Some kirjutas: ↑30 Sept, 2025 13:09
Tahtsingi uurida, et kas oled Minu sarjast proovinud Premium ja De Luxe variante?
https://www.militaar.net/phpBB2/viewtop ... 28#p620628
Kogu see "Minu" tootemargi all müüdav lihakonservindus meenutab teatud kogemusi...
Kunagi tulid meie poodidesse müügile Läti 525 grammised lihakonservid tootemargi "Nostalgia" all.
Hautatud sealiha, hautatud loomaliha ja vürtsikas kanakints

Valmistaja/tootja SIA Vilattrans
Sealiha oli talutav aga mitte midagi väga head, loomaliha natuke parem ja kanakints oli päris hea.
Sai neid pikema vaheajaga vahel võetud.
Siis ühel hetkel aegu hiljem muutus sealihakonserv kohutavaks, loomalihakonserv talutavaks ja kanakints oli endiselt hea.
Ilmselt jagas ka muu rahvas minu subjektiivset arvamust ja need sealiha ja loomaliha konservid seisid riiulitel, keegi neid eriti enam ei tarbinud.
Siis kadusid need "Nostalgia" tooteseeria konservid ja ühtäkki ilmusid "Vivat" tootesarjas samasugused 525 grammised Läti konservid Sealiha deLux, Loomaliha deLux ja kanakints deLux

Ja ülla-ülla, valmistaja seesama Läti SIA Vilattrans
Jälle olid alguses siga ja loom üsna söödavad (keskmised) ning kanakints päris hea.
Tänaseks on "toode jälle edasi arenenud" ja IMHO söödav neist on üksnes kanakints.
Nüüd vaadates neid "Minu" samasuguses 525 grammistes karpides lihakonservtooteid on seal jälle
Sealiha DeLux, Loomaliha DeLux ja Kanaliha DeLux... enam tootjat välja ei loe kusagilt, on ainult "Läti", aga no mulle
tundub, et sama tootja, sest sisu on maitselt üsna sarnane... ja ka kg hind ühes ja samas klassis eelmistega... ainult etiketid ja tooteseeria nimetused muutuvad...
Tõele au andes ei ole neis konservides tõesti üldiselt lisatud igasugust täiteaineid jm paska, mis sinna kuuluma ei peaks AGA kvaliteedi langus (ja/või pidev muutus) tuleneb IMHO ilmselt toormest, millest neid konserve tehakse. Sealt tuleb neil ka erisus alati kanaliha konservide osas, sest seal on konservi topitud terved kanakints(ud) koos luudega ja see tagab ka normaalse maitse ning koostise kvaliteedi.
P.S.
Kogu eelnev hinnang on antud minu isiklikust maitsemeelest ja maitseeelistustest lähtuvalt ja inimeste maitseeelistused on erinevad.