Tartu sümbol - ülikool.
1. 1900 a postkaart
2. 1940ndad, ülikooli ees sakslaste halftrackid reas.
3. 1954 a.
4. 1970/80 ndatest nostalgiline pilt.
5. Ülikoolihoone 2-kroonisel rahatähel.
Postimehest üks värskem pilt kah:

Ei ole ei Estoniat ega Olevistet nihutatud. Lihtsalt tänapäeval ei saa sama koha pealt pildistada kuna seal asub uus hoone.Erik kirjutas:Kas vaade Estoniale on tehtud natukene teise nurga alt kirikutorni suhtes või ehitatigi Estonia pisut paremale kui ennem?
ottojama kirjutas:Nigulistes natuke kahtlen, vanal pildil tundub pikihoone vasakule jäävat. Aga muidu - tubli töö!
Vot selle pildi juures ma kõige rohkem kahtlesin ja tundub, et teil on täiesti õigus. Pilt peaks olema tehtud Harju ja Niguliste tänava nurgalt. Alles praegu avastasin, et viimase Harju tänava pildi 1944 aasta pildi paremas servas olev maja on täpselt sama, mis eelviimasel 1944 aasta pildil vasakus ääres. Seega jah pikihoone on see, mis pildil vasakule jääb. Ma millegipärast arvasin, et see on üks külghoonetest. Ja kui nüüd vaadata kahte Niguliste pilti kõrvuti, siis varjud klapivad ja enamvähem ka nurgad. Lihtsalt üks on lähemalt, teine kaugemalt tehtud. Seega on nüüd mul see häbenemise koht ja esimesel võimalusel lähen asja parandama.ivalo kirjutas:Pakuks, et eelviimane pilt tehtud Niguliste - Harju tn. nurgalt.
Tõsi. Üritasin, mis ma üritasin, aga ei saanud jah Oleviste torni nii kaugele, kui oleks olnud vaja, sest kõrval oli maja ees.xawa kirjutas:Ei ole ei Estoniat ega Olevistet nihutatud. Lihtsalt tänapäeval ei saa sama koha pealt pildistada kuna seal asub uus hoone.Erik kirjutas:Kas vaade Estoniale on tehtud natukene teise nurga alt kirikutorni suhtes või ehitatigi Estonia pisut paremale kui ennem?
Ei tohiks olla, sest Harri Rendi raamatus "Ma jäin ellu" on märgitud pilt Harju tänavaks. Ja Rataskaevu kandist ei olnud minu meelest eriti võimalik taolist nurka jäädvustada.plekkpea kirjutas:Ehk Mustapilve viimane ülesvõte tehtud hoopis Rataskaevu tänavalt? Tornide nurga järgi nagu tahaks natuke paremale.
Eks õige koha leiab kangialuse sissekäigu ja kaarja aknaaugu järgi üles. Veel tasub märkimist erinevad karniisid kahel järjestikusel majal. Igatahes superpildid.plekkpea kirjutas:Ehk Mustapilve viimane ülesvõte tehtud hoopis Rataskaevu tänavalt? Tornide nurga järgi nagu tahaks natuke paremale.
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist