Nagu ütlevad avaliku elu tegelased: Ma loodan et kogu Eesti rahvas ühes Trummiga sai aru, et plaan A on meil olemas. Muidugi kui läheb "libedasti" (mis iganes see siis Trummi sõjandusterminoloogias ka ei tähendaks).
... ja siit tekib küsimus: mis asi see plaan B siis on? Vastan ise: lohe kes omale päid tagasi kasvatab. Vt:Seda ma saan aru, et plaan A on olemas. Mind tegelikult huvitav rohkem praegu plaan B, mille puudumist ma kahtlustan. Tugevus on võime tulla toime kõigega. Olles vastane, ma ei tuleks plaaniga A võitlema, vaid üritaks ajada asja nii, et võidelda tuleb (puuduva) plaaniga B.
Nagu näeme, on siin tegemist plaani B ja C vajadusega.Minu küsimus on selles, et kui vastane lööb meid tasakaalust välja (nagu Gruusia armeega tehti), siis mis on plaan B.
Kui pole brigaade, pataljone ja kompaniisid, on vaid mingid kiiruga kokku korjatud võitlusgrupid. Ukrainas on seda näha.
Plaan B (eriti salajane) Kui vastane lööb meid tasakaalust välja - siis teeme nii nagu tegid grusiinid, katsume reorganiseeruda ning suruda vastasele uuesti peale oma plaani. Peab tunnistama Trumm, see oli isegi minu jaoks lihtne.
Plaan C - kui pole brigaade, pataljone ja kompaniisid, ... (Ukrainas näha) - no pudru ja kapsad. Kas Ukrainas puuduvad täna nimetatud üksused? Teiseks (loe nüüd Trumm hästi hoolega): MEIE SÕJALINE RIIGIKAITSE ON ÜLES EHITATUD VARAJASELE HOIATUSELE. See mõiste ei tähenda sinu jaoks kindlasti seda mida tänastele otsustajatele, kuid nii see on. Selline risk on võetud. Sõjapidamises on selline mõiste ... Isegi Sinu plaan C stsenaariumis, peaks olema sedavõrd palju aega, et teatud varustus laost "mingitele" võitlejatele välja antakse.
Ja siis veel üks asi ...
Tahaks vastast lüüa ja tervelt koju tagasi tulla.