Ma püüan veel suhteliselt lühidalt võtta kokku selle "Putkineni strateegia", mis suurelt osalt on ühtne "Kunnase strateegiaga", nimelt Eesti kaitsmiseks. Soome on iseasi.
1. Eesti lihtsalt PEAB iseseisvalt ilma välisabita hoidma enda käes minu arvates Tallinna, Leo Kunnase arvates Suur-Tallinna - kuni liitlaste appitulekuni (mis on päris pikk aeg).
2. Nii Leo kui ka mina näeme ette, et on vaja mõlemaid nii konventsionaalsed sõjapidamist kui ka sissitegevust.
3. Eestil on juba olemas (kahjuks mitte veel kokku harjutatud) 1.Jalaväebrigaad. Aga see pole ainuke maaväeüksus mis hakkab vaenlasele vastu konventsionaalsete sõjapidamisviisidega. Sellist konventsionaalset võimsust on vaja juurde saada.
4. Kahjuks Eestil pole neid väljaõpetatud ja varustatud sissiüksusi, mis on HÄDAVAJALIKUD Eesti kaitsmiseks koostöös nende konventsionaalsete üksustega. "Soome mudeli järgi" Eestile loodi Piirvalve sissiüksused - aga mingi eriti lolli otsusega need aeti lailali. Muidugi oleks pidanud olema peale nende ka teisi sissiüksusi - aga need olid juba olemas.

5. Sissiüksus EI TOHI endale lubada mingeid sõidukeid vedama raskerelvastus - lihtsalt ei tohi, sest need sõidukid reedaksid sissiüksuse välja. Seega mingeid raketiheitjaid pole vaja.
6. Sissiüksusel aga PEAB olema ilma taburetita õlalt lastavaid õhutõrjerakette - mis on võimalik kaasas tassida ilma mingeid sõidukeid.
7. Sissiüksusel võiks olla portatiivseid tankitõrjerakette nagu soomlastel NLAW. Aga see pole asi mis peab olema. Igasugust träni võiks olla, aga tingimata ei pea olema.
8. Sissiüksuste jaoks on tingimata vaja juba rahuajal ehitada peidikuid ja meelsasti ka punkreid. Peidikutes PEAB olema näiteks:
- külgmiine;
- suundkildmiine (kaitselaeng);
- distantslõhkeseadmeid eelmiste turvaliseks õhkimiseks suurelt kauguselt;
- muidugi tava lõhkeaineid, elektridetonaatoreid, midagi nahka pista, jne.
9. Sissiüksused peavad juba rahuajal harjutama varitsuste tegemist külgminide, suundkildmiinide ja distantslõhkeseadmetega. Need plaanid on vaja säilitada ja uuendada pidevalt.
10. On vaja tsentraalne juhtimine - vähemalt üks üleriigiline mobiilne juhtimispunkt, mis asub ühes kohas väga lühikest aega ja kolib kiiresti uude kohta - mõni teine juhtimispunkt asendab teda kolimise ajal. Seega on vaja üleriigiline andmeside, mille kaudu juhtimispunkt saa luureandmed ja saadab käsud üksustele. Seda on harjutatud minu korraldatud üleriigilistel õppustel.