Kuidas muuta KL vääramatuks jõuks?

Vasta
hmm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hmm »

Ma isegi vahest ehmun, millistele mõtetele võib üks oelvus tulla :dont_know:
Väga raske on midagi vastupidist mõelda aga samas ei anna kirjutis mitte midagi uut neile kes peavad päevast päeva KL arendama...
Ehk siis siinne forum on väga hea koht oma mõtete välja ütlemiseks ning leidmaks kedagi kes aredaks mõtet edasi.
Samas edasi arendamiseks on tõesti vaja analüüsi mis põhineb reaalsetel faktidel ning olgem ausad ega see ka väga avalik info pole... Teisest küljest teada tundtud asjade väljaütlemine keelatud...
Vabadus on piiratud paratamatus...
Kui tõde üldse olemas on, on see võitluse küsimus.
Kasutaja avatar
oleeg
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas oleeg »

...kes peavad päevast päeva KL arendama...
Mul on hetkel vend Alzhaimer külas ja kuidagi ei taha meenuda - millisest otsast see neetud kala mädanema hakkab?

terv
o
hmm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hmm »

Ok teema hakkab välja minema aga kui kiiresti on võimalik tankeril suunda muuta, kui ümberringi liiguvad sama suured tankerid.... :lol:
Vabadus on piiratud paratamatus...
Kui tõde üldse olemas on, on see võitluse küsimus.
Kasutaja avatar
setu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas setu »

hmm kirjutas:"midagi uut neile kes peavad päevast päeva KL arendama"
või "Ühe sõnaga ikka teha KL tõesti normaalseks organisatsiooniks." jne

...hakkab pihta, teeme midagi taaskord protsessi pärast.
Ma utreerin, sa utreerid, ta utreerib - kuid paraku mingil hetkel enam ei piisa allohvitseride kandidaatide postiotsa sidumisest koos kalaššiga nagu N-liidu ajal nii et jalgadest maani on veel üks pikkus õhku.

Vajalikud otsused tulevad taas liiga hilja - see kõlab juba signatuurina
otsin eestlasi, kes teenisid eskadrilli ülema major Toompuu all (sinised baretid) / (üksus Alfa); Taškendis, operatsioonid-patrullid: Pakistanis, Afganistanis, Vene-Hiina piiril; Vietnami operatsioon USA "guerrillas" vastu (1960ndad - 1970ndad).
Leimer
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Leimer »

KL võiks oma reklaami/propaganda masina käima lükata.
Praegu meenub minule kui tavakodanikule vaid mootorrattaid ümber ajav tüüp, kellel oli miskit ladina keeles käisele kirjutet.

Olen aastaid liikunud ringi üldhariduskoolides, aga pole mitte kunagi näinud ühtki tegelast ühiskonnaõpetuse tunnis kaitseliidust jahvatamas ja samuti pole tohutult mahukas õppefilmide kaustas mitte ühtegi faili, mis viitaks kasvõi kaudseltki KL-ile või KV-le.
Pole ka nn. arvutiõpetuse kaustas mitte miskit nuusutada KKL-i tegevusest - ok, uus värk ehk on tulemas.

Propaganda, tänase nimetusega reklaami oleks vaja.

Enamus inimesi üldse ei teagi, mis loom see kaitseliit on.
Hetkeseis on minu mätta otsast selline, et tegu on mingi grupi inimeste hobiga, umbes nagu Pärnus on surfiklubi, kes ehitas randa oma puust putka ja baari. Nende tegemisest teab rahvas rohkem kui kaitseliidu omadest.
Jabur.
kert122
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kert122 »

kaitseliit on hetkel kuidagi vaeslapse rollis, varustust nagu on, ja ei ole ka.
vaadates kaisteliidu kodulehelt galeriisid vaadates jääb vägisi võõrale mulje, et tegeletakse mälestamiste, korvipunumise ja laulmisega.
Palju on paberil, mis ei vasta tegelikkusele, maakaitseüksused on madala moraaliga, kehvalt varustatud ja õpetatud, Võitlusgruppidel puudub siiani funksioonikirjeldus...
miskipärast on vaja nüüd kiirelt uus kaitseliidu seadus vastu võtta, aega sisuliselt 3 nädalat.
Tagalatoetus,manöövervõimekus,sidevõimekus ja taktikaliselt võimekad vabatahtlikud allüksuste ülemad on puudu/nõrk...nimekiri võiks jätkuda!

keegi väga ei muretse ka, laskesport, värbamine, pidu,auvalve ja võibolla ka mõni kaardiharjutus on in.

aga mis siis teha?!

ei tahaks kohe üldse mitte lihtsalt vigiseda ja vinguda, aga minu sõna jääb hääleks kõrbes.
küll aga ma tean milline on tagajärg.
KL peaks olema esmane heidutus, kuid läbivaks sõnaks on madal moraal ja puuduv motivatsioon raisata enda aega/raha riigikaitse võimekuse tõstmiseks.

KLPS-s töötab ma pakun 100 inimest, mida nad seal päevast-päeva teevad- ei tea, kuid tean seda, et ega KLPS ajab mingit oma teemat, sest kui KJPS-KLPS töötaks ühtsena, siis ei oleks sellist segadust ja KRK käed oleks pikemad ning kindlasti paraneks koostöö KV ja KL vahel, kindlasti saaks koolitajaid KRK-st KL üksustele jne.

liikmeid on, kuid viga on kuskil mujal, kohati on selline tunne, et ei tahetagi et KL mingi võimekus olemas oleks.
paraadil näeme, raisk
Kasutaja avatar
kaur3
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kaur3 »

kerdi kirja jätkuks.

Mulle meeldis T. Peterkopi artikkel "Kaitse Kodus", kus ta arutab pikalt selle üle.
millises ulatuses on Kaitseliit vabatahtlik
kodanikuühendus ja millises
ulatuses kohustusliku olemusega
riigikaitseorganisatsioon?
ja jõuab lõpuks välja siia.
Ka tuleb arvestada, et
Kaitseliidu surumine
piiravasse formaati
võib pärssida kodanikualgatust.
Ent riik peab just igati
soodustama kodanikualgatuse
kaasamist Eesti riigi kaitsmisele.
http://www.kaitseliit.ee/static/files/2 ... r_2010.pdf

Ja kas selle mõttekäigu ajel ei peaks härrad bussijaama tagant nüüd lõpuk konkreetselt välja ütlema, et kuidas soodutada mõtestatult kodanikualgatuse kaasamist. Seni paistis või paistab minevat nii nagu soesilm rääkis alaliidu poksitreeneri saabumisest külapoiste juurde, kes kodanikualgatust ilmutades tahtsid riigikoondisele kaasa aidata. Püstitatud eesmärgid peaksid olema jõukohased, et ära ei kaoks edutunne, mis omakorda hoiab meestel silma säramas.
Kasutaja avatar
oleeg
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas oleeg »

kaur 3 kirjutas:
Ja kas selle mõttekäigu ajel ei peaks härrad bussijaama tagant nüüd lõpuk konkreetselt välja ütlema, et kuidas soodutada mõtestatult kodanikualgatuse kaasamist.
Esita küsimus teise nurga alt, näiteks nii:
...kuidas mõtestatud kodanikualgatuse arengut mitte rohkem pärssida...
Isegi sellest oleks abi... seda enam kui suudaks soosivalt kaasa aidata....

Olen seda "meestel silmad säramas" näinud praktiliselt kõigist asenditest mis KL-s võimalik ja seda üsna pika aja jooksul. Olen näinud ka seda kuidas "sära tuhmub" ja "säde puudub". Olen selle põhjuste väljaütlemise eest saanud karistada nii ametlikult kui mitteametlikult. Siinkohal tahaksin veelkord toonitada juba ülalpool sõnastatud abipalvet:
Mul on hetkel vend Alzhaimer külas ja kuidagi ei taha meenuda - millisest otsast see neetud kala mädanema hakkab?
Vastust keegi ai andnud... Kas jätkate?

Toon ühe näite. Leiutatakse jalgratas. Sõidab mõnda aega ja siis viskab keti maha. Mis seal ikka, leiutatakse uus, veel rohkemate funktsioonidega, kergem, uue sadulaga... Sõidetakse ja ühel hetkel viskab keti maha. Tuntud tee: uue leiutamine...
Nii on see käinud KL seadusega!
Väiksematest asjadest pole mõtet jahudagi.

terv
o
Kasutaja avatar
setu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas setu »

Leimer kirjutas:minule kui tavakodanikule vaid mootorrattaid ümber ajav tüüp, kellel oli miskit ladina keeles käisele kirjutet. Olen aastaid liikunud ringi üldhariduskoolides/.../reklaami oleks vaja.
Scouts tegi reklaami eelarvega 2 miljonit krooni, mille eesmärk sic! oli saavutada 100 kandidaadi leidmine Scoutsi. Valiti brändimise keskne kontseptsioon, mis rääkis mingist debiilikust, kes vandaalitseb karistamatult. T tegemist on küünilisema reklaamiga "epic fail". Samas kui shit in - siis ka shit out reegel omab raskuspunkti.

Elik, enne kui midagi reklaamida, peaks ta olema ka piisavalt "toode", mida saaks mõõta, võrrelda, mõista või näha, kuidas see sõbra peal toimib. Üldhariduskooli ealistele on kahtlemata keeruline midagi selgeks teha, kui ei suuda seda eneselegi teha, ja vastavasse nišši ei saa ka ainult patriotismi pisikut nakatada. Eelkõige analüüsiv inimene oleks eesmärk.
otsin eestlasi, kes teenisid eskadrilli ülema major Toompuu all (sinised baretid) / (üksus Alfa); Taškendis, operatsioonid-patrullid: Pakistanis, Afganistanis, Vene-Hiina piiril; Vietnami operatsioon USA "guerrillas" vastu (1960ndad - 1970ndad).
Kasutaja avatar
setu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas setu »

Hea lugeja, kuna see on oluline, kopin alljärgneva tükikese ka siia teemasse, mis räägib EKLi vääramatu jõu indikaatoritest ja valmisolekust läbi viimase infokillu kõige napisõnalisemalt:

oleeg kirjutas:
Samasse teemasse haakub:
"Kert: Kui Eesti vastu peaks mingisugune poliitiline või majanduslik suurem operatsioon korraldatama, siis tõenäoliselt eelneb sellele ja toimub paralleelselt või kombinatsioonis ka küberoperatsioon,».

8) kindralihärra ei tabanud vast esialgu mis ta selle lausega vist välja ütles.

Elik, paljuoodatud "eelhoiatussüsteem". mille väljaarendamiseks kulub aastani 2025 jne sai tegelikult juba tehtud, ilma et oleks kulutatud punast sentigi.

Braavo!
Leimer
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Leimer »

setu kirjutas: Scouts tegi reklaami eelarvega 2 miljonit krooni, mille eesmärk sic! oli saavutada 100 kandidaadi leidmine Scoutsi. Valiti brändimise keskne kontseptsioon, mis rääkis mingist debiilikust, kes vandaalitseb karistamatult. T tegemist on küünilisema reklaamiga "epic fail". Samas kui shit in - siis ka shit out reegel omab raskuspunkti.
Nõustun, aga märkad, et see sic! asi jääb inimestele meelde.
Aga seda reklaami ma mainisin üldse seepärast, et tegu ainsama asjaga.
Põhiraskuse jätaks ikkagi muhedate õppefilmide puudumisele jms.
Põhimõtteliselt on olemas meil vabatahtlik asi, aga keegi sellest suurt midagi ei tea. Mingi kolkaküla surfiklubi tegemisi kajastab kohalik "kommunisti" järglane rohkem kui KL-i tegemisi.
Imestama paneb.
Wrangel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Wrangel »

Kes iganes tahab Kaitseliidu osalust planeerida ei saa enam välistada infosõja komponenti. Siin kirjutatust palju on nii aegunud tegevused, et neid võib kõrvutada 9000 ... 100 aasta taguste sõdimise võtetega. Praegu on relv vaid vahend mitte võimalus.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

soesilm kirjutas:Esiteks teeme ägedaid üksusi, väikeseid ja palju. Nende juhtimine aga ... et pataljoniks koondada ei tohi aga kompaniide kaupa võivad mingile staabile alluda :lol:
Selles postis vaatavad mulle isiklikult küll otsa KSK-s või analoogses asutuses kinnistatud silmaklapid.

On allüksus -peab kuuluma kõrgema tasandi üksuse koosseisu-peab olema staap ja ühte juhtimine jne.... :roll:

Milleks? Hirm, et NATO liitlased saavad ka mõne pommi? Ole rahulik, enne D+14 ei tule siia küll kedagi...

Võitlus on väärtusepõhine (Creveld), iga piltlikult öeldes viisnurgaga masin või inimene pälvib pisut lõhkeainet ja kui pauk on tehtud, istub tegija ammu kodus söögilauas ja keegi ei tea, kes tegi. Ainult võrreldes Talibaniga on meil paar piirangut (sõja reeglid), kuid ka eelis hankida seda, mida taliibid eales kätte ei saa. Me võime kuskil huupi Gradi raketi lendu saatmise asemel saata lendu nt Spike'i ja kaduda. Erinevadl 122 mm raketist, mis tabab nt soomukit 1-l juhul 100-st, tabab Spike 98-l juhul 100st.

Kodukamara klaussvits (põlatud Käärmann): "Metsavendade organisatsioon nimekirjade, põhikirjade ja staabiga on kui kuulipilduja lint, kus üle lüli "laskmisel" järgneb pauk paugule kuni viimase lülini". Ehk siis tsentraalselt juhitavad asja saab kergesti kustatada staapi ära kustutades. Lätis juhtus nii 2 korda (Käärmann), staape tegid ja vedasid ikka suured läti jalaväe hundid (Leegion jne), enne kui taibati minna üle väikeste autonoomsete gruppide tegevusele. Vaprad rindekogemusega ohvitserid ei osanud metsavendi juhtida (tsitaadi lõpp).

Hajutatud ja kohapealset infrat kasutada suutva maakaitsesüsteemi surumine regulaarüksuste raami ja kasutamine konventsionaalses lahingus (Kevadtorm 2010) on tegelikult üsna jabur. Luua üks suur supiköök 100 kodupliidi asemel lihtsustab vastase tegevust.
Nagu kaur3 viitas - igasugune hübriidsõja "juurutamine" on lapsik. See on kogu aeg olemas olnud. Ainult oskamatud on kavatsenud teisiti sõdida
.

Hübriidsõda koosneb meie mõistes siis konventsionaalne+ebakonventsionaalne (sissisõda, vastupanuliikumine).
Milline on täna meie ettevalmistus sissisõjaks? Ma ei ütle, et null, aga võrreldes nt 90ndate aastatega suht nulli lähedane. Miks ei saavutanud 40ndatel metsavennad suuremat sõjalist edu? Käärmann on sellele küsimusele muide vastanud.

Vastus: selleks polnud tehtud pea mingeid ettevalmistusi, tegevus oli stiihiline, kasutati "lahinguväljadelt leitut ja niiskusest rikutut" ning õpiti oma vere hinnaga. Ma ei usu, et meil oleks seis väga palju parem kui 1944 oli. 15 VG on küll kena, kuid Eesti mastaabis 1/10 vajaminevast.

BTW kabaga näkku D+14 teemal. Käärmann püüti kinni 1952. aastal. See on 8 aastat peale sissisõja algust.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
setu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas setu »

Ma leian, et erinevalt EKVst võiks EKL võtta esimesena kasutusele tankid, seeläbi saada tõsisemaltvõetava logistika ja kombineeritud tuletoetuse, sisuliselt toimivama juhtimise ja planeerimise, sellest johtuvalt oma väljaõppe keskused jne (kõiksugu muu populariseerimine kasvab iseenesest juurde). Lisaks on seda süsteemi vaenlasel raskem kustutada, kui EKV platsilt, ta on "juba kohal" ja D+ kpt Trummi "parvlemiseks" kasutatav nii avatud kui kinnisel maastikul sh linnas. Vajab ainult eelnevalt loodud varjatud kütusemahuteid etc nagu VGdgi. Kui metsas kondavad metsavennad on üks stsenaarium, siis sarnaselt kondavad mets-tankid on juba totaalselt teine stsenaarium.

Ja ma usun, et see on saavutatav.
Viimati muutis setu, 24 Jaan, 2011 13:02, muudetud 3 korda kokku.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Midagi tankidele vastupidist swarming ehk maakeeli "parvlemine" :lol:

http://en.wikipedia.org/wiki/Swarming_(military)
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline