Trofeed saksa armees

Laevad, lennukid, tankid... Kõik sõjatehnikast.
Vasta
Sporrenberg
Liige
Kontakt:

Re: Trofeed saksa armees

Postitus Postitas Sporrenberg »

Natuke "kanalitagust" kraami ka:
Pilt
Whitworth Whitley
Pilt
Mk IV , Kennung ??+GG
Pilt
Mk IV, Kennung 5+5
Pilt
D.H. 85 Leopard Moth
Pilt
D.H. 98, Kennung T9+XB
Pilt
H.P.52 Hampden
Pilt
Typhoon Mk.I
Pilt
Typhoon Mk.IB, Kennung T9+GK
Pilt
Hurricane Mk.I, DF+GC
Pilt
Mk.Ia
Pilt
PR.XI., Kennung T9+ZB
Pilt
PR.IX., Kennung T9+EK
Pilt
Bei Cherbourg notgelandete Spitfire AZ-N 'Duty Dick'
Pilt
Spitfire V, zum Vergleichsfliegen mit DB 605 Motor umgerüstet, Kennung CJ+ZY
Pilt
Die gleiche Mk.I. wie zuvor
Pilt
Wellington Mk.IC, Kennung T+LN
Pilt
Wellington Mk.IC, Kennung 5+4
andrus
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas andrus »

Kapten Trumm kirjutas:Selle võrdluse nimi on "sravni.... ...."
Ma pole näinud, et Kapten Trumm oleks mingeid numbreid ära toonud, seni ainult tavapärane tühikiremine.
Küsin siis igaks juhuks retoorilise küsimuse: sul Kapten Trumm on numbreid, mis näitavad Il-2 efektiivsust võrreldes pommitajatega või hävituspommitajatega?
Kui ei ole, siis tuleb meil leppida faktiga, et sakslased ei hakanud seda mõttetut lennukit kopeerima. :)
Kasutaja avatar
hillart
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hillart »

:wink:
Viimati muutis hillart, 23 Okt, 2013 9:06, muudetud 1 kord kokku.
Postitusi lugedes kasuta kôigepealt oma aju (NB!! peaaju) HOMO SAPIENS !!! (e. foorumlane)

Stellung halten und sterben!!
andrus
Liige
Kontakt:

hillart toob oma pika loba kokkuvõtteks siis ära numbrid, palju sakslased NSVL-i lennukeid kasutasid? Sest:
Ühe sõnaga öelduna - kõik, kes sõdivad (ja kes tahavad oma sellelaadses tegevuses vähegi edu saavutada), kasutavad KÕIKE, mis sõdimiseks kõlbab ikka täiega.
Kasutaja avatar
T-62
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas T-62 »

Hillart, ole hea mees, katsu roomanumbreid mitte kasutada. Kahju lihtsalt neist, kes elavad mingi numbrimaagia kütkeis.
Tapper
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Tapper »

Igas teemas kaasfoorumlaste solvamisele pühendunud härrasid jagub.

Haridus ja haritus ei käi kahjuks neil ühte paketti.
Evolutsiooni kõrvalmõju, intelligentsus
Kasutaja avatar
hillart
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hillart »

:lol: :lol:
Viimati muutis hillart, 23 Okt, 2013 9:08, muudetud 1 kord kokku.
Postitusi lugedes kasuta kôigepealt oma aju (NB!! peaaju) HOMO SAPIENS !!! (e. foorumlane)

Stellung halten und sterben!!
andrus
Liige
Kontakt:

Nojah, ma ootasingi, et mind hakatakse tekstist mittearusaamises süüdistama :)

Kopeerisin igaks juhuks terve postituse, et oleks hiljem hea vaadata, millest ma aru ei saanud.
hillart kirjutas:Ühe sõnaga öelduna - kõik, kes sõdivad (ja kes tahavad oma sellelaadses tegevuses vähegi edu saavutada), kasutavad KÕIKE, mis sõdimiseks kõlbab ikka täiega. Varem või hiljem. Kas nende esialgsel kujul või siis kuidagimoodi millekski muuks kohandatuna. Isegi üksikeksemplare. Ja mitte ainult masinaid. Isegi kiivrid, vormiriietus ja kogu muu staff läks käiku.
Mitte ainult sakslsed vaid ka venelased, ameeriklased jne. Ja seda ei tehtud mitte ainult 2. MS-s. Ka peale seda, kuni tänapäevani välja.
Selle viimase fakti väga ilmekaks näiteks on (ka tehnikakirjanduses korduvalt läbi käinud info) praegu Indoneesia armees aktiivses kasutuses olevad 2 vene vana-vana BTR-40, missuguseid koha peal moderniseeriti. Kusjuures tulemus saadi - RESPECT minu poolt küll. Aga, noh, see on vaid üks näide paljudest.

Kuhu ma selle jutuga jõuda tahan? Ikka sinna, et ... Ah, mis ma ikka. Mõned tähelepanelikud valvepatrioodid hakkavad mind jälle mustamises ja milles veel süüdistama. :lol: :lol:

Tegelikult oleks see teema siin ikka üks kangesti mahukas tükk läbi hammustamiseks, sest sisuliuselt peaks siin ara tooma kõigi Wehrmacht´iga sõdinud riikide relvastuse ja varustuse, sest kõik see oli suuremal, või vähemal määral saksalstel kasutuses. :wink:

P.S.
Ja neid varustusartikleid, missugused nende hõivajate (antud juhul, sakslaste )poolt korduskasutust ei leidnud, on tegelikkuses ikka kaduvvähe. :wink:
Seega KÕIK (suurte tähtedega) tähendab kõike, välja arvatud neid varustusartikleid, mille kohta kaasfoorumlased konkreetseid numbreid küsima hakkavad. Kas ma nüüd sain õigesti aru?
Kasutaja avatar
T-62
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas T-62 »

Mõni võiks ju tõestada vastupidist (koos vastavate arvudega). Näiteks trofee aluspesu kohta: Mihkli oma oli sakaslastel kasutuses 100 paari, Mihkelise omi 127 paari, Mihaili omi 0 paari, . . . jne
Sest Mihhailil ei ei jagunud omalegi. Kindlasti on sellist statistikat tehtud ja asi see pole vastavaid arve siia lisada. :roll:
ivanorav
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ivanorav »

JJjust-just, teema peaks üles vötma suunal, kes on trofeed (kas nad todaaegu ka miljoneid maksid?) ära hüljanud?
uudishimulik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas uudishimulik »

Võtaks siis ka sõna. Olen sellega juba eos leppind et võin pasalasu kaela saada. :D Sakslased ju vallutatud riikide toodangud kasutasid? Esimesena meenub Piirikaitse rügementide varustus-relvastus. Kui mälu ei peta siis lasid sakslased Tartus Vahi kandis lisaks rikki läinud Phanterite õhku ka ühe enda kasutuses JS-2? 120 minipildujad olid kas trofeed või järgi viksitud. Miini kuju erinev aga kastidel peale relva marki ilusti (r) või (russ). Esimese hooga meenub veel 7,62 Pak ja 122 haubits.Meie suunas ju kasutati päris palju trofee relvastust. Mida kinnitavad leidude rohkus. Saksa logistikutele kinglasti suur peavalu. :D Minu arust vene relvade täielik maha tegemine meenutab kuidagi, et kui kardad siis teen maha. Vene relvastus ikka suht müstiline. Kui vaadata näit. moona kaste siis ei saa üldse aru kuidas sõda võideti? Aga nagu aru saand olen ei ole vadet kas saad rindu ebakorrapärasese roostes rauakänaka või poleeritud ilusa kuulikese. Kasutaja andruse sisutihedatest postitustest olen nii mõndagi kõrvataha pannud. Järsku võiks põhjendada oma teema vastasust vastavate numbritega? Oleks jälle mida kõrva taha panna. Muidu tekib olukord nagu kasutaja oleeg-i postitustega. Vastuse asemel küsitakse omakorda ebamäärase küsimusega.
andrus
Liige
Kontakt:

uudishimulik kirjutas:Sakslased ju vallutatud riikide toodangud kasutasid?
Kasutasid, keegi polegi vastupidist väitnud.
Olen sellega juba eos leppind et võin pasalasu kaela saada
Pasalasu kaela saamine eeldab teatud käitumist, näiteks oma sõnade eest mitte vastutamist :)
Kui mälu ei peta siis lasid sakslased Tartus Vahi kandis lisaks rikki läinud Phanterite õhku ka ühe enda kasutuses JS-2?
JS-ennakumma õhkulaskmise info on mulle uus? Saksa paberites on kirjas jah, et 87.I.D. kasutas mingit Stalini tanki ja Su-76sid. Tegu oli ilmselt Kagu-Eestis saadud trofeedega, mida kasutati täpselt niikaua, kuni nad ära lagunesid või lahingus otsa said. Üksikuid eksemplare soomustehnikat kasutati alates sõja algusest NSVL-ga, rindeüksustest suurim mulle teada olev on Reichi poolt paarikümne T-34 kasutamine Kurski all. Reich sai vist enda käsutusse Harkovi tehase, kus neid T-34sid üles putitada. Aga millegipärast kadusid masinad üsna kiirelt. Tagalaüksustes püsisid nad muidugi kauem, seal oli remondimeestel rohkem aega ja kasutamise intensiivsus väiksem. Rõhutan veelkord, et tegu oli marginaalsete numbritega. Kujutan ette, et sõja lõpu poole oli vastase soomustehnika kasutamine ka suhteliselt ohtlik, kui igal suvalisel jalaväelasel võis tankirusikas õlal olla...
120 minipildujad olid kas trofeed või järgi viksitud.
Antud miinipilduja oli tõesti üks väheseid (tegelikult praegu hommikul unise peaga ei tulegi rohkem midagi meelde) NSVL-i trofeerelvi, mida sakslased ise ka tootsid. Nad vist said ka tehnilise dokumentatsiooni trofeeks ja miinipilduja on ise ka üks lihtne relv toota.
Meie suunas ju kasutati päris palju trofee relvastust. Mida kinnitavad leidude rohkus. Saksa logistikutele kinglasti suur peavalu
Oligi, tõsisemates kohtades üritati trofeede kasutamisest lahti saada just võimalike logistikaprobleemide pärast (ma olen põhjaranniku rannakaitse all vist kellegi seisukohta edastanud). Üks asi on kerge jalaväerelvastus, mida vastane ise varuosade ja laskemoonaga varustab, teine asi juba raskem tehnika. Kolmas ja kõige kriitilisem vist lennuvägi - kui tank ära laguneb, saab sealt alati välja ronida, aga kui lendav lennuk ära laguneb...
Järsku võiks põhjendada oma teema vastasust vastavate numbritega? Oleks jälle mida kõrva taha panna.
Numbreid las otsivad seekord need, kes siin suure suuga KÕIGE kasutamisest seletavad. Kuradi lihtne on küll mingit mulli välja ajada, ja siis kui konkreetsust küsitakse, siis kas küsimust "mitte märgata", küsijat postist mittearusaamises süüdistada või hoopis küsijalt endalt numbreid küsida. Lennukite koha pealt peaks ju teada olema, et sakslased, kes pidid ka võitlema kõrgel tehnoloogilisel tasemel lääneliitlastega, ei saanud endale NSVL-i teisejärgulise toodangu kasutamist lubada.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

Vene päritolu trofeelennukitega olid osaliselt varustatud väidetavalt:
Luftflotte 1, Erganzungsnachts-chlachgruppe "Ostland", 1.Ostfliegerstaffel (Russisch)
ja Luftwaffe Fliegerregiment der ROA, Transportstaffel 4

* * * * *

IL-2 Trofeed

Pilt

Pilt

Pilt

Оценка самолета (vene keeles)
http://www.wunderwaffe.narod.ru/Magazin ... /08/04.htm

Põhjalik ülevaade IL-2 koos pildimaterjaliga (vene keeles)
http://www.23ag.ru/html/il2_page_2.html

* * * * * * * *

LA5-Fn

Pilt

Luftwaffe testpiloodi Hans Werner Lerche aruanne Ла-5 ФН lennuki katsetuste kohta (vene keeles)
http://www.airforce.ru/history/ww2/la5fn&yak3/la5fn.htm
uudishimulik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas uudishimulik »

Vot sellist konkreetset ja silmaringi avardavat postitust just ootasinn kasutaja andruse poolt.
Kasutaja avatar
Würger 190G
Liige
Kontakt:

Trofeed saksa armees

Postitus Postitas Würger 190G »

Üksikute lennukite katsetamine ei ole nende kasutamine.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline