Viskasin vahepeal pilgu ka gängi n.ö. "ametlikele" andmetele.... see mis sain on ainus, mida sealt võtta täna oli.
Materjali tabimine omal riisikol
Заявление официального представителя НМ ДНР по обстановке на 19:00 21.03.2022 г.
С начала текущих суток противник выпустил более ДВУХСТА снарядов и мин из 122-мм реактивных систем залпового огня БМ -21 «Град», 152 и 122-мм ствольной артиллерии, танков, 120 и 82-мм миномётов.
Под обстрелы попали районы ДЕВЯТИ населённых пунктов Республики. В результате украинской агрессии ОДИН мирный житель погиб, ВОСЕМНАДЦАТЬ получили ранения. Повреждены ЧЕТЫРНАДЦАТЬ жилых домов, ДЕВЯТЬ объектов гражданской инфраструктуры и ЧЕТЫРЕ транспортных средства. Обесточены 179 трансформаторных подстанций. Более 23 000 абонентов Киевского, Кировского, Куйбышевского и Петровского районов города Донецка, а также н.п Яковлевка и Минеральное остались без электроснабжения.
Военнослужащие Донецкой Народной Республики совместно с Вооруженными силами Российской Федерации продолжают освобождать от украинских оккупантов населённые пункты нашей Республики.
С начала текущих суток, наши военнослужащие уничтожили ТРИДЦАТЬ ШЕСТЬ украинских оккупантов, ОДИННАДЦАТЬ огневых точек, ОДНА БМП, ОДНА реактивная система залпового огня БМ-21 «Град», ДВА бронетранспортера и полевой артиллерийский склад. Захвачены ЧЕТЫРЕ БМП и ДВА бронеавтомобиля.
В наше распоряжение продолжают поступать иностранные образцы вооружения. В спешке отступающие украинские националисты 54-й механизированной бригады бросили на позициях в районе н.п. НОВОМИХАЙЛОВКА крупную партию гранатомётов «Instalaza С-90» поставленных в Украину Испанией в марте этого года. Один из них представлен вашему вниманию. Остальные гранатомёты с инструкциями по их применению переданы в подразделения Донецкой Народной Республики и будут использованы для очистки Донбасса.
На Донецком направлении СЕМЬ военнослужащих 54-й механизированной бригады добровольно сложили оружие и перешли на нашу сторону.
По данным разведки, командующий операцией объединенных сил ВСУ Москалев запросил у Киева разрешение на отступление
95-й одшбр, 25-й овдбр и 56-й омпбр с территории Донецкой Народной Республики с целью исключения окружения группировки в котле, который уже формируется вооруженными силами Российской Федерации и Народной Республики.
Администрация Зеленского негативно отреагировала на обращение Москалева и усомнилась в его преданности. В связи с чем можем с уверенностью заявить, что Киевский режим готов пожертвовать оставшейся частью украинских боевиков на Донбассе, как это сделали с националистами из «Азова», 53-й и 36-й бригадами ВСУ бросив их в окружении.
С начала специальной военной операции добровольно перешли на сторону ДНР 314 военнослужащий ВСУ, ДВАДЦАТЬ из них находятся в медицинских учреждениях.
С начала проведения специальной военной операции потери противника составили:
95 одшбр – 133 военнослужащих ВСУ погибли и 182 ранены;
25 овдбр – 152 военнослужащих ВСУ погибли и 165 ранены;
56 омпбр – 157 военнослужащих ВСУ погибли и 193 ранены;
54 омбр – 229 военнослужащих ВСУ погибли и 258 ранены;
36 обрмп – 312 военнослужащих ВСУ погибли и 343 ранены;
12 оброп – 315 военнослужащих НГУ погибли и 338 ранены.
К большому сожалению, за прошедшие сутки в борьбе за независимость ШЕСТЬ защитников Донецкой Народной Республики погибли при исполнении воинского долга и ДВАДЦАТЬ ДВА получили ранения.
NM DNR ametliku esindaja avaldus olukorra kohta 21. märtsil 2022 kell 19.00
Alates tänase päeva algusest on vaenlane tulistanud enam kui KAKSsada mürsku ja miini 122-mm raketisüsteemidest BM-21 Grad, 152- ja 122-mm kahurisuurtükkidest, tankidest, 120- ja 82-mm miinipildujatest.
Üheksa vabariigi asula alad sattusid mürsurahe alla. Ukraina agressiooni tagajärjel hukkus ÜKS tsiviilisik, KAHEKSATEIST sai vigastada. Kannatada sai 14 elamut, Üheksa tsiviilinfrastruktuuri ja NELI sõidukit. 179 trafoalajaama on pingevabad. Toiteta jäi üle 23 000 abonendi Donetski linna Kiievi, Kirovski, Kuibõševski ja Petrovski linnaosades, samuti Jakovlevka ja Mineralnoje asulates.
Donetski Rahvavabariigi sõjaväelased koos Vene Föderatsiooni relvajõududega jätkavad meie vabariigi asulate vabastamist Ukraina okupantide käest.
Tänase päeva algusest on meie kaitseväelased hävitanud KOLMKÜMMENDKUUS Ukraina sissetungijat, ÜKSteist laskepunkti, ÜHE jalaväe lahingumasina, ÜHE mitmekordse raketisüsteemi BM-21 Grad, KAKS soomustransportööri ja välisuurtükiväe moonahoidla. Üle võeti NELI jalaväe lahingumasinat ja KAKS soomusmasinat.
Jätkuvalt saame meie käsutusse välismaiseid relvamudeleid. Kiiruga hülgasid 54. mehhaniseeritud brigaadi taganevad Ukraina natsionalistid oma positsioonid Novomikhailovka asula piirkonnas jättes maha suure partii Instalaza S-90 granaadiheitjaid, mille Hispaania tarnis Ukrainasse selle aasta märtsis. Üks neist on teile esitletud. Ülejäänud granaadiheitjad koos kasutusjuhistega viidi üle Donetski Rahvavabariigi üksustele ja neid kasutatakse Donbassi puhastamiseks UKR-idest.
Donetski suunal panid SEITSE 54. mehhaniseeritud brigaadi kaitseväelast vabatahtlikult relvad maha ja tulid üle meie poolele.
Luure andmetel palus Ukraina relvajõudude ühendjõudude operatsiooni ülem Moskalev Kiievilt taandumiseks luba.
Sooviti tagasi tõmmata 95. brigaad, 25. brigaad ja 56. brigaad Donetski Rahvavabariigi territooriumilt, et välistada grupeeringu piiramine ja kotti jäämine, mida juba formeerivad Vene Föderatsiooni ja Rahvavabariigi relvajõud.
Zelenski administratsioon reageeris Moskalevi üleskutsele negatiivselt ja seadis kahtluse alla tema lojaalsuse. Sellega seoses võime kindlalt väita, et Kiievi režiim on valmis ohverdama ülejäänud Ukraina võitlejad Donbasis, nagu nad tegid Aasovi pataljoni rahvuslastega, Ukraina relvajõudude 53. ja 36. brigaadiga, jättes nad maha piiramisrõngasse.
Alates sõjalise erioperatsiooni algusest on 314 Ukraina relvajõudude kaitseväelast vabatahtlikult DNR poolele üle läinud, neist KAKSkümmend viibivad meditsiiniasutustes.
Alates sõjalise erioperatsiooni algusest on vaenlase kaotused:
95 odshbr - 133 Ukraina relvajõudude kaitseväelast hukkus ja 182 sai haavata;
25 lennubrigaadi - hukkus 152 ja sai haavata 165 Ukraina relvajõudude kaitseväelast;
56 ompbr - 157 Ukraina relvajõudude sõjaväelast hukkus ja 193 sai haavata;
54 ombr - 229 Ukraina relvajõudude kaitseväelast hukkus ja 258 sai haavata;
36 jalaväerügement - 312 Ukraina relvajõudude kaitseväelast hukkus ja 343 sai haavata;
12. brigaad - 315 NSU sõdurit hukkus ja 338 sai haavata.
Kahjuks hukkus möödunud päeva jooksul iseseisvusvõitluses KUUS Donetski Rahvavabariigi kaitsjat sõjaväekohustust täites ja KAKSkümmend KAKS sai vigastada.
Заявление официального представителя НМ ЛНР капитана Филипоненко И.М. по обстановке на 21.03.2022 г.
В ходе боестолкновений с подразделениями оборонного ведомства, за прошедшие сутки противник понес потери в живой силе и военной технике, а именно:
60 человек личного состава;
2 боевые машины пехоты;
1 бронетранспортер;
6 единиц автомобильной техники;
2 миномета калибра 120-мм;
3 единицы ПТРК.
За прошедшие сутки Представительством ЛНР в СЦКК зафиксирован массированный артиллерийский обстрел территории ЛНР, в районе н.п. Первомайск. Информация о пострадавших и разрушениях гражданской инфраструктуры уточняется.
LNR NM ametliku esindaja kapten Filiponenko I.M. ülevaade seisuga 21.03.2022
Kokkupõrgetes kaitseosakonna üksustega kandis vaenlane viimase päeva jooksul kaotusi elavjõu ja sõjavarustuse osas, nimelt:
60 võitlejat;
2 jalaväe lahingumasinat;
1 soomustransportöör;
6 sõidukit;
2 MP kaliibriga 120 mm;
3 ATGM ühikut.
Möödunud päeva jooksul registreeris LPR-i esindus JCCC-s LPR-i territooriumil asula piirkonnas massilise suurtükiväe tulelöögi Pervomaiskile. Teave ohvrite ja tsiviilinfrastruktuuri hävitamise kohta on täpsustamisel.
Трофейная техника и вооружение ВСУ в строю НМ ЛНР
LNRi hõivatud Ukraina relvajõudude varustus ja relvad
https://vk.com/video-96228199_456244145