Liitlaste kuriteod?
to hugo and bandidos
Mina nõustun hugoga.Näiteks võtame venelased teise ms ajal.Nende julmus paistis kohe eriti silma.Millele kindlati aitas kaasa madal haridus tase jms.Aga minu arvates on põhjuseks mongolid. Taetavasti paistsid ka mongoli-tatari hõimud sajandeid varem silma oma erilise julmuse poolest. Kuna ka tänapäeva vene alad jäid suures osas mongoli võimu alla siis on ka venelastes piisavalt mongoli verd........ Või võtame näiteks tsurbannid need on ju klass oma ette.
'Mina nõustun hugoga.Näiteks võtame venelased teise ms ajal.Nende julmus paistis kohe eriti silma.Millele kindlati aitas kaasa madal haridus tase jms.Aga minu arvates on põhjuseks mongolid. Taetavasti paistsid ka mongoli-tatari hõimud sajandeid varem silma oma erilise julmuse poolest. Kuna ka tänapäeva vene alad jäid suures osas mongoli võimu alla siis on ka venelastes piisavalt mongoli verd........ Või võtame näiteks tsurbannid need on ju klass oma ette.
Seda on jah paljud väitnud, et mongolid rikusid venelased ära. Muidugi, tegelikult võis see julmus paugu panna.
Kahju, et mongolite teema, siin foorumis nii vähe kajastumist on leidnud.
Ääemiselt huvitav, räägitakse ju, et oma kiirete manöövritega olid nad mõtlemiselt strateegiliselt sajandeid ees. Sammuti oli huvitav nende vägistamise teooria.
Meie võitluslipp sini-must-valge
aatekõrgusse näidaku teed!
Lehvi, lehvi sa hõõguma palged.
Süüta südames õilsuse leek.
No millal need vaesed mongolid viimati sõdisid? Ja millist julmust üles näitasid?hugo1 kirjutas:Siiski ma arvan, et just osade rahvaste kultuur ja kombed teevad neist julmememad sõdurid, kui mõni teine rahvus. Võtame näiteks mägede rahvad tsetšeenid, afgaanid, kas või mongolid. Maast madalast õpetatakse neid sõdima ja olema halastamatu oma vaenlase vastu.
See mongolite ühte ritta panemine afgaanidega (millist rahvust vist minu mäletamist mööda ei eksisteeri. Afganistaani territooriumil elavad mitmed rahvused, suurimad neist vist olid turkmeenid ning pushtunid. aga eks targemad kommenteerivad) näitab just müütide eluvõimu ning kestmist faktide üle...
kui sul on vanu lennundusega seotud pilte, dokumente või muud huvitavat - võta ühendust...
Ei taha rohkem selle teema all kobiseda, muidu hakkate mind veel rassistiks pidama.See mongolite ühte ritta panemine afgaanidega (millist rahvust vist minu mäletamist mööda ei eksisteeri. Afganistaani territooriumil elavad mitmed rahvused, suurimad neist vist olid turkmeenid ning pushtunid. aga eks targemad kommenteerivad) näitab just müütide eluvõimu ning kestmist faktide üle...
Pealegi ei tea ma ei afgaanidest(isegi seda ei teadnud, et sellist rahvust pole olemas), tsetseenidest, või mis iganes mägedepoegadest suurt midagi. Lihtsalt ajakirjandusest on mulje jäänud ja paar tutavat, kes afganistaani sõjas käisid on rääkinud, et seal oli ikka erilisi julmureid, tšurkade poolel, ja et venelane on selle kõrval viisakuse etalon.
ISIKLIK arvamus mul oli, et inimesed, kes näevad maast - madalast ainult sõda, need muutuvad lõpuks julmaks. Kindlalt seda väita ei julge, kuna pole ise sõjas käinud.
-
Kalevipoeg
- Uudistaja
- Kontakt:
Ei taha teemast mööda panna, mida ma aga tahtlikult praegu teen, siis mongolitest tean ma ka natukene. Kuigi peaks rohkem, kõvasti rohkem nendest lugema.
Nende armeed, Temüjini ajal ja ka veel 1250. aastatel, olid kiiruse poolest üle kõikidest armeedest kuni 20.sajandi mehhaniseeritud vägedest. Nad ei pidanud kaasas kandma pikki varustusliine. Iga sõdur elas põhiliselt ära kaasas kantavast. Kumõsh - väga hapu piim vist
, oli tohutu toiteväärtusega ning säilis väga pikka aega söömiskõlbulikuna. Kui asi päris karmiks läks ning nälg võimust võtma hakkas, lõikas mongoli sõdur oma hobusel lõhki veenikoha, ning jõi sealt verd. Iga sõdur oskas õmmelda ning valmistada vajalikke esemeid ja nõusid. Sõduri turvise all oli siidist särk, mis lubas nooletabamuse korral noole kergesti välja saada ilma mingisuguse mürgituseta ning haav oli minimaalne.
Mongoli vibu lasi suure tõenäosusega kaugemale kui inglise pikkvibu. Inglise pikkvinu kaugus on kuni 300 meetrit, kuid mongoli komposiitvibu lasi 350 meetri kaugusele. Mongol kandis korraga kaasas 50-60 noolt. Neid oli turvist läbistavaid kui ka vilega, erinevatel otstarvetel.
Mongoli hobune oli väga madal, kuid harjunud karmimate oludega siin maamunal. Ta läbis päevas tohutuid vahemaid. Mongoli armeed liikusid päevas üpris kergesti sada kilomeetrit, mis on isegi tänapäeval paljudele sõjavägedele suurem vaev. Iga sõduril oli kuni neli hobust, keda ta vahetas, et järjest pikki vahemaid liikuda. Hobune suutis elada vähesest ja isegi talveajal elas ta ära karjamaal lume alt rohtu mugides.
Koledusi tegid nad kõvasti. Terved linnad olevat inimtühjad olnud pärast nende käiku. Linnad, mis alla andsid võisid jõuda parematele tingimustele ja sõdurid ei hakanud vägistama ja nii edasi. Aga mida pikem piiramine oli, seda hullemalt saadi. Ja kahjuks linlastele, võitsid mongolid praktiliselt iga piiramise kuna nad olid hiinlastest inseneridelt saanud ajastu parimaid piiramismasinaid. Nad ei vajanud ka pidevat varustamist väljastpoolt oma piiramisringi, mis tekitas neist piirajad, kes jäid ümber linna kuni hobustel midagi süüa oli. Bagdadi linn, mis oli üks maailma suurimaid, oli pärast mongoleid pea tühi ja laipadega täidetud. Mongolid korjasid igalt tapetult ühe kõrva, et tapetute arv pärast teada oleks. Ka kolpadest moodustatud püramiidid linnade keskel oli nende tunnusmärke. Ühes linnas, mille nime ma ei mäleta, olevat moodustatud ligi miljoni inimese kolbast püramiid. See on üpris kindlasti liialdus, kuid vähemalt oli see siis ikka kümnetes tuhandetes. Kuskilt lugesin, et kui ühes Hiina linnas oli kuulda, et mongolid on nende poole teel. Selle peale tegid tuhanded inimesed enesetapu, et mitte vallutajate kätte jääda. Ei tea kui tõsi see on.
Igas tahes olid nad julmad. Ning kuna nad südame põhjast vihkasid linnu, ei jäänud paljudest järele rohkem kui vundament. Mongolite ohvreid on oma aja kohta lugematu hulk. Mongolid on Mao ja Hitleri järel kolmandal kohal tapetud inimeste poolest. Niiet jah, julmad nad olid. Araabia maailma allakäiku on tihti süüdistatud mongolite sõjakäikudegas, mis jätsid terve islami maailma majanduslikku varemesse, millest pole tänapäevani välja tuldud.
Aga ma ei usu, et mongoli veri sind tapahimulisemaks teeb. Kas siis kui ma itaallase laps oleksin, tahan kogu aeg spagette süüa ja naisi saada või? See ei ole väga loogiline. Venelane on venelane ikka ilma tatari vereta või koos sellega.
Nende armeed, Temüjini ajal ja ka veel 1250. aastatel, olid kiiruse poolest üle kõikidest armeedest kuni 20.sajandi mehhaniseeritud vägedest. Nad ei pidanud kaasas kandma pikki varustusliine. Iga sõdur elas põhiliselt ära kaasas kantavast. Kumõsh - väga hapu piim vist
Mongoli vibu lasi suure tõenäosusega kaugemale kui inglise pikkvibu. Inglise pikkvinu kaugus on kuni 300 meetrit, kuid mongoli komposiitvibu lasi 350 meetri kaugusele. Mongol kandis korraga kaasas 50-60 noolt. Neid oli turvist läbistavaid kui ka vilega, erinevatel otstarvetel.
Mongoli hobune oli väga madal, kuid harjunud karmimate oludega siin maamunal. Ta läbis päevas tohutuid vahemaid. Mongoli armeed liikusid päevas üpris kergesti sada kilomeetrit, mis on isegi tänapäeval paljudele sõjavägedele suurem vaev. Iga sõduril oli kuni neli hobust, keda ta vahetas, et järjest pikki vahemaid liikuda. Hobune suutis elada vähesest ja isegi talveajal elas ta ära karjamaal lume alt rohtu mugides.
Koledusi tegid nad kõvasti. Terved linnad olevat inimtühjad olnud pärast nende käiku. Linnad, mis alla andsid võisid jõuda parematele tingimustele ja sõdurid ei hakanud vägistama ja nii edasi. Aga mida pikem piiramine oli, seda hullemalt saadi. Ja kahjuks linlastele, võitsid mongolid praktiliselt iga piiramise kuna nad olid hiinlastest inseneridelt saanud ajastu parimaid piiramismasinaid. Nad ei vajanud ka pidevat varustamist väljastpoolt oma piiramisringi, mis tekitas neist piirajad, kes jäid ümber linna kuni hobustel midagi süüa oli. Bagdadi linn, mis oli üks maailma suurimaid, oli pärast mongoleid pea tühi ja laipadega täidetud. Mongolid korjasid igalt tapetult ühe kõrva, et tapetute arv pärast teada oleks. Ka kolpadest moodustatud püramiidid linnade keskel oli nende tunnusmärke. Ühes linnas, mille nime ma ei mäleta, olevat moodustatud ligi miljoni inimese kolbast püramiid. See on üpris kindlasti liialdus, kuid vähemalt oli see siis ikka kümnetes tuhandetes. Kuskilt lugesin, et kui ühes Hiina linnas oli kuulda, et mongolid on nende poole teel. Selle peale tegid tuhanded inimesed enesetapu, et mitte vallutajate kätte jääda. Ei tea kui tõsi see on.
Igas tahes olid nad julmad. Ning kuna nad südame põhjast vihkasid linnu, ei jäänud paljudest järele rohkem kui vundament. Mongolite ohvreid on oma aja kohta lugematu hulk. Mongolid on Mao ja Hitleri järel kolmandal kohal tapetud inimeste poolest. Niiet jah, julmad nad olid. Araabia maailma allakäiku on tihti süüdistatud mongolite sõjakäikudegas, mis jätsid terve islami maailma majanduslikku varemesse, millest pole tänapäevani välja tuldud.
Aga ma ei usu, et mongoli veri sind tapahimulisemaks teeb. Kas siis kui ma itaallase laps oleksin, tahan kogu aeg spagette süüa ja naisi saada või? See ei ole väga loogiline. Venelane on venelane ikka ilma tatari vereta või koos sellega.
Internal primates forever.
No siis Sulle ka teadmisekshugo1 kirjutas: Pealegi ei tea ma ei afgaanidest(isegi seda ei teadnud, et sellist rahvust pole olemas), tsetseenidest, või mis iganes mägedepoegadest suurt midagi.
Võtsin tegin väikese otsingu Internetis, et mis rahvused seal siis elavad.
- pushtunid ca 40%
- tadžikid ca 25 %
- hasaarid 18 %
- usbekid 6 %
- turkmeenid 2,5 %
ja siis juba igasugu väikerahvused.
Pushtunid omakorda jagunevad samuti mitmesse hõimu, mida sealses konfliktses keskkonnas võib võrrelda eri rahvustega...
kui sul on vanu lennundusega seotud pilte, dokumente või muud huvitavat - võta ühendust...
Õigus neil, kes ütlevad, et nii NSVL kui ka lääneliitlased olid osalised sõjakuritegudes. Paar näidet ainuüksi Saksamaa kohta. Lääneliitlaste ja Punaarmee barbaarse rahvusvahelise õiguse vastase sõjapidamise tõttu Saksa Wehrmacht ning Saksa rahvas kaotasid 1941. - 1945 ning järgnevatel rahuaastatel ilma rindel hukkunuteta:
* 2900000 mõrvatut küüditamise ajal
* 2000000 sõjavangis surnud sõdurit
* 750000 nõukogude partisanide poolt tapetut
* 580000 sakslast angis surnud küüditatut rahvussakslast
* 100000 nõukogude GULAGis mõrvatut
* 1000 lääneliitlaste võitjaõigusega hukatut, sh. "Katõni jt. süüdlased"
* 700000 rahvusvahelise õiguse vastases pommitussõjas hukkunud
tsiviilisikut, pommiterror tsiviilisikute vastu nagu põgenike ning
laatsaretlinna Dresdeni jt. linnad hävitamine
* 2000000 punaarmeelaste poolt 1945. aastal vägistatud naist ja tüdrukut,
kellest 300000 tapeti
* 50000 vägistatud naist saatis kindral de Gaulle prantsuse
okupatsioonitsoonist rüvetamiseks Aafrika vabatahtlikele
* 800000 näljablokaadi tagajärjel nälga surnut .
Seda ülaltoodut võiks nimetada ju ka holokaustiks ja sellest on alles halatud kirjutama!
Siit peaks ka midagi leidma:
www.vho.org/D/DGG/Bassler45_4.html
* 2900000 mõrvatut küüditamise ajal
* 2000000 sõjavangis surnud sõdurit
* 750000 nõukogude partisanide poolt tapetut
* 580000 sakslast angis surnud küüditatut rahvussakslast
* 100000 nõukogude GULAGis mõrvatut
* 1000 lääneliitlaste võitjaõigusega hukatut, sh. "Katõni jt. süüdlased"
* 700000 rahvusvahelise õiguse vastases pommitussõjas hukkunud
tsiviilisikut, pommiterror tsiviilisikute vastu nagu põgenike ning
laatsaretlinna Dresdeni jt. linnad hävitamine
* 2000000 punaarmeelaste poolt 1945. aastal vägistatud naist ja tüdrukut,
kellest 300000 tapeti
* 50000 vägistatud naist saatis kindral de Gaulle prantsuse
okupatsioonitsoonist rüvetamiseks Aafrika vabatahtlikele
* 800000 näljablokaadi tagajärjel nälga surnut .
Seda ülaltoodut võiks nimetada ju ka holokaustiks ja sellest on alles halatud kirjutama!
Siit peaks ka midagi leidma:
www.vho.org/D/DGG/Bassler45_4.html
alles üleile vist oli etv pealt dok. saade jänkide tegudest afganistanist...a see oli lahja, kuid olen discovery fan kergel kujul ja seal jookseb senini kordustena II maailmasõja saade. Vägagi konkreetne, vanad veteranid annavad tunnistusi - kes japsidel kõrvu peast lõikasid, mahalaskmiskomandode tegevusest, leegiheitjate funclubi rõvedustest, vabastatud ja taaskasutusse võetud saksa koonduslaagritest. Saade on saksa, prantsuse ja amide ühistöö. Päris räige.
to kalevipoeg
Sa vist ei jaganud hästi laksu välja.Ma mõtlesin verd jutumärkides, ehk siis geene.Ei viitsiks eriti siin väga pikalt inimlooma geneetikast seletama hakata.Põhimõte on et põhjala tuimtükk üldiselt ei tee selliseid tükke nagu tsurbannid (seal juures sellest ilmset mõnu tundes) või kui teeb siis väga äärmuslikes olukordades ja teatud eelsoodumusega.Kalevipoeg kirjutas:Aga ma ei usu, et mongoli veri sind tapahimulisemaks teeb. Kas siis kui ma itaallase laps oleksin, tahan kogu aeg spagette süüa ja naisi saada või? See ei ole väga loogiline. Venelane on venelane ikka ilma tatari vereta või koos sellega.
ehk siis on mõnel inimesel(olenemata rahvusest) X-kromosoomis defektne monoamiini oksüdaasi A-geen.Ensüüm, mis reguleerib serotoniini, noradrenaliini ja dopamiini taset organismis.Kui organism toodab liiga vähe serotoniini, siis võib inimene korda saata eriti julmi vägivallaakte.
Võtame näiteks afganistaani , eriline kompott kõikvõimalikes mustpersetest. Soovitan sul uurida vähe nende ``vägitegudest`` Vene-Afganistaani sõja ajal. Ja siis mõtle kas neid trikke tegid ``mõned üksikud erandid rahvahulgast`` või enamus.
Sõjajulmustest rääkides tahtsin ära mainida, et raamatutest loetu põhjal olen aru saanud, et need vangide surnukspiinamised jne.... Nende ajal olid sõdurid väga tihti purjus, seda tuli ette kõigil pooltel ja kindlasti mõjutas see palju.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline