Küsitlus - kas Sina tuled kui kodumaa kutsub?
Tundus rohkem selline noorte patriootide teema aga tasapisi on ka tõsisemaid varjundeid võtnud. Mina läheksin ka kui käsk on, sest olen selline kuulelik tegelane ja elu eriti armas pole, pole ka kedagi eriti leinama jäämas, kahjuks!
Asi aga selles, et arvan, et parem kui ma ei läheks, parem meile kõigile! Nimelt olen ka juhuse tõttu sattunud ohvitseride leeri alumisele äärele ja peaksin asuma ilmselt kuhugi siderühma etteotsa. Paraku puuduvad mul vähimadki juhiomadused ja -ambitsioonid. Mis veel hullem, puudub ka vajalik üldsõjaline ja erialane ettevalmistus. Sideerialal võib see aga lõppeda mitte ainult oma rühma õnnetu lõpuga vaid ka palju suurema üksuse hukuga-katastroofiga! Omal ajal vihjati meile, et 41-l aastal lasti sideväeosade komandöre üsna usinalt maha kuna ei suutnud tagada sidet (selles kaoses polnudki võimalik tihti, jutt siis punaarmeest). Ja ma pole kahjuks ainus. Ka reakooseisust tubli osa, vähemalt rahuaja tingimustes (õppustel) ei ärata erilist vaimustust! Osa küll kõvad tegijad!
Asi aga selles, et arvan, et parem kui ma ei läheks, parem meile kõigile! Nimelt olen ka juhuse tõttu sattunud ohvitseride leeri alumisele äärele ja peaksin asuma ilmselt kuhugi siderühma etteotsa. Paraku puuduvad mul vähimadki juhiomadused ja -ambitsioonid. Mis veel hullem, puudub ka vajalik üldsõjaline ja erialane ettevalmistus. Sideerialal võib see aga lõppeda mitte ainult oma rühma õnnetu lõpuga vaid ka palju suurema üksuse hukuga-katastroofiga! Omal ajal vihjati meile, et 41-l aastal lasti sideväeosade komandöre üsna usinalt maha kuna ei suutnud tagada sidet (selles kaoses polnudki võimalik tihti, jutt siis punaarmeest). Ja ma pole kahjuks ainus. Ka reakooseisust tubli osa, vähemalt rahuaja tingimustes (õppustel) ei ärata erilist vaimustust! Osa küll kõvad tegijad!
Ma ei saa nüüd aru, kas noorte patriootide arvamused ei ole teie jaoks siis tõsised??Kes veel, kui mitte patriootlikud noored, on meie riigi iseseisvuse edasikandjad. Ei ürita siin jälle viha ega sitta ämbripõhjast ülesse keerutadappp kirjutas:Tundus rohkem selline noorte patriootide teema aga tasapisi on ka tõsisemaid varjundeid võtnud. Mina läheksin ka kui käsk on, sest olen selline kuulelik tegelane ja elu eriti armas pole, pole ka kedagi eriti leinama jäämas, kahjuks!
Niikaua, kui elu sees, relv käes ja Eestimaa pind jalge all, pole häda veel midagi.
[url=http://www.hot.ee/emulaator][img]http://www.hot.ee/emulaator/toetan5.gif[/img][/url]
[url=http://www.hot.ee/emulaator][img]http://www.hot.ee/emulaator/toetan5.gif[/img][/url]
-
marksman
- Liige
- Kontakt:
ma arvan,et kamraad mõtles noorte patriootide all seda, et mingiad a--la 13 aastased kõvatavad enda pooleks. et anna relv ja läheme siblutat grillima. ise just veel päris 40 pole aga saan temast aru. ses osas, et need 15 aastased võivad nii mõelda.. väga tervitatav ka. aga nad pole mingit sõjavälist õpet saanud. ja nende "tulisuse pärast võib pigem jamasid tulla. lahngus on 2 kõige hullemat asja
hulljulgus ja argpükslus ... teate, kes seda ütles?
hulljulgus ja argpükslus ... teate, kes seda ütles?
Eelistaksin üksikvõitlejana tegutseda. Pigem metsas kui linnas. Väljaõpet saab ise alati ka teha, füüsis-vaimne-praktiline. Ei loo erilisi illusioone, et idanaaber ambitsioonideta ja täpselt nagu 1939., arvan et ka nüüd oleme nimekirjas, üksta puha kas hoiaksime ahju taha või sõidaksime ahju seljas lahingusse. Nagu elu näitas, oleks tasunud võidelda, hiljem leiti niigi ots kas sõjas või vangilaagris, kui saatus või jumal nii määras.
Pean vist tlpWFG kriitikale midagi vastama...Marksman juba natuke aitas mind vabandada... Ei tahtnud kedagi solvata ja vabandan, kui keegi noor patrioot ennast puudutatuna tundis! Ei maksa minu ettevaatamatu väljenduse pärast kohe vanemate patriootide kohal tumedaid varje nägema hakata.
Natuke tundub see teema ja osa juttu küll naiivsevõitu. Vaevalt et keegi siin sõna võtab, et ei mina küll ei lähe, ei julge, ei taha, jooksen Rootsi vms, see ikka selline teema , et mina lähen igal juhul!!! Kuigi siin muidugi enamuses koos selline kontingent, kes tegelikult ka läheks, kas siis tõesti lihtsalt Eestiasja eest või ka oma militaarkalduvusest .
Natuke tundub see teema ja osa juttu küll naiivsevõitu. Vaevalt et keegi siin sõna võtab, et ei mina küll ei lähe, ei julge, ei taha, jooksen Rootsi vms, see ikka selline teema , et mina lähen igal juhul!!! Kuigi siin muidugi enamuses koos selline kontingent, kes tegelikult ka läheks, kas siis tõesti lihtsalt Eestiasja eest või ka oma militaarkalduvusest .
iseenesest ma on tegemist ju lihtsalt küsitlusega, ja keegi ju ei pea tingimata nimetama, millise variandi ta valis. püüdsin sinna kõik minu peas mõlkuvad alternatiivid kirja panna.
noored on alati tulihingelised olnud, ja neid ei saa seepärast hukka mõista.
kuid eks selle minemisega on tõesti nii, et mida rohkem seda väljaõpet saada ja teemasse süveneda, seda vähem tegelikult sõda ka näha tahaks. kui mõni lugejatest on käinud millalgi hiljuti bosnias või kosovos, siis seal on kenasti näha, mida üks sõda maaga teeb. infrastruktuur on siiamaani täiesti puudulik, inimesed rikkis, külad tühjad ja hooned ja maastik täis kurbade sündmuste jälgi. ja igas ajaleheputkas on väga lai leinaküünalde valik. levinuim rõivavärv on must, ja noored ei kanna lõbu või moe pärast laigulisi riideid. laiguline rõivas ei seostu seal millegi lõbusaga.
mina olen selle kindlalt minejate nimekirjas, sest kui keegi ei lähe, ja maa anastatakse, siis kuulun kindlasti küüditatavate/mahalastavate hulka oma koha tõttu EKL is. Teatavasti pole eriti lootust, et kui sa juba säärasesse okupandivaenulikku süsteemi kuulud, oleks lootust et sind ja su peret okupant ei puutu. Huvitav kui paljud KL i astudes ka sellele mõtlesid (mina isegi mõtlesin).
kõige raskem valik oleks siis, kui naine mulle sügavalt silma vaataks ja ütleks - palun ära mine. siis küll süda sees murduks.
väljaõppelt multifunktsionaalne jalaväelane.
noored on alati tulihingelised olnud, ja neid ei saa seepärast hukka mõista.
kuid eks selle minemisega on tõesti nii, et mida rohkem seda väljaõpet saada ja teemasse süveneda, seda vähem tegelikult sõda ka näha tahaks. kui mõni lugejatest on käinud millalgi hiljuti bosnias või kosovos, siis seal on kenasti näha, mida üks sõda maaga teeb. infrastruktuur on siiamaani täiesti puudulik, inimesed rikkis, külad tühjad ja hooned ja maastik täis kurbade sündmuste jälgi. ja igas ajaleheputkas on väga lai leinaküünalde valik. levinuim rõivavärv on must, ja noored ei kanna lõbu või moe pärast laigulisi riideid. laiguline rõivas ei seostu seal millegi lõbusaga.
mina olen selle kindlalt minejate nimekirjas, sest kui keegi ei lähe, ja maa anastatakse, siis kuulun kindlasti küüditatavate/mahalastavate hulka oma koha tõttu EKL is. Teatavasti pole eriti lootust, et kui sa juba säärasesse okupandivaenulikku süsteemi kuulud, oleks lootust et sind ja su peret okupant ei puutu. Huvitav kui paljud KL i astudes ka sellele mõtlesid (mina isegi mõtlesin).
kõige raskem valik oleks siis, kui naine mulle sügavalt silma vaataks ja ütleks - palun ära mine. siis küll süda sees murduks.
väljaõppelt multifunktsionaalne jalaväelane.
Pauk või paar peab ikka olema - kasvõi selleks et 50 aastat hiljem avada debatt teemal "okupatsioon".
See
Vastu tuleb hakata kui asi sealmaal, aga vaadates mis toimub praegu -võib eeldada ,et relvad tuleb muretseda labidate kirveste ja konservipurgi
kaante abil.
kaante abil.
Re: See
Vastase käest relva hankimiseks leiab majapidamisest veelgi käepäraseid tööriistu: sirp, vasar, vikat, mootorsaag, kruvikeeraja...välihall kirjutas:Vastu tuleb hakata kui asi sealmaal, aga vaadates mis toimub praegu -võib eeldada ,et relvad tuleb muretseda labidate kirveste ja konservipurgi
kaante abil.
Olen siinset arutelu jälginud algusest peale.
Ei soovi kuidagi solvata teema alustajat, kui antud teema püstitus on vildakas...
Kui peaks puhkema sõda, pole meil midagi arutada, kas läheme Kodumaad kaitsma või poeme peitu...
Vastavalt Eesti Põhiseadusele on Kodumaa kaitsmine meie KOHUS!
§54.Eesti kodaniku kohus on olla ustav põhiseaduslikule korrale ning kaitsta Eesti iseseisvust.
Kui muid vahendeid ei leidu, on igal Eesti kodanikul õigus osutada põhiseadusliku korra vägivaldsele muutmisele omaalgatuslikku vastupanu.
ProPatria
Hea sõna ja pussiga saavutab enamat, kui lihtsalt hea sõnaga...
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist