uudishimulik kirjutas:Sakslased ju vallutatud riikide toodangud kasutasid?
Kasutasid, keegi polegi vastupidist väitnud.
Olen sellega juba eos leppind et võin pasalasu kaela saada
Pasalasu kaela saamine eeldab teatud käitumist, näiteks oma sõnade eest mitte vastutamist
Kui mälu ei peta siis lasid sakslased Tartus Vahi kandis lisaks rikki läinud Phanterite õhku ka ühe enda kasutuses JS-2?
JS-ennakumma õhkulaskmise info on mulle uus? Saksa paberites on kirjas jah, et 87.I.D. kasutas mingit Stalini tanki ja Su-76sid. Tegu oli ilmselt Kagu-Eestis saadud trofeedega, mida kasutati täpselt niikaua, kuni nad ära lagunesid või lahingus otsa said. Üksikuid eksemplare soomustehnikat kasutati alates sõja algusest NSVL-ga, rindeüksustest suurim mulle teada olev on Reichi poolt paarikümne T-34 kasutamine Kurski all. Reich sai vist enda käsutusse Harkovi tehase, kus neid T-34sid üles putitada. Aga millegipärast kadusid masinad üsna kiirelt. Tagalaüksustes püsisid nad muidugi kauem, seal oli remondimeestel rohkem aega ja kasutamise intensiivsus väiksem. Rõhutan veelkord, et tegu oli marginaalsete numbritega. Kujutan ette, et sõja lõpu poole oli vastase soomustehnika kasutamine ka suhteliselt ohtlik, kui igal suvalisel jalaväelasel võis tankirusikas õlal olla...
120 minipildujad olid kas trofeed või järgi viksitud.
Antud miinipilduja oli tõesti üks väheseid (tegelikult praegu hommikul unise peaga ei tulegi rohkem midagi meelde) NSVL-i trofeerelvi, mida sakslased ise ka tootsid. Nad vist said ka tehnilise dokumentatsiooni trofeeks ja miinipilduja on ise ka üks lihtne relv toota.
Meie suunas ju kasutati päris palju trofee relvastust. Mida kinnitavad leidude rohkus. Saksa logistikutele kinglasti suur peavalu
Oligi, tõsisemates kohtades üritati trofeede kasutamisest lahti saada just võimalike logistikaprobleemide pärast (ma olen põhjaranniku rannakaitse all vist kellegi seisukohta edastanud). Üks asi on kerge jalaväerelvastus, mida vastane ise varuosade ja laskemoonaga varustab, teine asi juba raskem tehnika. Kolmas ja kõige kriitilisem vist lennuvägi - kui tank ära laguneb, saab sealt alati välja ronida, aga kui lendav lennuk ära laguneb...
Järsku võiks põhjendada oma teema vastasust vastavate numbritega? Oleks jälle mida kõrva taha panna.
Numbreid las otsivad seekord need, kes siin suure suuga KÕIGE kasutamisest seletavad. Kuradi lihtne on küll mingit mulli välja ajada, ja siis kui konkreetsust küsitakse, siis kas küsimust "mitte märgata", küsijat postist mittearusaamises süüdistada või hoopis küsijalt endalt numbreid küsida. Lennukite koha pealt peaks ju teada olema, et sakslased, kes pidid ka võitlema kõrgel tehnoloogilisel tasemel lääneliitlastega, ei saanud endale NSVL-i teisejärgulise toodangu kasutamist lubada.