Uno Laht: "mina vägivalda ei kasutanud"

Korea, Vietnam, Lähis-Ida, Afganistan. Kõik konfliktid. Kui seal on olnud eestlasi, siis seda enam.
Vasta

Mida teha selliste meestega?

Hääletus lõppes 27 Apr, 2006 18:54

anname medali
5
11%
midagi vaja ette võtta
41
89%

Hääli kokku: 46

Kasutaja avatar
Satakas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Satakas »

sturmkommando kirjutas:Kas siis J. Lina on adekvaatne infoallikas?
ega lina ise seda väida. lina ka ise tsiteerib varasemaid allikaid. võin kinnitada, et olen samasuguseid asju lugenud ammu enne lina raamatute ilmumist.
toomas tyrk
Site Admin
Kontakt:

Postitus Postitas toomas tyrk »

Rahuneks nüüd veidi maha ka.

Esiteks on teema sõjaajalooga üsna kaudselt seotud.

Teiseks armastavad siin mõned mehed jälle foorumikaaslastele silte kleepida.

Kui diskussioon samas stiilis jätkub, siis läheb teema lukku.

Vahelduseks lugemiseks ja teema üle järele mõtlemiseks veel üks Ekspressi artikkel suguvendade toimetamisest 1941. aastal...

http://www.ekspress.ee/Arhiiv/2000/16/Aosa/Elu.html
MOrav
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas MOrav »

N-ö suguvennad poleks nii toimetanud, kui NSV Liit poleks Eesti riigi hävitanud ja 1940/1941 siin vägivallatsenud (viimase sõna võib asendada ligilähedastega). Soovitan mitte unustada, et enne on põhjus ja siis tagajärg.

Laht on aga meditsiiniline nähe ning ullikesi või selleks muutunuid kasutab meedia alati oskuslikult ära. Eriti vaenulik meedia.
Wiking
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Wiking »

Hr. Sollmann'i ja Estoloogi mõtetega igati päri ja toetan seda arusaama.
Siin ongi alati nii, et niipea kui kommunistide kuritegudele läheb lendab mõni foorumlane aga kohe peale hoopis teemavälise, vastaspoole süüdistamisega. Millest oleme siin küll ja küll rääkinud. Eestlased saksa poolel pole kunagi kurjategijaid heroiseerinud, vastupidiselt Nõukogude poolele. Ja kes Eesti rindeüksusi, Saksa sõjaväe koosseisus, kuritegudes süüdistab, pole küll muu kui lihtlabane to**us.
Igati õige on Estoloogi väide, et omakohtus, milles eestlasi 1941. aastal siin süüdistatakse mängis ikka "ukseavaja" rolli NL okupatsioon. Karistatti peaasjalikult selle mõrvaliku režiimi kaasajooksikuid.
Karuke
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Karuke »

Sõber Wiking ega sa kogemata haritlane ei ole?
Mitte millal vaid miks?
KÕIK KARUKESTEST
uusmario
Liige

Postitus Postitas uusmario »

Ehk siis eestlast võib tappa küll, peaasi, et seda tegid eestlased kes võitlesid Saksamaa poolel, mitte venelased?

Aus küsimus, ilma irooniata.
Kasutaja avatar
Sollmann
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sollmann »

uusmario kirjutas:Ehk siis eestlast võib tappa küll, peaasi, et seda tegid eestlased kes võitlesid Saksamaa poolel, mitte venelased?
Aus küsimus, ilma irooniata.
Oled sa, uusmario (Karuke, Oleg A jne), kunagi kuulnud, et näituseks AK vm siinne uudistesaade räägiks eestlastest sõjakurjategijate tegemistest-toimetustest suure õhinaga ning meenutaks nende poolt kordasaadetut austuse ja härdusega?
Arvan, et vist ei ole.
Esiteks on neid tegelasi leidunud ääretult napilt ja teiseks on nende teguviise tauninud kõik selgearulised eestlased.
Oled kuulnud-näinud aga NKVD-lastest 'sõjakangelaste' tegudest pajatavaid saateid meie i-naabrite telekanaleis?
Mina vähemalt olen ja mitte vähe.

Et ühed on justkui ammuilma hukka mõistetud, aga ikka leidub antifašiste-leiutajaid, kes paljastavad nende hirmutegusid ning teised, nende mõttekaaslased, õhkavad:
Vot see on mees! Ei karda rääkida ajaloost mis ei meeldi eestlastele'.

Samas NKVd vaprad võitlejad võtavad siiamaani tähtpäevadel vastu sm Putini õnnitlusi.
Need 'põhimõttelised' inimesed, kes paneksid ilmselt ka praegu (kui vaid saaksid :roll:) teisi omasuguseid seina äärde v saadaksid loomavaguneis Siberi poole.
Teid aga, paistab, ei morjenda see mitte 1 raas.

Nojah, ega's fašismivastane võitlus ole naljaasi, ja jõuab siis nii tähtsa ja kõikehõlmava tegevuse juures muu pääle mõelda.... :roll:
TÕDEONAJATÜTAR
Oleg A
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Oleg A »

Cколько человек - столько и мнений. Ja meil on oma elupõhimõtted. Mina mõtlen, et minu point of view õige. Sollman mõtleb teistmoodi. Разные люди.
Karuke
Liige
Kontakt:

Hr Sollmann kirjutas:

Need 'põhimõttelised' inimesed, kes paneksid ilmselt ka praegu (kui vaid saaksid ) teisi omasuguseid seina äärde v saadaksid loomavaguneis Siberi poole.
Teid aga, paistab, ei morjenda see mitte 1 raas.

See veel puudus.
Aga kui sihuke põhimõte peaks näituseks siia foorumisse tekkima - siis võtaksin selle kohe "ette" ka. ( samal põhimõttel )

Nügimine sai ju alguse minu nõrkusest, et ei suutnud hoiduda vahemärkusest kui üks tegelane siin hakkas tegema katseid just nimelt mõningaid nüansse sihilikult unustada.
Mitte millal vaid miks?
KÕIK KARUKESTEST
uusmario
Liige

Postitus Postitas uusmario »

Esiteks: mulle ei meeldi lausidiootsus, ei kommunismi ega natsismi näol.
(paraku ei meeldi mulle ke uusajaloolaste komme palli ühte väravasse taguda)

Teiseks:mulle sugugi ei meeldi alternatiiv ajaloolased, kes ajavad pidevalt mingit täelikku jura, ja mulle ei meeldi ka inimesed, kes võtavad seda täieliku tõena.Mõelge ise, Eestis on inimesi, kes pole oma elus juuti näinud, aga ikka ta arvab, et juut on kongusninaga ja tumedate krussis juustega spekulant, kes elab ainult teiste kulul ja kes teeb kõike, et röövida tavakodanikelt nende viimanegi vara (nagu natside propaganda plakatil), see, et see päriselt nii ei ole ei huvita neid üldse.Meil on "rahvuslasi", kes ei ülista Eestit, vaid pigem aarialasi ja nende teed tõeni.Siis on veel inimesi, kes arvab, et iga inimene, kes ütleb midagi 3.Reichi vastast on automaatselt kommunist, või et iga venelane on kas küüditaja või küüditaja vastik järeltulija.Jne.Lugege vähem, või lugege midagi muud (kasvõi mõnda romaani)

Kuradi nõme lugu.

Just sellepärast ma kirjutan nii nagu kirjutan, ei ole vaja otsida mingit nõukogude armastust.Mina, erinevalt paljudest, ei usu, et Saksamaa ja tema sõdurid olid Teises maailmasõjas paremad kui Venemaa või punaarmee.Ja ma ei näe mingit põhjust, miks ma peaks ühte või teist OKUPANTI ülistama.Okupant on okupant.Mõlemad tapsid, mõlemad hävitasid.
Oleg A
Liige
Kontakt:

uusmario!

Olen sinuga täielikult nõus. See on kaine positsioon, mis on väga atraktiivne.
Karuke
Liige
Kontakt:

Ja jälle nõus uusmaarioga :D
Mitte millal vaid miks?
KÕIK KARUKESTEST
Oleg A
Liige
Kontakt:

Karuke. Vennad oleme vist uusmaarioga ^)
Noh ok. Ei hakka siin offtoppima :lol:

Выпьем за мир во всём мире :D
Kasutaja avatar
Soobel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Soobel »

Olen kuulnud, et need okupandid erinesid teineteisest siiski: kui sakslane talusse marssis, jättis püssi eeskotta ja küsis pererahvalt, kus käsi pestakse. Kommunist ajas pererahva püssiga ähvardades lauta ja hakkas võõras kodus laiama ja lagastama. Näiteks olen kuulnud, et kui pererahvas julges pärast punaarmeelaste lahkumist koju tulla, leidsid nad eest neli seina segipekstud akendega ja täissitutud tiibklaveri.

Kui sakslane oli idanaabrist parema kasvatusega, siis jälle natsireziim oli veits räigem: kui bolsevikud tapsid vaid selle järgi, millist ohtu tapetavad nende reziimile kujutasid, siis natsid tapsid lisaks sellele motiivile ka rahvuse järgi.
Vaid Siil mu kõrval lebas siin. Ta suri ammu.
[img]http://www.soobel.planet.ee/TGMB.gif[/img]
Oleg A
Liige
Kontakt:

Loomulikult, kui sa istuksid Krivasoos ja Kõrgesoos rabades pool aasta, oleks huvitav kuidas Sa hakkas käituma. Mingi üksiku juhtumidest ei ole vaja teha kohe suured järjeldused ja panna templi
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline