https://www.err.ee/864326/eesti-tuleva- ... onit-eurot
Toredam oleks rohkem.

Ka minu arust on ehituseelarve tsipa üle paisutatud. On selle hulgas ka piiriehituskulud või need lisanduvad veel eraldi?HeiniR kirjutas:On öeldud,et ka järgmisel aastal kulub 120miljonit eurot ehitustegevusele, kuid ma ei tea kui mõistlik on nii suures mahus tänase ehitusturu juures ehitada? Kas siin ei oleks võinud prioriteete ümber mängida ja kulutada vähemalt pool sellest rahast ikkagi mingi uue võimekuse jaoks? Selle eest saaks olulise täienduse K9-le, saaks mitme pataljoni jagu Sisu uusi soomukeid (nt 500tuh eurot tükk), saaks igale pooljaole öönägemise, side, ÕT , TT-d jne.
Ma ei ole tõesti kursis sellega,mis järgus infra arendus EKV-s hetkel on,aga minimaalsed vajadused peaksis ju olema lahendatud?
Toon näite - 2010.a Marja tn kasarmus oli vaja tänavapoolsel küljel magada vahepeal sooja mütsiga (seda väga külma ilma tõttu). Samas keegi tegelt ei nurisenud ja kui oleks tulnud uue kasarmu vs uue relva ja/või öövaatluse vahel valida,oleks enamus meist valinud siiski uue ergonoomilise ja kerge relva ja öövaatlusseadme.
Raha võib ju palju olla,aga kui see läheb suures osas pehmetele asjadele,siis pole sellest kaitsele nii suurt tolku.
Tahan öelda seda,et paljud inimesed oleksid nõus paremaid tingimusi ootama seni kuni meil muud asjad olemas.
Kindlasti on asju,mida ei saa edasi lükata,aga 120 miljonit on suur summa. Hetkel tundub kogu pilt veidi petlik, kuna tundub,et tahetakse lihtsalt näidata,et kaitse eelarve on suur,kuid tegelikult tahetakse suunata raha lihtsalt tagasi Eesti majandusse. Mõte on küll õilis,aga kaitset me sellest väga ei kasvata. Saaksin aru kui EKV ja KL oleks varustatud kodumaise (nr ELI) droonidega, milles oleks kasu, aga praegu valame selle lihtsalt betooni.
Minu teada maksis üks korralik kasarmu ca 4 miljonit eurot, angaarid jms ilmselt sama või vähem. Kui keegi ütleks, et aasta pärast võõrustame USA rasket brigaadi,siis saan aru,aga hetkel tundub see lihtsalt EKV eelarve massi tahtliku vähendamisena.
Sinu probleem antud teemal on, et mõtled liiga kaitseliitlikult. Mäletan siin aegu, kui sa mõtlesid suisa brigaadi raamides, näen, et aeg ja kogemused teevad oma töö.Toon näite - 2010.a Marja tn kasarmus oli vaja tänavapoolsel küljel magada vahepeal sooja mütsiga (seda väga külma ilma tõttu). Samas keegi tegelt ei nurisenud ja kui oleks tulnud uue kasarmu vs uue relva ja/või öövaatluse vahel valida,oleks enamus meist valinud siiski uue ergonoomilise ja kerge relva ja öövaatlusseadme.
Artiklist välja lõigatud ja meelevaldselt tõlgendatud:teeline35 kirjutas:https://www.err.ee/864367/sotsiaaltoetu ... -protsenti
Siin veel üks koht kust tuleks riigikaitsele lõigata. Peaks rohkem inimeste enda leidlikusele rõhuma ja abistama ise ennast aitajaid.
https://www.err.ee/864326/eesti-tuleva- ... onit-eurotKaitseväelastele ja liitlastele vajaliku väljaõppekeskkonna ning kaasaegsete olmetingimuste tagamiseks jätkub investeerimine riigikaitselisse taristusse ja kaitseväe linnakute ning harjutusväljade väljaarendamisse kokku umbes 120 miljoni euroga.
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist