Martin Peeter kirjutas:
Hangete ajalise horisondi osas aga... No oleneb asjast, mis sa hangid. Ma arvan, et laskemoona hankimiseks ei lähe 1,5 aastat ja laskemoon on ilmselt esimene asi, mida on vaja. Keskmaa õhutõrje puhul on 5 aastat võib-olla tõesti mõistliku tempoga liigutamine.
On kiire ja kohe väga. Samas, Rooma linna ei ehitatud ka ühe päevaga.
Konstruktiivselt lähenedes saaksime me ära mõõta riiklike poliitikate ellurakendamise kiiruse ehk riigivalitsemise efektiivsuse. Ma saan aru, et see idee ei pruugi paljudele meeldida. Lisaks on suur osa sellest protsessist avalikkuse eest varjul, ehk nähtav vahest härra Heremile- tema asemel ei meeldiks mullegi, kui keegi üle mu õla kogu aeg mu tegemisi kiikaks. Samas, häda ei anna häbeneda ja selles supis keedetakse meid kõiki koos.
Milline see minimaalne vajalike sammude ahel poliitilisest ideest kuni teostuseni võiks välja näha? Seda saab igaüks ise kontrollida, pannes järgmistele sammudele konkreetsed kuupäevad taha:
1) esimesed avaldused kaitsekulutuste tõstmiseks poliitikute suust (justnagu olemas, linnuke kirjas: 9.11.2016)
2) koalitsioonilepingusse vastava punkti tekkimine
3) Valitsuse tööplaani lülitamine
4) Tööplaani punkti täitmine (ehk konkreetsed ettepanekud ilmutatud kujul koos taha joonistatud rahanumbritega)
5) Riigieelarvesse vastava kuluallika sisselülitamine (järgmise eelarveaasta mõjutamiseks rong ilmselt juba lännu, riigieelarve tuleb järgmise kuu jooksul vastu võtta riigi funktsioonide tagamiseks)
6) Riigieelarve heakskiitmine kõnealuse kuluallikaga (poliitiline debatt)
7) Riigieelarveliste vahendite eraldamine eelarve täitmiseks (avanevad peale aastavahetust)
Nüüd peaks asi jõudma herr. Heremi vastutusalasse (üsna ebakindlal pinnal siin ja ilmselt salastatud osa ka):

kuluotsuste plaanimine ja eelarve jagamine vastavalt tehtud otsustele
9) riigihangete ettevalmistamine (võib jaguneda mimeks osaks: riigihanke objekti kirjeldamine ja vastavalt kirjeldatud nõuetele riigihanke läbiviimine)
10) riigihanke võitja valimine (võib sisaldada vaidluskomponenti, mis võib riigihanke venitada 2...3 korda pikemaks)
11) riigihanke lepingu sõlmimine
12) riigihanke lepingu täitmine
13) riigihanke objekti üleandmine
14) riigihanke objekti ladustamine/kasutusõpe
15) kaitsefunktsioonide ümberkujundamine uut võimekust arvestades (kasutamine, logistika, varustus, väljaõpe jne)
16) Kasutusvalmiduse test.
No one said survival was fun.