Mis Ukrainas toimub? vol.1

Sündmused, mis saavad ajalooks alles homme.
Suletud
Kasutaja avatar
kaur3
Liige
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub?

Postitus Postitas kaur3 »

Kas teile ei tundu, et tänasel päeval Ukraina ümber toimuv on natuke paradoksaalne. Krimmis haaras võimu Aksjonov, kes sai 4% häältest ning Kiievis oli üheks põhitegijaks Svoboda poolt Tyahnybok, kes saaks valijatelt samuti samas suurusjärgus hääli. "Pravõi sektor" saaks vist veelgi vähem.
В 2010 году молодой актив «Русского единства» был оттеснен аксакалами, и в том числе из-за этого партия тогда провалилась на выборах в Верховный совет Крыма, набрав 4% (3 мандата).
http://tass-analytics.com/stories/vse-c ... is-sprosit

vs
The good news is that opinion polls show Tyahnybok at just 5 percent approval, far behind Vitali Klitschko (the hulking, pro-Western former boxing champion) and the center-right ex-prime minister Yulia Tymoshenko. In fact, it was the same French- and German-backed peace deal that gave Svoboda its disproportionate share of the resulting government's ministries.
http://www.foreignpolicy.com/articles/2 ... government

Tänasel päeval arutatakse juba, kus tuleb järgmine sõda ning kõlavad üleskutsed võidurelvastumiseks ja blokaadideks.
Scuall
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Scuall »

Ei väidagi seda, et kõik mõtlevad ühtemoodi. On avatud silmaringiga inimesi ja muinasjuttudesse uskujaid. Nii meil, venemaal kui ka mis tahes riigis.
Edit: ega sõda normaalne inimene ei taha, kuid antud olukord on õnneks paljudel silmad avanud ja väiksest armsast karupojast on sirgunud kannibalistlik karu.
http://w3.ee/openarticle.php?id=1849054&lang=est
Reinsalu ja pranslaste kokkusaamisest: Paraku ei ole ühtegi viidet, mida prantslased mistralite kohta pajatasid.
Kasutaja avatar
denis23
Liige

Postitus Postitas denis23 »

Ma tahtsin öelda seda mida ma tahtsin öelda. Ei ole vaja minu sõnad väärtõlgendada.

Sõjaoperatsiooni ning kõike sellele järgnenut sellisel kujul poleks võimalik korraldada, kui seda ei toetaks valdav osa Krimmi elannikkonnast. Valdav osa Krimmi elanikkonnast ei toetaks seda ilma, et Ukraina ametivõimude poliitika poleks selline nagu ta olnud. Lisaks õigustatud ootused kruvide kinni keeramise suhtes.

Elus on mingid seadused. Need ei peagi olema õiglased kõikide seisukohalt.
Aga jah. Kui sa ühe rahvusgrupile kogu aeg annad signaali "ela meie reeglite järgi või sõida minema" tekib oht et see rahvusgrupp sõidabki minema koos oma majade ning tänavatega. See et need teevad seda mingi välisjõu toetusega sinu jaoks midagi ei muuda. Kaotus on kaotus. Seda ajaloos on lugematul kordadel juhtunud varem ning juhtub ka hiljem. Konkreetselt siin elavate venelaste puhul ainus võimalus seda vältida - teha nii et need tunneksid siin ennast kodumaal.
Argumendid "teje vanavanaema siin ei elanud nii et elage meie reeglite järgi või tõmmage uttu" ei ole selle juures adekvaatsed. Huvitaval kombel sama arvamust jagavad väga paljud ka minu eestlastest tuttavad, keda oleks raske süüdistada venemeelsuses.

Jätke oma emotsioonid kõrvale härrased. See on elu. Eestist see on seni toimunud ikka nii, et inimesed sõitsid siit minema ikka koos kohvritega, mitte majadega. Võib olla jääbki nii.

Ja pole mõtet mind mingis erilises venemeelsuses süüdistada, mina küll ei taha siin mingit vene riiki. Aga kui teie olete pimedad kurdid ja lollid, et ei näe ilmselget asju, mis on siin ilmas sadu aastat on olnud, ärge mind süüdistage, eksole?

ermot kirjutas:
denis23 kirjutas:Ma muide soovitaksin kõigele tarkade, mõistlikute ning haritud eestlastele: unustage üks kord juba see mantra "kellele ei sobi siin elada /loe: kellele ei sobi siin elada nii nagu meie otsustame/, need võiksid kodumaale tagasi kolida"
Denis, kogu lugupidamise juures- kas sa ikka saad aru, millist sõnumit sellised väljaütlemised kannavad? Krimm kolis "vabatahtlikult" Venemaa koosseisu ainult tänu sellele, et Krimmis toimus laiaulatuslik sõjaline operatsioon Vene vägede kaasabil. Vabatahtlike ja Berkutlaste panus oli umbes sama suur, kui hetkel Donetskis ja sellise isevoolu arengute tulemusena ei oleks Krimm kunagi jõudnud referendumini.

Ehk siis kui sinu sõnumit tõlkida otsesemaks jutuks, kõlab see umbes niimoodi: "kui te, lollid eestlased, oma "õigustega" väga laiutama hakkate, siis korraldame ka siinkondis sellise referendumi, et kolite vabatahtlikult Siberisse". Sellisel kujul on tegemist varjatud ähvardusega ja minu küsimus on: kas sa ähvardad praegu Venemaa täiemahulise interventsiooniga Eesti Vabariigi suunas?
Viimati muutis denis23, 21 Mär, 2014 14:22, muudetud 1 kord kokku.
Ostan kokku kõik võimalikud E.Savisaare kuju, nime, autogrammiga esemed (trükimaterjalid, aktifotod, raamatud, pastapliiatsid, toiduainepakendid) jne.
Liige

Postitus Postitas Avatar »

denis23 kirjutas:Ma muide soovitaksin kõigele tarkade, mõistlikute ning haritud eestlastele: unustage üks kord juba see mantra "kellele ei sobi siin elada /loe: kellele ei sobi siin elada nii nagu meie otsustame/, need võiksid kodumaale tagasi kolida"
Rahvusteemal paralleeli vedamine Krimmi ja Eesti vahel on täiesti meelevaldne. Enamuses need Eesti venelased kellele siin ei meeldi, on hiliskolonistid, kes on siia maale tulnud suure ebaõigluse ja alatuse tulemusena. Neile on võimaldatud (osalt suuremeelsusest, osalt pragmaatilisusest) siin elamist jätkata, kui nad austavad EW seadusi ja põlisrahva õigust hoida ainsas võimalikus kohas maailmas oma kultuuri. Kes pakutu vastu võtnud, aga neid tingimusi miskiks ei pea (ja siia kuulub ka oma lastest riigitruude kodanike kasvatamine), see inimene ei pea Eestis edasi elama.
Krimmis võiks eksisteerivatest rahvustest ainsana ülalmainitud seisukohta deklareerida "Krimmitatarlased". Paraku ajalugu on nad mänginud vähemusrahvaks omal kodumaal ja nagu näha on nad hetkel suuremate jõudude vahelises mõõduvõtmises lihtsalt vigurid, mida kasutada. Venelased ja Ukrainlased ei oma kumbki õigust seal teineteisele "kao koju!" öelda. Ja ma tõsiselt kahtlen, kas Krimmi elanikele ikka on 24 aastat mingit mantrat korrutatud ja neid Krimmist ära aetud. Minu meelest on kohalik omavalitsus seal pigem pidevalt Ukraina keskvalitsusele oma suveräänsust deklareerinud ja keeldunud keskvalitsuse seadusi ja põhimõtteid rakendamast.

Tarkus, mõistlikus ja haridus ei muuda tõsiasja, et inimene, kes on kogenud ebaõiglust, on valmis andestama siis, kui ta on ükskord valmis andestama. Mina näiteks endiselt ei ole. Ja iga säärane sündmus a'la Krimmi annektsioon, või välja ütlemine "saage üle, muidu liigitate ennast mittetarkadeks, mittemõistlikeks jne" lükkab seda hetke ainult kaugemale.
denis23 kirjutas:Kogu see teema ongi tekkinud sellepärast, et paar miljonit inimest kellele sellist mantrat 24 aastat pähe määritud, otsustasidki kodumaale tagasi kolida. Ja võtsid oma majad ja tänavad kaasa.
Sõltumata, mis on tegelik mõte - ma paratamatult tunnen selles lauses varjatud ähvardust.
Sellised väljaütlemised kisuvad kuidagi teema fookusest välja.
herman30
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas herman30 »

Coger kirjutas:Ootan huviga, millal kesikute mõistlikum pool (kui seda on) ise mingi Savisaare-vastase avaldusega esinevad.
Kas fakt ei ole et Savisaar ON Keskerakond? Et kui sa KE liige oled siis toetad etkarit või muidu sa ei ole KE liige väga kaua.
Poti soldat
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Poti soldat »

Mulle tundub et see Mistrali tehingu ärajäämisele panustamine on suht ebareaalne. Pigem võiks minu meelest üritada Prantsusmaalt selle eest "kompensatsiooni" saada, ehk siis odavalt rannikukaitse relvastust (stiilis "veokid exocetidega" vms). Tuleks ilmselt odavam nii Prantsusmaale kui ka meie saaksime linnukese võimekuse juurde mis meil hetkel täielikult puudub.
Kasutaja avatar
denis23
Liige

Kuule, kui sa ostad sigaretipaki ning näed seal peal kiri "Suitsetamine põhjustab..." kas tegemist on ähvardusega?

Jah, seisukoht "ela meie reeglite järgi või sõida minema, hiliskolonist" on ohtlik riigile eelkõige selle riigi püsimise osas.

Jah, täna 1/3 eesti elanikkonnast kes elab siin ning räägib vene keelt tõepoolest ei ole Eesti riigile vaenulikud. Need on lihtsalt riigist võõrandunud oma massis. K.a. selliste (kui ei meeldi...) signaalide tõttu. Kuna Venemaaga neid palju ei seo siis toimub kas või n.n. sisemine immigreerumine (inimene eemaldub riigist) - näiteks, mina pole elus ühtegi korra valimas käinud. Ka seda ei ole hea riigi seisukohalt - meie inimressurss on piiratud, kas on võimalik lubada endale et 1/3 elanikkonnast ei pea sisuliselt riigi oärisomaks?

Seda ohtu et Narva venelased hakkavad aktiivselt tõmblema Vene poole, seda siin hetkel ei ole. Pigem nauditakse Euroopas olemist, tunnetakse ennast Euroopa kodanikena (ning see on ilmselt üks asi, mille eest kohalikud venelased Eesti riigile on tänulikud)
Venemaaga lähenemist vähemalt minu tuttavate hulgast ei soovi mitte keegi.

Mis ei tähenda et seda ei saa kunagi tulevikus teoreetiliselt juhtuda kui senine poliitika jätkub (aga mina seda väga ei usu, pigem jookseb Ida-Viru lihtsalt noortest inimestest tühjaks - sõidavad Eestist minema)
Ostan kokku kõik võimalikud E.Savisaare kuju, nime, autogrammiga esemed (trükimaterjalid, aktifotod, raamatud, pastapliiatsid, toiduainepakendid) jne.
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Sõjaoperatsiooni ning kõike sellele järgnenut sellisel kujul poleks võimalik korraldada, kui seda ei toetaks valdav osa Krimmi elannikkonnast. Valdav osa Krimmi elanikkonnast ei toetaks seda ilma, et Ukraina ametivõimude poliitika poleks selline nagu ta olnud. Lisaks õigustatud ootused kruvide kinni keeramise suhtes.
Võta ja kuula Kukust tänast "Kirillitsas Eestit". Päris hea jutt sinu rahvuskaaslastest ajakirjanikelt Krimmi rahvale võimaldatavast infoväljast.
Jah, täna 1/3 eesti elanikkonnast kes elab siin ning räägib vene keelt tõepoolest ei ole Eesti riigile vaenulikud.
Millegipärast on meediakommentaariumites vaid riigile vaenulikke kommentaare. Kus kurat siis aee 1/3 mittevaenulikke end peidab?? Ei vastulauseid vaenulikele kommentidele, ei negatiivseid hinnanguid vaenu õhkavatele kirjutistele.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
Coger
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Coger »

Lemet kirjutas:
Millegipärast on meediakommentaariumites vaid riigile vaenulikke kommentaare. Kus kurat siis aee 1/3 mittevaenulikke end peidab?? Ei vastulauseid vaenulikele kommentidele, ei negatiivseid hinnanguid vaenu õhkavatele kirjutistele.
Reeglina kipub netikommentaariumites sõna võtma ikka see osa rahvast, kes ühe v teise asjaga rahul ei ole. Ei maksa kaugeleulatuvaid järeldusi sellest teha.
et see vana nodi maamunalt ja maamunast veel niipea ei lõppeks!
Kasutaja avatar
denis23
Liige

Muide. Eestivaenulike Delfi kommentaariumite kohta. Ma ei tea kes neid kirjutab. Tõsiselt päris. Ma ei tea ühtegi vene inimest kes teaks ühtegi inimest, kes oleks vene Delfis kommenteerinud või jagaks nende mainstream seisukohti.

Muide. Ukraina Kõrgem Mereakadeemia Sevastopolis eile. Vähemalt siin suudeti kuidagi asja viisakalt korraldada -

http://www.youtube.com/watch?v=AOjw_hR00oI

Rivistamine.
Ukraina hümn, Ukraina hümn maha.
Vene hümn. Vene lipp ülesse.

Raske video, vaadake lõpuni
Ja ma saan aru, et neil on nüüd oma "72 meetrit" olemas (kui keegi on selle filmi vaadanud teab, mida see tähendab).
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kilo Tango »

Poti soldat kirjutas:Mulle tundub et see Mistrali tehingu ärajäämisele panustamine on suht ebareaalne. Pigem võiks minu meelest üritada Prantsusmaalt selle eest "kompensatsiooni" saada, ehk siis odavalt rannikukaitse relvastust (stiilis "veokid exocetidega" vms). Tuleks ilmselt odavam nii Prantsusmaale kui ka meie saaksime linnukese võimekuse juurde mis meil hetkel täielikult puudub.
See on üsna oma mätta otsast vaatamine ja n.ö. miinimumprogramm. Ukrainat, Rumeeniat, Gruusiat, Bulgaariat ja Türgit, kelle vastu see laev Mustal merel nimelt suunatud on, see ei aita.
Scuall
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Scuall »

http://inagist.com/all/446980206369075201/
White house lehel oli petitsioon, et Alaska tagasi venemaale :D
Illike
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Illike »

Üks võimalustest, et nädalavahetusel hakkab midagi toimuma:
Дончанам: Очень опасно идти на митинги 22-23 марта. Запомните тех, кто зовет туда
Журналисты из Донецка призывают местных жителей не идти на митинги в ближайшие выходные, 22-23 марта, поскольку существует опасность провокаций.

Такие призывы распространяются в соцсетях.
«Донецк (и область!), не принимайте участие в митингах 22-23 марта (суббота и воскресенье). Критически опасно. Хорошо запомните тех, кто будет вас туда звать. Не верьте словам «все будет мирно», – призывают донецкие журналисты.
Журналисты также сообщают, что людей на митинги заманивают лозунгом «Мы за федерализацию в составе Украины».
В то же время, как отмечают пользователи соцсетей, инициаторы фередрализации не могут объяснить логики своих действий.
«Спрашиваю, что вы с этой федерализации будете иметь? Понятия не имеют. Зачем вам дополнительные органы Министерство сборов и Федеральная власть? У вас есть деньги на них? Смотрят... как на афишу коза! Никто даже не задумывался...», – написал один из авторов.
Другой корреспондент отметил: «Федерализация – фишка Путина – Медведчука для разрушения Украины».
Журналисты также подчеркивают, что Кремль будет всеми силами пытаться сорвать президентские выборы в Украине.
Jaanus2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Jaanus2 »

Veidike sellest, miks paljudel venelastel on selline kiiks, et tahavad kolida koos maaga ja arvavad, et seal, kus nad on, ongi Venemaa. Vene Impeerium ei ole kuhugi kadunud, ta on endiselt alles, veidi kärbitud kujul ainult. Erinevalt Euroopa impeeriumitest, mis laienesid merede taha, on Vene impeerium kontinentaalimpeerium, mis liitis järjest endaga külgnevaid alasid maismaal. Nii ei oskagi tänane venelane öelda, kus on päris-Venemaa piir - igal pool, kuhu vene vallutajad on välja jõudnud, on Venemaa. Tatarstan on Venemaa osa - kõlab nagu normaalselt. Venemaa on Tatarstani osa - miks see ei kõla? Või Venemaa on Hiina osa?
Hiina ongi teine säilinud kontinentaalimpeerium. Erinevalt venelastest ei ole hiinlased olnud suured vallutajad, hoopis neid on vallutatud, kuid vallutajad on sulanud hiinlaste hulka ja nende maast on saanud Hiina osad. Näiteks mandžud (Mandžuuria) - kord võimas ja sõjakas rahvas, kes vallutas Hiina. Nende keel käibis Hiina keisri õukonnakeelena veel viimase keisri ajal. Täna räägib mandžu keelt emakeelena veel ainult mõnikümmend tuhat inimest. Ka Hiinale jäänud Sise-Mongoolia on osa kunagiste vallutajate territooriumist. Sellepärast ei maksa hiinlasi karta - neil puudub kalduvus koos maaga kolida. Mediteerivad pigem jõe kaldal, kuni vaenlase laip mööda ujub.
siilike
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas siilike »

Jah, täna 1/3 eesti elanikkonnast kes elab siin ning räägib vene keelt tõepoolest ei ole Eesti riigile vaenulikud.
Millegipärast on meediakommentaariumites vaid riigile vaenulikke kommentaare. Kus kurat siis aee 1/3 mittevaenulikke end peidab?? Ei vastulauseid vaenulikele kommentidele, ei negatiivseid hinnanguid vaenu õhkavatele kirjutistele.[/quote]

Lemet, kui sa viskad pilgu Delfi-taoliste lehtede kommentaariumidesse, siis sa oletatavasti loodad, et kõiki eesti keelt rääkivaid sellisteks ei peetaks.

Kommentaariumites on ikka tavaliselt need, kel on vajadus midagi öelda. Võibolla enamusel sellest 1/3 ei ole vajadust ennast väljendada kommentaariumites, sest ... nad pole nii rahulolematud.
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline