denis23 kirjutas:Ma muide soovitaksin kõigele tarkade, mõistlikute ning haritud eestlastele: unustage üks kord juba see mantra "kellele ei sobi siin elada /loe: kellele ei sobi siin elada nii nagu meie otsustame/, need võiksid kodumaale tagasi kolida"
Rahvusteemal paralleeli vedamine Krimmi ja Eesti vahel on täiesti meelevaldne. Enamuses need Eesti venelased kellele siin ei meeldi, on hiliskolonistid, kes on siia maale tulnud suure ebaõigluse ja alatuse tulemusena. Neile on võimaldatud (osalt suuremeelsusest, osalt pragmaatilisusest) siin elamist jätkata, kui nad austavad EW seadusi ja põlisrahva õigust hoida ainsas võimalikus kohas maailmas oma kultuuri. Kes pakutu vastu võtnud, aga neid tingimusi miskiks ei pea (ja siia kuulub ka oma lastest riigitruude kodanike kasvatamine), see inimene ei pea Eestis edasi elama.
Krimmis võiks eksisteerivatest rahvustest ainsana ülalmainitud seisukohta deklareerida "Krimmitatarlased". Paraku ajalugu on nad mänginud vähemusrahvaks omal kodumaal ja nagu näha on nad hetkel suuremate jõudude vahelises mõõduvõtmises lihtsalt vigurid, mida kasutada. Venelased ja Ukrainlased ei oma kumbki õigust seal teineteisele "kao koju!" öelda. Ja ma tõsiselt kahtlen, kas Krimmi elanikele ikka on 24 aastat mingit mantrat korrutatud ja neid Krimmist ära aetud. Minu meelest on kohalik omavalitsus seal pigem pidevalt Ukraina keskvalitsusele oma suveräänsust deklareerinud ja keeldunud keskvalitsuse seadusi ja põhimõtteid rakendamast.
Tarkus, mõistlikus ja haridus ei muuda tõsiasja, et inimene, kes on kogenud ebaõiglust, on valmis andestama siis, kui ta on ükskord valmis andestama. Mina näiteks endiselt ei ole. Ja iga säärane sündmus a'la Krimmi annektsioon, või välja ütlemine "saage üle, muidu liigitate ennast mittetarkadeks, mittemõistlikeks jne" lükkab seda hetke ainult kaugemale.
denis23 kirjutas:Kogu see teema ongi tekkinud sellepärast, et paar miljonit inimest kellele sellist mantrat 24 aastat pähe määritud, otsustasidki kodumaale tagasi kolida. Ja võtsid oma majad ja tänavad kaasa.
Sõltumata, mis on tegelik mõte - ma paratamatult tunnen selles lauses varjatud ähvardust.
Sellised väljaütlemised kisuvad kuidagi teema fookusest välja.