Kapten Trumm kirjutas: ↑11 Sept, 2023 12:25
See atkinsoni tsükkel mõjutab kasutegurit ainult 1% võrra.

Kapten Trumm kirjutas: ↑11 Sept, 2023 12:25
See atkinsoni tsükkel mõjutab kasutegurit ainult 1% võrra.
Ma ei mõtle midagi välja, selles SAE kodulehel viidatud artiklis on nii kirjas - hübriididele mõeldud Atkinsoni tsükliga on kasutegur 41% ja konventsionaalsel 40%. Vahe on täpselt 1%.muruniiduk kirjutas: ↑11 Sept, 2023 12:31Kapten Trumm kirjutas: ↑11 Sept, 2023 12:25
See atkinsoni tsükkel mõjutab kasutegurit ainult 1% võrra.Võibolla natuke süveneks ka sellesse tehnoloogiasse enne kui selliseid väiteid välja anda.
Mis kontrollitud tasane maa? Kui pinna kallet ei tea, siis teed kaks otsa, üks edasi, teine tagasi. Algkiirus sama, ja edasi mõõtmine. Pärast keskmine võtta ja kõõks. Järgmine kord juba vaatad ja tead ise ja saad ka soovitada, kas ja kuskohas mõõtmist teha, või kus ei ole tasane. Iseasi on see, et sul peab olema ka soovi oma (inseneri)asjadega ise hakkama saada. Ja siis teadki ka selliseid trikke. Ja ka mitmeid teisi. See vaba veeremise kaudu veermiku kontroll ei ole ju midagi uut ega üllatavat? See on täiesti aktsepteeritud kaudne võimalus kontrollimiseks, kas on muresid oodata, või mitte. Mind küll üllatab, et selline meetod sellist poleemikat tekitab.mart2 kirjutas: ↑11 Sept, 2023 16:17 Akf Peeter tegi nüüd ikka näpuka, süüdistades mind ilkumises!
Esiteks - soovisin saada aega, millal akf OLAVI seda vabajooksu väidet kontrollis, mitte ei kirjutanud, et ilselgelt võimatu. Akf Peeter ka ise tunnistas, et mõningad takistused on ilmunud aastate jooksul, kuid mina soovisin teada aastat ja kellaaega, et siis saaks võrrelda konkreetse liiklusskeemiga neid ristmike, foore, jalakäijaid jne. Praegu jääb ikkagi teoreetiliseks, sest isegi Riia mäelt 90-ga alustades peaks sillal vasaku kurvi tõttu aeglustama ning edasi Narva mäele on päris pikk maa ...
Teiseks - see, kui keegi miilits või ühikondlik mingit iseloodud nõuet kontrolliks kasutab, pole argument vaid "peetimise" katse. Kui aga nimetada seda tõendiks heast veermikust, siis peaks olema sellele ka kuskil mingid kirjalikud tehnilised parameetrid (s.h. kontrollitud tasane maa). Paluks!
1982-83 näiteks sai juba kõvasti õppepraktikal nivelliiride ja teodoliitidega mässatud ning polnud enam mingi imeasi.![]()
Tinglikus kõneviisis väide ongi arvamus või NSR (naised-saunas-rääkisid), mitte fakt?
Kõik.
Sillakurvis on küll vist kõik tartlased oma kviitungi kätte saanud.Peeter kirjutas: ↑11 Sept, 2023 17:01 P.S See sillakurv on pidurdamata 70-ga läbitav. 68-ga olen sealt isegi omal ajal trahvi saanud. (NB! Enam ei soovita kellelgi kihutada!) Nagu üle kaare tulin, st läbisin kurvi, nii ära mõõtsid, ja siis lasid mul veel kenasti kiiruspiirangu märgi mõjualasse jõuda... detektor piiksus juba silla pealt mul kohe (siis polnud veel autos keelatud). (Sealt on muideks enam kui sotapealt siksiga Emajõkke vist suisa mitu korda muidu sirgeks lastud)
Runkel, Leningradi mnt oli täiesti sirge jupp, sujuva kurviga mäkke.
Tavaline sirge tänav samas koridoris kus praegugi koos sujuva kurviga tõusule.Runkel kirjutas: ↑11 Sept, 2023 17:22Sillakurvis on küll vist kõik tartlased oma kviitungi kätte saanud.Peeter kirjutas: ↑11 Sept, 2023 17:01 P.S See sillakurv on pidurdamata 70-ga läbitav. 68-ga olen sealt isegi omal ajal trahvi saanud. (NB! Enam ei soovita kellelgi kihutada!) Nagu üle kaare tulin, st läbisin kurvi, nii ära mõõtsid, ja siis lasid mul veel kenasti kiiruspiirangu märgi mõjualasse jõuda... detektor piiksus juba silla pealt mul kohe (siis polnud veel autos keelatud). (Sealt on muideks enam kui sotapealt siksiga Emajõkke vist suisa mitu korda muidu sirgeks lastud)
Runkel, Leningradi mnt oli täiesti sirge jupp, sujuva kurviga mäkke.
Uurin Leningradi mnt sirget iseseisvalt kommenteerimata edasi.
Mis selle teadmisega peale hakkad?
Kes peaks pidurdama ühes laias, piisavalt suure raadiusega kurvis?
Tavaline, väntvõllilt käitatav õlipump ei pumpagi täisvõimsusel, kui mootor töriseb madalatel pööretel. Pigem võib taolise ökosõiduga isegi juhtuda, et õlipumba tootlikkus jääb korralikuks õlituseks juba napiks. Reduktsiooniklapp rakendub üldiselt ainult külma (paksu) õliga. Üritada aga mootori õlipumpa panna tööle näiteks elektriga (siis saaks läbi aju juhtida tema tootlikkust), siis sellise auto jätaks ostmata (ka sellise, kus veepump elektriga käib). Töökindluse probleem kindlalt.Benjy kirjutas: ↑11 Sept, 2023 13:08 Tavamootori kasutegur on lihtsalt atkinsoni tsükliga mootorile järgi jõudnud. Kasuteguri parandamise kohta on ju artiklis juttu, palju pisiasju, mis kogu mootori efektiivsuse ära tapavad. Artiklit sa ju lugesid? Diisli puhul saaks ehk ka sarnase kasuteguri kasvu olemasolevate mootoritega võrreldes. Mootori jahutusvedeliku temperatuuri täpne reguleerimine aitab vast diisli puhul ka. Samamoodi ei pea õlipump täisvõimsusel pumpama. Ja veel, toyota mootor on lihtne, ei ole audi hullumeelseid kettülekandeid, mis omakorda järgmisi kette veavad. Kogu see ilu sööb kasuteguri ära, katkiminekust ei tasu rääkidagi.
Elektrilised õli-, veepumbad ja termostaadid on võistlustehnikas ammu kasutusel ja isegi Soomlaste 1500hp MonsterMossel oli elektriline õlipump.
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist