Donald Trump JÄLLE president

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
isonts
Liige
Kontakt:

Re: Donald Trump JÄLLE president

Postitus Postitas isonts »

Kriku kirjutas: 06 Veebr, 2025 13:18 Küsimus pole välispoliitika puhul praegu mitte võimu kasutamises, vaid diplomaatias. Trump pole ju välispoliitilist võimu praegu kasutanudki - tollimaksud pandi kohe kehtestamise järel 30-päevasele pausile ning Gröönimaa & Gaza pihta pröökab seni niisama.
Vbl see ongi uus diplomaatia. Vanaviisi sussutamine on meid viinud kuhu?
Gröönimaa teema on nii ja naa. Kaardi pealt vaadates ei saa mina küll väga aru, mida on Taanil Gröönimaaga pistmist. Aga ma pole eriline geograaf samuti. Nii, et andke see mulle andeks. Ma ei kujuta küll väga ette, kuidas Taani Gröönimaad kaitsta suudab. Inglismaa ja prantsusmaa on samuti oma ajaloolistest kolooniatest suuresti ilma jäänud.
Gaza kohapealt olen absoluutselt Trumpi ideega päri. Maamuna peal üks väga ilus paik ja ei oska seal rahus riiki pidada siis fu.kyuu. Ei saa see olema ei palestiina ega iisrael. Olgu pigem Ameerika.
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

isonts kirjutas: 06 Veebr, 2025 13:41
Kriku kirjutas: 06 Veebr, 2025 13:18 Küsimus pole välispoliitika puhul praegu mitte võimu kasutamises, vaid diplomaatias. Trump pole ju välispoliitilist võimu praegu kasutanudki - tollimaksud pandi kohe kehtestamise järel 30-päevasele pausile ning Gröönimaa & Gaza pihta pröökab seni niisama.
Gröönimaa teema on nii ja naa. Kaardi pealt vaadates ei saa mina küll väga aru, mida on Taanil Gröönimaaga pistmist. Aga ma pole eriline geograaf samuti. Nii, et andke see mulle andeks. Ma ei kujuta küll väga ette, kuidas Taani Gröönimaad kaitsta suudab. Inglismaa ja prantsusmaa on samuti oma ajaloolistest kolooniatest suuresti ilma jäänud.
Gaza kohapealt olen absoluutselt Trumpi ideega päri. Maamuna peal üks väga ilus paik ja ei oska seal rahus riiki pidada siis fu.kyuu. Ei saa see olema ei palestiina ega iisrael. Olgu pigem Ameerika.
Samad mõtted kehtivad ka Eesti suhtes?
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Kaardi pealt vaadates ei saa mina küll väga aru, mida on Taanil Gröönimaaga pistmist
Ega asi polegi niipalju selles, vaid purjus jefreitori viisis, kuidas seda teha tahetakse. Eeskujuks võiks võtta viisi, kuidas toimus Šotimaa ja Ìnglismaa vaheline protsess. Aga laamendavalt peale põrgata, et meie tahame osta ja teie PEATE loobuma- ega ikka ei pea küll
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Pigem võiks küsida, kuhu selline avalik ähvarduste pildumine kedagi viinud on. Obama ka kunagi üritas Assadi ähvardada ja tema "punase joone" üle irvitati järgmised 10 aastat.
isonts kirjutas: 06 Veebr, 2025 13:41Gröönimaa teema on nii ja naa. Kaardi pealt vaadates ei saa mina küll väga aru, mida on Taanil Gröönimaaga pistmist. Aga ma pole eriline geograaf samuti. Nii, et andke see mulle andeks.
Wikipedia lugemiseks ei pea geograaf olema: https://en.wikipedia.org/wiki/Danish_co ... 93present) .
isonts kirjutas: 06 Veebr, 2025 13:41Ma ei kujuta küll väga ette, kuidas Taani Gröönimaad kaitsta suudab. Inglismaa ja prantsusmaa on samuti oma ajaloolistest kolooniatest suuresti ilma jäänud.
Taanil ei olegi Gröönimaa iseseisvumise vastu midagi, kui referendumil nii otsustatakse. Selle kohta on foorumis ka eraldi teema olemas.
isonts kirjutas: 06 Veebr, 2025 13:41Gaza kohapealt olen absoluutselt Trumpi ideega päri.
Heakene küll, aga see on ju ka hetkel veel vaid lai jutt. Välispoliitiliselt pole Trump seni millegagi hakkama saanud peale Afganistaani Talibanile loovutamise ja Junniga kohtumise, mille ainuke efekt oli kokkulepe, millega Junn pärast midagi pühkis.
Madis Reivik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Madis Reivik »

"Vanaviisi sussutamine" on viinud siia kus me praegu oleme, EU on maailma kõige kõrgema elukvaliteediga piirkond.
"Karmi ja otsekohese" ütlemisega vanamehed ei ole mitte ühtegi riiki paremaks teinud, kui on vastuväiteid siis paluks konkreetseid näiteid. Ja sõna "karm" paluks vaadata ajaloolises kontekstis.
isonts
Liige
Kontakt:

AMvA kirjutas: 06 Veebr, 2025 13:45
Samad mõtted kehtivad ka Eesti suhtes?
Eesti võiks USA 51 osariik täitsa vabalt olla.. EU osariik me oleme ja mina selle üle ka ei kurda.
isonts
Liige
Kontakt:

Madis Reivik kirjutas: 06 Veebr, 2025 13:50 "Vanaviisi sussutamine" on viinud siia kus me praegu oleme, EU on maailma kõige kõrgema elukvaliteediga piirkond.
"Karmi ja otsekohese" ütlemisega vanamehed ei ole mitte ühtegi riiki paremaks teinud, kui on vastuväiteid siis paluks konkreetseid näiteid. Ja sõna "karm" paluks vaadata ajaloolises kontekstis.
Rootsis on täna sisuliselt tänava lahingud igapäevased tänu selle sussutamisele. Venemaa on EU ja USA sussutamise peale annekteerinud osa gruusiast ja Ukrainast. Pole millegi üle väga uhke olla.
Ma ei ole muidugi väga optimistlik ka selle üle, et Trump midagi paremaks suudab teha. Kõik kardavad 3.maailmasõda, aga ei saa aru sellest, et tegelikult see kogu aeg käibki.. Lahinguid peetakse ainult Ukrainas.
Jaanus2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Jaanus2 »

Rootsil pole ka häda midagi peale selle, et pagulaspoliitika on olnud liiga lahke. Oleks olnud vähem lahke, oleks nad suutnud ära seedida ja tänaseid probleeme ei oleks. Sama moodi oleks võinud neid ka "sussutada" (rootslaste valik, ise teavad), lihtsalt kogused on liiga suured olnud ja lastud neid liiga palju ühte kohta isekeskis koguneda.
JimLaheyUnlimited
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas JimLaheyUnlimited »

Kaista mille eest? Hiinlased teevad dessandi ? Pealegi kui USA tahab võib sinna ehitada palju sõjaväebaase, rajatisi kui süda ihkab. Trump tahab maavarasi ja jääda ajalukku presidendina kes pindala suurendas..

Rootsi kohapealt - pagulaspoliitika pole olnud liiga lahke, lihtsalt valesi pagulasi võetakse vastu. Oleks sinna sama hulk..mdea..vietnami vendi läinud poleks midagi juhtunud.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Pagulaspoliitika ei puutu vähimalgi määral diplomaatiasse, millest jutt oli.
isonts
Liige
Kontakt:

Tuleme tagasi siis traditsioonilise diplomaatia juurde. KK peaministrina ei hoidnud ennast väga tagasi. Väga tubli. Kuniks sai EU sooja koha peale. Nüüd ei saa ahh ega ohh trumpile vastuseks kosta, kui viimane ähvardab Gröönimaa annekteerida.
Ei ole kuulnud ka, et EU selgemat seisukohta USA poolt Ukrainale peale "surutava" rahu lepingu teemal. Ma saan aru, et keegi pole lepingut veel näinudki, aga trummi võiks ikka kõvemini taguda, kui Trump seda teeb. Täna vahivad suud laiali peas kõik USA poole ja ootavad sealt mingit ime tegu. Diplomaaatia my ass...
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Adun pealtvaataja rahulolematust, et kõike toimuvat reaalajas jälgida ei saa :).
isonts
Liige
Kontakt:

Kriku kirjutas: 06 Veebr, 2025 14:37 Adun pealtvaataja rahulolematust, et kõike toimuvat reaalajas jälgida ei saa :).
Vbl seda ka, aga mulle tundub, et meie (EU) ootamegi, et USA otsustab meie(EU) eest kõik ära. Meie(EU) ilmselt noogutama vaikides ainult kaasa... Ja siis rahvas siin kobiseb, et Trump on ikka üks vana emm. Ongi emm. Ja parafraseerides ühte kuulsat Kaptenit selles foorumis meie(EU) oleme püksid rebadele lasknud ja tagumiku upakile ajanud... Aga ise ja vabatahtlikult. Diplomaatlikult.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

isonts kirjutas: 06 Veebr, 2025 14:50
Kriku kirjutas: 06 Veebr, 2025 14:37 Adun pealtvaataja rahulolematust, et kõike toimuvat reaalajas jälgida ei saa :).
Vbl seda ka, aga mulle tundub, et meie (EU) ootamegi, et USA otsustab meie(EU) eest kõik ära. Meie(EU) ilmselt noogutama vaikides ainult kaasa... Ja siis rahvas siin kobiseb, et Trump on ikka üks vana emm. Ongi emm. Ja parafraseerides ühte kuulsat Kaptenit selles foorumis meie(EU) oleme püksid rebadele lasknud ja tagumiku upakile ajanud... Aga ise ja vabatahtlikult. Diplomaatlikult.
Mille EU eest ära otsustamisest jutt käib?

---

Muljeid kohapealt ka:
Mitmes USA valitsusagentuuris valitseb pärast president Donald Trumpi ametissesaamist rahulolematus ja paanika. Põhjuseks on miljardär Elon Muski alluvad, kes võtavad Muski juhitud „tõhustamisgrupi“ DOGE nimel üle andmebaase, saadavad inimesi sundpuhkusele ja vallandavad tippametnikke, kes julgevad vastu hakata. Muu hulgas on osa föderaalametnike personaliameti (OPM) tippjuhte kaotanud juurdepääsu ametnike andmebaasidele, mida kontrollivad nüüd Muski firmade töötajad. Samuti on üle võetud rahandusministeeriumi makseid puudutav andmebaas, mis sisaldab kõigi sotsiaaltoetuste saajate isikuandmeid. Juurdepääs anti nähtavasti seadusliku aluseta ning selle vastu protestinud vastutav tippametnik David Lebryk sunniti reedel ametist lahkuma.
https://www.delfi.ee/artikkel/120354603 ... tati-jalle
isonts
Liige
Kontakt:

Kriku kirjutas: 06 Veebr, 2025 15:00
isonts kirjutas: 06 Veebr, 2025 14:50
Mille EU eest ära otsustamisest jutt käib?

Vbl on asi minus, aga ma ei tunne, et EU väga palju sõnaõigust omab Ukraina rahuläbirääkimistel. Seisukoht on olemas, aga see ei pääse löögile. Ma loodan, et eksin...
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Majestic-12 [Bot] ja 2 külalist