M.Laar - insult

Reklaamid ette ning kajastused tagantjärele. Aga paluks et ikka militaarasjadega seotult...
Vasta
tommy
Liige
Kontakt:

Re: M.Laar - insult

Postitus Postitas tommy »

Lemet kirjutas:Parasjagu ülbe teadaandmine. Eriti isiku poolt, kel endal strateegilise planeerimise osas pole erilisi saavutusi ette näidata.
a.)Millele tuginedes sa seda väidad..?? :)
b.)Ja kui olekski nii, siis mina ju hoidun ka nõudmistest...a´la "kuu ajaga olgu valmis..."
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

a.)Millele tuginedes sa seda väidad..??
Isand Hurda kinnitust mööda. Keda ju lugupeetav päris kenast teadma peaks. Või on hiilgava strateegilise planeerimise tulemus need palja tilliga jooksvad kodanikud... :scratch:
b.)Ja kui olekski nii, siis mina ju hoidun ka nõudmistest...a´la "kuu ajaga olgu valmis..."
Kuu ajaga vast mitte, aga paar aastat plaane teha...vähe palju pole või?
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
tommy
Liige
Kontakt:

Lemet kirjutas: Kuu ajaga vast mitte, aga paar aastat plaane teha...vähe palju pole või?
Sõltub asja olemusest, huvigruppide tugevusest, selgusest, mida me üldse tahame, millist tulemust....ja sajast ja sajast muust asjast...
Juurviljalao reorganiseerimise teeme ära selle ajaga, muu asja muu ajaga.
Pole kindlaks määratud tähtaega.
Kaua kestab meil tervishoiuvõrgu korrastamine.?
Haldusreform..?
Mina ei tea, milline see õige aeg peaks olema, tulemus peab olema esitatud 2013-ks aastaks.
Mis ei tähenda, et asja peamised põhimõtted enne juba valmis pole. Võimalik, et tulevane skelett on juba praegu olemas.
Lemet
Liige
Kontakt:

Sõltub asja olemusest, huvigruppide tugevusest, selgusest, mida me üldse tahame, millist tulemust....ja sajast ja sajast muust asjast...
Just-just...ja muidugi ei tohi sinna juurde unustada neid va objektiivseid asjaolusid. Need sobivad igale poole. Ja et asja olemus ja mida me üldse tahame....kas see, et usutavat heidutust riigikaitseks, vajab tõepoolest kaht aastat tõdemist?
tommy
Liige
Kontakt:

Lõpuks jõudsime ikka halamise ja vingumise juurde....
Edu...
Lemet
Liige
Kontakt:

Tagasihoidlik soov, et minu riigil oleks usutav heidutusvõime kallaletungi vältimiseks, läheb siis halamise ja vingumise alla... :dont_know:. Vägisi tuleb meelde, et täpselt samuti sildistati ka enne 2008 aastat arvamust, et Eestil peaks olema iseseisev soomusvõimekus. Pärast tuli välja, et kae-näe, polnudki halamine ja vingumine, vaid hoopistükkis pisut selgem vaade asjadele kui seda toonases juhtkonnas viisakaks peeti. Mäletad ju küll, "meie liitlastel on neid piisavalt" ja et "tegu pole kõige mõistlikuma ressursikulutusega". Vastavate sõnavõttude allikaks oli ajakirjanduses mäletatavasti ka näiteks hangete osakonna tehnikabüroo juhataja Margus Padjus. Ja siis korraga sai selgeks hoopis vastupidine. Kui alles 2007 aasta lõpupäevadel Postimees kuulutas, et...
... raske soomustehnika kasutuselevõttu on aastate jooksul kaitseministeeriumis korduvalt analüüsitud.

«Iga kord on jõutud järeldusele, et arvestades NATO riikides juba olemasoleva raske soomustehnika hulka ning võimalikke Eesti kulutusi sellise tehnika soetamisele, ülalpidamisele, infrastruktuurile, väljaõppele ja personalile, ei oleks tegemist kõige mõistlikuma ressursikasutusega,» põhjendab ta raske tehnika soetamisest loobumist.

Seetõttu ei näe tema sõnul ka sõjalise riigikaitse arengukava järgmiseks neljaks aastaks ette tankide või muude raskete soomusmasinate (muu hulgas ka jalaväe lahingusoomukite) hankimist.
http://rooma.postimees.ee/251107/esileh ... 297679.php

(Konkreetselt tähendas mainitud isand Padjus, et kaitseministri kinnitatud sõjalise riigikaitse arengukava ei näe aastateks 2007-2011 ette tankide või muude raskete soomusmasinate hankimist.)
http://www.epl.ee/news/arvamus/eesti-ei ... d=51109981

...siis juba 2010 aasta mais kõlbas tõde sedapidi maha hõigata - Eesti ostab lähiaastatel kuni 50 tanki.
http://uudised.err.ee/index.php?06203037

Tõsi küll, esimesed masinad pidid saabuma juba 2011...

Aga inimesed, kes enne 2010 aastat julgesid arvata, et soomusvõimekust oleks ikka vist vaja küll, olid juba toona "halajad ja vingujad"...
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Juurviljalao reorganiseerimise teeme ära selle ajaga, muu asja muu ajaga.
Pole kindlaks määratud tähtaega.
Kaua kestab meil tervishoiuvõrgu korrastamine.?
Haldusreform
Mis probleem selle juurviljalaoga on, vanaema porganid ei säili või?
Miks sa tood siia võrreldamatu mastaabiga reforme? Kas KV-s on 170 haldusüksust või?

Ma tõin sulle näite ühest staabireformist, mis 10a tagasi saadaval olnud kogemusega 9 kuuga tehti. Sellest sa ei taha kuidagi rääkida, ei toeta su agendat igikestvast reformist? Likvideeriti üks juhtimistasand, kogu juhtimisahel muutus, paljud tegevused tehti kapitaalselt ringi, ca 80 inimest said koondamise, tehti mitmeid seadusemuudatusi, sh kui viitsid otsida, siis üks muudatus oli õiguskomisjonis veel 15. detsembril 1999.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
hillart
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hillart »

:lol: :lol: :lol:

No on ikka pull küll. Räägid asjadest objektiivselt ja nii nagu on - oled kohe vinguja ja halaja ning moraali allakiskuja.

Laulad hosiannat meie ülimale sõjalisele võimekusele ning meie maailma parimale ... sellele ja teisele - vaat, see on tõeline patrioot ja üks tõsine Eestimaa vägilane.
Kuidas meie vestlused siin foorumis siis välja näeksid? Üks kiidab taevani seda. Teine teist. Kolmas üritab esimest ihust ja hingest üle trumbata ja mõtleb välja veel suurejoonelisemaid epiteete. Neljas üritab kah, aga sõnavara jätab võib-olla soovida, mispeale teised teda hulgana sarjama kukuvad - pole üldse õige eesti mees, et ei oska end ikka korralikult kiita. Moraali allakiskuja selline! Ja teemasid jätkub. Ainult et! Otsa saavad need teemaarendused kangesti ruttu, sest palju sa ikka jõuad iseennast kiita. Sõnad saavad otsa. Ja seda enam, et enesesisendus on muidugi võimas värk (palja p...ga küll, kuid see-eest kange moraaliga !! :lol: ), aga ega see tegelikkust teiseks tee ja asi enesekiitusest olematuks muutu.

Omaette fenomen saab olema aga taolise ulmemõtlemise (missugust piisavalt paljukordsel kordamisel ka ise uskuma hakatakse) kokkupuude reaalsusega. Aga nende fantasööride arvates on tõenäosus kontaktiks reaalsusega ju kaduvväike. Sõda ju ei ole. Ja sõda ka ei tule.

Eks ajaloost ole kah samalaadsest mõttekrampidest näiteid võtta, kui näiteks 41.-l üks "võitmatu" armee, missugune end lausa nii võitmatuks pidas, et kaitsetegevust isegi mitte ei õpitud, igast kandist tappa sai. Ääri-veeri suutis aasta lõpuks veel hinge jääda. Šokk, mis sadadele tuhandetele sõdureile, kes end raudkindlalt võitmatuteks pidasid, fataalse lõppe garanteeris.

Eks mõelge! Valik on teie. Kas asjadele realisti pilguga vaadata ja neid reaalsusi üritada parendada oma variante välja pakkudes, või kiidame end taevani ja saame õndsas kujutelmas end super- ja hüpermanideks üles kiita. :roll:

P.S.
Ega selleks peab ikka tõepoolest head närvi olema, et suuta ka negatiivst teavet obkeltiivselt ja ilma tõmblemata analüüsida. Igaüks vahest seda tõepoolest ei suuda. :wink:
Postitusi lugedes kasuta kôigepealt oma aju (NB!! peaaju) HOMO SAPIENS !!! (e. foorumlane)

Stellung halten und sterben!!
alban
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas alban »

hillart kirjutas:No on ikka pull küll. Räägid asjadest objektiivselt ja nii nagu on - oled kohe vinguja ja halaja ning moraali allakiskuja.
Asjadest saab rääkida objektiivselt see kes seda asja üdini tunneb ehk teisisõnu spetsialist. Sina oled meditsiiniteenistuse spets ja sa oled teinud kriitikat olemasoleva kohta ja ettepanekuid muudatusteks. Ma ei oska sellise tegevuse kohta mitte üht halba sõna öelda, sest seda räägib mees kes asja tunneb ja teab.

Kas üks inimene saab olla spetsialist nii laial põllul kui see on piltlikult öeldes saabastest strateegilise tuumarelvani? Minu arvates ei saa, seega on tema "kriitika" ja "ettepanekud" tühikargamine, sest tal puuduvad täielikud lähteandmed ja teadmised probleemi sügavuti mõistmiseks ja lahenduste väljapakkumiseks.

[/quote]Kas asjadele realisti pilguga vaadata ja neid reaalsusi üritada parendada oma variante välja pakkudes, või kiidame end taevani ja saame õndsas kujutelmas end super- ja hüpermanideks üles kiita.[/quote]

Siin netikeskkonnas ei ole mõtet seletada mis võiks kuidas olla. Kui on puudused, siis tuleb reaalses elus need ära kõrvaldada. Otsustajad ei tee oma otsuseid selle foorumi põhjal. Vaadates ühe mehe postituste arvu, siis ei ole võimalik, et tal oleks aega päriselus midagi tõsiseltvõetavat ära teha, sest kogu oma aja istub ta siin foorumis seletades.

Ma ei ole kusagil öelnud, et meil on riigikaitses ainult üks tõde ja nimelt see tõde, mis tuleb Sakala tänava pressiosakonnast. Riigikaitses on puudusi küll ja veel. Jah ka mina tahan, et ajateenistuses käiks rohkem kui kolmandik aastakäigust, et meil oleks soomusmanöövri võimekus, et meil oleks kõrgemale ja kaugemale ulatuv õhutõrje jne. Aga ma ei paku välja mingeid lahenduskäike, sest mul puuduvad selle andmiseks lähteandmed ja ma ei sõima tegijaid nende asjade puudumise pärast, sest ma ei tea kõiki põhjuseid, miks neid asju ei ole. Põhjus üldjuhul ei ole ainult see, et puudub ministeeriumi tahe või Simm töötas vastu.

Kui nüüd ühest august tuleb lõputult ebaobjektiivset negatiivset juttu ja seda põhjusel, et autor ilmselt ei tea asjade sügavamat sisu ja tausta, siis on tegemist vingumisega, mis kahjuks mõjutab suht suurt auditooriumi. See oli põhjuseks, miks ma täna selle teema üles tõmbasin. Loodan, et nüüd on rahu majas, mina olen oma seisukoha välja öelnud ja edasi vaielda puudub jaks ja aeg.
Drax
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Drax »

Kevadise kirgedetormi vahele ka teemast:
Ent fakt on see, et nii nagu 2002-2003. aastani kaitseministri ametit pidanud Sven Mikseril, on ka Reinsalul ajateenistus läbimata. Tõsi, see ei tähenda, et tal puudub igasugune kokkupuude militaarvaldkonnaga. Nimelt on ta kaitseliitlane ja 2004. aastast ka Kaitseliidu Meredivisjoni teenetemärgi kavaler.
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/a ... d=64360221
alax
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas alax »

Asjadest saab rääkida objektiivselt see kes seda asja üdini tunneb ehk teisisõnu spetsialist.
Kuidas me peaksime suhtuma uude kaitseministrisse, ta pole ka ju sõjanduses mingi spets?

Ilmselt poliitikud saavad olla kõiketeadjad, tavalistel kodanikel on see vastunäidistatud.
Osalenud Eesti piirivalve ülesehitamisel. Raadioside. NLiidu sõjaväes 40. tankidiviisi 75.motolaskurpolgus Gussevis 1970-1972. Lasketiiru elektrik. 50a. metsas ja soodes jooksnud.
Lemet
Liige
Kontakt:

ma ei sõima tegijaid nende asjade puudumise pärast
Ilmselgelt on meil sõimamise kohta erinevad definitsioonid, järsku osutad, kus midagi taolist leida võiks. Et siis on tegijaid sõimatud... :roll: Siiani on jäänud küll rohkem mulje, et need "tegijad" ise kipuvad märksa vabamalt sõnakasutusega ringi käima.
tommy
Liige
Kontakt:

Kapten Trumm kirjutas:Ma tõin sulle näite ühest staabireformist, mis 10a tagasi saadaval olnud kogemusega 9 kuuga tehti. Sellest sa ei taha kuidagi rääkida, ei toeta su agendat igikestvast reformist?.
Oligi nii lihtne jah...??
Tuldi kokku ja tehti 1999 aastal 9 kuuga ära...
Vägev värk...
Justiitsministeeriumi vanglate talituse juhataja kohusetäitja Aivi Sirbi sõnul peavad reformi ühe eesmärgi kohaselt vanglatest saama iseseisvamad asutused.

"Minu hinnangul on nad selleks praegu valmis," kinnitas Sirp. Ameti kaotamisega suureneb vanglate direktorite vastus, sest edaspidi tuleb kõik otsused ise teha. "Siiani olid nad harjunud, et ülevalt poolt otsustatakse," lisas Sirp.

Tema sõnul tehti otsus vanglate amet kaotada juba 1996. aastal, mil tollase ministeeriumi õigusnõuniku Olavi Israeli tehtud kinnipidamiskohtade arengukontseptsioon eeldas tollase täitevameti isikkoosseisu vähendamist
Asjadest saab rääkida objektiivselt see kes seda asja üdini tunneb ehk teisisõnu spetsialist
Ka spetsialistid ei aja alati objektiivset juttu.(Olgu nad minupärast meditsiinispetsid või mingid muud spetsialistid).
Spetsialistide hulgas eksisteerib samuti arvamuste paljusus, erinevad vaated olevikule ja tulevikule. Ka lahendusteedele. Kas üldse on olemas ühest/ainumat tõde.
Eks see, kelle seisukohad enamuse toetust ei leia, tambib teiste lahendused ka maa sisse. Olgu energeetikas, meditsiinis, kus iganes.
Viiskümmend
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Viiskümmend »

Kindlasti saab tast üks tubli minister, ma ei oska isegi näha, et midagi võib teistmoodi minna. Usun, et ta saab ka meedia poolt nn. kampsuniteks ja laarlasteks sildistatud parteikaaslastega hästi hakkama. Minu arust olid kõik meedias äramärgitud kandidaadid (Jaak Aaviksoo, Liisa Pakosta, Erik-Niiles Kross, Marko Mihkelson, Kaia Iva, Marko Pomerants ja Annely Akkermann) head valikud.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Tema sõnul tehti otsus vanglate amet kaotada juba 1996. aastal,
See "otsus" oli tegelikult sama sisuga nagu täna on peastaabi ja kamina ühendamine - aastaid kaagutatud teema, mida ei tahtnud või ei julgenud keegi torkida ja mis seisis ameti juhtkonna vastutöö taga kah, veeretati rohkelt paberit ja tehti "kontseptsiooni".

Sisulised tegevused algasid Märt Raski ministriks saamisega märtsis ja päädisid asja lõpuga 31. detsembriks. Usu, mul on sinust paremad allikad.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline