Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
krossipart
Liige
Kontakt:

Re: Nutt ja hala

Postitus Postitas krossipart »

Lemet kirjutas: 05 Sept, 2025 17:44
Mis tomat see 0,79 maksab?
See punast värvi täiesti maitsetu asi, mida Hispaanlased ainult ekspordiks kasvatavad? Hispaania toidupoes sa sellist tomatit müügilt ei leia.
Üles
Täpselt sama tomat, mida siingi müüakse. Olen seoses tööga seal kuid elanud ja see köögiviljade hinna ja kvaliteedi suhe on mulle müstikaks jäänud. Ja pole tarvis Hispaania teemal väga sõna võtta, ka sealsetes ketipoodides on sellist tomatit piisavalt.
Lõpuks ometi üks mõistlik vastus. :)
isonts
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas isonts »

maksipoiss kirjutas: 05 Sept, 2025 17:37
AMvA kirjutas: 05 Sept, 2025 16:21 Ma olen tõsine tomatifänn ja minu poolt konsumeeritav tomat peab olema päriselt kvaliteetne.
Terve suvi olen ostnud Holstre aiandi tomateid kilohinnaga 3,90 kuni 5,90. See on meil reaalne hind tomatile mis on tomati moodi.
Sel juhul peaks ikka ju ise kasvatama , siis tuleb kõikse parem :)
Kindlasti peab ka õigeid sorte kasvatama. Olen ka kodu kasvuhoonest täiesti mõtetut tomateid saanud. Poest ostes võib ka täitsa ok kraami saada. Kumato rohelised on täitsa söödavad ja mingid kirsstomatid, mille nimetus mulle hetkel meelde ei tule olid ka head.
krossipart
Liige
Kontakt:

diesel kirjutas: 05 Sept, 2025 18:32 läti ja eesti hinnavõrdlus just hiljuti tehti.
sama kett ja samad kaubad.
käibeka erinevus müügihindades ei kajastunud.
Hetkel ei olegi vahet, kuna premiumtomatite teemaks läks.. :wink: Majoneesi teema just jahtus.. Kuid loen huviga, et iki juttu jätkuks.. 8) 0,79 vs 6 eur kilohind tomatite võrdlus ja kas äge lugeda. :wink:
OLAVI
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas OLAVI »

AMvA kirjutas: 05 Sept, 2025 16:21 Ma olen tõsine tomatifänn ja minu poolt konsumeeritav tomat peab olema päriselt kvaliteetne.
Terve suvi olen ostnud Holstre aiandi tomateid kilohinnaga 3,90 kuni 5,90. See on meil reaalne hind tomatile mis on tomati moodi.
Selleks peab ikka rikas olema, sest mis see kilo hind lõpuks kokku tuleb: maa peab olema, kasvuhoone, muld, hool ja õiendamine teeb kokku ikka mitmeid tuhandeid aastas, kui igal talvel lumi kasvumaja lapikuks vajutab. :D
Pealegi kui poest ostetud seemnetest saab samasuguseid, "poetomati maitsega" vilju.
Palju aastaid tagasi sain "Detskii sladki" seemneid ja need olid mõnusad tomatid, otse oma põõsast salatiks võtta.
Kes küsib, on loll üks kord, aga kes ei küsi on loll surmani.
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

Ei ole aega ega viitsimist jännata. ega nad päris ise ei kasva.
TALUPOEG TALUJA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas TALUPOEG TALUJA »

Võtke Visa F-1 tomatiseemned ja saate õige tomati maitse suhu.

Kahjuks juba mitu aastat on läinud nii, et olen söönud siin igasuguseid teisi sorte ja võin öelda, et mõnel on veel väga hea maitse. Sorte nimetada ei oska, kuna istutamise aegu tekkis segadus ja mul ka endal vahet pole, kõik kõlbab söögiks ja ka purki.

Kasvuhoone materjali vedeleb igal pool ka tasuta, lihtsalt laiskus ei lase kokku kahmata. Vanad puuraamidega aknad tuleb kokku korjata, naelu, nõukaaegset aknaklaasi pakutakse tasuta jne. 5x15 prussi sarikate jaoks on vaja, alla 10x10 või 15x15. Postid ka 10x10. Olenevalt kasvuhoone suurusest sõltub ka materjali valik. Kes on rahul väiksemaga, saab ka laudadega hakkama.
Muidugi, kui jäätmetest kasvuhoone uhke elamise kõrvale ei kõlba, eks siis käige aga rahad välja ja ostke poest. :mrgreen:
T.

NB! Kellel huvi selline kasvuhoone ehitada, võin meili pilte saata mismoodi üks selline ehitus välja näeb.
krossipart
Liige
Kontakt:

AMvA kirjutas: 06 Sept, 2025 8:44
Ei ole aega ega viitsimist jännata. ega nad päris ise ei kasva.
Eks teemad arenevad lobisedes ja 0,74 eur tomatihinnast sai kasvuhoone ehitus.. :dont_know: Tegelikult äge lugeda, et premiumtomat on söödav ja ainult premiumautod toimivad.. :wink:
Rebane11
Liige
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Rebane11 »

Ma söön ainult endakasvatatud tomateid. Aga kasvatan Härjasüda (Oxheart) või tema modifikatsioone. Nõuka ajal tunti siinmail kui Siberi varajast. Mõnusad suured lihavad tomatid. Möödunud sügisel tellisin erinevaid, eks omahinna ajab kõrgeks see, et kui tomatiseemnete arve ulatus juba 60 EUR kanti siis sundisin ennast tellimust lõpetama. Aga aga paar aastat on seemneid sahtlist võtta.
Poe kraam järab külmaks, paksunahalised kõik. Aga need mõnusad ei kannata transporti ja müügiletis solgutamist.
Jaanus2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Jaanus2 »

Miks sa ise seemet ei võta? Need ei ole hübriidid ka, et ei saaks. Sööd tomatit ja samast tomatist saad hulga seemet, midagi ei lähe raisku.
Rebane11
Liige
Kontakt:

Eks on võetud ka. Aga vana seeme vajus pikapeale ära (viljast pool oli juba roheline) ja nii sai asja uuritud ja uued tellitud. Muidugi Härjasüdamel imevähe seemneid ja eks nendega ole mäkerdamist ka. Ja kipuvad kuivamise ajal kuhugi salvräti peale ununema, hallitama minema ja muud sellist...
Sel aastal panin katseks ka avamaale, taimed ja viljad võimsad, aga suvi oli nagu oli ja punast tomatit seal sel aastal ei saa.
Rebane11
Liige
Kontakt:

Suvi siis selline, nagu oli, vaarikaid eriti polnud, maasikaid veidi sai moosiks. Aga talv tulemas. Sai siis proovitud õunamoosi, kuna toorainet vedeleb külluses. Retsept lihtne - 2 kg õunu, 800g moosisuhkrut, 2 tl. kaneeli. Sellest saab 2 l moosi. Üllatavalt hea sai, ma polnud lapsest saadik õunamoosi fänn aga kui inimkatsed laste peal kulgevad edukalt, siis tuleb tööstus käima panna.
krossipart
Liige
Kontakt:

Rebane11 kirjutas: 15 Sept, 2025 13:12 Suvi siis selline, nagu oli, vaarikaid eriti polnud, maasikaid veidi sai moosiks. Aga talv tulemas. Sai siis proovitud õunamoosi, kuna toorainet vedeleb külluses. Retsept lihtne - 2 kg õunu, 800g moosisuhkrut, 2 tl. kaneeli. Sellest saab 2 l moosi. Üllatavalt hea sai, ma polnud lapsest saadik õunamoosi fänn aga kui inimkatsed laste peal kulgevad edukalt, siis tuleb tööstus käima panna.
Sai nädalavahetusel kodust 20kg letshot tehtud ja pistsin seekord ka viimasesse 3L potti ka sügisõunu sisse.. Eks näis, kudas maitseb. Kogu tavaari ostuhind+elektrihind sai kilohinnaks letshole 1 eur. 8)
MeelisV
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas MeelisV »

Rebane11 kirjutas: 15 Sept, 2025 13:12 Suvi siis selline, nagu oli, vaarikaid eriti polnud, maasikaid veidi sai moosiks. Aga talv tulemas. Sai siis proovitud õunamoosi, kuna toorainet vedeleb külluses. Retsept lihtne - 2 kg õunu, 800g moosisuhkrut, 2 tl. kaneeli. Sellest saab 2 l moosi. Üllatavalt hea sai, ma polnud lapsest saadik õunamoosi fänn aga kui inimkatsed laste peal kulgevad edukalt, siis tuleb tööstus käima panna.
Kaneeli kõrval võid proovida ka kardemoni lisad. Mulle meeldis.
Rebane11
Liige
Kontakt:

Eks katsetada võib erinevate asjadega. Mul pesamuna suur moosimaias, kuna õunakoogi, tema lemmiku sisse käib õun koos kaneeliga, siis katsetasin nii. Ma lapsepõlves viimati sõin õunamoosi, aga ei fännanud. Aga siis kolnud ka kaneeli, mis teeb maitse mahedaks.
Esimene tagasiside on igatahes julgustav, vaatame kui ta jahtub korralikult ja tardub. Võib olla kannatab ka tavalise suhkruga teha, see tooks omahinna alla.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

Ehh... tublid kolhoosnikud ja sovhoosnikud olete...
Meil (ja mina) moose tarbitakse peaaegu null koguses ja õunamoos on mooside TOP-10 kõige viimane 8)
Ma maasikamoosi kah ei tarbi pms üldse. Ehk siis see on eelviimane. Kui, siis vaarika, mustsõstra või mustikamoosi või segumoose.
Tõsi, metsmaasika toormoosi söön pannkookidega küll.
Noh, verivorstiga vahel ka pohlamoosi.
Õunamoosi tarbin ainult siis, kui see on tehtud koos pihlakatega.
Boss (kallis abikaasa) fännab mul eranditult ainult murakamoosi.

Õunamahla kah enam ei tee. Kunagi sai iga aasta seda pressitud megakogustes, kevadeks oli õunamahlast selline siiber alati, et lubasin igal kevadel bossile, et see aasta kindlasti võtan saen õunapuud maha... :mrgreen:
Mingi point oleks õunaveini ajada, on ka omal ajal aetud, aga ka sellega ei viitsi enam jännata.
Seega meie õunad enamuses (mingi väikse koguse saab värskelt ikka ka ära süüa ja boss teeb vahel sügiseti ka õunakooki) lähevad juba mitmendat aastat karudele ja kitsedele metsa alla.

Head ajad.

Edit: Ahjaa. Ma ajan nüüd viimased aastad õunte asemel mahlaks hoopis arooniaid... aga sellel aastal oli saagikus olematu ja jäi ka see tegemata.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist