Eesti majandus eile, täna ja homme.

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Suletud
Martin Peeter
Liige

Re: Eesti majandus eile, täna ja homme.

Postitus Postitas Martin Peeter »

teeline35 kirjutas:See oli kuidagi töötatud tundidega seotud. Oleks ma mingi arvu tunde nädalas rohkem töödanud oleks nädala palk olnud suurem kui tavapärane. Mul tuli nädalapalk ainult natuke üle järgmise maksuastme ja sellepärast maks oli suurem. Muidu poleks aru saanud, aga lihtsalt tol korral jäi raha vähem kätte kui oleks paar ületundi vähem olnud.Edaspidi jälgisin hoolikalt nädala tunde mida tegin ja rohkem sellist asja ei juhtunud. Eks meiesugused võõrtöölised ületundidest ja säästu elamisest elasid. :D
Läheb teemast välja. Sellegipoolest ei poolda paljude maksuastmetega segast maksusüsteemi. Suuremate tulude pealt absoluutarvudes on see 20% ka suur summa. Peaks lootma, et ei viitsita raha peitmisega jännata. 30%, 40%, 50% ja üle maksumäära puhul on stiimul raha peita suurem.
No ei ole see progresseeruva tulumaksuga seotud, et suurema palga väljateenimisega saad lõpuks vähem kätte. Pigem said lihtsalt tünga. Kõrgem maksumäär tuleb ikka nende tulude pealt, mis järgmisesse astmesse ulatuvad.
Aga räägi parem, miks Sa sinna halba Iiri läksid, kus on nii paha astmeline maksusüsteem? Kas äkki siin proportsionaalse maksusüsteemiga Eestis oli hoopistükkis palgavaesus?

Ainus asi, mida riik selle vastu teha saab, on madalamaid sissetulekuid madalamalt maksustada. Mina näiteks ei taha, et meie inimesed massiliselt välismaale tööle lähevad. Ka meil on vaja, et inimesed töötaks ka nendes ametites, kus täna väga kõrget palka ei maksta. Ilgelt närvi ajab, kui kassajärjekorrad pikad, ruumid räpased või pole hooldajaid haigetele ja vanadele.
Dona nobis pacem!
teeline35
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas teeline35 »

Aga räägi parem, miks Sa sinna halba Iiri läksid, kus on nii paha astmeline maksusüsteem? Kas äkki siin proportsionaalse maksusüsteemiga Eestis oli hoopistükkis palgavaesus?
Oligi nii, väike palk. Töötasin enne eestis puidupingi operaatorina. Hea palk oli 2500-3000 krooni, oli palju firmasid kes ei maksnud sedagi vaid palgaks oli alla 1000 krooni ning sedagi pidid pidevalt küsimas käima muidu olekski jäänud saamata. Minu eelviimane töökoht enne Iiri minekut oli sellline. Omanikud noored Tallinna kutid, uued liisinguautod perse all, aga töölistele palga maksmiseks raha polnud. Kogu aeg jutt kui vähe tasuv tootmine on ja kui nüüd selle tellimuse valmis saame ja välja saadame ning veel raha ka kauba eest üle tuleb, siis makstakse osa võlgu olev palka välja. Mina haistsin halba ja lasin sealt firmast enne jalga kui see päris pankrotti läks. Mul veel läks nii hästi ,et sain saada oleva raha ka sealt kätte. Parematesse firmadesse oli pikad sabad töölesoovijaid. Kujunes nii, et mul oli palju lihtsam minna välismaale tööle kui saada paremasse firmasse. Iirmaal minu esimene töökoht oli 1000 euro ümber palgaga. See kõik toimus aastatuhande vahetusel. Proovige aru saada mul oli valida kas 2500-3000 krooni (heal juhul) või 15000 krooni kätte. Mind absoluutselt ei huvitanud töökoha riigi maksusüsteem. Mulle oli tähtis kui palju ma kätte saan. Välismaa töö oli mõeldud alles elu alustava inimesena majanduslikult jalgade alla saamiseks ajutise nähtusena. Minul nii ka läks, aga tean päris mitmeid kes jäidki välismaale kuna perspektiiv teha pikki tööpäevi miinimumpalga või selle lähedase töötasu eest eestis pole lihtsalt atraktiivne.
Ainus asi, mida riik selle vastu teha saab, on madalamaid sissetulekuid madalamalt maksustada. Mina näiteks ei taha, et meie inimesed massiliselt välismaale tööle lähevad. Ka meil on vaja, et inimesed töötaks ka nendes ametites, kus täna väga kõrget palka ei maksta. Ilgelt närvi ajab, kui kassajärjekorrad pikad, ruumid räpased või pole hooldajaid haigetele ja vanadele.
Ma ei pane pahaks kui austet kaasfoorumlane on nõus neid tsitaadis mainitud töid tegema hea samariitlasena miinimum palga eest. Aga ärge nõudke seda heategevust teistelt. See maksuline hookuspookus ei anna midagi reaalselt juurde. Mujal on võimalik sama töö eest rohkem teenida mitte 60 eurot (praeguse astmelise tulumaksu puhul meil) vaid sadu eurosid! :twisted:
(Üli)koolitamata,aga lugeda kirjutada mõistan.
davidsoniharald
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas davidsoniharald »

Väide: Inimesed lähevad Eestist ära kuna välismaal saab sama töö eest paremat palka. Tegelikult ei saa ju. Number on suurem küll aga kui asjad suhtarvudesse panna, siis paistab pilt hoopis teine. Koristaja saab ikka oma väikest miinimumpalka ja oskustööline oma oskustöölise palka. Elamiskulud on ka proportsionaalselt suuremad. Isikliku kogemuse pealt (aga mitte ainult), oleks ma oma väljamaal elatud aja jooksul sama elustandardit hoidnud kui Eestis, oleks mul täpselt sama vähe raha üle jäänud igakuiselt. Otse loomulikult on erinevusi aga summa summarum on pilt selline. Elades väljamaal väga tagasihoidlikult, on muidugi võimalik korralikult kõrvale panna.

Inimeste ära mineku või hargmaisuse põhjuseid on palju enam kui ainult see palk. Tuttavas korralikus ontlikus peres töötab pereisa juba aastaid Soomes. Kui on pikemalt kodus, siis peale kahte nädalat pakib naine ise kohvrit, et hakka nüüd juba minema. Peresuhted...

Ühe põhjusena tooksin ka välja Eesti tööandjate sitapäisuse. Teatud sektorites (ehitus muidugi, aga mitte ainult) on see ikka väga levinud. Igasugu palgaga venitamised, töötajatesse suhtumine, töötajatega suhtlemine jne. võtavad tööisu lihtsalt ära. Tunnen paari inimest, kes just sellistel põhjustel on läinud Soome kohaliku tööandja juurde tööle.

Ei saa üle ega ümber ka grupist kelle haridus, oskused ja võimed ei suuda Eestis teenitud palgaga pakkuda elustiili, mida tuntakse end väärt olevat. Tahaks ju ka premium klassi autot, juua neoonkokteile, ilusamaid neide... Tuleb minna Soome külma soojakusse maksuvaba mörti viskama, kuniks tuleb armastus.

On ära mindud ja käidud ka lihtsalt seiklemise pärast.

Mul on väga hea meel, et elu Eestis läheb hästi ja kõik me elame paremini kui kunagi varem. Aineliselt ei ole nagu häda midagi. Saaks nüüd sellest kinnise kõhu näost ka lahti :D . Raha inimestele juurde andes ei hoia me kuidagi kinni neid, kes lähevad teistel põhjustel. Minu isiklikul hinnangul on neid palju rohkem kui raha pärast minejaid.
Vanasti kui facebooki ei olnud veel, teati ainult oma pere sees, kes loll on.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

davidsoniharald kirjutas:Väide: Inimesed lähevad Eestist ära kuna välismaal saab sama töö eest paremat palka. Tegelikult ei saa ju. Number on suurem küll aga kui asjad suhtarvudesse panna, siis paistab pilt hoopis teine. Koristaja saab ikka oma väikest miinimumpalka ja oskustööline oma oskustöölise palka. Elamiskulud on ka proportsionaalselt suuremad.
Soome PPP GDP per capita on siiski ka Eesti omast üle kolmandiku võrra suurem: https://knoema.com/atlas/ranks/GDP-per- ... sed-on-PPP
teeline35
Liige
Kontakt:

Väide: Inimesed lähevad Eestist ära kuna välismaal saab sama töö eest paremat palka. Tegelikult ei saa ju. Number on suurem küll aga kui asjad suhtarvudesse panna, siis paistab pilt hoopis teine
Nõus. Mitmekesi ühes toas elades, säästu toitu tarbides, autot mitte omades ja alkot ja suitsu minimaalselt on võimalik säästa piisavalt raha, et elada ise või su pere elab eestis küllaltki laialt.
On ära mindud ja käidud ka lihtsalt seiklemise pärast.
See rohkem nooremate inimeste ja tudengite teema. Tean ise paljusid, kes algselt läksid selle va raha pärast, aga tublide töölistena tegid niiöelda karjääri ja said sellise palga peale, et oli mõistlik pere järgi tuua kaotamata midagi elatustasemes võrreldes eestiga. Teine grupp on kes välismaal on abiellunud mõnest teisest riigist pärit inimesega ja seetõttu ei tule tagasi. Veel on küllaltki palju, kes välismaal kokkuhoitud raha eest koolitasid ennast eestis mõnel erialal millel on võimalik inimväärset palka saada.(Ise tegin nii)!
Panen ühe võluvitsa pakkumise, mis peaks eesti majanduse ees seisvad probleemid lahendama, uuelt TÜ rektorilt
https://novaator.err.ee/856043/rektor-v ... uspohisele
Kasutaja avatar
Aixc
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Aixc »

https://parnu.postimees.ee/6140701/lati ... iks-maksma

Oskab ehk keegi teadjam seda juhtumit kommenteerida, et kas euroliidu sisene tankimine on veokitele keeltud?
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Elamiskulud on ka proportsionaalselt suuremad.
Julgeks oponeerida. Tegelikult IMHO siiski ei ole. Suuremad, seda küll, aga mitte proportsionaalselt.
Saaks nüüd sellest kinnise kõhu näost ka lahti
+10
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
nimetu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas nimetu »

Julgeks oponeerida. Tegelikult IMHO siiski ei ole. Suuremad, seda küll, aga mitte proportsionaalselt.
Täpselt nii. Mitmes rikkamas riigis on näiteks toit ja riietus suhteliselt sama hinnaga või isegi odavam. Vahe tuleb peamiselt teenuste ja eluaseme hindadest.
vanahalb
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vanahalb »

Välisriikidelgi on suur vahe ja ei saa öelda, et Eestis on elu jama ning Välismaal hea. Oleneb sellest , et mida välismaal tehakse ja mida Eestis oleks võinud teha. Ma oskan vast Soome kohta rohkem targutada kui Iirimaa kohta.... Eestiga võrreldes on kogu elu nii 25% kallim kuid palk sama töö eest ikka vähemalt 2 korda suurem. Raha jääb kindlasti rohkem alles kui Eestis oleks jäänud. Siin ei ole taaskord asi suuremas tootlikkuses vaid rõhuval enamikul inimestest on maksukoormus väiksem kui Eestis. Palgafondi osast saab töötajale rohkem maksta ja riigile jääb vähem. Seda kompenseerib ettevõtete tulumaks mida Eestis pole.
Eestis juba pikemat aega kasutatav ettevõtete maksuvabastus ei edenda majandust vaid a) suurendab palgavaesust b) muudab riigi "mugavuslipu maaks" kus kõige muu kõrval on hea raha pesta. See pole ainult minu arvamus. Pangainimesed (LHV) on samuti irooniliselt märkinud, et kiljutakse vaimustusest mingi 40 miljonilise investeeringu pärast ja lastakse samal ajal 400 miljonit maksuvabalt riigist välja viia. Teised pangainimesed (Swed, Danske) on selle koha pealt targu vait, sest väljaviimine ongi nende põhitöö.

Astmelisest tulumaksust rääkides pole oluline mitte astmete olemasolu vaid need tasemed kust maksuprotsent muutub. 1992 a kui Vähja-Tiidu valitsus Eestis krooni kehtestas oli Eestis astmeline tulumaks. Minumeelest oli toona mingi sissetulek maksuvaba ja protsendid 15-21-33. See on suht hästi meeles, et üle 2600 kroonine tulu maksustati 33% ja kuna ma toona välisfirmas töötasin, siis midagi läks ka kõrgeima määra alla. Samas - ei tundunud väja ebaõiglane, sest 1992 võimaldas ka 500 kroonine kuupalk (32 EUR ) äraelamist. Enamikel inimestel oligi palk pigem 500, mitte 2500. Ise olin samuti toona Eesti riigist tunduvalt paremal arvamisel kui praegult ja polnud sugugi kahju kolmandik riigile anda.
Soomes toimub midagi sarnast - põhimõtteliselt on neid kes vist 60 % riigile annavad kuid põhimassi maksukoormus on väiksem kui Eestis. See, mida Eestis loetakse kõrgeks palgaks, nii 4000 EUR vms, pole seda mitte. HK (sh Rakvere Lihakombinaat) kontserni juhataja, ma ei hakanud nime meelde jätma, palk oli 40 000 ja samal ajal Rakvere lihunike oma 700. Soomes vast 3000 kanti. Palkade hinnakäärid ettevõtte piires on pigem sellistes mastaapides ja lihunik, ükskõik kui kõva proff ta poleks ei saa tublit tööd tehas eluilmas 40 000 tasemele.

Kõva maksuprotsent niisuguselt palgalt pole karistus hea töö eest vaid tasu mugavuse eest, sest palgana on raha alati kõige lihtsam välja kirjutada. Võib tegeleda ka ettevõtlusega, ise töökohti luua ja majandust arendada ning tulumaksuna väiksema protsendi ära anda. Mõningad Eesti riigiasutused ja peavoolumeedia üritavad kampaaniate korras nn OÜ-tamist halvustavas valguses näidata. See on väärarusaam. OÜ või AS on üks ettevõtlusvorm ja kui ta oleks keelatud, oleks maailma riikide seadustes vastavad parandused. NSV Liidu seadustes näiteks olid ja Eesti võiks katsuda sellisest sotsialismijäänukist üle saada. Soomes pole vastav tegevus mingi skeemitamine või kuidas iganes seda Eestis nimetatakse vaid tavapärane majandustegevus. Kes ei viitsi võtab palga koos kõva maksuprotsendiga ja kes viitsib teeb üksiküritajana. Kokkuvõttes on hulk ettevõtjaid riigile kasulikum kui seltskond kõrgepalgalisi.
Sama efekt on idablokiriikidest toimunud Poolas ja mingil määral Leedus. Kuskil 2000 alguses imestati Eesti ajakirjanduses, et igal poolakal on vist oma firma ja kui midagi tõsisemat pole siis korteri uksel on silt, et paigaldan kl 18-21 (pärast tööpäeva lõppu palgatööl) plastikaknaid. Samal ajal juhtis reformierakond Eestist 5 rikkama riigi hulka, mis 2008 aastaks 5 vaeseimaga piirdus. Alles tänavu vist oli Eesti üle pika aja Euroliidus tagantpoolt kuues. Poolas polnud isegi süngel 2008-2010 a mingit majanduskriisi.

Võib-olla tekivadki probleemid sellest, et Eestis on ca 25 aastat võimul olnud ükssama seltskond ja majanduses on tehtud olulisi vigu (siseturu kaitse, maksundus). Keegi neid tunnistada ei julge, sest see tähendaks iseendale solgiämbri pähetõmbamist. Lihtsam on öelda, et maailamaturg ja puutin ja sovietiaja pärand ja laisad eestlased või mis iganes on süüdi. Võrdlusena - paljaksvarastatud Saksamaa ehitati pärast sõda 25 aastaga maailmatasemel majandusriigiks. See toimus samuti välisabi kasutades. Eestisse on Euroliit ja ka Soome raha tampinud nagu musta auku kuid no päris saksamaalikke arenguid ma küll märganud pole.

Ja kui juba Eesti elu üle irisemiseks läks, siis ma olen mõnikord mõelnud, et ehitaks Eestisse ühe onni ja tuleks vahel lihtsalt puhkama kuid see varastatakse ju kohe tühjaks kui pilgu korraks kõrvale pöörad. Pluss üleüldine õhkkond, mis mulle vahel meenutab narkomaani mõtlemist, et krt, kust saada raha. Kõike ei tehta raha pärast (kasvõi viimane ühislaulmine) ja pool elanikkonnast ei pea olema karistusregistris, et riiki austataks. Risti vastupidi.
Soome ja Eesti politseil on juba selline vahe, et viimane kord Eestisse tulles sõitsin Turkust Helsinkisse. 4 realine tee 120 km/t piiranguga ja kogu autodevool välja arvatud veokad sõitis 140-150 nagu Saksamaal Ilm oli ilus ja teeolud lubasid. Mootorrattaga politseinik oli ka eraldusribal ning vaatas hajameelse pilguga liiklust. Ilmselt, oleks keegi seal 180-ga nõeluma hakanud, tulnuks ta maha võtta. Ja nagu Eestisse sain, Pärnu maanteel täpselt sama head teeolud ja ilm (neljarealist lõiku ega suuremat liiklust sealkohal enam polnud). Sõitsin, mõtlesin omi mõtteid, politseiauto seisis vastasuuanvööndis. Ei hakanud pilku tõstma. Kuskil kilomeeter hiljem jõudis järgi ja oluline teade oli edastada - asulavälistel teedel on kiirusepiirang üldjuhul 90 km/t ja te sõitsite 103. Krt, ma tean seda ja niisuguste asjade ütlemiseks ei pea autot hakkama kiirendama ja kroonu kütust raiskama :D OK, piirduti hoiatusega ja selles plaanis on asi tublisti paremaks läinud.

Need võrdlused on nüüd Soomega, mida igasugustes edetabelites vähemalt 10 parima riigi hulka loetakse. LAV-ga võrreldes kus valgele rassile suunatud genotsiid toimub on Eestis ikka väga hea elada. See eelpoolmainitud Iirimaa olla mõningatel andmetel samuti üsna kole ja äratsurkastunud koht.
kaugeltuuriv
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Võib-olla tekivadki probleemid sellest, et Eestis on ca 25 aastat võimul olnud ükssama seltskond ja majanduses on tehtud olulisi vigu (siseturu kaitse, maksundus). Keegi neid tunnistada ei julge, sest see tähendaks iseendale solgiämbri pähetõmbamist. Lihtsam on öelda, et maailamaturg ja puutin ja sovietiaja pärand ja laisad eestlased või mis iganes on süüdi. Võrdlusena - paljaksvarastatud Saksamaa ehitati pärast sõda 25 aastaga maailmatasemel majandusriigiks. See toimus samuti välisabi kasutades. Eestisse on Euroliit ja ka Soome raha tampinud nagu musta auku kuid no päris saksamaalikke arenguid ma küll märganud pole.

Kaasfoorumlane Vanahalb on õige täpselt minu arvates tabanud sellele pihta,miks majanduse asjad ei tooda suuremat effektiivsust.
nimetu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas nimetu »

paljaksvarastatud Saksamaa ehitati pärast sõda 25 aastaga maailmatasemel majandusriigiks.
Ei ole nii lihtne. Lähiminevikust võib leida analoogsemaid näiteid. Ida-Saksamaa rehabiliteerimisega on endiselt suuri probleeme kuigi sinna on tohutult raha sisse tambitud ning tegu on Euroopa majandusmootori osaga.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Soome elatustase (õigemini kuidas seal tavaliselt elatakse) annab väga hea pildi ette, kui sõidate reede õhtul viimase odava Vikingi laevaga Tallinnasse. Nendes meelelahutuskohtades, kus piinlikust tundmata selle 2,5 tundi saab ära istuda, on tihti selline sokihais, et hammusta. Ühesõnaga elatakse kuidagitmoodi, stiilis kümnekesi ühes korteris, võetakse siit nädala toit kaasa ja hädavajalikud teenused tehakse kas Tallinnas või kodus. Helsinkis on politseiparklas terve osa Eesti numbritega autosid, mis on jäänud vahele sõitmisega üle lubatud tähtaja autovero maksmata. Jne.Jne.

Niiet see elatustase on ka saadud teatud trikkidega.

Minuarust on Eestis täitsa talutav elada ning Soome poole suurema palga peale miski ei vea. Tuleb lihtsalt rohkem vaeva näha ja täitsa rahuldavalt saab elada ka siin.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
vanahalb
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vanahalb »

Näh, täitsa päevakohane artikkel õhtalehes ära trükitud
https://www.ohtuleht.ee/893940/soomlase ... ku-kuivama

Kapten Trummi andmed on ilmselt ca 1996 aastast? Autovero on kõige väiksem probleem, EL piiriülesed töötajad ja seda need Vikingi viimase laevaga Tallinna sõudjad on, seda nagunii maksma ei pea. Ja üleüldiselt on asi niimoodi, et ükskõik mis Euroopa kohtu otsust vaadata kus pealkirjas on sõnad "autovero" ja "Soome" on ilma süüvimatagi selge, et Soome riik sai järjekordselt kohtus tappa. Kes tahabki maksta - neil rontidel mis politseiparklas seisavad on see suurusjärku 300 eurot. Parklas nad seisavadki sellepärast, et pole mõtet pidada, Soomes saab samasuguse ülevaatusega auto 300 euro eest, kuni järgmise ülevaatuseni sõidetakse, siis jäetakse teeserva ja võtmed visatakse metsa.

Kuidagimoodi, kümnekesi ühes toas ja nädala toiduga etapist on eestlased minumeelest üle saanud, Selle positsiooni on tänaseks hõivanud ukrainlased, kes läbi Poola vahendusfirmade tööd teevad. Ühe ukrainlasega ma hiljaaegu rääkisin - ta saab 5 eurot tunnis (ametiühingu minimaalpalk on 11) ja täitsa juhtumisi tean, et vahendusfirma saab Soome tellijalt 42. Eino, normaalne kasum ja ilmselt juhtub edaspidi sama nagu ikka. Vaadatakse, et normaalne mees ja kutsutakse Soome ettevõttesse. Vahendaja hakkab taaskord uut otsima. Mingi hulk eestlasi on samamoodi läbi eesti vahendajate tööl. Kui ma Soome läksin ja alguses hotellis elasin oli seal samamoodi jõuk eestlasi, kes üsna spartalikult elasid. Kahe kuu pärast oli ainult kolm alles, sest ülejäänud rabati ära ja hakkasid töötama soomlastega võrdsetel alustel. Vahendaja ei olnud sugugi rahul ja ähvardas kohtu ning lepingutingimustega. Ma soovitasin küll, et leping on teil selline, et see nagunii ei kehti. Taolisega pole muud teha kui kahe näpu vahel WC-sse viia ning kaks korda vett peale tõmmata. Eluilmas ei julge keegi niisugust ametivõimudele näidata, sest võib orjapidamise paragrahvi kaela saada.

Võrdsetel alustel tähendabki sama palka ja töötingimusi ja selle eest saab lubada samasugust elu kui kohalikel. Kui töö on mingil kombel ametiühinguga seotud, siis on tingimused veel eriti võrdsed. Ametiühingute positsioonid on ka erinevad. On kohti kuhu ei saagi enne nägu näidata kui ametiühingu liige pole ja on lõdvemat suhtumist. No ma olen sadamates mõned tööd teinud ja juba paari tunni pärast on ametiühingumehed uurimas, et kust sa siia said ja palju palk on. Kui käratada, et rohkem kui teil, siis soovitakse head tööindu. Kui öelda, et vähem, siis aetaks ilmselt minema :)

No aga palk palgaks, eks ole juba aastaid omajagu ning Eesti heaks tubli oldud küll ja veel. Ma vaatasin hoopistükkis, et kui ausalt Soome riigile makse maksta, peaks teoreetiliselt nende pensionile küüned taha saama. Eesti peenhäälestajaid ma selles plaanis ei usaldaks. Teise sambaga juba oli nii, et nagu asi karmimaks läks (2008 ) nii samba loomisel antud lubadused ununesid ja sinna kallale mindi. Krt, sellest süsteemist ei saanud enam välja ka ja ainuke variant oligi endale Eestis palka mitte maksta.
Niimoodi võib muidugi, et kogu töö eest saadud tasu endale võtta (makse mitte maksta) ja ega seda riigi poolt pakutud vahendusteenust mumeelest eriti vaja polegi. Siis hakkab muidugi kogu vastav toiduahel nurisema...
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Autovero on kõige väiksem probleem, EL piiriülesed töötajad ja seda need Vikingi viimase laevaga Tallinna sõudjad on, seda nagunii maksma ei pea.
Kas see siiski mitte ei sõltu autoomaniku Soomes viibimise ajast? Meelde on justkui jäänud, et üle mingi aja seal viibides pead hakkama maksma.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
teeline35
Liige
Kontakt:

Leidub veel julgeid!
https://www.err.ee/856628/metsa-woodi-v ... s-tootmist
Eks nende õnn oli meedia vähene tähelepanu. Igasugu "looduskaitsjad" ja muidu virisejad ei pääsenud püünele ja nüüd takkajärgi keegi enam ennast lolliks tegema ei tõtta. Juba töötava asja puhul raske usutavalt tonte maalida! :wink:
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline