100 m väljapääsust asuvasse hotelli ei lasta eestlasi seepärast, et see tähendab riiki sisenemist. Koos vastavate reeglite ja protseduuridega. Soome riiki sisenemise kohta on väga karmid reeglid ja võimalus vältida öö läbi lennujaamas passimist nähtavasti piisavaks argumendiks ei peeta. Soome siseneda saab mingi nimekiri isikuid ja ülejäänud karantiini, testide jne kaudu. Puuduliku viiruskontrolliga eestlastest reisijad ei ole nähtavalt Soomes teretulnud. Eriti kui on tegemist "kogenud õiguste nõudjatega", kes räägivad "kehalisest puutumatusest" (st keelduvad testimisest), korraldavad terminaalis stseene ja mölisevad piirivalvuritele vastu. Meie lennujaamas toimuv pardakk reisijatega on nähtavasti soomlastel ammu teada.
Kui Eestis poleks vahepeal olnud asi katastroofiline ja pole praegugi OK (Soome nakatumusest oleme terve suurusjärgu ees), siis vaevalt et mingit probleemi oleks. Kuna ma olen oma elust päris pika perioodi pidanud muuhulgas vastama "kogenud õiguse nõudjate" paskvillidele ja mul on väike ettekujutus olemas, mis inimestega on tegemist, siis taolist kisa ei soovitaks võtta kuigi tõsiselt - taoline element oskab nimelt väga osavalt intrigeerida ja vastaspoolt kõiges süüdlaseks lavastada.
Kui meil oleks oma kodanikke sama tarmukalt kaitstud kui soomlased tegid, siis olnuks see 727 koroonapatsienti haiglas vaid teoreetiline võimalus. Soomlased kaitsevad lihtsalt omasid ja sellega tuleb arvestada, kui Soome vahet sõitmist.

Lennujaama hotell asub 100m kaugusel terminali väljapääsust. Või organiseerida buss(id) otse Tallinki laevale, kus inimesed ööbida saaks ja hommikuks koju. Hea soovi korral on võimalik kõike korraldada, aga suhtumine... Ja reaktsioon õigustatud kriitikale - toome lisaturvamehed. No comments.
Vaadates asja soomlaste mätta otsast - aga kes see kontrollib, et see hulk eestlasi seal hotellis püsib, tarbetuid kontakte ei tekita jne? Nagu me juba aru oleme saanud, siis seal sellist pardakki nagu Tallinna lennujaamas, ei võimaldata. Kuni jõu kasutamiseni välja.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.