Mis Ukrainas toimub? vol.4

Sündmused, mis saavad ajalooks alles homme.
Suletud
kuido20
Liige
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.4

Postitus Postitas kuido20 »

mhmrr12 kirjutas:
Svejk kirjutas:Starognatovskis said sitikad kõvasti pihta - 136 kahesajast:
Mul on natuke raske ette kujutada kuidas seda läbimurret kohemaid ei lõpetatud, kui isikkooseisu kaotuste arv nii räigeks läks (34%). Ehk siis kui oli juba 10% langenuid, siis miks rünnakut ei peatatud? Sepakad ei olnud kotis, tuletoetus oli neil olemas. Või tahtsid kangelassurma minna? Ei mäleta, kas foorumis on varem toodud andmeid selle kohta, et kui suurt kaotuste protsenti loetakse lahingus reeglina vastuvõetavaks (vabandan, kui küsimuse püstitus on liiga lihtsustatud; ei leidnud kiire Google otsinguga vastust)? Oleks hea võrrelda praeguste Ukraina lahinguteadete statistikaga.
Samas muidugi võiks väita, et sepakaid aetakse nagu lehmi tapale, aga see ei tundu kah tõepärane ..
Tegemist võib olla siis korporatiivse vallandamise Donbastani erivarandiga, tuginedes Olena Stepnaja blogi postitusele korraldatakse venelaste poolt aeg-ajalt kõntsa koristamist Donbastani territooriumil, kus piirkonnas marodööritsenud mardikad kokku kogutakse ja eesliinile surema saadetakse. Ehk tõepoolest sepakaid lastakse aetakse tapalavale.
Viimati muutis kuido20, 13 Aug, 2015 23:05, muudetud 1 kord kokku.
mhmrr12
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mhmrr12 »

PaganHorde kirjutas:Miks, miks? Postimeeski tõi paar päeva tagasi ära video. (Mis on uus tase PM jaoks)
http://maailm.postimees.ee/3292031/vide ... s-fiaskoga

Ma ei imesta üldse et neid seal loogu langeb. Vägisi jääb mulje et mingitele suva vendadele on relvad kätte löödud.
PaganHorde, olen sinuga nõus, et sepakate inimmassi kvaliteet on ilmselt kehvake. Samas on tegu ikkagi erinevate olukordadega. Antud videos ronis umbes rühma suurune üksus kuhu pole vaja ja kaotas 4-5 võitlejat (mis teeb ikkagi 10-20%) sisuliselt paari minuti jooksul, millele järgnes taganemine. Eelpool mainitud olukorras sai justkui 130 võitlejat surma. Selline asi ei saa juhtuda minutitega, vaid ikkagi piisavalt pika intervalli jooksul, et isegi viimane idioot saaks aru, et on aeg tagasi tõmbuda.

albatross, kui meil on teada, et korrutatakse tambovi koefitsendiga, siis kui suur see on? Kas on kuskilt võtta usaldusväärseid andmeid näiteks eelmise sajandi lahingkaotuste kohta, mis aitaksid meil hinnata (statistikale toetudes) tegelikku kaotuste hulka Ukraina lahingutes? Ma saan aru, et väga täpset % numbrit on ilmselt raske anda, aga see võiks olla vähemalt üks indikaatoritest, mille abil saaks analüüsida lahingteateid. Tambovi koefitsent oleneb paljuski autori suvast, samas kui lahingkaotuste statistika peaks olema suhteliselt sarnane igas konfliktis (eeldusel, et ka muud arvud klapivad).
Kasutaja avatar
PaganHorde
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas PaganHorde »

No aga kui selle üksiku tanki asemel oleks antud kahuritega turmtuld sinna. Palju siis % oleks? Ma lihtsalt tõin näite et on täitsa võimalik, kui vaadata mis jabur taktika neil seal käibel on. Neid sarnaseid videoid on siit teemast ka küll ja küll läbi käinud. Võiks öelda et ei õpi nad midagi. Aga vaevalt nad saavadki. Tuuakse uued lambad peale. Relv kätte ja rünnakule "isamaad kaitsma".
albatros
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas albatros »

mhmrr12 kirjutas: albatross, kui meil on teada, et korrutatakse tambovi koefitsendiga, siis kui suur see on? Kas on kuskilt võtta usaldusväärseid andmeid näiteks eelmise sajandi lahingkaotuste kohta, mis aitaksid meil hinnata (statistikale toetudes) tegelikku kaotuste hulka Ukraina lahingutes? Ma saan aru, et väga täpset % numbrit on ilmselt raske anda, aga see võiks olla vähemalt üks indikaatoritest, mille abil saaks analüüsida lahingteateid. Tambovi koefitsent oleneb paljuski autori suvast, samas kui lahingkaotuste statistika peaks olema suhteliselt sarnane igas konfliktis (eeldusel, et ka muud arvud klapivad).
Ei ole mul sellist statistikat. Ainuke asi mida ma võin öelda, et hukkunute/haavatute osakaal seal on ebatavaliselt suur (meie mõistes loomulikult)- tihti üks kolmele või isegi kahele. Põhjuseks- ebapiisav MEDEVAC võime ja parameedikute puudus. Noh ka raskete relvade kasutamise tagajärjed loomulikult. Suurem osa kaotustest on siiski STV/MP tulest. Tambovi kohta- tundub et seda kasutatakse vastavalt vajadustele ja tema suurus sõltub sellest mida selle propagandaga saavutada tahetakse.
tsikkelröövel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas tsikkelröövel »

Nn. Fog of War on alati olnud ja ka jääb sõja juurde. Kõigis armeedes. Aga kõigi nende numbrite juures pakun Tambovi konstandiks 3.

A mis puudutab mardikate rünnakule saatmist, siis meenutab see vägagi üht toredat lauset ukrainlaste tehtud postapokalüptilisest mängust Moskva metroo kohta, kus kommunistlik fraktsioon saatis mehi rünnakule põhimõttel: Марш марш на фарш. (marss-marss hakklihaks. Aga vene keeles kõlab pagana hästi).
Kasutaja avatar
pagan
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas pagan »

mhmrr12 kirjutas: Mul on natuke raske ette kujutada kuidas seda läbimurret kohemaid ei lõpetatud, kui isikkooseisu kaotuste arv nii räigeks läks (34%). Ehk siis kui oli juba 10% langenuid, siis miks rünnakut ei peatatud?
albatros kirjutas: Vastus on imelihtne- "tambovi" koefitsient millega kõik pooled vastase kaotused korrutavad. ,,
Siin teist lehte arutlevad ja otsivad põhjust minu meelest ilmselgele asjale. Võiks lõpetada.
Minu tagasihoidliku arvamuse kohaselt see ongi suur sõda. See ei ole mingi alaväärtusliku vastase tagaajamine suht kontrollitud tingimustes. Suures sõjas on suurem kaos.
Donbassis on raske raud kohal. Olgu varitsus või kahurituli, sa oled pooltest meestest ilma enne kui ülemale ette kantakse, et "10% on juba läinud". ERITI VEEL kui kiirustatakse (olukord sunnib, ülemused) ja ülepeakaela tegutsetakse. Eriti kui kuskil midagi positsioonidest laguneb ja on vaja ümber paigutuda
Vägede liigutamisel võib juhtuda, et liikuv pool kaob nagu tinatraat vastu tulist tinutuskolbi.
Kaoses on lihtsam tekkima vigade jada mis viib suure katastroofini.

Oma osa on ka kehval väljaõppel ja tambovi konstandil, aga IMHO
Pole alust arvata, et meil see oluliselt palju paremini oleks - Meie tõenäoline vastane ei ole meie jaoks alaväärtuslik.
Ülbeks minekuga hakkavad vead tulema.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

mhmrr12 kirjutas:Kas on kuskilt võtta usaldusväärseid andmeid näiteks eelmise sajandi lahingkaotuste kohta, mis aitaksid meil hinnata (statistikale toetudes) tegelikku kaotuste hulka Ukraina lahingutes?
Palun väga:
loss_rates.png
loss_rates.png (39.84 KiB) Vaadatud 7535 korda
Parker, D. S. 1991. Battle of the Bulge: Hitler's Ardennes Offensive, 1944-1945, lk. 102.
https://books.google.ee/books?id=ASVTaa ... &q&f=false

Kindlasti leidub sarnast materjali ka idarinde kohta, aga mul ei ole hetkel käepärast ega aega otsida.

Neid numbreid tuleb aga ettevaatlikult tõlgendada. Need on statistilised keskmised, millest üksikjuhud võivad suurelt hälbida. Selliste protsentidega saab võrrelda ainult pikaajalisema lahingutegevuse statistikat. Näiteks, kui väidetaks, et Debaltseve eendi ründamisel olid ründajate kaotused 20%, ma võiks uskuda. Mingi miinusega pataljoni poolepäevase võsas müttamise kohta ei ütle need aga suurt midagi. Üksik lahing, milles kaitsja kaotab kolmandiku isikkoosseisust surnutena, ei ole ju iseenesest sugugi võimatu.
Kasutaja avatar
PaganHorde
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas PaganHorde »

. Üksik lahing, milles kaitsja kaotab kolmandiku isikkoosseisust surnutena, ei ole ju iseenesest sugugi võimatu.
Siin oli kunagi pildiseeria Ukraina kahurite poolt pilbasteks lastud Vene sõjaväe kolonnist. Ei tahaks uskuda et seal vaid mõni % eluga pääses.
HeiniR
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas HeiniR »

Hakates sisse tooma II MS andmeid, eriti veel Euroopa pinnal 1944-45 toimunud lahinguid, tuleb meeles pidada ka sõdurite rotatsiooni võimalikkust. Kui õigesti mäletan, oli suhe selline, et sakslastel 1/1, s.t. üks mees rindel ja üks mees "puhkepausil", venelastel 1 mees rindel ja 2 puhkel ja lõpuks USA 1/18. Ukr tundub see asi samuti olema, et 1/1 (heal juhul).
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Pilpad pole tõepoolest mingi näitaja. Inimesed võisid ju esimese paugu peale kraavi hüpata.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Kes tahab statistikasse süveneda, närigu see siin läbi:
https://www.google.ee/url?sa=t&rct=j&q= ... 4247,d.bGQ

Paistab olevat väga põhjalik materjal.

EDIT: algne link on kole aeglane, tegin kohaliku koopia ka: https://drive.google.com/file/d/0BxEUnl ... sp=sharing . Ma ei tea, miks ei saa militaar.net'i üles panna pdf faile. Äkki mõni moderaator saab...?
mhmrr12
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mhmrr12 »

Kriku kirjutas:Kes tahab statistikasse süveneda, närigu see siin läbi:
https://www.google.ee/url?sa=t&rct=j&q= ... 4247,d.bGQ

Paistab olevat väga põhjalik materjal.

EDIT: algne link on kole aeglane, tegin kohaliku koopia ka: https://drive.google.com/file/d/0BxEUnl ... sp=sharing . Ma ei tea, miks ei saa militaar.net'i üles panna pdf faile. Äkki mõni moderaator saab...?
Kriku, aitäh! Just sellist asja otsisingi.
will
Liige

Postitus Postitas will »

Jutt ja fotonäitus Ilovaiski sündmustest. Näitus Taras Sevtsenko muuseumis. Kiievpost avaldab sündmuste ajal tehtud fotod ka ajalehes
http://www.kyivpost.com/multimedia/phot ... 95732.html

Ukraina moderniseerib SU-27-d tasemel " которого модернизируют на ЗАРЗе"
Mida see maakeeli tähendab?

Ukraina loodab toota kuus 30 BTR 3E-d. Kõik Venemaalt pärit detailidele on leitud Ukrainast asendus.
http://focus.ua/country/335642/
Manused
BTR 3E.jpg
BTR 3E.jpg (84.46 KiB) Vaadatud 11259 korda
SU.jpg
SU.jpg (25.24 KiB) Vaadatud 11270 korda
Viimati muutis will, 14 Aug, 2015 14:59, muudetud 3 korda kokku.
Blackhawk
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Blackhawk »

не имеет аналогов в мире

Nii huvi pärast, statistilises mõttes, kui palju seal ennerr-ides selliseid baabasid bojevik-ude seas "tööl" on?
Manused
11902266_987229931322207_4910548216550893867_n.jpg
11902266_987229931322207_4910548216550893867_n.jpg (31.72 KiB) Vaadatud 11431 korda
Kasutaja avatar
Rügaja
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Rügaja »

:lol: Elton John on bojevikuks värvatud :wink:
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist