Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
Walter2
Liige
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Walter2 »

retti kirjutas: 29 Sept, 2025 14:45
Fucs kirjutas: 29 Sept, 2025 13:25
Isegi ENSV ajal, kui meil olid riiklikud lihatööstused ja ka sanitaartapamajad, ei võetud SAK loomi sinna töötlemisele, sest just selle katku vormi levimise tõenäousus oli liiga kõrge ja hilisemad võimalikud tõenäolised tagajärjed liiga räiged. Ma ei tea, vbl suures NLiidus kusagil töödeldi ka SAK sigu.
Sigade Aafrika katku ENSV ajal ei tuntud. Sigade katku aga küll
Jah - Aafrika ja neegrid oli NLiidu ajal idanaabri jaoks kõrgendatud tähelepanu all, kuna sinna oli kergem kui mujale kommunismi heaoluühiskonda ja maailmarevolutsiooni muid hüvesid transportida, seega mingit katku ei saanud Aafrikast küll pärineda.
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

retti kirjutas: 29 Sept, 2025 14:45
Fucs kirjutas: 29 Sept, 2025 13:25

Isegi ENSV ajal, kui meil olid riiklikud lihatööstused ja ka sanitaartapamajad, ei võetud SAK loomi sinna töötlemisele, sest just selle katku vormi levimise tõenäousus oli liiga kõrge ja hilisemad võimalikud tõenäolised tagajärjed liiga räiged. Ma ei tea, vbl suures NLiidus kusagil töödeldi ka SAK sigu.
Sigade Aafrika katku ENSV ajal ei tuntud. Sigade katku aga küll

Fucs kirjutas: Sigade Aafrika katk aga on teine teema üldse.
Sigade Aafrika katkust 1977a ajakirjast "Sotsialistlik Põllumajandus"
.
Pilt
https://www.militaar.net/phpBB2/viewtop ... 23#p906823

Как в СССР победили африканскую чуму свиней
https://agrobelarus.by/articles/zhivotn ... mu_sviney/
Rebane11
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Rebane11 »

Ega see F. Fuchs ole Afk Fucsile hõimlane? :roll:
Rebane11
Liige
Kontakt:

Kapten Trumm kirjutas: 29 Sept, 2025 14:05 Mul oli kunagi üks kõva jahimehest kolleeg, kes pakkus oma üritusel seda ja toda - ja pärast järgmine 24 tundi sain sinasõbraks WC potiga, ühtpidi ja teistpidi - ehk see stuff teatud tingimustel pole nii ohutu midagi, isegi katkuta :shock:
Eks tegijaid on erinevaid. Kolasin vahepeal jahimeeste foorumit pidi, et kogemusi ja mõtteid saada konservi tegemiseks. Seal nii mõnelgi paari nädala pärast purgid pallikujuliseks muutunud. Aga ikka lahtises potis ja piisab 2 tunnist kuumutamisest küll. Ma talvel tegin 3 laari potis siis ikka 5-6 tundi podisesid. Möödunud nädal sai juba autoklaavis tehtud, homme alustan suuremat laari. Vast selle ajaga see katk taandub. Minu jaoks kriitiline see, et mida kuradit nad sinna konservidesse ajavad? Tänagi lappasin poes hunniku läbi. Sealihakonserv - kanamass. Loomalihakonserv- kanamass jne, jne. Kanaliha konservi koostist ei taibanud vaadata, huvitav millega seda lahjendatakse?
Rebane11
Liige
Kontakt:

Fucs kirjutas: 29 Sept, 2025 19:46 Ei, afkfucs on see fucs
https://mir-tyomnogo-livsi.fandom.com/r ... 0%BA%D1%81
Novott, jälle targem.
Kasutaja avatar
isakene
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas isakene »

Konservide koha pealt üks eriti negatiivne kogemus.
Selline asi: https://mobec.ee/toode/kodukula-hautatud-sealiha-250-g/ Isegi mu alati näljane kõigesööjast iiri hundikoer vaatas mind etteheitva pilguga, aga koos muu hea ja paremaga segatult oli nõus selle kraami siiski ära manustama. Kui ma karbist mõned üksikud tailihatükid olin välja õngitsenud, jäi järele kõvasti üle poole karbi ollust, mis sealihaga ega ka mitte searasvaga isegi eemalt mingit sarnasust ei omanud. Kustkohast see 75 prossa sealiha välja võeti arumaisaa, pigem karbi sisust 75% ei olnud sealiha. Teraline hangunud poslamaslat meenutav sodi mitte midagi söödavat meenutava aroomiga. Hoidke jumala eest eemale.
Kui Teile paistab, et see on nii, siis see ongi nii - Teile paistab.
Kasutaja avatar
Some
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Some »

Kui seda lätlaste Koduküla konservi lähemalt vaadata siis 48,3% on rasva. Ehk siis tailiha peaks olema 25%?
Edit: Võrdluseks - RannaRootsi sealihakonservides on 21% rasva.
Kasutaja avatar
isakene
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas isakene »

Some kirjutas: 29 Sept, 2025 21:40 Kui seda lätlaste Koduküla konservi lähemalt vaadata siis 48,3% on rasva. Ehk siis tailiha peaks olema 25%?
Jah, see 25 prossa taid on reaalne. Kuigi, ma sügavalt kahtlen ka selle 48,3% olulises suguluses searasvaga. Ning vanadel headel aegadel, kui rohi sinisem, siis liha ja rasv olid üldiselt erinevad kaubaartiklid, ka konservisildil. :D
Krt, sellised juhtumid võtavad proovimise isu üsna ära...
Kui Teile paistab, et see on nii, siis see ongi nii - Teile paistab.
Walter2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Walter2 »

Koduküla sealiha, Rannaküla sprotid - ilusad kodumaised kohanimed, tegelikult aga klientide eksitamine kes peenikest kirja ei loe. Kõik läti tooted. Maaletooja kodukal valetavad, et päritoluriik Eesti. :lol: https://mobec.ee/toode/rannakula-sprotid-olis-290-g/
Rannamõisa linnuliha - EL kanaliha (tegelikult Poolast) jne.
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Pakendatud Eestis = Eesti toode, kõik on õige :evil: .
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Rebane11 kirjutas: 29 Sept, 2025 19:53 Eks tegijaid on erinevaid. Kolasin vahepeal jahimeeste foorumit pidi, et kogemusi ja mõtteid saada konservi tegemiseks. Seal nii mõnelgi paari nädala pärast purgid pallikujuliseks muutunud. Aga ikka lahtises potis ja piisab 2 tunnist kuumutamisest küll. Ma talvel tegin 3 laari potis siis ikka 5-6 tundi podisesid. Möödunud nädal sai juba autoklaavis tehtud, homme alustan suuremat laari. Vast selle ajaga see katk taandub. Minu jaoks kriitiline see, et mida kuradit nad sinna konservidesse ajavad? Tänagi lappasin poes hunniku läbi. Sealihakonserv - kanamass. Loomalihakonserv- kanamass jne, jne. Kanaliha konservi koostist ei taibanud vaadata, huvitav millega seda lahjendatakse?
Ma kardan, et mind pani potiga sõbrustama miski suitsetatud kitseliha ehk siis - ilma autoklaavimata või ahjus korralikult küpsetamata metsloomadest tehtud tooted on kahtlased. Ehk seda ollust tuleb seal 200 kraadi juures ikka paar tunnikest töödela, et sealt igasugune kahtlane kraam välja saaks. Peale seda juhtumit olen ka tuttavate kingitud juba töödeldud metslooma asjad korralikult üle praadinud.

Ühesõnaga, korralikult kuumtöötlemata asju laiemale publikule pakkumine on ohtlik.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Some kirjutas: 29 Sept, 2025 21:40 Kui seda lätlaste Koduküla konservi lähemalt vaadata siis 48,3% on rasva. Ehk siis tailiha peaks olema 25%?
Edit: Võrdluseks - RannaRootsi sealihakonservides on 21% rasva.
Minu suures sõjas käinud vanaisa teadis rääkida, et lendliisi (ameerika) seakonservis oli kolmandik sellist valget rasva (mis oli hää kroonuleivale määrida) ja selle all oli selline rusikasuurune kiuline lihatükk. Vaevalt et toona ameeriklased mingit "kanalihamassi" kasutasid, ikka rasvane sealiha, sool, pipar, võibolla mingi algeline säilitusaine ja siis autoklaavitud korralikult.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Jaanus2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Jaanus2 »

Vanasti tehti konserve enamasti tervest seakerest, mitte mujalt ülejäänud jääkidest. Et siis olid sead pekisemad sai ka karpi rohkem rasva. Tänapäeva sigadel on pekk ära aretatud ja sisaldavadki umbes 21 prots. rasva, samapalju siis ka konservis kui mingeid rasvaseid jäätmeid lisatud ei ole. See kanalihamass sisaldab ka rohkem rasva kui tavaline kanaliha, toodetakse seda üsna jälgilt. Ei ole koostiselt kanalihaga võrdne.
Kasutaja avatar
Some
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Some »

Mis mind huvitama paneb siis, mis asi selles 75% sealihakonservis ülejäänud 25% võiks moodustada, sinna ju peale liha ja soola nagu muud vaja polegi? Vast akf Fucs ja Rebane11 oskavad saladuse paljastada.
Koduküla konservi tegijad muidugi täiega eksitasid nimetusega - õige olnuks "Searasv kerge lihalisandiga".
Kodumaine tootja selles osas ausam, nimeks "hautatud sealihaga konserv". Esimesel pilgul saab aru, et liha seal väga ei leidu.
Pilt
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 5 külalist