nii. ma tegin nüüd siin ühe asja. kuna karjuv vajadus sunnib tegema mõne asja talvises kamuflaažis, siis tuleb aegsasti kätt harjutada. esimese otsana sai natuke osavate onude asju vaadatud mööda internetti. meie foorumis kahjuks on vist siiani ainult ühe käe sõrmedel üles loetavad katsed teha talvist nahka. annan siis aru oma katsest. etteruttavalt ütlen ära, et see poolroomiku kerejupp on ülejääk Drillingust ja tegemist on lihtsalt proovitükiga. et siit ei maksa uut ehitust välja lugema hakata. küll aga pole mu rahutud näpukesed paigal püsinud ning midagi seal laua peal on valmimas ka. aga mitte sellest ei tahtnud ma rääkida. laseme siis piltidel kõneleda:
esiteks tahtsin kindlaks teha, milline alusvärv sobiks talvekamo tegemisel. kaks kandidaati: MM 1706 (liiv - tegelikkuses lihtsalt räpane valge) ja 2099 (aafrika kollapruun):
lisana kasutasin veel musta ja rohelist (RAL 6003, MM koodi ei mäleta)
siis läksid kasutusse abivahendid: sool ja juukselakk
pihustasin juukselakki topsi ja katsin pintsliga suvalised kohad sellega. peale raputasin vaba käega soola. osad kohad jätsin katse huvides soolaga katmata. välja nägi see nii:
seejärel lasin kompotil natuke kuivada ja tulistasin valge otsa:
asi kuivas kümmekond minutit.
ja sii algas see loominguline osa. kõigepealt eemaldasin soola. see oli lihtne. edasi kastsin lakitud kohad veega ning hakkasin valget maha hõõruma. et paljastada alusvärvi. mõnes kohas see õnnestus, mõnes mitte. tõrksad kohad niisutasin uuesti juukselakiga ning nühkisin edasi hambatikuga. tulemused on laias laastus sellised:
tundub et see meetod töötab küll. nüuab küll pisut harjutamist ning metoodilist tööd. eraldi tuleb juba konkreetsema töö osas otsida loogilised kohad, mida kulutada. katse üldises plaanis tundus õnnestuvat. ja see annab omakorda aluse järgmiseks üllitada üks mõnusalt ära h**ratud talvine roomikloom. ohver tundub ise on juba kokku laotud. taara abiga läheb homme ehk siis värviteoks. enne jaani ei julge lubada, aga kes teab...
selgitusena mudelile kratsitud kirjade osas: selles on süüdi inimliku hinnaga selkus müüdav rumm... kõik kommentaarid ja arvamusteavaldused on teretulnud.