Jalaväesoomuk Pasi XA-180

Laevad, lennukid, tankid... Kõik sõjatehnikast.
Vasta
Kasutaja avatar
man21
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas man21 »

Vaidleks hummelile vastu. Odavam vaevalt et tuleb - ja mis siis!? Anname omadele tööd, maksudena tuleb suurem osa tagasi (sots- ja tulumaks kohe, käibemaks tööliste tarbimise kaudu, veidi hiljem) aga kui ostad mujalt, siis raha läheb puhtalt välja. Ja pole vaja hakata jälle rääkima vastuostudest. Need ei ole esiteks üks-ühele ja teiseks on see väga pika vinnaga.
Ruumikusega on nii ja naa. Selge on see, et tublisid Eesti maamehi mahub sisse vähem, kui näiteks hiinakaid. Samuti võtame varustuse. Afgaani sõdureid mahub samuti tublisti rohkem sisse, sest kilidest ainult veidi suuremad ja varustuseks kiiver, kalaš ja paar tagavara pidet. Mahtu mõõdetakse ikka kubatuuris - täisvarustuses eesti sõdalane võrdub kahe afgaani täisvarustuses sõduriga. Nii et see 10+2 on ikka väga tinglik.
Ela täiel rinnal ja kui kord kooled, siis ära kahetse elatud elu!
krijgsvolk
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas krijgsvolk »

...1. Kmin korraldab prototüübi valmistamiseks konkursi...!!!???Naerukoht.
Poisid, kui see ulm peaks minu eluajal teoks saama, siis...ma nüüd ei tea, kas, a)hakkan karsklaseks b) lähen kloostrisse c) pööran seitsmenda päeva adventistiks d)ei tea,. mis hullu tembu veel teen...
KAMIN? Soomuki prototüübi ???? Konkursi??? Nemad???? Seal???
Poisid, te ei usu ju ise ka mis kõnelete, vist on tõesti 20 aastast ühe süsteemi normaalseks käimapanekuks vähe ja vaja on veel 20 aastat???
Mitte see riik, mitte see eliit, mitte see KAMIN!!!
Olen mõelnud, et kuna vähe ratastega soomustehnikast tean ja jagan, pean parem suu ja loen targemate juttu, aga näen , et me kõik siin jõuame alati tagasi ühte ja samasse kohta:on ideed, on mõtted, on ekspertteadmised, aga kutsutuid ja seatuid see ei huvita vähimalgi määral!
Pole oluline , kas nad on lollpeadeadest idioodid või äraostetud reeturid- simmid, tulemus on sama.
Kes tahab otsib võimalusi, kes ei taha otsib õigustusi.
Kõik see seltskond, kes teemas osaleb on mures ja väga huvitatud, et KV saaks head soomukid, saaks kasvõi mingidki soomukid, aga seda kampa seal üleval ...
Me ei tea, mida peaks ette selles asjas võtma: kas hakata koguma allkirju, initisatiivgruppi, rahvaliikumist, rahakogumist, midagi sarnast ennesõjaaegse allveelaevade sihtkapitali taolist, olgugi, et ka seal oli tõsiseid probleeme...
Igatahes oleks üks raudkõva argument ükskõik kelle vastu,kes mulle turja kargab,et vanamees loll: vastus on "20 AASTAT!"
Mitte midagi ei ole tehtud!"20 aastat!"...
Eks vaielgu vastu keegi: "20 aastat..!"
Vabandust kamraadid!
Kasutaja avatar
Troll
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Troll »

krijgsvolk kirjutas: Eks vaielgu vastu keegi: "20 aastat..!"
Vaielda saab alati, kasvõi formaalsustesse klammerdudes. No ei ole ju veel 20 aastat täis, alles 19... niiiii vähe... :wink:
Hea võidab alati kurja - kes võidab, see ongi hea!
Kasutaja avatar
hillart
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hillart »

... on ideed, on mõtted, on ekspertteadmised, aga kutsutuid ja seatuid see ei huvita vähimalgi määral!
M.O.T.T. :cry:
Postitusi lugedes kasuta kôigepealt oma aju (NB!! peaaju) HOMO SAPIENS !!! (e. foorumlane)

Stellung halten und sterben!!
Kasutaja avatar
kangelaspioneer
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kangelaspioneer »

Minu arusaamine asjast on selline, et KaMin võib ju hanke korraldada, aga tehnilised tingimused koostatakse haigemajas Juhkentali tänaval. Ja see on koht, kust midagi loogilist ega mõistlikku oodata ei ole.
Tapper
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Tapper »

No aga miks see nii on? miks tüürivad asju jobud haiged jne
Miks TEIE ei ole asja juures. terved targad ja tugevad?

Kas Savsaar on süüdi, selles et pole tanke või reform oma palgasõjaväega. Poliitika on teisejärguline selles küsimuses.

Puudub üldine tahe ja see on mott.
Minu gümnaasiumi lõpuklassis oli 12poissi ajateenistuse läbisin ainult mina. Olid nad haiged invaliidid või lollid, ei täitsa norm poisid.
Kas mina olin klassi liider? Ei olin nohik ja prillidega
Läksin vabatahtlikuna sinisilmse ja aatelisena.
Teenisin aega 1997
Kolmandik patareist olid muukeelsed. Õppisin neid vihkama.
Olin ainus gümnaasiumiharidusega meie rühmas 4-5 oli kutsekast. Peale noore aega pandi meie ülemaks kapral 6 klassi haridusega. Ilmselt sellepärast et oli 1,85m pikk. Kahurist laskmisel olid minu tulemused parimad meeskonnas mis kirjutati minu erialaks sihtur? Ei laadur! Prillide pärast ilmselt.

Ma tänan saatust, et meie aastakäiku ei kutsuta kordusõppustele.
Sest esimene asi oleks suurem verelaskmine omavahel. Siiani so. 13 aastat hiljem läheb rusikas rulli kui nende türanahkade peale mõtlen. Venekeelne mula ja rõve naer päevast päeva kõrvus kumisemas.
Ja sellist kergendust kui täpselt aasta hiljem kasarmust välja astudes tundsin pole enne olnud.

Samas lapsest saati on mind huvitanud sõjaväe elu 10-18 eluaastani oli ka sõjaväekarjäär mõtetes. Olen mõelnud kaitseliidu peale kuid 3 tuttavat kes seal on ja tunnen neid oma töö kaudu, on mulle öelnud, et käivad seal selleks, et hea seltskond kus tina panna. Üks neist on lihtsalt relvafanaatik mitte et see halb on aga see pole see, mis mind sinna kutsuks. Sõjavägi on nagu okas südames, nagu vastamata vana armastus mis torgib mind siiani.

Ja 20 aastat nagu siin keegi hüüab 20 aastat. Me peame olema kuratlikult õnnelikud et viimase 800 aasta jooksul, olnud 40 aastat sõltumatust on sattunud meie eluperioodi.
20 aastat sellise rahvaga iseseisvust Tubli Riik, et on püsinud.
Meil on oma riik kõiki selle tunnustega (isegi riigireeturid on olemas). See on IME
Paremat riiki kui see eesti riik ei tule.
Ma olen 95% kindel et järgmist 20 aastat iseseisvust ei tule.
Kui me paiskaks kõik vahendid heidutusvõime tõstmiseks väheneks see protsent kindlasti kuid sellise rahvaga mitte oluliselt.
Kuid seda ei tehta. Enamus eestis elavatest inimestest pole selleks valmis. Üle oma varju ei hüppa, kaadrid otsustavad kõik :twisted:

Mott Aamen
rääkisin ja kergendasin oma hinge andke andeks: vabandan vaikiva enamuse ees
Evolutsiooni kõrvalmõju, intelligentsus
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kilo Tango »

Tapper kirjutas:No aga miks see nii on? miks tüürivad asju jobud haiged jne
Miks TEIE ei ole asja juures. terved targad ja tugevad?

Kas Savsaar on süüdi, selles et pole tanke või reform oma palgasõjaväega. Poliitika on teisejärguline selles küsimuses.

Puudub üldine tahe ja see on mott.
Minu gümnaasiumi lõpuklassis oli 12poissi ajateenistuse läbisin ainult mina. Olid nad haiged invaliidid või lollid, ei täitsa norm poisid.
Kas mina olin klassi liider? Ei olin nohik ja prillidega
Läksin vabatahtlikuna sinisilmse ja aatelisena.
Teenisin aega 1997
Kolmandik patareist olid muukeelsed. Õppisin neid vihkama.
Olin ainus gümnaasiumiharidusega meie rühmas 4-5 oli kutsekast. Peale noore aega pandi meie ülemaks kapral 6 klassi haridusega. Ilmselt sellepärast et oli 1,85m pikk. Kahurist laskmisel olid minu tulemused parimad meeskonnas mis kirjutati minu erialaks sihtur? Ei laadur! Prillide pärast ilmselt.

Ma tänan saatust, et meie aastakäiku ei kutsuta kordusõppustele.
Sest esimene asi oleks suurem verelaskmine omavahel. Siiani so. 13 aastat hiljem läheb rusikas rulli kui nende türanahkade peale mõtlen. Venekeelne mula ja rõve naer päevast päeva kõrvus kumisemas.
Ja sellist kergendust kui täpselt aasta hiljem kasarmust välja astudes tundsin pole enne olnud.

Samas lapsest saati on mind huvitanud sõjaväe elu 10-18 eluaastani oli ka sõjaväekarjäär mõtetes. Olen mõelnud kaitseliidu peale kuid 3 tuttavat kes seal on ja tunnen neid oma töö kaudu, on mulle öelnud, et käivad seal selleks, et hea seltskond kus tina panna. Üks neist on lihtsalt relvafanaatik mitte et see halb on aga see pole see, mis mind sinna kutsuks. Sõjavägi on nagu okas südames, nagu vastamata vana armastus mis torgib mind siiani.

Ja 20 aastat nagu siin keegi hüüab 20 aastat. Me peame olema kuratlikult õnnelikud et viimase 800 aasta jooksul, olnud 40 aastat sõltumatust on sattunud meie eluperioodi.
20 aastat sellise rahvaga iseseisvust Tubli Riik, et on püsinud.
Meil on oma riik kõiki selle tunnustega (isegi riigireeturid on olemas). See on IME
Paremat riiki kui see eesti riik ei tule.
Ma olen 95% kindel et järgmist 20 aastat iseseisvust ei tule.
Kui me paiskaks kõik vahendid heidutusvõime tõstmiseks väheneks see protsent kindlasti kuid sellise rahvaga mitte oluliselt.
Kuid seda ei tehta. Enamus eestis elavatest inimestest pole selleks valmis. Üle oma varju ei hüppa, kaadrid otsustavad kõik :twisted:

Mott Aamen
rääkisin ja kergendasin oma hinge andke andeks: vabandan vaikiva enamuse ees
Mina käisin kroonus 1994. Kalevis. Teenistus jäi, tõsi, lühikeseks (lõhkusin ennast õppusel ära - mitte meelega), kuid sellest ajast jäid meeldivad mälestused. Inimesed olid asjalikud, hoidsid teineteist, lollusi eriti ei tehtud, ainus jõhkrutseja pandi väga kiiresti paika.

Aga see 20 aastat - iseenesest väga hea pealkiri artiklile.
Kasutaja avatar
man21
Liige
Kontakt:

Üksuse õhkkond oleneb üksuse ülemast, kas pati või eraldi kompi omast, ma tean mida räägin, sest olen kahes väes olnud mõningatel juhtivatel kohtadel, mitte väga kõrgetel, kuid piisavalt, et sõduri hingeelu jagada. Tapper, su üksuse ülemus oli mölakas, olgu ta praegu kes tahes, aamen. Kuid see ei tähenda, et eesti Kaitsevägi oleks sellepärast üleni perses - ei.
Aga ma ei taipa, mis see kõik puutub soomukitesse!?
Kasutaja avatar
hillart
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hillart »

... miks tüürivad asju jobud haiged jne ...
:lol: :lol: :lol:
Aga see ongi ju haigemaja. Juba selle maja praeguse funktsiooni planeerimisel ütlesid oraaklid, et ega sellest asjast head nahka tule. Maja aura lihtsalt ei soosi taolist tegevust. :lol: :lol: :lol: :lol:
Kes seda veel ei tea, siis Juhkentali maja näol on tegu nimelt endise Eesti Kaitseväe Keskhaigemajaga ja kuigi formaalne võim lasi paraadukse kohal olnud ajalooliselt karikaskulptuurilt ussikuju maha murda, see ju asja ei muutnud. Haigemaja jäi ikka haigemajaks. Muideks! See karikas koos ussiga säilus seal omal kohal häirimatu rahuga kogu venelaste okupatsiooniaja ja nüüd ... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Postitusi lugedes kasuta kôigepealt oma aju (NB!! peaaju) HOMO SAPIENS !!! (e. foorumlane)

Stellung halten und sterben!!
Tapper
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Tapper »

Soomukitest tõesti läks kaugele. Miks pole?
Reeglina kirutakse: Valitsust; riigikogu; kaitseministeeriumi ja kaitseväe-juhtkonda
Kuid kirjutasingi selle pärast mida arvan põhilise vea olema ja see pole mitte meie juhtkonnas Ka-minnis või valitsuses või Simmis või armsas Edgaris vaid rahva vaimsuses üldiselt, mille seest kerkivad ka meie juhid jah ja jne.

Uurisin puht pulli pärast täna oma töökaaslaselt kaks aastat must noorem pole sõjaväes käinud (peaks olema99-00) mitu tema gümnaasiumi kaaslastest EKV olid ta ei teadnud ühtegi! Uurisin endast vanema töökaaslase käest kes oleks pidanud teenima 94-95 tema polnud ka käinud EKV ja oma klassikaaslasi kellega veel suhtleb ei ole keegi teeninud.

Militaarfoorum suurim eestis meil peaks liikmeid olema 100 000 kaitseliitlasi teist samapalju. Kui rahva kaitsetahe oleks selline siis oleks meil tankid ja soomukid selles olen ma küll kindel. Ja sellised pleegitatud härrad ja prouad kes Kamin. viimased 15a. töötanud poleks eales sinna jõudnud.
Viimati muutis Tapper, 16 Veebr, 2010 19:24, muudetud 1 kord kokku.
Evolutsiooni kõrvalmõju, intelligentsus
Kasutaja avatar
man21
Liige
Kontakt:

Kurat, uuesti teemast mööda. Tapper, otsi üles õige rubriik kuhu oma hala postitada.
nokkloom
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas nokkloom »

Ärge palun koguaeg halage. Postitasin paar lehte tagasi oma arvamuse (või mõnes teises teemas?)

Lühikokkuvõte oleks, et osa(enamus?) täiskasvanuid vanuses 22-30(?) on nagu ****häda. Ving-vingu otsa, noored ei taha riiki kaitsta, kui mina sõjaväes käisin oli seal üks pidev peedistamine, venelasi on nagunii kõik kohad täis, tegelt ei tahagi noored riiki kaitsta jne. Mainiks veel, et mul on selles vanuses onu, kes hetkel olles suur firmaomanik, hiilis sõjaväest kõrge vererõhuga kõrvale.

Võin öelda seda, et nt. minu klassis on 9-st 1 öelnud et sõjavägi on mõttetu. Tõele auandes, pean ütlema, et ta on olnud ainus, kes on seda öelnud. Teised on olnud rohkem stiilis, et tuleb ära käia, et ega meest murra. (aka, täna üks ütles, et vaata praegu sugulane(või sõber, ei mäleta nii täpselt), on luurepataljonis ja laseb seal miinipildujast. Ja, et lahe asi olevat. (pean tunnistama, ei kuulanud nii täpselt, luurepataljoni kuulmine ehmatas niimoodi, et ülejäänud lause ei jäänud väga meelde (nimelt minuteada ei ole Eestil luurepataljoni, aga noh ega suurem osa inimestest ei tee ka tankil ja apc-l vahet. :) ))

Et palun, virin jätta.
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

man21 kirjutas:Kurat, uuesti teemast mööda. Tapper, otsi üles õige rubriik kuhu oma hala postitada.
Miks hala. :evil: Kui inimene mõtleb ja ütleb, mida mõtleb, siis pole see kuskilt otsast hala. Seda enam, et põhiosa tema jutust on jumala tõsi. Ühiskonda juhtivas osas on edasikestmiseks prioriteedid paigast ära. Tõsi küll, alateema on pisut vale.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
mb
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mb »

Huvitav ,et venelased plaanivad siis ka soomukeid endale pranslastelt osta . link http://www.postimees.ee/?id=225457. Venemaa peaks ju ometi ise soomuki tootmisega hakkama saama .
Kasutaja avatar
Gfreak
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Gfreak »

Ta võib ju ka mingi propaganda suunitlusega ost olla, et vaata kui hea sõber on meile prantsusmaa. Sest nad suudavad ju põhimõtteliselt sellisi asju toota, võta kasvõi needsamad KOMBAT-id.
Eestlane omal maal
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline