Eesti kodanikust õpetaja Leningradi oblastis...
Naine kolis perega Leningradi oblastisse 2024. aasta suvel. Ta jagab sotsiaalmeedias aktiivselt hetki oma elust. Oleg Gazmanovi laulu „Russki mir“ („Vene maailm“) juures avaldas ta 26. augustil postituse: „Oi, ma oleksin peaaegu mööda lasknud minitähtpäeva! Me oleme kuu aega Venemaal olnud! Ei, mitte nii. Me oleme Kodus! Juba terve kuu! Hurraa!“
Jelena on 47-aastane ja on nagu tema praegune meeski sündinud Eestis. Intervjuus YouTube’i kanali „Šprotõ v izgnanii“ autorile Aleksei Stefanovile, kes ise lahkus Lätist, millest ta nüüd halvustavalt räägib, ütles Jelena veendunult, et ärakolimiseks oli põhjuseid palju. „Kui 2022. aastal algas sõjaline erioperatsioon (nii nimetatakse Venemaal sõda Ukrainas – toim), keelas Eesti hariduse andmise vene keeles, võeti vastu seadus eestikeelsele õppele ülemineku kohta kõigi jaoks. Mul on neli last ja kui lasteaia lapsevanemate koosolekul öeldi, et lasteaed läheb üle eesti keelele, oli see viimne piisk, pärast mida me hakkasime mehega põhjalikult ärakolimist arutama. Me saime aru, et ei jää Eestisse mingil tingimusel, suures osas laste pärast. Me läksime lapsi päästma, vene etnost päästma, me langetasime otsuse kolida Venemaale.“...
...Jelena Natalova on Eesti kodanik. Ta töötas tõesti õpetajana. Venekeelne Delfi kontrollis seda Tallinna linnavalitsusest. Ta õpetas 2017. aasta 31. augustist kuni 2024. aasta 19. juunini Tallinna Laagna gümnaasiumis eesti keele baasil prantsuse keelt.
Enne seda lõpetas Jelena Tallinna Pedagoogikaülikooli eesti keele võõrkeelena ja kultuuriajaloo erialal. Sealjuures ütleb ta, et õpetajatel on võimatu läbida kategooria C1 keeleeksamit, et koolis õpetamist jätkata: „Kellelgi ei ole kategooriat C1, mille saamiseks on võimatu eksamit läbida, mulle tundub, isegi emakeelsetel.“...
...Küsimusele, kes on kohalikud venelased Balti riikides, vastab Jelena mõtlemata – kolmas sort. Teine sort on tema loogika järgi ukrainlased.
„Vene perekonnanimega ülikooli astuda on lihtsalt võimatu. Ja heale tööle, riigiametisse juba kindlasti ei võeta. Ma ei taha see sort olla. Ma tahan olla esimene,“ ütles Jelena veendunult, unustades, et vene nimedega on mitmed riigikogu liikmed, Tallinna linnapea Ossinovski ja minister Svet, rääkimata Eesti kõrgkoolide tuhandetest tudengitest....
...Edasi rääkis Jelena Natalova oma intervjuus õudustest, mis tal tuli Eesti koolis töötades üle elada. Enese sõnul tegeles ta eesti kollektiivis lihtsalt „ellujäämisega“.
„Mingil hetkel muutus lihtsalt väljakannatamatuks see pöörane russofoobia, mis lausa plahvatas. Aga olgem avameelsed, tuttavad eestlased isegi ütlevad venelastele: „Venelaste vihkamine on meil veres.“ Nad ei kõhkle seda ütlemast ja nüüd, kui see neil lubatud on, demonstreerivad nad seda täiel määral.“ Jelena sõnul lõpetasid õpetajatest kolleegid, kellega ta oli enne seda mitu aastat koos töötanud, tema tervitamise ainult selle tõttu, et ta on rahvuselt venelane....
Nüüd näitab Jelena ümberasujate õnnelikku elu. Eriti aktiivne on ta Vene sotsiaalmeediaplatvormil VKontakte, kus jagab oma mõtteid ja uudiseid.
„Täna naasin ma Koju. Esimene päev, aga ei ole mingit tühjuse, kaotuse, emigratsiooni ja muu sellise tunnet. Aitäh maailma parimale riigile selle eest, et meid vastu võttis,“ kirjutas Natalova 2024. aasta juulis, kui perega Venemaale kolis.
Jelena postitas video Putinist koos sõnadega „maailma parim president“ ning rõõmustas „väga kallihinnalise kingituse“, kolmevärvilise lindi üle. „Kandsin suure rõõmu ja uhkusega. Ja mis peamine, ilma hirmuta. Eestis saavad inimesed igasuguse Vene sümboolika eest meeletuid trahve. Ja „riigi 404“ (nii nimetab Vene propaganda solvavalt Ukrainat) lindi kandmisest keeldumise eest vallandatakse riigiasutustest, need ei ole väljamõeldised.“...
...Endine Tallinna õpetaja osaleb nüüd sotsiaalmeedias sellistes gruppides nagu „Mina olen VOVA poolt!“, „Suure Venemaa patrioodid“ ja „Andrei Tkatšovi õpetussõnad“, aga ka „Töö Venemaal“ ja „Olen eraõpetaja“.
Ühes viimases postituses teatas Natalova oma jälgijatele, et on oodata uut intervjuud, ja lubas sellele linki jagada.
Venekeelne Delfi püüdis Jelena Natalovaga ühendust võtta, aga artikli avaldamise hetkeks ei olnud see õnnestunud....
...
https://www.delfi.ee/artikkel/120341192 ... aruuporiks
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...