Nõukaajal naeratasid kõik seapead optimistlikult.
Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
-
- Liige
- Kontakt:
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Ma käin COOPis koertele lihavärki võtmas - on seakoote küll, kõrvu ja sabasid ka, maksast-neerust rääkimata. Küll mitte kogu aeg, aga on.
PARANDUS: linnapoisi värk - koot ja jalg pole sama asi. Seajalgu on kindlasti, koote olen vist silmanurgast ka märganud, aga pead ei julge anda - need mu ohmudel menüüs pole.
professional retard
Ma ei tea, kas enam müüakse, aga nii 15 aastat tagasi sai Konsumist maale koerale kogu aeg kõrisõlmi ostetud. Maru odavad olid, aga koer neid tahtis.
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
Nii , hakkame nüüd siis süldikraami kokku ajama , muidugi sea esikoot , mõni seajalg ka , mida veel , millist liha , mõni lisab kana , mõni veiseliha , maitseained võiks ka läbi arutada .
Veis on hea mõte ja/või midagi metsast - põder, metssiga vms.
Maitseainetest sool, pipar, sibul, küüslauk, tükk ingverit, loorber. Muidugi võib eksperimenteerida igaste muude maitseainetega - võib õnnestuda, aga võib ka mitte.
Maitseainetest sool, pipar, sibul, küüslauk, tükk ingverit, loorber. Muidugi võib eksperimenteerida igaste muude maitseainetega - võib õnnestuda, aga võib ka mitte.
Siinkohal peaks selgitama, et mis asi on "sült" ja mis asi "liha tarretises"?
Need on vist erinevad tooted?
Milline tooraine või omadus määrab ära, et tegu on süldiga?
Kas näiteks maasikad tarretises on vegansült?

Kääritatud viljamahla destillaat ja õlu on kindlasti vegantooted.
Kes küsib, on loll üks kord, aga kes ei küsi on loll surmani.
Ei maksa väga range olla, kui ise tarretab, siis on sült, ehk koot ja pea on vajalikud, muud liha võib ka juurde panna, see ei muuda tulemust mittesüldiks. Hea vegansüldi saab kui sõstramahlale viina või piiritust lisada.
Vasikaliha , pole enam aastaid näinud turul . Sea nägu süldi sisse , mina küll ei plaani .
Sea pead ja saba sai kunagi siis kasutatud, kui ise siga pidasime. Kuidagi pidi need ju ära kasutama. Nüüd ikka koot ja jalad. Sool, vesi, sibul, porgand, loorberileht ja pipar, muud ei kasuta. Kokku annavad need sellise klassikalise nostalgiasüldi.
Täna käisin mõnes poes, süldikraami poolest Selveris oli 2 jalga, võtsin need ka ära et plats puhas oleks.
Täna käisin mõnes poes, süldikraami poolest Selveris oli 2 jalga, võtsin need ka ära et plats puhas oleks.
Ma ükspäev hakkaksin ka omaarust sülti tegma. Mõtlesin, et teen vähe. Viskasin ühe seakoodi potti. Siis avastasin, et porgandit pole ja eraldasin puljongi niisama lihast. Võtsin kondid välja ja hakkisin jumala suvaliselt liha väheke peenemaks ja segasin korralikult läbi. Keerasin saadud massi fooliumisse ja kruttsin otsad kinni nagu kommil. Järgmine päev oli kogu mass külmikus tardunud mingiks rulaadilaadseks tooteks. Lõikasin nagu vorsti keedukartuli kõrvale.
Keetsin oma arust suppi. Suitsukondid vaiksel tulel ca 6 tundi. Kartul, porgand ja makaronid. Süües tundus hea tummine. Hommikul tahtsin jälle süüa aga selgus, et seda suppi tuleb hoopis lõigata...
Vanasti kui veel sülti ei tuntud, keedeti kõik jalad kondid ja muu selline vaiksel tulel ja siis igaüks hangunust peast sealt potist õngitses. Kondiliimi valmistamise tehnoloogia on sama - vaiksel tulel ja kaua. Hea puljongi saab - ikka sama.
Ja kui need lõigud veel kenasti muna ja riivsaiaga ära paneerida ja panni peal kuldpruuniks praadida...

Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
Te kõik olete saatanast. Kuni tänaseni arvasin et vara veel seda sülti teha nüüd neelud käivad ja panin paja tulele. Kardan et see aasta jõulu lauale tuleb mingi asenus leida. 

Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline