Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
tsivi_list
Liige
Postitusi: 273
Liitunud: 23 Apr, 2024 12:03
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas tsivi_list »

Manurhin kirjutas: 03 Dets, 2024 20:24
Rebane11 kirjutas: 02 Dets, 2024 18:45 aga siis avastasin, et koote jalgu kaubanduses enam pole.
Jah, vaata siis, kuhu me jõudnud oleme. Nõukaajal enamasti muud polnudki, kui koodid-jalad, kõrvad-sabad ja vahel mõni nukralt naeratav seapea ka.
Nõukaajal naeratasid kõik seapead optimistlikult.
mongol
Liige
Postitusi: 1793
Liitunud: 13 Aug, 2008 21:58
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas mongol »

Rebane11 kirjutas: 02 Dets, 2024 18:45 aga siis avastasin, et koote jalgu kaubanduses enam pole
Ma käin COOPis koertele lihavärki võtmas - on seakoote küll, kõrvu ja sabasid ka, maksast-neerust rääkimata. Küll mitte kogu aeg, aga on.

PARANDUS: linnapoisi värk - koot ja jalg pole sama asi. Seajalgu on kindlasti, koote olen vist silmanurgast ka märganud, aga pead ei julge anda - need mu ohmudel menüüs pole.
professional retard
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Postitusi: 5552
Liitunud: 09 Jaan, 2007 0:05
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Manurhin »

Ma ei tea, kas enam müüakse, aga nii 15 aastat tagasi sai Konsumist maale koerale kogu aeg kõrisõlmi ostetud. Maru odavad olid, aga koer neid tahtis.
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
parkija
Liige
Postitusi: 1538
Liitunud: 04 Veebr, 2015 20:14
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas parkija »

Nii , hakkame nüüd siis süldikraami kokku ajama , muidugi sea esikoot , mõni seajalg ka , mida veel , millist liha , mõni lisab kana , mõni veiseliha , maitseained võiks ka läbi arutada .
Kasutaja avatar
wolfgang
Liige
Postitusi: 1042
Liitunud: 28 Dets, 2008 22:44
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas wolfgang »

Veis on hea mõte ja/või midagi metsast - põder, metssiga vms.
Maitseainetest sool, pipar, sibul, küüslauk, tükk ingverit, loorber. Muidugi võib eksperimenteerida igaste muude maitseainetega - võib õnnestuda, aga võib ka mitte.
AMvA
Liige
Postitusi: 5117
Liitunud: 09 Dets, 2018 20:26
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas AMvA »

parkija kirjutas: 04 Dets, 2024 13:00 Nii , hakkame nüüd siis süldikraami kokku ajama , muidugi sea esikoot , mõni seajalg ka , mida veel , millist liha , mõni lisab kana , mõni veiseliha , maitseained võiks ka läbi arutada .
Vasikaliha on väga mõnus
OLAVI
Liige
Postitusi: 2774
Liitunud: 31 Juul, 2014 0:49
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas OLAVI »

parkija kirjutas: 04 Dets, 2024 13:00 Nii , hakkame nüüd siis süldikraami kokku ajama , muidugi sea esikoot , mõni seajalg ka , mida veel , millist liha , mõni lisab kana , mõni veiseliha , maitseained võiks ka läbi arutada .
Siinkohal peaks selgitama, et mis asi on "sült" ja mis asi "liha tarretises"?
Need on vist erinevad tooted?
Milline tooraine või omadus määrab ära, et tegu on süldiga?

Kas näiteks maasikad tarretises on vegansült? :roll:

Kääritatud viljamahla destillaat ja õlu on kindlasti vegantooted.
Kes küsib, on loll üks kord, aga kes ei küsi on loll surmani.
Jaanus2
Liige
Postitusi: 4563
Liitunud: 31 Mai, 2007 13:17
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Jaanus2 »

Ei maksa väga range olla, kui ise tarretab, siis on sült, ehk koot ja pea on vajalikud, muud liha võib ka juurde panna, see ei muuda tulemust mittesüldiks. Hea vegansüldi saab kui sõstramahlale viina või piiritust lisada.
parkija
Liige
Postitusi: 1538
Liitunud: 04 Veebr, 2015 20:14
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas parkija »

Vasikaliha , pole enam aastaid näinud turul . Sea nägu süldi sisse , mina küll ei plaani .
Rebane11
Liige
Postitusi: 2028
Liitunud: 10 Mär, 2021 20:15
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Rebane11 »

Sea pead ja saba sai kunagi siis kasutatud, kui ise siga pidasime. Kuidagi pidi need ju ära kasutama. Nüüd ikka koot ja jalad. Sool, vesi, sibul, porgand, loorberileht ja pipar, muud ei kasuta. Kokku annavad need sellise klassikalise nostalgiasüldi.
Täna käisin mõnes poes, süldikraami poolest Selveris oli 2 jalga, võtsin need ka ära et plats puhas oleks.
isonts
Liige
Postitusi: 1282
Liitunud: 06 Aug, 2004 13:48
Asukoht: Võru
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas isonts »

Ma ükspäev hakkaksin ka omaarust sülti tegma. Mõtlesin, et teen vähe. Viskasin ühe seakoodi potti. Siis avastasin, et porgandit pole ja eraldasin puljongi niisama lihast. Võtsin kondid välja ja hakkisin jumala suvaliselt liha väheke peenemaks ja segasin korralikult läbi. Keerasin saadud massi fooliumisse ja kruttsin otsad kinni nagu kommil. Järgmine päev oli kogu mass külmikus tardunud mingiks rulaadilaadseks tooteks. Lõikasin nagu vorsti keedukartuli kõrvale.
Kasutaja avatar
Some
Liige
Postitusi: 4831
Liitunud: 11 Aug, 2008 9:25
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Some »

Keetsin oma arust suppi. Suitsukondid vaiksel tulel ca 6 tundi. Kartul, porgand ja makaronid. Süües tundus hea tummine. Hommikul tahtsin jälle süüa aga selgus, et seda suppi tuleb hoopis lõigata...
Rebane11
Liige
Postitusi: 2028
Liitunud: 10 Mär, 2021 20:15
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Rebane11 »

Vanasti kui veel sülti ei tuntud, keedeti kõik jalad kondid ja muu selline vaiksel tulel ja siis igaüks hangunust peast sealt potist õngitses. Kondiliimi valmistamise tehnoloogia on sama - vaiksel tulel ja kaua. Hea puljongi saab - ikka sama.
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Postitusi: 5552
Liitunud: 09 Jaan, 2007 0:05
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Manurhin »

Some kirjutas: 04 Dets, 2024 20:10 aga selgus, et seda suppi tuleb hoopis lõigata...
Ja kui need lõigud veel kenasti muna ja riivsaiaga ära paneerida ja panni peal kuldpruuniks praadida... 8)
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
nukkel
Liige
Postitusi: 1647
Liitunud: 30 Aug, 2014 15:03
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas nukkel »

Te kõik olete saatanast. Kuni tänaseni arvasin et vara veel seda sülti teha nüüd neelud käivad ja panin paja tulele. Kardan et see aasta jõulu lauale tuleb mingi asenus leida. :google:
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline