Mul tekkisid mõned konstruktiivsed küsimused, mida ma loodan, et ma võin siin esitada ilma oma toetust maakaitsele ning laiapindsele riigikaitsele kahtluse alla seadmata.Neljandaks langeb allüksuste õppe põhiraskus jao- ja rühmaülematele.
Kui kõik need jao- ja rühmaülemad on pärit nii-öelda külmast reservist, kellel võib ajateenistusest olla möödas juba 10 aastat ning kordusõppustest viis, kus nende varasem SA ametikoht võis olla midagi muud kui kergejalaväelane, siis kas see väljaõpe ei või kukkuda välja mitte väga ebatasene? Et jaod ja rühmad, kus on vanad skaudid ja luurehundid, nemad saavad maakaitse ootustega kindlasti hästi hakkama, kuid jaod, kus eesotsas on endised tagala seerud, sest tagalastruktuurides ongi ju kahepulgalisi mõnevõrra rohkem, nende tase jääks tõenäoliselt esimestele alla. Ehk siis küsimus oleks, et kas ja kuidas on mõeldud maakaitse üksuste järgnevale väljaõppele ning õppustele? Ma olen kindel, et mõned üksused vajaksid natuke rohkem kruusis solgutamist, et nad värvi hakkaksid andma ning keeduveest lõpuks tee saaks.