Militaarleiud kaevudest, jõgedest, järvedest, merest ...

Kõiksugu militaarsuunitlusega väljakaevamised ja nendega seonduv.
Vasta
retti
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas retti »

Mina olen siiani aru saanud,et jutt käib 1941 aastal Põltsamaa alt taganenud ja Tapiku soosse kinni jäänud Punaarmee väeosadest ja nende varustusest.Siis oli ju Punaarmee taganev ja sakslased ründav pool.
Mis rünnet korraldas Punaarmee seal piirkonnas 1944 sakslaste vastu - ei suuda mõista.
Srry kui eksisin,aga see pidi olema inimlik.
Kasutaja avatar
krizz
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas krizz »

Täitsa lasteaed...Teate mul on näidata, aga vist ikka ei näita. Kui ei taha näidata, pole mõtet ka niisama kekutada. Sellega võiks ka arvestada, et alati on keegi, kellele midagi ei meeldi. Igal täismehel peaks niipalju mõistust olema. Alati on ka võimalus serveerida leiud nii, et pärast ei hakkaks kellegi hammas kinni (a'la- keegi kuskilt saatis fotod jne...). See ei tohiks raske olla.
* Otsin pilte ja infot Aegna merekindluses teeninutest, eriti aastatest 1930-34 *
* Meie peaülesanne olgu peatada eestlaste väljasuremine. Ukrainlased ei sure välja ka siis, kui nad kotavad (enamasti venelastega asustatud) Ida-Ukraina ja Krimmi! *
Arnold
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

Puht isiklikust huvist: kus te siis olite, kui raudteejaamad 90-nedate keskel "ära remonditi"? Käisite põhikoolis?
Tööl käisin. Kas pean nüüd nööri kaela panema? Kui nüüd kõike seda silme ette manada, mille kadu ma oma mitte eriti pika eluea jooksul näinud olen, siis tuleb muidugi masendus peale, aga üks asi on küll kindel siin päikese all - miski ei ole igavene! Ja üks vähemlevinud teave lisaks - muinsuskaitsjad ei ole jumala saadikud maa peal. Teemaarendused üksikult üldisemale võiksid ikka elementaarset loogikat sisaldada!
Et mulle veel seda mõtetut Karla katedraali nina alla ei hõõruta! :roll:
propatria
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas propatria »

Arnold kirjutas:
Et mulle veel seda mõtetut Karla katedraali nina alla ei hõõruta! :roll:
Kuidas toimub meie ajaloo ja ajalooliste esemete jagamine "mõtetuks" ja "mittemõtetuks"???

ProPatria
Hea sõna ja pussiga saavutab enamat, kui lihtsalt hea sõnaga...
Arnold
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

Niimoodi käibki! Ühed korjavad koju antiiki, teised väristavad selle peale õlgu ja ümbritsevad endid klaasi, metalli ja betooniga (soovitavalt kandiliste vormidega). Ka isiklikust ruumist väljaspool on meil igaühel õigus asjadest arvata oma maitsest ja kogemustest lähtuvalt, aga peale jääb institutsionaalsete „arvajate“ seadusega tagatud tahe. Mis ei ole teinekord vähem kaootiline turuplatsi arvamusest, sest tegu on ikkagi lihtsalt inimestega, kuigi eeldame, et nad teavad ja oskavad keskmisest enamat.
Mida mina isiklikult arvan Karla katedraalist, on tegelikult olematu tähtsusega protsesside mõjutamise seisukohalt. Kadrioru kasarmutesse suhtusin ma tunduvalt suurema respektiga, aga mõlemate saatus on paraku ühine. Paljalt mõttejõuga asju ei nihuta, seega on etteheited koledast Eesti elust tulnud valele adressaadile. Trikimeistri kontaktid saab ehk Kanal2-st.
Krapp
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Krapp »

Eks ole tõesti kole mõelda, mis kõik teadmatuse, oskamatuse ja võimaluste puudumise tõttu "kõige liha teed" läinud on. Aga prioriteedid muutuvad ajas, nii isiksuse kui riigi seisukohalt.
vdreving kirjutas:Tegin muuseumitele siin ettepaneku - tegin. Küll lugejaid oli,keegi ei tahtnud.Nüüd otsi asi välja pese porist puhtaks ja siis saad kirve selga,kui kandikul kätte ei vii.
Kui on ikka tõsine tahtmine väärt kraam rahvale vaatamiseks muuseumi anda, siis on kõige lihtsam kasutada ametlikku asjaajamist. Laternapostile pandud kuulutus ei ole ju mingi alus, mille põhjal
huviliste puuduse üle kurta.
vdreving
Liige

Postitus Postitas vdreving »

Just siinsele laternapostile kleebitud kuulutusest tõusis mulle natuke tüli ja palju huvitavaid kogemusi. Seda laternaposti kuulutust loevad siin paljud ja kuna siinleiduvat on mõned ametnikud ära püüdnud kasutada siis võib ju jätkata. Tegemist ei ole Tapiku kandiga vaid Tartu kandiga ja voor kuulus oletatavalt Rebase meestele . Kirikuriistadel mingeid tekste,mis päritolule viitavad pole - kahjuks. Miks või kes neid kaasa vedas ei oska mõelda. Täitsa tavalised esemed vene kirikust. Mitte midagi väärtuslikku. Vaadake fotodega on nii,et enda omasid avaldan palju tahan ja olen seda ka alati teinud.Paraku pole need minu tehtud fotod ja inimesed arvavad ,et veidi vara ka nagu....... . Nii,et lasteaiast asi kaugel. Ise lähen mõnipäev jalutama,küll siis tulevad ka fotod,kuid neid saate edaspidi ilmselt ühes W tähega foorumis vaadata.
vdreving
Liige

Uuemat siis niipalju,et lähiajal,nii umbes juunis peaks siis üks kena suur asjakene päevavalgust nägema.Sakslaste lennuk nimelt.Kui terve ei tea.Tiivad mülkaservas lennuk mülkas.
vdreving
Liige

Sai paar tundi jalutatud.Mis kastike see on millel juhe küljes on? Muidu huvitav koht kõiksugust rämpsu vedeleb,kuid miine,mürske ja laskemoona olete kõik näinud,seega ei pidanud vajalikuks pilte panna. Kõik fotodel olev oli kaikakastis ja hoolikalt eestikeelsetesse ajalehtedesse pakitud. Paraku kraam hukas seetõttu jäid teised ka maanteekraavi puhkama.
http://www.beta.album.ee/album/30012479/50047791
Kasutaja avatar
Coger
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Coger »

aru ma ei saa, kus sellist kraami vedeleb ning et siuke vahva kola ka veel lihtsalt leidja poolt maha jäetakse...
Kasutaja avatar
kristjan82
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kristjan82 »

kas see juhtmekesega karbike pole õhkimiseks vajalik ja seda väiksemat puidust karbikest...nägin kunagi onu juures kes rääkis mingitest sütikutest või midagi aga ma siis olin noor ja tema vanadusest segi.
vdreving
Liige

Kraami vedeleb ikka,kui õigesse kohta minna.Mina üldiselt roostet koju ei vea,sest ka tühjast asjast võib tänapäeval rauad saada. Huvitav lihtsalt vaadata kuidas asjad säilinud on. Ise arvan ka,et mingi lõhkajate kraam,kuna kastis oli mingeid vedrusid ja süüte ja det.nööri.Ka olid mingid raadjojaama lambid jm.
Frundsberg
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Frundsberg »

Kuidas kast ise (siis saksa kaika kast) säilinud oli? Väljast kindlasti roostes, aga ma mõtlen just seest - kui seal ajalehti nägid, siis võib arvata, et üsna kenas korras? Ise sain eelmisel aastal saksa miinikohvri - väljast näeb jube välja, seest aga 5+!
vdreving
Liige

Korralik ja värvi all oli ainult see alumine osa,kuhu granaat sisse käib nö.rest .Puit ülal oli ka ideaalne,muidu kast hukas.
ictta
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ictta »

mis lindist ja roostes revolvrist sai?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline