UFOd II maailmasõjas ja hiljem
Re: UFOd II maailmasõjas ja hiljem
Ma arvan, et venkud tegid naiivsetele ameeriklastele lihtsalt igavusest pulli...
-
- Liige
- Kontakt:
NSVL-i lagunemise ajal oli ufode nägemine väga, väga populaarne. Naljaga pooleks, keskmisel eestlasel pidanuks olema häbi tunnistada, et tema külmkapist polegi ufod kardulat ära virutanud - sest naabri Malle omast olid küll võtmas käinud. 
Seni, kuni kellelgi ühtegi materiaalset tõendit pole pakkuda, tasub arvata et luuletati kokku.

Seni, kuni kellelgi ühtegi materiaalset tõendit pole pakkuda, tasub arvata et luuletati kokku.

Oli küll jah... Enda mälestustest mäletan et meil oli tol ajal selline ajakiri nagu "Universum", kus neid ufolugusid kirjutati ja mida ka mina põnevusega lugesin(tõenäoliselt loeti selliseid ajakirju omal ajal rohkem kui praegu Eesti Ekspressi)
Vanemaks saades olen palju skeptilisemaks muutunud, aga pigem nö positiivne skeptik, kus aluspõhjaks ei ole mitte "see pole võimalik" vaid pigem "kurat seda teab, äkki ongi"...
Vanemaks saades olen palju skeptilisemaks muutunud, aga pigem nö positiivne skeptik, kus aluspõhjaks ei ole mitte "see pole võimalik" vaid pigem "kurat seda teab, äkki ongi"...
Väga paljud inimesed on UFO-sid näinud. Meenutagem, mida see lühend tähendab.
Nagu Asimov ütles: "inimene, kes näeb Veenust madalal horisondi kohal ega tea, et see planeet just seal peab olema, on näinud UFO-t". Jne.
Kuskil kaheksakümnendate keskel udusel talvehommikul Tartu kesklinnas kõndides nägin järsku suhteliselt kõrgel taevas liikuvat tuld. See oli päris hele ning liikus ühtlaselt ja sirgjooneliselt. Mingit müra liikumisega ei kaasnenud ja mõistatus oli seega igavesti vägev....
kuni jõudsin kvartalijagu edasi, kus udu oli pisut hõredam ning kätte paistis ka tornkraana nool, millel see latern põles.
Mis puutub võõramaalaste külaskäikudesse, siis oleks mul muidugi hea meel, kui ükski teatatud juhtumitest tõesti sellega seletuks -- mis a) ütleks, et me pole universumis üksi ja b) tähtedevaheline reisimine on teostatav. Kuid punktiga b) on asi kahtlane.
Nagu Asimov ütles: "inimene, kes näeb Veenust madalal horisondi kohal ega tea, et see planeet just seal peab olema, on näinud UFO-t". Jne.
Kuskil kaheksakümnendate keskel udusel talvehommikul Tartu kesklinnas kõndides nägin järsku suhteliselt kõrgel taevas liikuvat tuld. See oli päris hele ning liikus ühtlaselt ja sirgjooneliselt. Mingit müra liikumisega ei kaasnenud ja mõistatus oli seega igavesti vägev....
kuni jõudsin kvartalijagu edasi, kus udu oli pisut hõredam ning kätte paistis ka tornkraana nool, millel see latern põles.
Mis puutub võõramaalaste külaskäikudesse, siis oleks mul muidugi hea meel, kui ükski teatatud juhtumitest tõesti sellega seletuks -- mis a) ütleks, et me pole universumis üksi ja b) tähtedevaheline reisimine on teostatav. Kuid punktiga b) on asi kahtlane.
Kremli troll.
Mul on enda lapsepõlvest meeles ka üks UFO nägemise lugu...või vähemalt nii ma praegu tõlgendan.
Ma ei tea kui vana ma olin , enne kooli või algkooli ajal, kõenäoliselt 6-7. Mäletan et ärkasin ühel ilusal suvehommikul, päike paistis väljas ja mingeid muresid polnud(päris teistmoodi kui praegu).
Vaatasin aknast välja ja nägin sinises taevas väikest musta kolmnurka(see ei olnud tumedat värvi vaid konkreetselt must), püsis taevas ühe kohapeal ilma liikumata. Maakana ja noore poisikesena, kellel mingeid mureid ja kohustusi ei olnud, sai taevas igasuguseid lennuvahendeid vaadeldud, punakotkaid, helikopterid, reisilennukid kõrgel taevas...aga midagi sellist polnud vist kunagi näinud. Jooksin kiiresti õdesid üles äratama et "tulge vaadake ", paraku selleks ajaks kui õnnestus nad akna juurde kutsuda, polnud seal enam midagi...
Ma ei tea kui vana ma olin , enne kooli või algkooli ajal, kõenäoliselt 6-7. Mäletan et ärkasin ühel ilusal suvehommikul, päike paistis väljas ja mingeid muresid polnud(päris teistmoodi kui praegu).
Vaatasin aknast välja ja nägin sinises taevas väikest musta kolmnurka(see ei olnud tumedat värvi vaid konkreetselt must), püsis taevas ühe kohapeal ilma liikumata. Maakana ja noore poisikesena, kellel mingeid mureid ja kohustusi ei olnud, sai taevas igasuguseid lennuvahendeid vaadeldud, punakotkaid, helikopterid, reisilennukid kõrgel taevas...aga midagi sellist polnud vist kunagi näinud. Jooksin kiiresti õdesid üles äratama et "tulge vaadake ", paraku selleks ajaks kui õnnestus nad akna juurde kutsuda, polnud seal enam midagi...
-
- Liige
- Kontakt:
Mina põngerjana musta tuulelohet ei lennutanud. Läbipaistvat ruudukujulist lohet sai vana spinninguga 300 meetri kõrgusele lastud.
Sellega saab sellist efekti. Aga hetkega haihtuda, vaat seda ei saa...

1991, kui taksot sõitsin, võtsin ühel kargel selge tähistaevaga talve hilisõhtul umbes kella 23 paiku peale kliendid, kolm täiskasvanut ja üks laps. Mees istus minu kõrvale ja kaks naist koos lapsega taha. Mööda Tallinn-Narva maanteed sõites hakkas tagaistmel minu taga istunud naisterahvas järsku rääkima, et "vaadake-vaadake, üks täht lendab imelikult". Vaatasin siis küljeaknast välja ja ei näinud midagi. Küsisin, et kus kohas? Naine taga, et "vaadake seal kaugemal üleval taevas... aga ta jäi nüüd seisma". Jäime autoga seisma ja tulime kõik autost välja. Jõllitasime seal taevast aga taevas oli tähti täis ja "see asi", nagu naisterahvas elavalt seletas, seisis tema sõnul paigal, ning me ei osanud otsida kus see on. Seisime seal siis külmas ja vahtisime oma 2-3 minutit taevasse, kus tähed sirasid. Ja siis see naine ühel hetkel kilkas jälle, et "vaadake-vaadake, hakkas allapoole jälle liikuma". No ja siis me kõik nägime, kuidas umbes 50-60 kraadi horisondist kõrgemal, kaugemal taevas n.ö. "teiste tähtede seas" üks tähtedega sama suur "täht" liikus sirgelt allapoole umbes kuni 40 kraadini horisondist (arvestades tõenäolist kaugust pidi kiirus olema muljetavaldav) ja tegi siis järsku 90 kraadise perampöörde ning liikus sama kiirusega edasi horisontaalselt meie suhtes paremale umbes 5-6 sekundit ja jäi siis järsku seisma. Seisis vbl mingi 10 minutit, meil hakkas külm ja pidime just uuesti masinasse istuma ja edasi sõitma, kui see "täht" küttis otse üles taevasse minema kuni lõpuks kadus (kustus) ja kaotasime silmist. vahtisime veel seal paar minutit aga ei midagi enam. Sõitsime minema ja sündmuse võis lõppenuks lugeda.
*
Nähtused nimega "Unidentified flying object" nimetati juba aastal 2000 luureringkondade poolt ümber "Unidentified anomalous phenomena"-ks ehk UAP-iks ja on nüüd rohkem kasutatav nimetus vastavate nähtuste kohta kui UFO.
Endine Pentagoni UFO-uuringute juht: enamik teadlasi isegi ei tea, et UAP on reaalne
(tasuline, mul ei ole)
https://raamatud.postimees.ee/8228555/e ... on-reaalne
aaro.mil -is on avalikult saadaval UAP originaalvideod
https://www.aaro.mil/UAP-Cases/Official-UAP-Imagery/
CEFAA - Chilean Navy UAP
https://youtu.be/iK-xOvRaUm4?t=438
NASA Unidentified Anomalous Phenomena Independent Study Report
https://www.youtube.com/watch?v=TQcqOW39ksk
*
Nähtused nimega "Unidentified flying object" nimetati juba aastal 2000 luureringkondade poolt ümber "Unidentified anomalous phenomena"-ks ehk UAP-iks ja on nüüd rohkem kasutatav nimetus vastavate nähtuste kohta kui UFO.
Endine Pentagoni UFO-uuringute juht: enamik teadlasi isegi ei tea, et UAP on reaalne
(tasuline, mul ei ole)
https://raamatud.postimees.ee/8228555/e ... on-reaalne
aaro.mil -is on avalikult saadaval UAP originaalvideod
https://www.aaro.mil/UAP-Cases/Official-UAP-Imagery/
CEFAA - Chilean Navy UAP
https://youtu.be/iK-xOvRaUm4?t=438
NASA Unidentified Anomalous Phenomena Independent Study Report
https://www.youtube.com/watch?v=TQcqOW39ksk
-
- Liige
- Kontakt:
Põnev vaatlus, aitäh jutustamast. Mitu kraadi sekundis või minutis ta umbkaudu liikus?
P.S. Kui parallaks on liiga väike, et silmad nurga erinevust tajuks, siis kauguse taju oskab vahest rämedalt petta. Kuna aga 1991. aastal kellelgi droone polnud ja kopteril peavad olema vilkuvad tuled (liiatigi ei tohiks kopter ülespoole minnes silmist kaduda) siis tundub hea kandidaat seletamatule nähtusele.
Mina olen näinud ainult boliidi langemist, sain hiljem ühe veebikaamera voost ka pildi. Päris ere oli.
No see sirgjoones "allakukkumine" kestis umbes 3-4 sekundit, mitte rohkem ja siis kohe täisnurga all paremale edasi sama kiirusega. Seisma jäämine oli momentaalne.Mitu kraadi sekundis või minutis ta umbkaudu liikus?
Kauguse hindamisega on jah probleemid. Ei oska isegi umbes pakkuda. Ta nägi välja sama suur kui erksamad tähed (nt põhjanael) taevas ja tundus olevat "sama kaugel kui tähed"

https://elu24.postimees.ee/8230142/new- ... rid-kiviksPärast Nõukogude Liidu lagunemist 1991. aastal hankis CIA 250-leheküljelise KGB raporti, mis kirjeldas sündmusi, mis leidsid aset pärast seda, kui üksus tulistas Ukraina kohal lennanud objekti, kirjutab New York Post. Raport sisaldas pealtnägijate ütlusi ja pilte järelmõjudest, mida üks USA agent kirjeldas kui «maaväliste olendite kättemaksu õudust, mis paneb vere tarretama.»
Raportis väidetakse, et Ukrainas õppusel olnud nõukogude üksus märkas nende peade kohal hõljumas «madalalt lennanud taldrikukujulist kosmoselaeva.» «See kukkus Maale ja sellest ilmus välja viis lühikest humanoidi «suurte peade ja suurte mustade silmadega»,» väidetakse raportis. Pärast oma varemetes laeva rusude vahelt põgenemist kogunesid olendid kokku ja «sulasid üheks objektiks, mis omandas kerakuju,» meenutasid ellujäänud sõdurid. «Mõne sekundiga kasvas kera palju suuremaks ja plahvatas, sähvatades äärmiselt ereda valgusega. Just sel hetkel muutusid 23 nähtust pealt vaadanud sõdurit... liikumatuks, nagu kiviks,» seisab aruandes. «Ellu jäi vaid kaks sõdurit, kes seisid varjus ja olid heledast plahvatusest kaugemal,» lisati.
KGB võttis väidetavalt «kivistunud sõdurid» ja tulnukate katkise kosmoselaeva enda hoole alla, transportides need Moskva lähedal asuvasse salajasse baasi. Nõukogude teadlased leidsid, et mis iganes valgus see ka polnud, muutis see kuidagi sõdurite elusrakud lubjakiviga identseks aineks. «Kui KGB toimik vastab tegelikkusele, on see äärmiselt kohutav juhtum,» järeldas CIA. «Tulnukate valduses on sellised relvad ja tehnoloogia, mis ületavad kõik meie oletused.»
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
See näeb vägagi ajakirjandusliku sensatsioonitekitamise moodi välja. Võis alata tollest Ukraina lehest või ka mistahes järgnevast etapist. Või, nagu akf Some siin lõimes kirjutas: "Ma arvan, et venkud tegid naiivsetele ameeriklastele lihtsalt igavusest pulli".
Muide, 70-kilosest sõdurist saab heade oskuste olemasolul 2,5 kilo lubjakivi, mitte rohkem. Või siis tuleb oletada välkkiirelt toimuvat keemiliste elementide transmutatsiooni.
Kremli troll.
-
- Liige
- Kontakt:
Selle spekulatsiooni haru puhul oleks ka tähtis meeles pidada, mis oleks tegevuse energiabilanss (kui see võimalik oleks). Kuluks või vabaneks sama palju energiat, kui sama suure ainekoguse tuumade lagunemisel või ühinemisel. Pigem siis niipalju, et esimene teema oleks "kogu ümbruskonna maastik põleb", ja esimene küsimus Moskvas "millist sorti tuumarelvaga meid rünnati?".
Ma hakkasin mõtlema, et seal võis vanajumal ise mängus olla. Eelmisel korral kasutas ta sellist relva Loti naise peal.
Kremli troll.
Oijah.
Selleks et liikuda tähtedevahelises ruumis, on vaja omada sellist tehnoloogiat, mida me ei suuda endele ettegi kujutada ja ilmselt mitte kunagi ei hakkagi.. Ja siis mingi vene väeosa laseb selle alla
Selleks et liikuda tähtedevahelises ruumis, on vaja omada sellist tehnoloogiat, mida me ei suuda endele ettegi kujutada ja ilmselt mitte kunagi ei hakkagi.. Ja siis mingi vene väeosa laseb selle alla

Teoreetiliselt oleks selline olukord võimalik.
Igasugused konfliktid (kasvõi ka lahinguväljal) toimuvad mingite reeglite või etteaimavate olukordade taustal...aga kui tuleb midagi liiga primitiivset või teisipidi midagi liiga kaugele arenenut, mis jääb nendest raamidest välja siis võib jääda haavatavasse olukorda. Näituseks lendab kõige moodsama lahinguvarustusega sõdurile vastaspoolelt visatud kivi vastu pead.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist