Eesti poliitelu eile, täna ja homme.

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Suletud
Viiskümmend
Liige
Kontakt:

Re: Eesti poliitelu eile, täna ja homme.

Postitus Postitas Viiskümmend »

Kriku, aga kus me seda hapukapsaste maailmavaatelist panetumist siis päriselt näeme?
Poti soldat
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Poti soldat »

PaganHorde kirjutas:http://m.delfi.ee/eesti/article.php?id=83438043. Sots , see on vist diagnoos.
Mulle on müsteeriumiks kuidas selline ettepanek sotside vasakpoolse maailmavaatega peaks ühtima. Kõlab millegi sellisena mida võiks pigem REFi laualt oodata.
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Manurhin »

Aga mida meie šampanjasotsidelt enamat oodata olekski.
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
Kurjam
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kurjam »

Kesikute tegemistest http://www.delfi.ee/news/paevauudised/e ... d=83462079
Miks ma ei imesta?
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Viiskümmend kirjutas:Kriku, aga kus me seda hapukapsaste maailmavaatelist panetumist siis päriselt näeme?
Ei saanud küsimusest aru.
Viiskümmend
Liige
Kontakt:

Osundatud artiklis ütleb kirjanik, et oma (või fikseeritud) maailmavaate puudumine (värskel kapsal) on pseudoprobleem, sest ka traditsioonidega erakondadel on see parimal juhul deklaratiivne ja meie ajalooliste erakondade paigutamine sinna parem/vasak skaalale on illusoorne. Kas meie praktika kinnitab sellist arusaama või millest kirjanik üle sõidab?
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Ma arvan, et kirjanik istus sama naela otsa, mida siin ja muudeski teemades korduvalt on juba arutatud: tuleb vahet teha, kas räägitakse parem-vasakust sotsiaalses / poliitilises või siis majanduslikus mõttes. Aga raske öelda, sest kirjanik väljendab ennast kunstilise teksti kaudu.
Viiskümmend
Liige
Kontakt:

Ja millises nimetatud kolmest valdkonnast see erakondade parem/vasak kõige reljeefsemalt välja tuleb?
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Eks see tule eri erakondade puhul eri valdkondades paremini välja. Probleem on IMHO rohkem selles, et poliitiliselt konservatiivsed (sh. kristlikud-demokraatlikud) erakonnad on tihti majanduslikult liberaalsed ning poliitiliselt liberaalsed sotsialistid pooldavad jällegi majanduse reguleerimist riigi poolt. See ongi loogiline, aga jooksutab paljudel isehakanud poliitikavaatlejatel juhtme kokku. Mingit üht parem-vasak telge, kuhu erakondi järjest paigutada, polegi olemas, ja minu arvates peegeldab kirjaniku mõningane segadus või hämming selle fakti teadvustamist.
toomas tyrk
Site Admin
Kontakt:

Postitus Postitas toomas tyrk »

Tegelikult on vastus selles, et asjad ei jaotu mingil ühel parem-vasak, või mistahes muude punktide kaudu mõõdetaval skaalal.

Klassikaline politoloogia on sõnastanud 7 vaidlusküsimust, millede ümber poliitiline diskusioon käib.

Lisaks sellele tuleks arvestada, et valimiste käigus toimub tegelikult samal ajal "juhtimisteenuse sisseostmine", mille käigus suur osa valijatest lihtsalt arvab, et need mehed on äkki pädevad. Ilma mingitele sisulistele küsimustele vastamatta.

Ja - BTW - neist 7 klassikalisest vaidlusküsimusest on Eestis aktiivsed umbes 3,5.

Lugege Taagepera...
Martin Peeter
Liige

Postitus Postitas Martin Peeter »

Vot sihukesed asjad teevad mind EKRE suhtes väga ettevaatlikuks. Need on asjad, mis meie julgeolekut oluliselt nõrgendavad.

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/e ... d=83458673

https://www.postimees.ee/6140886/madiso ... immi-minna

Loomulikult pole need asjad lollusest, vaid üsna teadlik-populistlikud, aga mis nad minu häälest ilma jätavad, lubagu kaitsekuludeks või 5% SKT-st. Loodame ikka, et vähemalt 2,5 % lubajaid erakondi tuleb veel, siis mul suurem valik.
Dona nobis pacem!
Martin Peeter
Liige

Kriku kirjutas:Ma arvan, et kirjanik istus sama naela otsa, mida siin ja muudeski teemades korduvalt on juba arutatud: tuleb vahet teha, kas räägitakse parem-vasakust sotsiaalses / poliitilises või siis majanduslikus mõttes. Aga raske öelda, sest kirjanik väljendab ennast kunstilise teksti kaudu.
Liberaal on Kivirähk siiski väga selgelt. Ka Isamaa oli algaastatel suuresti neoliberaalne. Neoliberalism sai konservatiividega üldiselt suht hästi läbi.
Dona nobis pacem!
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Jah, poliitiliselt konservatiivne, majanduspoliitiliselt liberaalne. Thatcher oligi ju avalikult eeskuju.
Kasutaja avatar
PaganHorde
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas PaganHorde »

Mulle vaikselt tundub et Herr Madisson on ekre Zhirinovski. Hea võimalus ise käsi määritamata reaktsioone testida.
Martin Peeter
Liige

Kes siin väitis, et meedia konservatiive ei avalda?

Minu meelest vägagi eluterve konservatiivne vaade:

https://arvamus.postimees.ee/6142387/la ... on-oluline
Dona nobis pacem!
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist