Poolkõva astmete üle võib ju targutada.
- ei või!

Sa ise tõid selle variandi välja ... ja seda valides astusin ma nüüd nagu meepotti ... lahti enam ei saa ja hakka aga selgitama. No ise süüdi.
Loomulikult mõtlesin ma sõjalist abi üksuste ja vahendite näol. Humanitaar ja finantsabi on kahtlemata ka vajalik. Kuid see pole hetkel teema. Pealegi ajaks see Trummi naerma ja see mulle ei meeldi. Mossitagu edasi
Sõjalist abi üksuste näol, harjutatakse õppustel Steadfast Jazz ja Baltic Host. Ma tunnistan, et ega ma nendest eriti täpselt ei tea.
Eriti täpselt ei tea ma ka abist vahendite näol. Mida ma tean, on see, et see on võimalik. Seda me TEAME küll kõik, kuid USUVAD vähemad.
Täna on meil reserviga seis, kus me võime
vabalt võtta puusepa või ametniku tänavalt ja panna ta lepingu alusel ajateenijaid Milanit, Mistrali, 120mm, tulejuhtimist, kuulipildumist ja granaadiheitmist õpetama. Ma tahan öelda, et meil on nende süsteemidega tuttavaid kodanikke märkimisväärselt palju. Kui me peaksime saama abi korras näiteks Stingereid või Milaneid või mingimillimeetriga miinipildujaid, siis nende meeskondade väljaõpetamine on päeva kuni kahe küsimus. TOW õpetamiseks Milani mehele läheb 8 tundi - ütles mulle kunagi üks TT instruktor.
Ajateenistuse vabast ajast ma rääkida ei tahaks. Aga vist jälle peab. Kui seda kuskil õppetöö arvelt on, siis on see loomulikult viga. See peab kuluma vastava ameti ja üksuse tegevuse õppimiseks. Seega pole minu arvates vaja igale mehele õpetada Javelini, isegi kui see vaid 2 päeva võtab. Ta peab oma süsteemi suures süsteemis õppima. Minu hinnangul räägitakse aga hoopis teisest vabast ajast. See on aeg päevakorras, mis ongi õppetööst vaba aeg. Nagu töölisel või üliõpilasel puhkus. See aeg peabki vaba olema. Loomulikult peavad mingid perioodid olema suure koormusega ja minu pärast kas või 14/24. Kuid kui keegi hakkab rääkima nädalavahetuste kasutamisest ja õhtu või öötundidest, siis see on märkimisväärselt loll jutt. Üsna lühikase aja jooksul muutub selline tegevus intensiivseks siblimiseks, kus tolku väga vähe on. Õppimine on õppimine ja siin ei saa mingeid anomaaliaid olla ... mõned siin foorumis arvavad teisiti.
Mis aga puutub KL liikmete nimetatud relvasüsteemide väljaõppesse, siis mina küll erilist probleemi ei näe. Mõnesse malevasse ongi Milani kasutajaid õpetatud. See on aga jälle selline riski küsimus. Milleks raisata aega mingile ettevalmistusele, kui ei ole sugugi kindel selle oskuse rakendamises tulevikus. Selle riski saab võtta keegi maleva või PS tasemel ja nende eest mina vastama ei hakka.