et sellist vastast heidutada.
Kahjuks tuleb tõdeda, et meie arenguplaani järgi jätkub senini sellise suht paindumatu ja kohmaka konventsionaalse reservarmee eelisarendamine.
Üks suurüksus, mis põhineb reservil ja mis on harjunud kogunema tänase harjumuspärase tempoga, on täiesti ebaadekvaatne vahend taolisel puhul.
Mida tegelikult ka Ukrainas kinnitati - venelased olid ammuilma vajalikud positsioonid hõivanud kui Ukraina brigaadid alles oma padruneid linti ladusid.
Võitmiseks ei pea tingimata olema suur, seda saab teha ka olles paindlik, leidlik ja kiire.
Ka õige. Seesama üksus, kust esimesed mehikesed tulid (need snorklitega BTR-id) oli üks selline, kes suutis väravast välja liikuda mitte tundide, aga minutitega.See vajadusel kiirelt modru kokku panek ja minek ei olnud midagi müstilist ega ennekuulmatud ka nõuka ajal NA armees teatud üksustes
Viimati muutis Kapten Trumm, 19 Mär, 2014 15:22, muudetud 1 kord kokku.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Ülbamine käib täie rauaga edasi - Vene välisministeerium süüdistab hoopis USA-d ja Euroliitu Budapesti memorandumi rikkumises http://www.pravda.com.ua/rus/news/2014/03/19/7019562/ Euroopa, see puhas, vaikne ja viisakas vanainimene mõistatab ikka veel, et mida kaagiga teha. Jõuaks nüüd USA-gi mingile arusaamisele, neil pole vaja vähemalt kõigi osariikide kuberneridega nõu pidada.
Neil oli varem mandri Ukrainas ka mingi suurema maalahmaka rendileping soolas. Kui nüüd Venemaaga sõbraks saavad, siis on terve Venemaa varsti töökaid pilusilmi täis, venelased ise ju erilised põllumehed ei ole. Krimmis saab Ukraina soovi korral selle põllupidamise lõpetada, kui niisutusvee kinni keerab. Siis saab seal ainult lambaid karjatada.virguja kirjutas:Artikli pealkiri kõlab: Hiina on valmis tegelema maaharimisega okupeeritud Krimmis.
Me ei vihka Eesti poliitikuid, meil lihtsalt pole neist midagi head arvata. Ja ka see riigikogu ees tehtud lahkumisnuuksatus enne ametist valla saamist ei näita mingit tõsisemat süvenemist teemasse, vaid ainult loosungite kõlistamist. Ma ei tea, kuidas siin foorumis suhtutakse sellesse uude kaotseväe korralduse kavasse, mida Reinsalu on ajanud, ent Leo Kunnas on seda ligi aasta otsa mitmes väljaandes kritiseerinud ja mingeid sisulisi vastuseid Reinsalult pole olnud.atnekas kirjutas:http://www.delfi.ee/news/paevauudised/e ... d=68271887
Nii ja nüüd, teie kes te Eesti poliitikuid vihkate. Mida Reinsalu valesti ütles? Kas see oli ülbitsemine?
Mina nii ei arva. Täiesti arvestatav tase rahvusvahelise poliitika kontekstis.
Leo Kunnase mõte on selge: taotletav kaitseväe korraldus teeb meid suurjõule ideaalvastaseks ja justkui bürokraatia vähendamise sildi all kahandatakse tegelikku kaitsevõimekust pea olematule tasemele. Mingit selgitust või põhjendust pole Reinsalult järgnenud.
Mõistagi pole ma pädev ütlema, kellel kuipalju õigus on, aga kui on valida, kas minna luurele koos Kunnasega või ilma igasuguse sõjalise ettevalmistuseta Reinsaluga, siis ma juba puhtalt enesesäästmisinstinktist valin Kunnase

Taktika valitakse vastavalt vastasele.Kapten Trumm kirjutas:See on lihtsalt minu arvamus (kuivõrd Krimmi op pole veel eriti läbi uuritud) - et ühisjoon on selles, et venelased suudavad tegutseda operatiivselt ja paindlikult.Neid mingiks saamatuks teise sordi armeeks pidada pole (enam) alust.Gruusia ründamist ja Krimmi ülevõtmist poleks mõtet võrrelda, need on väga eri asjad. Gruusias mindi regulaarväega lihtsalt rünnakule, Krimm aga hõivati "roheliste mehikeste" operatsioonidega, sisuliselt tegutseti vastase tagalas
Kahjuks tuleb tõdeda, et meie arenguplaani järgi jätkub senini sellise suht paindumatu ja kohmaka konventsionaalse reservarmee eelisarendamine.
Mida tegelikult ka Ukrainas kinnitati - venelased olid ammuilma vajalikud positsioonid hõivanud kui Ukraina brigaadid alles oma padruneid linti ladusid.
Eesti poolt näitajad Muhust-Valgjärvele radari nihutamine (03.märts) ja USA lennukite jõudmine Leetu-Poola (06.märts)
NB! Ära lase kriisi raisku:
http://www.postimees.ee/2730890/suurbri ... havitajaid
Tooge aga hävitajad Ämarisse kohale
Viimati muutis kuido20, 19 Mär, 2014 15:33, muudetud 1 kord kokku.
Reinsalu kõne iseenesest oli hea, aga tundub, et ise ta seda küll valmis kirjutanud ei ole.
- PaganHorde
- Liige
- Kontakt:
Ses suhtes peaks ka EU olema föderaalne. Aga noh, sellele ideele on veel rohkem vastaseid.Jaanus2 kirjutas:Ülbamine käib täie rauaga edasi - Vene välisministeerium süüdistab hoopis USA-d ja Euroliitu Budapesti memorandumi rikkumises http://www.pravda.com.ua/rus/news/2014/03/19/7019562/ Euroopa, see puhas, vaikne ja viisakas vanainimene mõistatab ikka veel, et mida kaagiga teha. Jõuaks nüüd USA-gi mingile arusaamisele, neil pole vaja vähemalt kõigi osariikide kuberneridega nõu pidada.
putler võiks südamerabanduse saada siis oleks vast rahu majas aga minetea äkki mingi "ühing" kontrollib putlerit ennast ka?
PaganHorde kirjutas:Ses suhtes peaks ka EU olema föderaalne. Aga noh, sellele ideele on veel rohkem vastaseid.Jaanus2 kirjutas:Ülbamine käib täie rauaga edasi - Vene välisministeerium süüdistab hoopis USA-d ja Euroliitu Budapesti memorandumi rikkumises http://www.pravda.com.ua/rus/news/2014/03/19/7019562/ Euroopa, see puhas, vaikne ja viisakas vanainimene mõistatab ikka veel, et mida kaagiga teha. Jõuaks nüüd USA-gi mingile arusaamisele, neil pole vaja vähemalt kõigi osariikide kuberneridega nõu pidada.
Just. Suutmatus toimida ühtselt.. rikubki kõik ära. Ja see meie välismissioonide vastasus... kurat öökima ajab. Need on ise esimesed, kes surmaga silmitsi seistes putku panevad või paluma hakkavad.
--- d9ebae53a4f41a4339ca904acd88468c ---
- PaganHorde
- Liige
- Kontakt:
No olen mina seda Kunnast ka näinud näost näkku rohkem kui 15 aastat tagasi Meegomäe lahingukoolis. Oli teine vist ülem seal, kui ma ei eksi.Rügaja kirjutas:Me ei vihka Eesti poliitikuid, meil lihtsalt pole neist midagi head arvata. Ja ka see riigikogu ees tehtud lahkumisnuuksatus enne ametist valla saamist ei näita mingit tõsisemat süvenemist teemasse, vaid ainult loosungite kõlistamist. Ma ei tea, kuidas siin foorumis suhtutakse sellesse uude kaotseväe korralduse kavasse, mida Reinsalu on ajanud, ent Leo Kunnas on seda ligi aasta otsa mitmes väljaandes kritiseerinud ja mingeid sisulisi vastuseid Reinsalult pole olnud.atnekas kirjutas:http://www.delfi.ee/news/paevauudised/e ... d=68271887
Nii ja nüüd, teie kes te Eesti poliitikuid vihkate. Mida Reinsalu valesti ütles? Kas see oli ülbitsemine?
Mina nii ei arva. Täiesti arvestatav tase rahvusvahelise poliitika kontekstis.
Leo Kunnase mõte on selge: taotletav kaitseväe korraldus teeb meid suurjõule ideaalvastaseks ja justkui bürokraatia vähendamise sildi all kahandatakse tegelikku kaitsevõimekust pea olematule tasemele. Mingit selgitust või põhjendust pole Reinsalult järgnenud.
Mõistagi pole ma pädev ütlema, kellel kuipalju õigus on, aga kui on valida, kas minna luurele koos Kunnasega või ilma igasuguse sõjalise ettevalmistuseta Reinsaluga, siis ma juba puhtalt enesesäästmisinstinktist valin Kunnase
Tuli noortele nolkidele seletama kus tema alles omal ajal kõva Afgaani sõjamees oli. Minule jättis ta sellise jutumehe mulje.
No minu isiklik eelistus oleks föderaalne EU. Aga sellele on kõvasti vastaseid, siis Eesti kaduvat üldse ära jne. Meil on ka praegu vunts üsna kõrgel kohal seal. Eks see venemaa hirm ka oleks, ühine eu sõjavägi jm sellised asjad.
Hävitajad inglastelt on muidugi kah hea, heidutus vähemalt. Aga nagu äsja nägime, see vaenlane ei pruugi üldse tulla lennukite või tankidega, vaid kiirhelikopteritega ja kambakesi. Seega meil oleks vaja Viru-Idamaale (
) pigem head radariseiret ja kohapealseid võitlussalku lokaalse õhutõrjevõimekusega, kes vastase juba maandumisel kahjutuks teevad. Maandunud "mehikestest" on juba raskem jagu saada, lihtsam on maandumise eel helikopter puruks lasta. Ukrainlastel oli Krimmis vist rohkem väeosi kui kogu Eesti kaitseväes ongi - kasu...?

Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline