Mis Ukrainas toimub? vol.3

Sündmused, mis saavad ajalooks alles homme.
Suletud
Yks
Liige

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.3

Postitus Postitas Yks »

Jaanus2 kirjutas:Kas me ikka teame kõike väga hästi? Kas Loomaaed on ikka parem kui sisseostetavad radarid? Need viimased pidid vist kindlaks tegema miinipildujate asukohad (küllap teevad ka Gradid) - just seda ongi vaja, siis neid varsti ei ole. Kas Loomaaed suudab sama? Võibolla suudab, aga seda me teame ka ainult ukrainlaste endi väidete järgi. Ukrainlaste tehnika on suguluses Vene omaga, nagu nad isegi - veidi erinevad, aga sugulased. Asi on jutu järgi maailma parim, aga tegelikult mitte niiväga alati. Ukrainas on palju asju perses, aga kindlasti ei ole päris kõik halvasti, mida nad teevad, vähemalt ei tea meie seda nendest paremini.

Loomaia parameetrid erinevate laskerelvade kindlakstegemise ja asukoha määramisel on leitavad siit: http://militaryrussia.ru/blog/topic-513.html
Lühidalt võib summeerida, tuginedes katsetustele ja eelnevale ekspluatatsioonile - jah teeb ning jah teeb kaugemalt.
Taaskord, ma rõhutan, et küsimus ei ole vaid ühes Hi-Tech vidinas vaid kompleksmeetmetes, mis on omavahel seotud.
Tööhõive - elanike rahulolu - laekuv maksutulu - omamaise sõjatööstusega seotud - sõjaväelaste ametiuhkus (seotud kodumaise toodanguga) - süsteemi juba integreeritus - võimekus toota ja remontida tuginedes olemasolevale taristule, tehes seda konflikti lähipiirkonnas jne.
Otsus tuua sisse USA kama, tundub lähtuvat kas vaid poliitilisest (meeldida soovist?) agendast või millestki muust, mille puhul keegi on kenasti veenud otsustajaid, et see on parim lahendus. Vaevalt, et viimane vaid samariitlasliku tegevuse tulemus sel juhul oli.
Viimati muutis Yks, 19 Dets, 2014 9:56, muudetud 1 kord kokku.
Yks
Liige

Postitus Postitas Yks »

loomake kirjutas:Vabandan OT.

Yks

Mõistan, et kindlasti oleks Ukraina majandusele kasulik kui nad sõjatehnika tootmist ergutaksid selle asemel, et seda osta teistelt. Aga see ei ole hetkel nende ainus probleem ja kindlasti ka mitte suurim. Näiteks pidevalt ilmub uudiseid otseselt riigi vastasest tegevusest korrupeerunud ametnike poolt (peitugu nende motivatsioonid siis kus iganes). Probleeme on meeletu hulk ja väga erinevates valdkondades. Sõjatehnika importimine annab ehk võimaluse tegeleda teiste kriitiliste probleemide lahendamisega samal ajal? Ma ei tea. Palju on selliseid probleeme kus ei ole võimalik saada abi teistelt. Miks siis mitte võtta abi vastu sealt kus on seda võimalik võtta ja ise pühenduda probleemidele mille puhul välisabi ei ole võimalik?
Ma ei saa aru, miks ei ole suurim? Millele sa tuleviku rajad kui mitte tootlikule majandusele, mis tagab pikemas perspektiivis heaoluühsikonna. Milleks venitada? Kordan veelkord, et maailmas on mitu riiki, mis on oma majandusele andnud impulsi just sõjaajal ja läbi kodumaise sõjatööstuse tellimuste. Täna on Ukraina sõjatööstuse üks põhitellimuse liike - remont. Pole just eriti jätkusuutlik või loominguline pikemas perspektiivis.
Korruptsiooni ei saa käsukorras või punitiivsete meetmetega lõpetada, korruptsioon tuleb muuta taunitavaks ühiskonnas. Ja üheks meetmeks on just majanduse tootlikuks muutmine.
Kasutaja avatar
Otto K
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Otto K »

Pärtel kirjutas: Putin ja USA agent? Eeeee... ausalt ei ole sellise võimatu teooria peale tulnudki...
See on vene sotsmeedias leviv huumor. Asja sisu selles, et täna riigitruude (tegelikult putinile truud) meediaväljaannete 2016.-nda aasta peamiseks uudisteemaks saab olema (tagandatud / pagendatud) putini süüdistamine CIA agendiks olemises ja meelega vene majanduse pekkikeeramises.
Kisseljovi, Solovjovi, Tolstoi ja teiste saadete peateema aastal 2016.
Kasutaja avatar
PaganHorde
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas PaganHorde »

Yks kirjutas:
PaganHorde kirjutas:Mis mõttes ei saa end vabandada sellega et olid valimised??? Kui ikka pukis on olnud seltskond kelle ülesanne on riiki lammutada siis polegi midagi imestada. Asjad seal ei muutu üleöö nagu mõned naiivikud siin loodavad. Suur riik, suur inerts.
Ma olen jah juba märganud,
See oli küll vist üsna suur pingutus sinu puhul, tavaliselt sa jaurad omaette ja ei pane teisi üldse tähele.
No ma ei tea. Miskipärast tundub, et isikud kes saavad bännitud, tunnevad vajadust kirjutada kõik oma artiklid tagantjärge, mille tulemusena saavad ilmselt uuesti bännitud. Ja sellest on kahju.

Yhega nõus selles suhtes et probleeme Ukrainas kahtlemata on. Ma ka ei usu, et keegi siinsetest soovib, et praegune revolutsioon lõppeks täpselt samas kohas kus Oranz lõppes, ehk siis uue Janukovitsiga. Mis tähendab aga omakorda seda, et probleemidele tuleb viidata ja nendega tegeleda, mitte nendele viitajaid maha karjuda. Aga probleemidega nagu ikkagi tegeletakse ka jõudumööda, nii et hetkel lootust on. Igal juhul võiks Ukraina olla Venemaale eeskujuks kui see edukalt läbi peaks saama.
Ei ole nii, vaid seltsimees Yks-il on vaid vaja peale bänni alt vabanemist suuremamahulist sitta alati vorpida sest rublad on ju kuidagi vaja välja teenida.
Teised tavaliselt võtavad vaiksemalt peale seda.

Loomulikult on probleeme Ukrainas, igas riigis on probleeme. Konstruktiivne kriitika on alati teretulnud, aga selline lahmiv vaenulik iba stiilis "terve valitsus on juba usalduskrediidi kaotanud", jäägu Delfisse. Lisaks ma pole veel näinud et Yks-Zaslon kiunuks kui sitt on elu Venemaal ja kuidas seal kõik alla käib. Ei ole teps mitte erapooletu tegelane.
Yks
Liige

Postitus Postitas Yks »

Loomulikult on probleeme Ukrainas, igas riigis on probleeme. Konstruktiivne kriitika on alati teretulnud, aga selline lahmiv vaenulik iba stiilis "terve valitsus on juba usalduskrediidi kaotanud", jäägu Delfisse. Lisaks ma pole veel näinud et Yks-Zaslon kiunuks kui sitt on elu Venemaal ja kuidas seal kõik alla käib. Ei ole teps mitte erapooletu tegelane.
Esiteks pole ma kuskil kirjutanud et Ukraina valitsus on usalduskrediidi kaotanud, küll on aga olen korduvalt rõhutanud, kui oluline on et ta seda EI KAOTAKS. Mis, puutub Venemaasse, kes mulle igapäevaselt rublasid maksab, siis palun, selleks on olemas oma teema, milles sõnavõtnuna ma ilmselgelt jäin just osast palgast vist nüüd ilma:
http://www.militaar.net/phpBB2/viewtopi ... start=1320

Ilmselgelt ei saa ma ka selle postitus eeest oma palka seekord kätte:
http://www.militaar.net/phpBB2/viewtopi ... 48&t=33782

Kas jätkan? Küsimusi on?
Milleks genereerida hunnikute kaupa postitusi, mille ainus sisu on soov näidata oma suhtumist ning milles puudub igasugune konstruktiivne mõte? Usutavasti oleks mina juba mõne säärase postituse järgi saanud mõnepäevase bänni. Tundub, et kui rumalusega ja vihakirjadega on seotud patriotism, siis on kõik ok?
Kasutaja avatar
Svejk
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Svejk »

:D
Rikun oma reeglit, aga see kinnitab erandit 8)

Niisiis ärevus loomaaias ja selle ümber.

Kui ma kübborgina kusagil vaenlase tule all ilma vastava aparatuurita (loe - palja tagumikuga) istuksin, oleks mulle ykstaskama see, millises loomaaias millist Darwini teooriat parasjagu testitakse või aretatakse, või millal sellega yhele poole saab - sest mulle on seda seadet EILE vaja.

Ja mind EI HUVITA, miks ma seda ei saa, kas seal on põhjuseks bürokraatia, püromaania või korruptsioon või korrosioon -
ja ei huvita, kas see on kodumaine või välismaine, ja kuidas kodumaine oleks ikka parem või mida iganes.
Ja miks see kodumaine, isegi kui ta olemas on, või on olemas kahe päeva, nädala või kuu pärast - ei ole juba kasutusse jõudnud.

Mind huvitab ainult üks asi - see et mul on riist, millega see asi ära ajada, ja et ta on töökorras ja et ta on juba olemas.

Eredaks näiteks oli soomlaste sõjaaegne "oma hävitaja" arendamine, ja jäeti kasutamata võimalus hankida suurepärased "Messereid"
Pole vaja minna püüdma minna Varest katuselt, kui varblane on juba peos olemas ja ajab asja ära just praegu.
UPS :oops: Varest võib minna püüdma küll, aga omast vabast ajast, pärast seda, kui varblane asja ära ajas... :D

Küsimusi ja teemasid võib arutada nii ja naa, aga tihtipeale sõltub vastuse (tegeliku tulemuse) saamine küsimuse asetusest.

Mõnikord võib küsimuse asetuse järgi teada saada isegi teemapüstituse tagamaadest :mrgreen:

P.S. Mis selle loomaaia täpsuse parameetrid olidki?
Viimati muutis Svejk, 19 Dets, 2014 10:45, muudetud 3 korda kokku.
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
Kasutaja avatar
loomake
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas loomake »

Yks kirjutas: Ma ei saa aru, miks ei ole suurim? Millele sa tuleviku rajad kui mitte tootlikule majandusele, mis tagab pikemas perspektiivis heaoluühsikonna. Milleks venitada? Kordan veelkord, et maailmas on mitu riiki, mis on oma majandusele andnud impulsi just sõjaajal ja läbi kodumaise sõjatööstuse tellimuste. Täna on Ukraina sõjatööstuse üks põhitellimuse liike - remont. Pole just eriti jätkusuutlik või loominguline pikemas perspektiivis.
Korruptsiooni ei saa käsukorras või punitiivsete meetmetega lõpetada, korruptsioon tuleb muuta taunitavaks ühiskonnas. Ja üheks meetmeks on just majanduse tootlikuks muutmine.
Tõenäoliselt ei peitu kodumaise sõjatööstuse arendamisega majanduse tõstmine pelgalt "rubilniku" teise asendisse lükkamises. See nõuab ressursse (aeg, raha, tööjõud, toormaterial, ajud jne). Ukrainal on aga "käed tööd täis". Millistelt teistel taristutelt tuleks Teie meelest siis seda võtta?
Uudishimulik loll on ikka huvitavam olla kui ignorantne loll.
Kasutaja avatar
Otto K
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Otto K »

Härrased! Ärgem kaldugem teemast kõrvale. Ma saan aru, et hetkel on natuke igav olla ja Yks on hea tohlakas nurgas keda klobida kuid jäägem siiski teemasse.

Ühele soovitus. Olulisi asju saab ka lihtsamalt ja lühemalt öelda aga see vaht on ka minul vahel si_a keema ajanud.

Palun 10 minuti pärast see postitus kustutada.
Yks
Liige

Postitus Postitas Yks »

loomake kirjutas:
Yks kirjutas: Ma ei saa aru, miks ei ole suurim? Millele sa tuleviku rajad kui mitte tootlikule majandusele, mis tagab pikemas perspektiivis heaoluühsikonna. Milleks venitada? Kordan veelkord, et maailmas on mitu riiki, mis on oma majandusele andnud impulsi just sõjaajal ja läbi kodumaise sõjatööstuse tellimuste. Täna on Ukraina sõjatööstuse üks põhitellimuse liike - remont. Pole just eriti jätkusuutlik või loominguline pikemas perspektiivis.
Tõenäoliselt ei peitu kodumaise sõjatööstuse arendamisega majanduse tõstmine pelgalt "rubilniku" teise asendisse lükkamises. See nõuab ressursse (aeg, raha, tööjõud, toormaterial, ajud jne). Ukrainal on aga "käed tööd täis". Millistelt teistel taristutelt tuleks Teie meelest siis seda võtta?
Iskras tegeletakse täna pooleteise vahetusega sõjatehnika remondiga. Peenmehaanikud keeravad polte. Just, just, ikka see müstiline "aeg", "raha", "tööjõud". Aga kus on "tahe"?

Toon näite oktoobrist. Artikkli on kirjutanud Ukraina patrioot, kes näiteks minu nime all sarnaste mõtete avaldamise eest siin foorumis saaks vist igavese bänni:
http://www.nytimes.com/2014/10/08/opini ... .html?_r=0
Rõhutan seda lõiku, mis konkreetselt käib "tahte" alla (tõsi Tsernovili "juhtum" on pärit augustist!):
Tetyana Chornovil, a former journalist who was put in charge of the new government’s anticorruption policy, recently resigned her post. “There is no political will in Ukraine for an uncompromising, wide-scale war on corruption,” she said in a newspaper interview.
peaks olema Aleksander Lapko VK konto: http://vk.com/id38117743

Ma väga loodan, et see ei ole täna kehtiv paradigma, kui aga on siis ei ole mitte mingit vabandust, et "valitsus hakkas tööle eile"! Just sellise pradigma murdmiseks peab nõudma, et Ukrainas väljutaks mugavustsoonidest. Jah, mugav on saada poolodavalt igatsorti kraami. Makstes selle eest muideks kaudselt summasid, mis teevad poolodavast, üsnagi kuluka. Palju keerukam ja mitte nii mugav on kõikides aspektides mugavustsoonidest välja tulla.
Viimati muutis Yks, 19 Dets, 2014 10:53, muudetud 1 kord kokku.
Jaanus2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Jaanus2 »

Keegi püüab vist väita, et "aga ameeriklased teevad kaa". Süvenedes on nende sigadused (kui neid esineb) siiski midagi muud ja paljudel juhtudel lihtsalt reaktsioon venelaste varasemale tegevusele. Kui kellegile tundub, et ameerikalik kapitalism on halb, siis saab seda võrrelda veneliku kapitalismiga või varasema sotsialismiga - isegi korralikku kapitalismi ei oska nad teha, kus rahvad elada tahaks. Ja mis see Libeeria siia puutub? Ameeriklased tegid portsule vabakslastud neegritele oma riigi ja sõidutasid nad Aafrikasse tagasi. Neegrid elaksid vist tõesti paremini, kui neid ei oleks Aafrikasse tagasi saadetud, aga midagi peaks jääma ka neil endal teha.
tõnna
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas tõnna »

Minu poolt jälle Yhele 5+ paari analüüsiva postituste eest, hüsteerikutest lahmijatel soovitaks ilma bännita, vabatahtlikult viharavile paariks päevaks minna. Ärge risustage teemat.
2korda2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas 2korda2 »

Väitluse tase läheb iga kord alla, kui Yks teeb pikema postituse. Taset ei kisu alla mitte esialgne postitus, vaid vastused sellele. Kurb. Te püüdke postitusi lugeda ilma postitaja nime lugemata - lõpeks on sisu olulisem, kui postitaja isik.
Asjast.
Yks juhtis tähelepanu õigele asjale - UKR-l on endal olemas sisemised ressursid, mida hetkel ei kasutata kuigi optimaalselt (kas nüüdseks soomusmasinate lahtikonserveerimine ja remont toimub ikka kolmes vahetuses? Kui ei, siis kaua veel peab ootama? Mis on saanud lennuväest?).
Minul puudub täpsem teadmine, kui kiirelt saaks Loomaaed "põllule" mõjuvas(!) koguses. Ei ole teada, kui palju on "stardivalmis" seadmeid, palju poolikuid, paljude jaoks on vaid jupid olemas. Siin võib olla põhjus, miks võeti kasutusele "võõras" tehnika - seda on vaja kohe praegu. See aga ei välista ju oma seadmete paralleelset kiiret tootmise alustamist.
Korruptsioon on aga nähtus, mille väljajuurimiseks kulub aastaid. Me oleme olnud üle 20 aasta iseseisvad aga pealinnas toimuvad siiani "kummalised" tegevused (35KEUR 30-sekundilise uisuklipi eest???).
Xloaded
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Xloaded »

Yks kirjutas: Esiteks pole ma kuskil kirjutanud et Ukraina valitsus on usalduskrediidi kaotanud, küll on aga olen korduvalt rõhutanud, kui oluline on et ta seda EI KAOTAKS. Mis, puutub Venemaasse, kes mulle igapäevaselt rublasid maksab, siis palun, selleks on olemas oma teema, milles sõnavõtnuna ma ilmselgelt jäin just osast palgast vist nüüd ilma:
http://www.militaar.net/phpBB2/viewtopi ... start=1320

Ilmselgelt ei saa ma ka selle postitus eeest oma palka seekord kätte:
http://www.militaar.net/phpBB2/viewtopi ... 48&t=33782

Kas jätkan? Küsimusi on?
Milleks genereerida hunnikute kaupa postitusi, mille ainus sisu on soov näidata oma suhtumist ning milles puudub igasugune konstruktiivne mõte? Usutavasti oleks mina juba mõne säärase postituse järgi saanud mõnepäevase bänni. Tundub, et kui rumalusega ja vihakirjadega on seotud patriotism, siis on kõik ok?
Kuna mul on m2lu sinu varasemate postide peale a la "Putin on pyha mees kes ei tea midagi ega tee midagi ukrainas" siis pakun, et lihtsalt katsed sulanduda ja j2lgi segada, ei midagi muud.
EOD
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas EOD »

Nii Ukraina kui Venemaa suurte probleemide üheks suurimaks põhjuseks oli/on elitarism. http://et.wikipedia.org/wiki/Elitarism
Eestiski on seda piisavalt. Õnneks küll vaid suhteliselt piiratud ringkondades, kus juhikultus läheneb religioosse sekti omale.
Yks
Liige

Postitus Postitas Yks »

2korda2 kirjutas:Väitluse tase läheb iga kord alla, kui Yks teeb pikema postituse. Taset ei kisu alla mitte esialgne postitus, vaid vastused sellele. Kurb. Te püüdke postitusi lugeda ilma postitaja nime lugemata - lõpeks on sisu olulisem, kui postitaja isik.
Asjast.
Yks juhtis tähelepanu õigele asjale - UKR-l on endal olemas sisemised ressursid, mida hetkel ei kasutata kuigi optimaalselt (kas nüüdseks soomusmasinate lahtikonserveerimine ja remont toimub ikka kolmes vahetuses? Kui ei, siis kaua veel peab ootama? Mis on saanud lennuväest?).
Minul puudub täpsem teadmine, kui kiirelt saaks Loomaaed "põllule" mõjuvas(!) koguses. Ei ole teada, kui palju on "stardivalmis" seadmeid, palju poolikuid, paljude jaoks on vaid jupid olemas. Siin võib olla põhjus, miks võeti kasutusele "võõras" tehnika - seda on vaja kohe praegu. See aga ei välista ju oma seadmete paralleelset kiiret tootmise alustamist.
Korruptsioon on aga nähtus, mille väljajuurimiseks kulub aastaid. Me oleme olnud üle 20 aasta iseseisvad aga pealinnas toimuvad siiani "kummalised" tegevused (35KEUR 30-sekundilise uisuklipi eest???).
Leidsin just huvitava analüüsi antud teemal Defense.UA'st:
http://www.defense-ua.com/rus/hotnews/?id=43134

Nagu ma saan aru, siis on artikkli autor Iskras toimuvaga kursis ning tootmise alustamine oleks võimalik kohe. Millal muidugi esimene Loomaia valmisühik välja veereks ei selgu. Kuigi ma usun, et tegu ei oleks aastase tsükkli vaid pigem kuu-paar aegea võtva protsessiga, et esimene masin veereks tehaseväravast välja.
При этом НПК «Искра» готово обеспечить серийное производство радиолокационных комплекс разведки "Зоопарк-2" – как на гусеничной, так и колесной базе.

Võib nõustuda artikkli kirjutajaga (lõpus), et vastuse saame 2015.aasta eelarvest.
Учитывая, что Президент Украины заявил о дальности обнаружения целей/разрывов до 50 км, меня терзают смутные сомнения, что для Украины речь идет о покупке/ временной аренде комплексов HALO от BAE SYSTEMS. Если нынешний момент требует закупки зарубежной техники для резкого повышения боеспособности наших войск – не вопрос. Но вопросы возникнут, если в гособоронзаказе на 2015 г . Минобороны и «Укроборонпром» вновь проигнорируют продукцию «Искры», и не решат, кто и как поднимает упавший флаг фактически уничтоженного предприятия «Молния». «Положение-2» нужно начать серийно производить.
Kui seal ignoreeritakse antud küsimuses kodumaiseid tootjaid, siis tekivad konkreetsed seosed.

Ja veel see lõpumärkus paksus kirjas, mis iseloomustas mineviku nn riiklike tellimusi, on vägagi märgiline. Loodetavasti sellisest jamast suudetakse lahti saada! Seda loodab ka autor väga!
Кстати, чуть не забыл. В судьбе СКБ «Молния» и ЗКАР «Положение-2» есть еще одна малоизвестная, но немаловажная деталь. При министре обороны Лебедеве, когда РАЗК и был принят на вооружение, директору СКБ «Молния» «рекомендовали =» внести несколько миллионов гривен в пользу одного из общественных фондов, которые опосредовано контролировал Лебедев. Мол, таковы реалии: хочешь заказ – плати. Но предложение так «проспонсировать» гособоронзаказ было отвергнуто с присущими одесситам формулировками. Ну, дальше вы знаете. Проверки, разборки, генпрокуратура, и даже военная служба правопорядка правду начал искать. До сих пор вот ищут. Но мы-то хотим жить по другим законам, и прозрачным процедурам. Не так и ли?
Viimati muutis Yks, 19 Dets, 2014 12:26, muudetud 1 kord kokku.
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Taurus ja 1 külaline